O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

... JAKO KDYBY TO ŘÍKAL DNES! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 28 červenec 2022
Famous Veteran: George Carlin | Military.comDnes vám tu nabízím záběr z jednoho vystoupení legendárního komika GEORGE CARLINA. Jeho kariéra trvala celých padesát let. Během této doby natočil čtrnáct speciálů pro HBO a více než sto třicetkrát vystoupil v pořadu The Tonight Show. Protože své scénky neustále přizpůsoboval specifikům své doby, zůstaly pořady, které natočil, aktuální i po jeho smrti v roce 2008.

 

 

Carlin měl mimořádný dar přesně diagnostikovat a dokonce předvídat společenské problémy, což znamená, že většina témat, která nastolil, neztratila nic ze své aktuálnosti a baví nás i dnes. Tento kulturní chameleon byl jedním z nejvlivnějších stand-up umělců všech dob.

 

Jeho nadčasová kritika korupce, pokrytectví a církve – později pak osobnost "nasranýho staříka" ze speciálů HBO – jednoduše byl vždy úžasný. Následující "kousek" z jeho vystoupení, který je věnován politice a vzdělávání v Americe - je neskutečně současný, a vlastně by ani neměl být adresován jen na tu Ameriku ...

 

 

   
 

 

Byl proslulý svým černým humorem, stejně jako názory na politiku, anglický jazyk, psychologii, náboženství a různá další tabu témata. V roce 2004 se umístil na 2. příčce žebříčku americké televizní stanice Comedy Central 100 největších stand-up komiků všech dob, a to před Lenny Brucem a za Richardem Pryorem.

V roce 2008 mu byla posmrtně udělena cena Marka Twaina za americký humor, získal také pět Cen Grammy za svá komediální alba.

 

Ale co dál ještě... poslechněte si ho, či přečtěte si překlad jeho slov - a bude-li se vám líbit, na youtube či na "videačesky" - určitě naleznete další...

 


d@niela

 

Komentáře (7)add feed
... : Jiri Bilina
Ale vzdyt jo. Kdo umi, ten umi.
Akorat ze v tomhle videu dobry muz Carlin (zijici ve svobodne zemi) vyvraci sam sebe. Kdyby to bylo tak jak rika, "skutecni vlastnici Ameriky" by ho proste nepustili do televize.
Tak jako jemu podobne nepousti do televize vladci Ciny, Ruska, Kuby ci severni Koreje.
A presto se najdou takovi, kteri veri radeji diktatorum a cenzorum. smilies/tongue.gif
Mikin
červenec 28, 2022 02:55
... : doktor
Dani děkuji !
červenec 28, 2022 14:22
... : d@niela
Dívala jsem se na Carlina dost dlouho, četla si jeho životopis, a tak chápu, proč ho tolik lidí obdivovalo, a proč si ho dodnes přehrávají.
Byl i dobrý spisovatel, taky herec...
Prostě člověk, kterému bylo shůry dáno.

A - podle toho, co jsem v Americe zatím zažila, tak mu rozumím a mám stejný názor (na ten Americký sen).
červenec 28, 2022 14:27
... : Jiri Bilina
Dani, ja celkem souhlasim a par veci od toho pana se me kdysi libilo. Ale ty konspiracni reci o "skutecnych vladcich" (nejspis zidi, zednari, zeleni muzici z Marsu) me pripadaji jako cheap shot. To je jako rikat lidem, ze nema cenu chodit k volbam atd...
Americky sen ma nejvetsi vadu na krase v tom, ze je prilis o penezich. To zde v Kanade (hlavne na severu) to zvladame o neco lip.
Kdo je ted asi v politicke nekorektnosti a prezentaci drsne pravdy nejlepsi je Bill Maher. Vrele doporucuji...
Mikin
červenec 28, 2022 17:17
... : AnickaM
A ja jsem ho nikdy moc rada nemela, nevim proc, prislo mi to moc rvany. Ale i v Americe pusti do tv nekoho, kdo nesouhlasi s rezimem, aby ukazali svobodu slova. Ale k cemu ti je ta svoboda slova, kdyz nemas co dat na stul. Nic neni cernobily, kdyz prijde na lamani chleba, tak na idealismus rychle zapomenes. Asi jsem spatny hrdina, ale davala jsem prednost tomu, aby moje dite nemelo hlad a melo co na sebe.
červenec 28, 2022 22:35
... : Josef
Hm, spuštění videa jsem se nedočkal, tím ani moudrejch myšlenek z titulků.
červenec 30, 2022 06:49
... : d@niela
jak je to možný? stačí přeci kliknout jen na ten rozjížděcí ležatej trojúhelníček...
červenec 30, 2022 12:26
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]