O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

O PEJSCÍCH A LIDECH 5. PDF Tisk E-mail
Úterý, 25 říjen 2022
Přejít na obsah
O PEJSCÍCH A LIDECH 5.
Strana 2
Strana 3
Toulavé boty mě nasměrovaly do Špindlerova mlýna, snobského městečka. Má sestra se dobře vdala. Švagr Jaroslav byl nejen velice pohledný chlap, ale vlastnil v tomto horském městečku i dům. Přízemní malý byt si pronajímala paní Marie, stará panna. Polovinu prvního patra obýval Jaroslav s ženuškou a slečnou Norinou, krásným vlčákem. Ostatní místnosti pronajímali příležitostně návštěvníkům města. Abych neujídal i tak z malého bochníku, ve sklepení jsem si upravil malou místnost. Na přespání perfektní, víc jsem nepotřeboval.


 

Norina okouzlila mě, já Norinu. Nebylo divu. Prometal jsem s ní kdejaký kout Krkonoš, bral jsem ji s sebou, jak to šlo. Jen jsem dával kletr na záda, už si mne hlídala. 

 

Jednou paní Marie, ta, co zanevřela na chlapy, odjížděla na dvoutýdenní dovolenou. Přinesla do bytu k Jaroslavovi klec se svým kanárkem, pytlíkem krmení a prosbou, aby ho po dobu nepřítomnosti pohlídal. Kanár se jmenoval Roubíček a stále se vytahoval: "Rrroubíček je krrásnej, Rrroubíček má krrásný prrsíčka".

 

Zastavil jsem se pak jednou u Jaroslava na slovíčko, a kanár se opět vytahoval. 

„Necháme jej prolétnout, co ty na to?“, říkám. 

Jaroslav nic nenamítal, tak jsem otevřel klec a Roubíček létal nadšen po kuchyni.

Asi nebyl zvyklý takové námaze a po chvíli přistál u dveří, zobák dokořán a lapal po dechu.

 

 

V tu chvíli se to stalo…

Norina, v pohodě ležící u gauče, nečekaně vystartovala ke dveřím, rozhodnuta kanára zlikvidovat. Úmrtí kanára jsem zabránil skokem. Stačil jsem Norinu chytit za obojek právě v okamžiku, kdy tlama sklapla naprázdno pár centimetrů od Roubíčka. Švagr tvrdil, že paní Marie by jeho smrt nepřežila. Kanár byl zachráněn, ale šoku se paní Marie po návratu stejně nevyhnula.

 

Jaroslav právě koupil  pračku. Zapojil, naplnil, zapnul a povídá, jdeme na pivo. 

Sestra nás našla v restauraci Hubertus již ve slušné náladě a informovala, že hadice k pračce nevydržela vysoký tlak vody a praskla. 

Když se paní Marie vrátila z dovolené, už z chodby se ozýval její nářek, a netrvalo dlouho, stála uprostřed kuchyně, slzy jako hráchy:  "Jaroslave, co jste mi to provedl, pojďte se podívat, to je hrůza". Šel jsem také a nemohl uvěřit, co vidím. 

V její ložnici ležel na posteli snad celý strop, na odhalených stropních trámech visely kousky jakéhosi rákosu a peřina vydávala čvachtavý zvuk… 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]