O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NECHTĚNÉ BREBERKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 04 září 2022
Štípance a kousance na rukou, nohou a vyvolaná alergická reakce, to je v kostce výsledek nájezdu (každovečerního) štěnic v pokojích na studentských kolejích v Praze na Strahově. Ano, největší areál studentských kolejí v Česku zase zamořily štěnice. Podle studentů jsou tito parazité nejčastěji v matracích, nábytku nebo mezi prádlem a povlečením.


 

Vysokoškolské koleje napříč republikou se potýkají s čím dál častějším výskytem štěnic. Za to, aby se jich zbavily, platí některé z nich i statisíce korun ročně. Může za to Erasmus, štěnice sem totiž vozí zahraniční studenti. Tito studenti mají neuvěřitelný nepořádek na pokojích a nedodržují základy hygienických zásad, mají jiné hygienické návyky a žít se štěnicemi jim nevadí.

 

Bohužel, výskyt těchto ploštic je v poslední době čím dál častější. Potýkají se s tím všechny univerzitní české koleje, jen se o tom veřejně nehovoří.

 


 

Ale není to jen problém Prahy. Výskyt potvrdila například i brněnská Masarykova univerzita, Univerzita Hradec Králové či Technická univerzita v Liberci.

Někteří studenti mají dokonce po celém těle zarudlé kousance.

​Kousnutí štěnice může zkomplikovat život i po zdravotní stránce. I u běžně zdravého člověka je reakce masivní. Není to jako po štípnutí komárem.

 

V posledních letech se navíc rozšířily zprávy o tom, že si štěnice vyvinuly odolnost vůči běžným pesticidům, což boj proti nim ztěžuje.

 

 Jen co to píšu, tak už se drbu …

Chudáci študáci.

 

FRANTA

 
Komentáře (5)add feed
... : mamča
Tady nepomůže nic jiného, než pravidelné kontroly na pokojích. Pokud někdo nedokáže žít jinak než na smetišti, je to důvod vyhoštění z kolejí. Nemělo by se to posuzovat jako "rasizmus", ale jako ochrana těch slušných studentů, co za pobyt na koleji platí nemalé částky. Např. ČZU kvůli nárůstu energií zvýšila platbu z 3,5 tisíce Kč na 4,8 tis. Kč. To je platba za pokoj bez štěnic !
září 05, 2022 06:28
... : doktor
Štěnice jsou bestie,když mohou štípat tak něžný zadeček.

září 05, 2022 14:15
... : Josef
Brrrrrrrrrr!!! Měl jsem to doma asi před třema rokama a ještě teď se mi při vzpomínce zvedá žaludek.
Nejhorší na tom bylo, že jsem nevěděl o co jde, příznaky jsem přisuzoval všemožným alergiím. Dodneška se mi stejská po kočce, který jsem se kvůli tomu zbavil. Štěnice jsem nikdy předtím neviděl ani neznal a tak mě vůbec ta možnost nenapadla. Několikrát jsem převářel ložní prádlo, který jsem tím dokonale zničil, koupil funklnovou postel, funklnovej slamník, kterej jsem asi po dvou tejdnech vyhodil a koupil další. Teprve až po upozornění znalejší sousedky, která z protějšího balkonu sledovala nechápavě mý počínání na pavlači (ona měla z mýho počínání a řečí jasno), jsem koukl na googla a pak už to šlo ancvaj. Kompletní vystříkání kvartýru za 3 tisícovky, pak za tři neděle opakovaný vystříkání též za tři tisícovky. A tim všechno skončilo. Pak už nikdy ani brouček.
Získaná fóbie mi ovšem zůstala trvale. Veškerý ložní prádlo mám už JEDINĚ celý bílý, každý nepatrný smítko na něm mi obrací žaludek naruby.
září 06, 2022 06:44
... : mila1
Na vysokoškolské koleji jsem pár let bydlela a nikdy jsme tam štěnice neměli. Je fakt, že to bylo už hodně dávno smilies/cheesy.gif
Co mne ale dost nemile překvapilo bylo zjištění, že se konkrétně na strahovských kolejích od doby mého studia nic nezměnilo - myslím tím zařízení kolejí, které už v době mých studií nebyly moderní. Před několika lety jsem sháněla levné ubytování pro známé o prázdninách a právě strahovské koleje to nabízely. No a když jsem to tam viděla, bylo mi, jako bych se vrátila v čase o nějakých 30-40 let zpět. Neudržované staré zařízení, postele a matrace bůhvíjak staré.
Takže se ani nedivím, že se tam teď ty štěnice objevily.
září 06, 2022 08:40
... : Jiri Bilina
Ja se s temi tvory behem svych cest take setkal. V Ecuadoru, Etiopii a malajskem Penangu. Vzdycky jsem to rano resil sprchou, dukladnym vyklepanim satstva a urychlenym odjezdem.
V Thajsku kde jsem toho nacestoval nejvic zadny problem a vzdycky jsem proto cistotne Thajce chvalil.
Az jednou - bezesna noc v bungalovu na ostrove Phayam. Jenze to misto bylo nadherne, my tam chteli zustat cely tyden a majitel je navic nas stary kamarad. Takze rano nasledovala rychla jizda na kole do obchodu 7-Eleven, nakup spraye, dukladne vysireni postele, matrace i lozniho pradla, celodenni vylet za krasami ostrova a problem byl vyresen.
Ve velkych budovach dokazou ty potvory lezt z jedne mistnosti do druhe, tam je lecba komplikovana...
Mikin
září 06, 2022 16:05
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]