O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NAŠE NOVÁ GENERACE PDF Tisk E-mail
Neděle, 25 březen 2007

 Včera jsem se vracela před polednem od zákazníka v poloprázdné tramvaji. všechna sedadla byla obsazena seniory, pár nás stálo. Jen na dvou sedadlech u prostředních dveří seděla mladá žena a před ní asi tak desetiletý klouček. Na Bělehradské přistoupila starší dáma a instiktivně si stoupla nad klučíka.

 

  

  

    

    

    

     V ten moment maminka zareagovala a kloučka popotáhla ze sedadla, aby paní pustil sednout. 

 

     Ale: Klouček vyletěl a začal nadávat – no můžu vám říct, žádný kanálista by se za ty výrazy nemusel stydět...  Mamina se jej snažila nějak zpacifikovat, ale nedařilo se jí to.

 

     Když do ní začal kopat a řvát jak tur, ozvalo se odněkud z vozu:  "Proboha, zabijte toho zmetka, nebo z něj vyroste zmetek velkej!"

 

     Paní už na nic nečekala, popadla svého broučánka  a pod Karlovem jej vystrkala z tramvaje.

Tak jsem tak přemýšlela - asi tatínkovo škola, ta paní vypadala velice ušlápnutě, já bych ho asi na té refýži utloukla k smrti...

 

 

P.S. OK, přeháním - ale nemyslíte, že některé ratolesti svým rodičům přerůstají přes hlavu? V neprospěch nás všech?

 

 

Zdena P.

 

Komentáře (16)add feed
ach ano : Alena T.
a težko s tím něco dělat....tady je každá rada drahá.Jedinej případ, kdy něco zabralo znám díky své kamarádce. Rozvedla se s násilníkem, leč zůstala jí dcerka, která se "potatila". Když jí její matka - poté, co sehlaly veškeré jiné prostředky, nařezala, dcerka zavolala na linku bezpečí dětí. A pak se děly věci....okamžitě dozarila komis, která dcerku matce odebrala a odvezla do děcáku. A tam teprve dcerunka pochopila, jak takový opravdu týraný děti vypadají.Za prvé byl děcák plnejch cikánskejch dětí,který jí okamžitě sebrali všechny její slušnější věci a na vlastní kůži zažila takovou rasovou diskriminaci. Disciplina, šikana, soukromí veškeré žádné. Půl roku lítala její máma po ouřadech, aby jí holku vrátili zprátky, to víte - co ouřad schvátí, to již nikdy nenavrátí. Nakonec to dobře dopadlo a holku dostala domů.Máma z toho měla srdeční záchvat a nebýt toho, že podepsala . Když reverz, nechali si ji ve špitále a holka putovala do děcáku znovu. Když jsem tam přišla, koukala jsem jak blázen. Místo nechutnýho agresivníhi fracka tam byla sekretářka prvního tajemníka OSN. Lítala kolem mámy a dělala jí pomyšlení - jen aby proboha zas nemusela do děcáku. Tohle není rada - je to jen příběh ze života. A tý pani by měl někdo poradit, ať zouvá manželovi boty,připraví mu studený nápoj a koupí si mašli. Užijme si letní čas, vstáváme-li dříve zas.
březen 25, 2007 12:01
... : Inka
řezat, řezat a řezat (i když to dnes není in, nefandím americké výchově) ubrat můžeš vždycky jak říkal můj teď již zesnulý strýc. A myslím, že na tom něco bylo.
březen 25, 2007 18:23
taky mi to pripada ze tatinkova skola : Jasmina
Jezis to je strasny prusvih,kdyz se rodice neshodnou na vychove.Dite velice brzy zpozoruje,jestli jeden z rodicu se boji druheho a zneuziva toho.
A 10 let,ze mu bylo?ja videla chlapecky kolem 3-4 let jak kopali do maminek a ty je jeste omlouvaly,ze jsou mali,ja se pri pohledu na ty situace svlikala z kuze ale kdyz to dela 10tilety kluk,-tak ten pak v 15ti mame naboucha.Chudak zenska a okoli,chudak....
březen 25, 2007 21:13
Proc hned nazyvat toto chovani : Yta
jako vysledek americke vychovy?! Nemuzu rict, ze bych tady v Americe narazela na nevychovance. Zdejsi pubertaci, kdyz mi zkrizi cestu, tak se omluvi, kdyz je pozadam o radu, jak se kam dostat, tak poradi, apod. Americka vychova znamena i respektovani ditete, coz je dost neznamy pojem v Cechach. Sorry, ale kdyz budete castovat sve potomky nadavkami jako nas debil, pitomec atp., tak se nedivte, ze se to proti vam drive ci pozdeji obrati. Pri navstevach Cech jsem vzdy v soku, jak se rodice osklive ke svym detem chovaji, takze se ani nedivim, ze pak se i deti osklive chovaji k rodicum. A v tomto pripade matka mela sveho syna misto nejakeho odtahovani ze sedadla pozadat ho o uvolneni mista a mozna by cela ta prihoda skoncila jinak. Zacnete se chovat k detem slusne. Ma tehdy desetileta dcera byla v Cechach taky v soku, kdyz ji cisnice v restauraci prehlizela, nedala ji menu a ani se ji nezeptala na objednavku. Prehlizela ji jako vzduch a jen se obracela na nas dospelaky. Dost ponizujici pro dceru. Vybirate si z te Ameriky jen to, co se vam hodi, ale americka vychova to je i o respektu ditete, neponizovani ho, coz se v Cechach bohuzel deje.
březen 26, 2007 16:00
Jeste doplneni : Yta
Deti jsou take lide, coz se v Cechach nebere. Posuzuji to i podle sve dcery, ktera se v Cechach citila spatne. Byla dospelaky prehlizena, na pozdrav ji malokdo z dospelaku odpovedel, natoz zavedl s ni konverzaci. Citila se jako jen nas privesek a aby hlavne neprekazela. Neco neznameho pro Americanku. V Americe dospelaci odpovi detem na pozdrav, s detmi zdejsi dospelak jeste po pozdravu pohovori. A nejen starsi lide, ale i mladi. Dokonce mladi muzi pozdravi meho dvouleteho syna a zeptaji se ho na neco. Deti se tu neignoruji, berou se jako plnohodnotni lide, coz jste jaksi pri prevzeti te "americke vychovy" jaksi prehledli. Ze je v Cechach dite povazovano jen za "pulcloveka" je patrne i za tresty za ublizeni(tyrani) ci zabiti ditete. Jsou podstatne ty tresty mensi nez kdyz se ublizi ci zabije dospelak. V Americe je tomu prave naopak. Ublizit diteti, sexualne ho obtezovat atp., tak uz se z vezeni nedostanete.
březen 26, 2007 16:19
Yto,nediv se : Jasmina
Ty tam zijes,cesi zde ale reaguji podle info,ktere se k nim dostanou.
faktem je ze jeste,kdyz nasi skolackove sedeli v lavicich s rukama za zady,tak se k nam dostavaly info,jak v americkych skolach deti po sobe strili.A z Ameriky se valil proud o vychove bez biti.V urcitem veku i ja zastavam,ze jsou momenty,kdy poradne na zadek je potreba.
Porucit diteti znamena nejdrive mu take udat duvot,proc potrebuji aby dite udelalo to,co zadam.Slovy nesetrit.Ale kdyz vidime,ze ditko nebere zadne argumenty a dela si z nas srandu,pak takove placnuti je potreba.
Ale treba se mylim,kdo vi....ja byla rezana jak zito smilies/cry.gif a vis ze se rika ze deti pak predavaji dal to,na co jsou zvykli.
březen 26, 2007 21:11
mám kočku : Alena T.
která jejinak úžasná máma - pokaždý má aspo? pět koťat a stará se o ně skvěle. A taky je vy hovává - a to byste koukali, jak je umí hezky umravnit. Když kotě zlobí a nedá si říct - vona jim pořád něco povídá - tak mu jednu ubalí packou, že kotě letí přes půl pokoje - a hned je vzorový. Učitě mu neublíží, ale jako výchovná lekce to funguje naprosto spolehlivě. Ona je opravdu vyučuje - když to nevidíte na vlastní oči, tak byste tomu nevěřili. Protože nemůže ven pro myši, tak mi krade štěteček na zdravíčko, nebo ponožky, nebo takovou tu "žínku" z té umělohmotné síťoviny a koťata "lověj" až se z nich kouří. A když šla koťata "makat" do nových rodin, tak mi všichni pořád volaj, píšou a posílají mi fotky - jak jsou ty koťátka úžasně hodný, přítulný a vychovaný.Čímž jsem chtěla řící tolik, děti se nemají rozhodně mlátit a ponižovat - ale jedna "výchovná" v pravý okamžik, dělá zázraky. I ta kočka to ví.
březen 26, 2007 22:53
no a ja mela fenku : Jasmina
vlastne dve za zivot a trikrat byly stenata,obe vyborne mamy ale potvrzuji to co psala Alena o kockach.
březen 27, 2007 08:09
No tak nevím : Gita
ještě pár diskuzí zpět si pamatuju, že jsem se přihlásila jako zastánce "staré dobré výchovy" a bylo mi vyčiněno. Yta má pravdu v tom, že by se člověk měl chovat slušně ke všem lidem, i k dětem. Ale znáte to: někdy se k někomu chováte slušně a ten člověk to bere jako slabost - je sprostý a de facto vás svým chováním šikanuje, zneužívá vaší dobroty. A tady je potřeba nastavit hranice. Pro někoho stačí domluva, někomu je třeba za rohem /když se nikdo nedívá/ dát přes držku. Bohužel, s dětmi je to, zdá se mi, podobné. Někdy prostě není čas na vysvětlování a je to kontraproduktivní, protože dítě stejně jako dospělák může dostatečně opruzovat i obstukčním diskutováním, které spočívá v chytání za slovo, odbíhání od tématu, slyšení jen toho, co slyšet chci... A stejně, když se svého dítěte nechám vyrůst samorosta, kterého ho pod ideou liberální nebo demokratické výchovy nikdy neuhodím, nikdo mu stejně nezaručí, že jednou nepotká někoho silnějšího (fyzicky, psychicky), kdo mu to dá vyžrat a dojde i na tu "přesdržku".
březen 27, 2007 09:48
Nase nova generace. : Sakkara
Je pravdou ,ze v Ceske zemi je to des co tam vidim.Jak matky i otcove mluvi sproste na deti.To uz je na me moc.Navic nechapu urady co se nezajimaji o rodice ,kteri berou grogy a maj doma deti.Vubec nechapu ,ze nas stat drogove zavisle lidi neposila s prikazem policie tyto lidi do leceni.Berou drogy,neplati byt,berou podporu od statu a nevychovavaj radne deti.ALE NIKDO S TIM NIC NEUDELA!!!!
únor 25, 2008 13:45
Nase nova generace. : Saskia
Vim o takove rodine,kde je matka i nevlastni otec na drogach.Jak a kam se s tim obratit??Maji doma 2 deti a rostou v hadkach ,rvackach,drogach a nemaj co jist.Kamoska je ma sousedy a nevi si s nima rady.
únor 25, 2008 13:48
Děvčata, : d@niela
samozřejmě, že všechno jde - jen mi napište něco víc, přepošlu vám adresy, nebo pokud to nechcete vyřizovat vy, mohu já.

Tak je to teď na vás, ozvěte se!
únor 25, 2008 14:03
Nase nova genarece. : Saskia
Mila Danielo,Napisi na Emajl.
únor 26, 2008 09:52
Nase nova genarece : Saskia
Mila Danielo,napsala jsem ti na adresu Daniela.umlauf@ goldwein.com
únor 26, 2008 10:38
napiš, ale zatím mi nic nepřišlo, když tak to zkus znova, : d@niela
třebas na tu druhou -

daniela- zavináč - kudlanka.cz

dík, a těším se!!!
únor 26, 2008 11:25
Nase nova generace. : Saskia
Ahoj Danielo,napsala jsem ti na adresu Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
únor 28, 2008 09:09
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]