O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FAKT JSEM TEN "ANTYVAKSÉR"??? PDF Tisk E-mail
Sobota, 09 červenec 2022

Vakcinace | Veterinární klinika Marek MinářŘekla bych, že ne! Já a dcera jsme byly úplně jedny z prvních, které se nechaly očkovat proti klíšťové encefalitidě. Dceři jsem v jejím dětství hlídala termíny povinného očkování a byla jsem nemile překvapena, že zrovna u jejího ročníku narození bylo ukončeno očkování proti černým neštovicím. Moje máma od roku 1954, až do důchodu a brigádně i potom, pracovala v podniku Biogena. Brzy po vzniku republiky v roce 1918 se rozběhly diskuze o strategické potřebě vlastní výroby vakcín a sér.

 

 

 

V roce 1925 s velkorysou finanční a odbornou pomocí Rockefellerovy nadace byl otevřen v Praze Státní zdravotní ústav. V roce 1933 SZÚ vyráběl 65 druhů sér a vakcín a 60 druhů diagnostických preparátů. Jednalo se o špičkové pracoviště světové úrovně s velkou mezinárodní reputací. SZÚ se později přejmenovalo na výše zmíněnou Biogenu, později na ÚSOL a nakonec v roce 1994 na Sevac – séra a vakcíny, akciová společnost.

 

 

Orion (čokoládovna) - WikiwandA tehdy začaly rozkrádačky rodinného stříbra. Ze Sevacu byla vyvedena vlastní výroba do nové společnosti Sevapharma. Biogena měla sídlo na Vinohradech, na konci Korunní třídy, kde předtím byla čokoládovna Orion. Původní budovy čokoládovny většinou zůstaly zachovány, zde byly hlavně kanceláře; já už pamatuji novou výrobní halu, ale ještě i původní tovární komín s nápisem Orion.

 

Na Korunce se vyrábělo a úřadovalo, v nedaleké Šrobárově ulici, kousek od metra Želivského, v obytném domě, sídlil výzkum, kde odborně vyrůstalo několik generací odborníků. K podniku patřil ještě další objekt, někdejší hospodářský statek v Bohumili, kde sídlily laboratoře se zvířaty.

 

Máma to měla do Biogeny kousek, dvě stanice tramvaje. Já znala docela dost jejích spolupracovníků - jako rodinných přátel, nebo z podnikové rekreace. Hlavně jsem znala jejich děti z letních táborů. Hodně jich bydlelo stejně jako my na Vinohradech a ty jsem vídala i mimo tábor. Mámini spolupracovníci, mezi nimi špičkoví odborníci, dnes už nežijí a i jejich potomci, pokud ještě žijí, jsou důchodci.

 

Rozprodejem podniku byla zaprodaná i tradice výchovy nových kádrů, a jak dopadly všechny tři objekty po privatizaci, je všeobecně známo. Různými přeprodeji, jako v pohádce „Měnil, až vyměnil“, získal stát pár šupů a průser s krevní plazmou. Mateřský podnik byl zbourán a developer Sekyra zde vystavěl projekt s luxusními byty Rezidence Korunní. Co se stalo s domem ve Šrobárově ulici netuším, ale vím, co je s objektem v Bohumili. Ten dnes vlastní americká společnost Novavax a vyrábí zde jednu z potřebných látek pro očkování proti covidu.

 

 

Klíčová složka vakcíny proti covidu by se v Česku měla vyrábět počátkem  2021 | Domov | Lidovky.cz

 

 

To, že jsem se nenechala očkovat proti covidu 19 v prvopočátku, k tomu vedla moje úvaha, že je to pro mne zbytečné. Nikdy jsem nebyla (mimo nějaký ten úraz), nemocná, respirační onemocnění jsem naposledy měla před více jak půl stoletím. A také dost nedůvěřuji tomu, když mi někdo vehementně nutí něco zadarmo, pro moje vlastní dobro.

 

A pak se to začalo kupit, opakované lhaní o vakcíně, kdy původně hoaxy, se ukázaly jako pravda. Teď nám hodně chybí ta tradice výchovy odborníků a udržování strategické výroby špičkových vakcín. Platíme jak mourovatí, netušíme kolik, netušíme za co, neznáme smluvní podmínky. Z hesla „Patříme k Západu“, se stalo heslo „Patříme Západu“.

Ministr zdravotnictví Válek už začíná opatrně našlapovat. Nejspíš po obdržení dopisu od advokátky Mgr. Jany Zwyrtek Hamplové, která klade otázky, které by mne také velice zajímaly. Můžete si celé znění dohledat na Parlamentních listech:

 

Tvrdím, že ministerstvo, pokud vůbec s čím chce přijít, musí napřed rozptýlit všechny pochybnosti a jasně se ke všemu postavit. Vakcína nemůže být o politice, ale o faktech, a ta fakta tu dnes prostě nejsou, a když, tak pouze znepokojivá. ZH“

 

Abych byla spravedlivá, znám ve svém okolí lidi, kteří prošli hned třemi očkovacími dávkami jako růžovou zahrádkou, či bez vážnějších komplikací. Ale v onemocnění nějakou tou variantou covidu jim to stejně nezabránilo. Jenomže znám i případ s fatálním následkem, který se mně osobně dotkl.

Ale náhlý masivní infarkt s očkováním pfjůčrem, přece nemá nic společného se smrtí... Jenže - statistiky začínají ukazovat něco jiného.

 

Deeres

 

Kamarádky a kamarádi –

máte-li jiný názor, jinou zkušenost - sem s nimi!

 

 

 

Komentáře (8)add feed
... : Jiri Bilina
No, ja se nechal naockovat na zaklade rady sveho doktora Adama. A zde v nasem mestecku neznam lekare, sestru nebo jineho zdravotnika ktery by na to mel jiny nazor nez on.
Zkratka a dobre, respektuji rady odborniku. At uz jde o udrzbu auta, vodovodnich trubek, nebo o zdravi.
Ja to troji ockovani prezil ve zdravi, manzelku druha davka drzela jeden den v posteli, jedna kamaradka nesla 3 dny do prace, ale to je vse o cem vim. A naockovani jsme v Dawson City skoro vsichni.
Ve veci Covidu je to podle me dost jasne. Jen sotva se doktori a vedci na celem svete (od Ciny, pres Australii, Evropu az po Ameriku) spikli, aby skodili lidstvu.
Jiste - najdou se mezi nimi lide kteri se chcou za kazdou cenu zviditelnit, ale to je normalni.
Statistiky jsou dost jasne - v zemich se srovnatelnymi podminkami a vyssi proockovanosti bylo a je tech umrti mnohem mene. Vakcina vyvinuta pro puvodni verzi Covidu uz pred onemocnenim temer nechrani, ale pred hospitalizaci nebo umrtim porad ano.
Mikin
červenec 11, 2022 01:57
... : Josef
Třikrát vopíchanej, další "posilování" už ne! Takovej soustředěnej nářez zánětů bolavejch kloubů a svalů, k tomu trojklannej nerv, všechno v jednom roce, to už mi nepřipadá jako náhodná shoda okolností. Sice si netroufnu tvrdit, že to všechno způsobila mRNA, nemám důkaz, ale dalších pokusů se už odmítám zúčastnit.
červenec 11, 2022 06:15
... : Franta
Celá rodina oočkovaná a zatím neznám OSOBNĚ nikoho, kdo by to po očkování chytil. Ale vím, že i když "motyka spustí", tak to proběhne relativně lehce, a určitě ten nakažený neskončí život někde na JIPu.
Takže jsem vaxer.
červenec 11, 2022 09:25
... : Markéta
Mám veškerá povinná očkování a klíště i tetanus si vzhledem ke stylu svého života hlídám. No a covidové očko máme celá naše rodina, už proto, že snad by následky něměly být smrtící. O dalších dávkách si to hodně rozmyslím.
červenec 11, 2022 10:01
... : mila1
My jsme naočkovaní všichni v rodině a nikdo neměl s očkováním žádné komplikace. Já jsem se ho hodně bála, protože mám Leidenskou mutaci, ale pravda je, že covid jako takový dokáže se srážlivostí udělat víc neplechy než samotné očkování. Respektuju názory lékařů a všechny ty hoaxy o tom, že očkování způsobuje neplodnost a podobně, beru s rezervou. Při současné přelidněnosti naší planety vynález něčeho, co způsobuje neplodnost, by asi byl na Nobelovku, když to hodně přeženu, takže už z tohohle úhlu pohledu mi to přijde jako nesmysl...
Z covidu mám respekt, takže vše, co mohu proti tomuto zákeřnému onemocnění udělat, udělám. Psala jsem to sem před časem, následky prodělaného covidu - zřejmě v těhotenství - se podepsaly na mé starší neteři a nikomu nepřeju tu bezmoc, kterou jsme celá rodina zažívala, když 6 týdnů jako dvouměsíční bojovala o život.
Ještě nevím, zda půjdu na čtvrtou dávku, opět záleží na situaci a co doktoři a odborníci doporučí. Já jim do jejich práce nekecám, stejně jako si nenechám mluvit do své práce.

červenec 11, 2022 11:55
... : mila1
oprava - jednalo se o starší vnučku, ne neteř...
červenec 11, 2022 11:56
... : AnickaM
V Cine vyresili neplodnost i bez ockovani. Ockovani mam, zadne problemy jsem nemela, ale bohuzel jsem chytla tu posledni mutaci covidu. Prubeh byl neco jako slabsi chripka, ale nemuzu se z toho zotavit. Jsem porad unavena, spava, tim padem bez nalady a hrozne me boli nohy od kycli dolu. Tak me napadlo, Pepo NC, jestli jsi neprodelal covid a nevis o tom. Nebyl bys jediny.
červenec 11, 2022 17:00
... : Jiri Bilina
To je Anicko docela dobre mozne. Ja zacal na dovolene v Thajsku strasne kaslat, vleklo se vice jak 4 mesice. Zadne normalni leky ani sirupy nezabiraly. K doktorovi jsem sel az doma, kdyz se to pomalu (velice pomalu) lepsilo a on ma za to, ze to byl Omicron. Protoze jsem v te dobe absolovoval sice nekolik PCR testu, ale byla mezi nimi 5 tydenni mezera. Poznamenal take ze lidi obcas vini vakcinu, i kdyz je prave ta vakcina usetrila od tezkeho prubehu.
------------------------------
My jsme zde na severu, v malych osadach kde zije velke procento domorodeho obyvatelstva meli v ockovani prednost, protoze Indiani trpi Covidem z nejakych duvodu vic. Ja jsem byl objednany jako jeden z prvnich na 26. ledna a protoze zdravotnikum prvni den nejak vazla organizace, cekali jsme asi pul hodiny pred skolni budovou v -35C. Ale sranda byla, padaly nejruznejsi vtipky, ja jsem maval asi tak pullitrovou konskou strikackou a prohlasoval ze chci vetsi davku, muj kamarad Sebastian zase sestricky zdesil prohlasenim, ze chce jit jako prvni, "dokud je jehla jeste ostra". Nastesti nas nebral nikdo vazne.
Mikin
červenec 11, 2022 18:31
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]