O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK PŘEDĚLAT SOVU NA SKŘIVÁNKA? PDF Tisk E-mail
Úterý, 16 srpen 2022
Sova pták vycpaná hračka dravce, Pták, dravý pták png | PNGEggZápasím s tím celou tu dlouhatánskou dobu, co oblažuju svět svou přítomností. A že mi to ten svět dával a dává občas setsakra "sežrat".  Napřed jsem vstávala brzy do školy, na střední jsme jako první hodinu mívali tělocvik, což bylo "moudré rozhodnutí" nějakého trhlého kantora, že prý nás to probere. Jo, probralo, ale bylo to někdy kruté. Hlavně když zazněl rozkaz: "Do tepláků a běžíme do parku!" Musela jsem později přežít i to, že jsem do práce - na šestou - jezdila z Florence autobusem. Do Vodochod, do fabriky na letadla, kde jsem tehdy působila coby administrativní pracovnice.

 

 

 

Pak už to šlo v podobném  režimu téměř až dob posledních. Nikde vás totiž nezaměstnají s tím, že budete přicházet tak kolem jedenáctý… Sice jsem si časem svou práci „poněkud“ upravila, tedy tehdy, kdy jsem se už živila psaním, a tehdy občas na reportáž vyjela až kolem deváté. No, ale to se povedlo jen občas. Jenže, v té době jsem hodně psala či točila rozhovory s herci a zpěváky, a ti, jak známo, pracují večer. A k dispozici na pokec jsou až poté. Takže jsem se domů vracela kolem půlnoci s vidinou, že píchačky na mne čekají nejpozději do sedmi. Pak už čas příchodu je vytištěn červeně, a takové dva tři červené záznamy za měsíc, to už zavání docela průšvihem…

 

A mizerný je i kontakt s kamarádkami a kamarády.

Nevím, ale snad většina lidstva se přímo vyžívá v tom, co nejdříve vstát a co nejdříve zas jít spát.

 

Uznávám, že časné ráno je krásné; když si to vrávorám jihoměstským parkem za svým čoklíkem, hlavu hluboce skloněnou, tak potkávám docela dost lidí, těch opsených, ale já opravdu nejsem schopna nějaké hlubší komunikace. Soustřetdím se jen na výmoly na cestě, případně na to, abych na nějaké lavičce, na které cestou spočinu, nic nenechala.

Jednou jsem takhle absolvovala skoro celou tu dlouhou cestu znovu, abych nalezla ztracené brýle. Když jsem se pak v zoufalství jedné dámy s labradorkou zeptala, s úsměvem mi doporučila, abych si je tedy sundala z vlasů. Kam jsem je nad čelo měla zastrčené.

 

 

A to ani nemluvím o tom, když potřebuju s něčím pomoci. Žádný řemeslník nechodí do práce „na desátou“. Leda tak k svačině.

Nedávno jsem byla s jedním kamarádem v Hornbachu, či v něčem podobném. Nevím přesně, neb jsem tou dobou ještě polospala. Snaživě mi říkal všechny detaily věcí, které bych měla nakoupit, ale já vnímala maximálně jeho hlas. Natož to, co a proč mi říká.

 

Klidně se i s vámi poradím – mám novou pidikuchyň, z Ikey. Hezkou. Ale vymyslela jsem si, že by bylo děsně fajn, mít takové to světýlko přidělané pod horní skřínky. Toť můj současný problém.

 

Nikdy bych nevěřila, jak je to nesmírně variabilní, kolik druhů všech těch náležitostí může být.

Kruci, proč nejde jet na nákupy ne jen pozdě dopoledne (z hlediska toho skřivana), ale i ráno, z hlediska sovího? Jela bych tam v podvečer, před zprávama, to už je tam téměř prázdno.

 

Vlastně jsem nikdy nepřišla do styku s pořádnou sůvou, natož sovákem. Se Sovákem jo, ten dokonce chodil i k nám domů, bydleli kousek od nás. Ale i všichni chlapi, co mne pojali do svých náručí, byli skřivani. Když já se večer probouzela, oni byli už neprobuditelní, nepoužitelní. Naopak já zas jejich ráno...

 

A tak to jde celý můj život.

 

TAK SE PTÁM – JAK TO MÁTE VY?

A HLAVNĚ – JAK TO ŘEŠÍTE?

 

Sůva d@niela

 

 

 

TOHLE JSEM SI NASTUDOVALA -  TAK CO S TÍM?

 

Jedná se o vrozené biologické nastavení, které nelze žádným tréninkem měnit. Ranní typy mívají nejvyšší hladiny kortizolu, hormonu, který ovlivňuje výkonnost, hned po probuzení. Jejich tělesná i psychická výkonnost vrcholí kolem poledne. U sov se celý koloběh rozběhne až odpoledne a vrcholí v pozdních večerních hodinách.

 

 

  • Podle studie vědců z Barcelonské univerzity z roku 2014 mají skřivani sklony k perfekcionismu. Špatně se tak vyrovnávají s tím, když všechno neběží dle jejich představ o správnosti, a tak nezřídka trpí frustracemi a pocity vyčerpanosti. Jejich výhodou ale je, že dovedou úkoly dotahovat do konce a jedná se obvykle o jedince s vysokou úrovní zodpovědnosti.

  • Sovy naopak jen tak nějaká nedokonalost nerozhodí, tím pádem bývají více takříkajíc „v pohodě“. Nelámou si hlavu s každou prkotinou, díky čemuž se dokážou lépe soustředit na úkoly, které berou jako svoje priority. Na druhé straně jsou o dost impulzivnější a mají potřebu stále hledat novinky, takže je ledacos může přestat rychle bavit.
 

 


Komentáře (9)add feed
... : mila1
Já jsem teď taky předělávala kuchyň, taky ji mám z Ikey. No a to osvětlení na spodu horních skříněk jsem taky řešila. Je dobré to řešit hned při montáži kuchyně, ale pokud ji už máš namontovanou, tak doporučuju někde v Hormbachu nebo jiném obchodu se poptat a koupit nějaký LED pásek nebo podlinkové svítidlo, určitě Ti tam někdo poradí. Já to mám tedy na spodku všech horních skříněk a je to ovládané buď vypínačem nebo na dálku a tam se to dá i stmívat a je to moc prima věc.
A co se týče sova nebo skřivan, tak bývala jsem skřivan, teď jsem spíš sova, co chodí spát před jedenáctou..
srpen 16, 2022 14:02
... : mamča
Já jsem skřivan od té doby, co mám děti. Taková kvílící dvojčata v pět ráno vás naučí časnému vstávání, zvlášť, když máte starší dítě, co by rádo ještě spalo a manžela "nočního ptáka".
Rána jsou krásná, nikde nikdo, všude ticho, až kolem půl šesté začínají jezdit auta s lidmi, co pracují od šesti. Nejradši mám víkend. To jedu ráno na zahradu nakrmit zvířátka, a celá silnice je jenom moje.
Co se osvětlení linky týče, mám led světla na vrchních skřínkách, ovládané pohybem. Jenom mávnu a budiž světlo ! Stejně zhasínám. Moc to nedoporučuji, protože když si zalévám kafe, tak pára vycházející z konvice mi světlo zhasne.
srpen 16, 2022 14:33
... : Josef
Tak bych řek, že charakteristika skřivana mi přímo zalichotila. Jo, to jsem celej já. Ale neřek bych, že to je daný od přirození. Skoro 40 let, co jsem muzicíroval, z toho 30 let intenzívně, v průměru obden, a přitom chodil do práce denně od sedmi do tří, tak ani nevim, jestli jsem byl víc skřivan nebo sova. Ale odjakživa jsem pracovní věci měl nastavený tak, že všecko důležitý a odpovědný musim mít hotový nejpozdějc do 14ti hodin. Vedla mě k tomu i píseň z rádia, dodneška si pamatuju začátek: "Ten, kdo nerad brzy vstává prospí nejhezčí část dne. Pak ať vinu sobě dává, když mu káva vystydne."
Nebo z pionýrských táborů: "Svolává nás trubka k čtvrhodince ranní, jen pionýr Péťa nejde cvičit s námi. To je přeci špatná věc, nejde cvičit s námi".
Co se týče světla podlinkovýho - je toho teď přehršel a taky přehršel rádců. To pak aby se v těch přehršlích prase vyznalo. Bysem jen zvopák starý lidový rčení: Mnoho psů, zajícova smrt.
srpen 16, 2022 15:37
... : *deeres*
Odjakživa jsem skřivan, ráno mi to nejlíp myslí, dokonce se někdy probouzím rovnou s řešením problému, který se předchozí večer zdál neřešitelným. Naopak večer, tak po desáté mám těžkej útlum. Jenomže ani skřivan nechce běžně vstávat ráno před čtvrtou. Toho jsem si v pracovních letech užila bohatě. Teď vstávám tak v šest, vlastně v pět, protože nám hodinu ukradli.
srpen 16, 2022 15:55
... : Giotta
Jsem skřivan. Už od mládí - zatímco spolužáci šprtali večer, já se vzbudila ráno a nastudovala jsem si potřebné.
Pak jsem asi deset let vstávala do práce ve 4 ráno, vcelku bez problémů. Až na to, že člověk je ospalý cca v půl deváté, zatímco rodina je ještě svěží. Nebyl by to problém, nebydlet v 2 1, kdy jsme s tehdejším manželem spali v obýváku, kde tedy zbytek rodiny koukal na telku a já už spala. Žádný film jsem neviděla do konce, pokud nebyla druhý den před obědem repríza, později jsem si pořady natáčela na video.
Můj nynější partner je sůva sůvovatá, chodí spát cca ve 2 ráno. Já mezi 22-24 hodinou. Naštěstí už máme ložnici, kam si zalezu a spím. Budím se bez budíku v 5:30-7 hodin. Takže pak mám "osamělé ráno", partner dospává, já snídám a pak jdu se psem. Partner ho venčil mezi 12 a 1 v noci, takže nemám žádný spěch.
srpen 16, 2022 16:01
... : Lenka1
Já jsem sova. Kdykoliv jsem musela brzo vstávat do práce, trpěla jsem jako pes. Na tu 8 do školy, kde jsem to měla pár minut pěšky, ještě ok. Ale dojíždět přes dva okresy, abych byla v práci na 6, to byl horor. Naštěstí je to už za mnou.

Nenávidím ranní vstávání. Můj ideál je chodit spát hodně po půlnoci a vstávat tak kolem 9.
srpen 16, 2022 17:44
... : AnickaM
Skrivan urcite nejsem, dokonce, kdyz mam brzy vstavat kvuli nejake radostne udalosti, take vazne rano v posteli uvazuji, co by se vlastne stalo, kdyz nevstanu.
Ale po pulnoci uz taky moc pouzitelna nejsem. Jsem osmihodinovy spac, tak jsem si to ted v duchodu nastavila tak, ze v posteli jsem tak k te pulnoci, budim se kolem osmi a chvli se jeste valim. Neni kam spechat, mozek se stejne probouzi az po jedenacte. Mela jsem sousedku, ta nez by rano brzy vstavala, tak radsi nesla spat vubec. Moje sestra to obcas dela taky.
srpen 16, 2022 22:49
... : doktor
Jsem skřivan co pamatuji.Před tím nevím.Všichni v rodině mi říkají : ".... no ,že je pořádně se..,teda štvu).Musím mít vše vkomíncích,v lati aaaaaai hrnečky srovnané dle velikosti,barvě a uchama k jedné straně.Jsem prý úchyl.Ahoj.
srpen 17, 2022 14:28
... : AnickaM
Ale nejsi, ja jsem sova a hrnky mam taky srovnany a satstvo na raminkach podle druhu a delky rukavu, pradlo a svetry do kominku. Nesnasim plny kos spinaveho pradla, je to sice neekonomicke, ale peru porad. Kdyz syn jeste bydlel doma, tak to miloval. Kouknul do skrine a mel prehled. Kdyz nekam cestoval,tak se kdykoliv mohl sbalit a nic mu nechybelo.
srpen 17, 2022 14:59
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]