O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ACH JO, ZASE TEN MIKIN ... PDF Tisk E-mail
Středa, 06 červenec 2022

Yukon je nejzápadnější a nejmenší ze tří kanadských teritorií. I tak ale zabírá více než půl milionu kilometrů čtverečních, což je asi šestkrát víc, než má Česká republika. Žije tu jen necelých 32 tisíc obyvatel – asi jako kdyby Příbramáci měli pro sebe celé Španělsko. Ano, až na pár městeček je tento subarktický region téměř prázdnou zemí, kde mnohdy sousedy od sebe oddělují stovky kilometrů nedotčené země. A tam už hodně dlouho bydlí Jirka, známý coby komentátor Mikin.

 

Na jednu stranu ho chápu, že se tolik zajímá o události ve světě, především v Evropě a ještě víc u nás doma. Nemluvě o Ukrajině a Rusku. Jenže: Jirkův -Mikinův slovník na čtenáře kudlanky působí jako pálivá paprika do jídla pro děti – prostě je to nesnesitelné. A natož v míře, v jaké všechny své komentáře obšťastňuje.

 

 

Dostávám teď bohužel poměrně dost e-mailů od dosavadních věrných čtenářek a čtenářů, že tohle číst nechtějí a nebudou, a abych se nezlobila, že tedy „Kudlanko, měj se dobře, ahoj.“

Což mne velmi mrzí.

 

Když Mikin píše své cestovní zážitky, tak je to velmi fajn. Ale chápu, že nejen vzpomínkami na dovolené se může člověk zabývat. Tam, kde žije, je i přes půl roku zima a sníh...

Chápu, že se mu svým způsobem po Evropě stýská – a i když sem jezdí, je to něco jiného, než tu žít trvale.

My, co tu jsme „natrvalo“, pochopitelně bereme všechno trochu odlišně, a i když s mnoha situacemi nesouhlasíme, tak to rozhodně nehodnotíme podobnými výrazy, jaké on používá.

 

Jako novinářka a zakladatelka Kudlanky bych byla velmi nešťastná, kdybych kvůli v nepříjemným a někdy až urážlivým komentářům jednoho z vás, byla odsouzena psát jen o kytičkách, receptech a štrykování. Chci, aby časopis Kudlanka byl o všem, tedy i o současných událostech, ať jsou veselé či smutné. 

Ano, je pravda, že už jednou jsem Jirkovi Kudlanku zamkla, a nedávno ho zas přivítala. Chápu ho, že je fajn reagovat, ale není opravdu žádoucí, aby se to dělo způsobem, kterým odpuzuje ostatní.

 

I když musím uznat, že jednu obdivovatelku zde má, která s jeho názory a výrazy stoprocentně souhlasí. Ale i ona tohle vyjádřila slušnou formou, takže vše v pořádku.

 

 

Milý Jirko, je tolik nádherných témat,

o kterých bys nám mohl napsat!

 

  • Určitě by nás všechny zajímala Alaska Highway –silnice, která se do historie Severní Ameriky zapsala jako symbol obrovského lidského úsilí, houževnatosti a vytrvalosti. Věřím, že právě ty bys o ní mohl mnohé napsat.

  • Nebo o historii slavných horkých pramenů Liard Hot Spring, ke kterým se jezdí celoročně.

 

  • Taky je zajímavé městečko Watson Lake. To se proslavilo neobvyklou atrakcí zvanou „les značek“.

  • A co takhle Dawson? Druhé tamější největší město, kde žije trvale pouhých 1200 obyvatel – jeho minulost i současnost je rovněž nesmírně zajímavá… 

 

Dávám vám tedy otevřené místo, abyste se k problému vyjádřili,

místo pro dobré rady.

 

d@niela

 

 

Komentáře (79)add feed
... : Jiri Bilina
Von je Danielo ten Yukon jeste drsnejsi nez pises. Dnes rano nam povoden odplavila a pretrhla fiber-optic kabel nekde u Watson Lake. Takze cele Territory bylo 12 hodin bez zprav ze sveta a zdejsi byznysy neprijimaly platebni karticky. smilies/wink.gif
A ted k jadru pudla.
Draha Danielo, ono se zmenilo leccos jak na Kudlance, tak ve svete. A ne zrovna k lepsimu.
Ale zamerme Kudla - zde muj slovnik mozna fakt "pusobi na ctenare jako paliva paprika". Ale jen proto, ze ti ctenari jsou to, co zde zbylo.
Ti kteri fandi demokracii po vsech tech urazkach, homofobnich, nacistickych ci komunistickych zvratcich proste znechucene odesli.
A ti co neodesli, prestali psat hned po Putinove prasackem utoku na Ukrajinu. Protoze o cem se slusne bavit s lidmi, kteri neco takoveho schvaluji. (Doufam, ze nechtene necituji Krakonose nebo dalsi 2 kamaradky).
Poslouchej Danielo, kdyz jsi zverejnila Koubuv clanek "Co dnes kolem sebe vidime" hned v den naseho velice fajn hovoru na Messengeru, povazoval jsem to o nejaky pokus o vtip, kterym chces odhalit nebezpecneho silence. Ale asi to tak nebylo... On to fakt myslel vazne a ja byl jediny, kdo se ozval. smilies/tongue.gif
Pokud se zde nesmi psat o russackych zverstvech na Ukrajine, nebo odpovidat na slabomyslne kecy o "humanitarnim bombardakovi" ci idiotske urazky gayu nebo lesbicek, napis to na rovinu a ja odejdu. Fakt!
Mezitim by to chtelo vic ferovosti. Klidne od tebe schytam facku za urazlivou poznamku, pokud tu facku dostane treba i Kouba nebo dear Deeres. Za co, to snad psat nemusim. smilies/wink.gif
A vis co? Treba se ti pak vrati i ti fajn lidickove, kteri Kudlu kdysi proslavili a pozvedli do nadoblacnych vysin. smilies/wink.gif
Ja vim, je to beh na dlouhou trat. Ale odvaznemu stesti preje. smilies/smiley.gif
červenec 07, 2022 05:34
... : Jiri Bilina
Ted k te vyzve:
dluzim jeste jedno pokracovani cesty severnim Thajskem. Pracuje se na tom.
O Dawsonu jsem napsal uz dost a hodlam pokracovat. Za mesic jedu s dvema ceskymi kamarady (Cecho-Australan a katolicky farar z Moravy) do nejsevernejsiho mista, kam lze dojet v Kanade autem. Do eskymacke vesnicky Tuktoyaktuk na brehu Arctic Ocean.
Pokud se budu na Kudle jeste vyskytovat a moci psat sve nazory, podam podrobnou zpravu.
Nazdar!
červenec 07, 2022 05:44
... : d@niela
Jirko, já rozhodně nejsem na politiku expert - a pokud dostanu nějaký slušně vypadající článek, tak ho uveřejním. Záleží pak jen na publiku, jak obsah posoudí. Moje obrovské přání je, aby byl komentář slušný, bez vulgarit a zesměšňování.
Furt říkám, že slušně se dá vyjádřit všechno.

Další problém je i to, že nejen Kudlanka, ale i my (což je k vzteku) stárnem. A někteří lidé se během tohoto procesu dozrávání stávají víc zatrpklými, naštvanými a bez nálady. Ona ta dnešní celosvětová situace moc radosti nepřidá. Nemluvě o tom, že mnozí mají navíc i svá velká soukromá trápení.

Takže bych chtěla občas něčím příjemným trochu potěšit. Ale takové články se dnes těžce, přetěžce hledají...
Bohužel, to nadávání vždy bylo jednodušší.

červenec 07, 2022 08:18
... : Jiri Bilina
No prave, Danielo. Vsichni starnem a blbnem. smilies/wink.gif
Ale ja si furt nejak nedovedu predstavit, ze bych kvuli tomu zacal omlouvat agresi proti Ukrajine, oslavoval komunistickou diktaturu, nebo posilal nekoho kdo se mnou nesouhlasi do ustavu pro choromyslne, jako to udelal predevcirem nestastny pan Kouba.
Nebo snad zacal oznacovat statecneho prezidenta Havla za "humanitarniho bombardaka".
Nebo se dokonce s krikem a vyhruzkami odchodem domahal cenzury.
Ano, nadavani bylo vzdy jednodussi. Zkusme proto merit vsem stejnym metrem.
Hele, fakt si myslis, zeby se sem v tom pripade nevratili ti, kteri odesli kvuli urazkam od rude uderky a Kudla by nemohla byt jako driv?


červenec 07, 2022 08:56
... : Petr Sysala
Tak nevím, v Evropě policie střílí na traktoristy, kterym vláda chce vybít stáda krav, bo ty mrchy prdí a tu řešíme jednoho grafomana ...
červenec 07, 2022 09:04
... : Iris
Moji milí zbylí,

Danielka nejspíše mě zmiňuje, jako jednu obdivovatelku, kterou tu Mikin má. V rámci upřesňování pojmů bych řekla, že jsem teď asi jediná, která tu zbyla po hromadném odchodu znechucených, jak se o tom Mikin zmiňuje. Ale ne jediná, která s Mikinem kdy souhlasila a většinou souhlasí i teď, a jeho psaní i názory považuje za přínos pro oživení zatím dost jednostranně zaměřené diskuse o současných věcech kolem nás.

Proč sem lezu? Protože jsem sama, je mi smutno a zde jsem po deset let nacházela slušnou, byť názorově rozdílnou společnost k povídání si, a přiznávám za sebe - ne ani tak moc ke čtení například cestovních zážitků, i když klobouk dolů za jejich vytvoření. Ale k povídání si. A všichni víme, že diskuse se vždy živěji rozproudí u jiných témat, než u krásně napsaných cestopisných nebo kulinářských témat, a v tom jsem se cítila dobře. Diskuse, povídání si, slušný střet názorů. Co jsme se nahádaly s BB, Murou nebo Myškou. Chlapi dovedli být také ostří, ale slušní. Bývalý NČ, Kolemjdoucí aj. Bylo to potřebné, pro mne poučné, mnoho věcí z těch diskusí jsem si zapamatovala už navždy a jak stárnu, nacházím v nich ještě větší moudro, než tehdy v akutním stadiu svého světabolu.

Pak sem nějak vlezla hrubost a sprostota, vulgarita stejná, jako zavládla v celé společnosti (přímo od hlavy). Načasovala bych to k volbě našeho nynějšího prezidenta, dá se to dobře dohledat.
Nesmyslné řeči kolem pandemie a očkování rozkol prohloubily a válka to dorazila.

Nyní zde vládne rozkol stejný, jako v celé zemi a došlo k tomu, že jedna názorová skupina tu získala převahu, zatímco druzí Kudlanku opustili, všichni víme, jak to je, o koho šlo a o koho jde. Zajímavý byl návrat Mikina a Lenky zároveň. Tehdy obě ty skupiny dostaly svoji oživující injekci, bylo to zajímavé. Jak se někteří radovali z návratu Lenky, jiní z Mikina. Proč ne? Mikin některé popouzí názory, které oni tady většinově nesdílí (samozřejmě většinově, protože ostatní odešli..). Ale píše slušně, je inteligentní a necituje, nekopíruje cizí myšlenky, má odvahu stát si za svým. Slušně, dá se snad tohle popřít? Proč grafoman? Jeho vlastní komentáře, byť delší, jsou pro mne stále stravitelnější, než nekonečně dlouhé převzaté komentáře odněkud, spousta otravných odkazů na něco nesmyslného a výsměšné a urážlivé komentáře zdejších expertů na politickou morálku nebo třeba očkování. Jeho jsou psány bez pravopisných chyb, mají hlavu a patu, končí podpisem.

Poslední komentář Mikina v 9:04 je opět i můj názor a pokud tohle není slušně vyjádřený postoj k současné situaci na Kudlance, tak už nevím, jak jinak to říct.

Píšeš Danielko:
Dostávám teď bohužel poměrně dost e-mailů od dosavadních věrných čtenářek a čtenářů, že tohle číst nechtějí a nebudou, a abych se nezlobila, že tedy „Kudlanko, měj se dobře, ahoj.“

Což mne velmi mrzí.


Mrzí nás to všechny. Ale tak si to řekněme - kdo je ten dosavadní věrný čtenář Kudlanky, jehož odchod Tě mrzí? Odchod těch předešlých, těch "druhých", těch mnohých znechucených už předtím, ten nikoho nemrzel? Mne ano, a proto sem pořád bláhově lezu s nadějí, že se tu někdy znovu potkám s Kyttkou, Krakonošem, Milou a dalšími, kteří dělali ještě nedávno Kudlanku vyváženou Kudlankou, o starších odchodech ani nemluvím.

Ještě jedna citace, promiň Danielko:
My, co tu jsme „natrvalo“, pochopitelně bereme všechno trochu odlišně, a i když s mnoha situacemi nesouhlasíme, tak to rozhodně nehodnotíme podobnými výrazy, jaké on používá.


Já jsem tu také "natrvalo" a s Mikinem prostě musím jednoznačně souhlasit. Na rozdíl od všech pseudonázorů pana Kouby, který, pokud vím, zde také natrvalo s námi není.

Nevím, jak skončit, asi mě samým znechucením nebudete chtít ani cupovat, byla by to stejně ztráta času.
Takže zdravím Mikina, všechny ostatní zmizelé i zbylé, I.




červenec 07, 2022 10:11
... : AnickaM
Iris, vyborne napsano. Ja jsem nebyla nadsena z navratu Lenky, ne ze bych s nekterymi jejimi nazory, zvlast v minulosti nesouhlasila, a presto me vzdycky dokazala zprdnout. Vadila mi jeji vulgarita a nadrazenost. Nevim, co si tim dokazovala. Jiri Bilina mi vubec nevadi, jen ten jeho vyjadrovaci jazyk zustal nekde v sedmdesatkach. To zni smesne a kontraproduktivne. Libi se mi jeho vlastenecke nadseni pro zemi ve ktere zije, naopak nechapu Josefa Koubu, ktery tam zije taky a ocividne se mu zije jeste lepe. Tady by se my asi tak nedarilo.
Tema Ukrajina je hodne kontroverzni, nikdo nevime, jak to vlastne je, ale jasne je, ze to zase odskaci uplne obycejni.lide, at za to muze Putin, nebo Banderovci.
Chapu, ze se.nekomu nelibi komentare emigranta, protoze se nemuze vcitit do nasi kuze, nas se to dotyka hodne blizko. My tady v tom litame, pocitujeme to financne (zvlast seniori), budoucnost mame nejistou, decimuji nas rozporuplne zpravy. Na jedne strane media,na druhe zarucene spray od lidi, co vsechno vedi.
Myslim, ze mam celkem slusny rozhled, zila jsem na obou stranach, snazim se veci prebirat, jsem porad zvidava a snazim se byt tolerantni. Myslim, ze prave can tolerance tady Horne chybi.
Kudlanku ctu porad, vzdycky jsem ji cetla a porad budu, I kdyz zas tak pravidelne neprispivam, protoze mam spoustu zajmu.
červenec 07, 2022 11:55
... : AnickaM
Chybicky se vloudily, to tou anglickou napovedou, omlouvam se. Takze ne spray, ale zpravy a ne can, ale to. Stejne si myslim, ze kdybychom se nejakym zazrakem my ctenari sesli nazivo, vsechno by bylo jinak.
červenec 07, 2022 12:02
... : Josef
No vidišto, Iris. S Mikinovejma názorama souhlasíš, zatímco Kouba má psaudonázory.
A přesně votom to celý je. Názory oproti pseudonázorum. A co je co, o tom rozhoduješ ty.
červenec 07, 2022 12:06
... : Iris
Josefe:
. A co je co, o tom rozhoduješ ty


Všichni to děláme. Jenom mezi Mikinem a JK je ten rozdíl, že jeden píše slušně svoje autentické názory a životní postřehy, zatímco druhý obšlehává ze zdrojů, které jemu a jiným konvenují, zatímco pro mnohé ostatní jsou to zdroje lživé a nepřátelské. Proto používám výraz "pseudonázor", protože to nejsou jeho vlastní myšlenky.
červenec 07, 2022 12:24
... : mamča
Mno, já se radši zdržím komentáře, protože jsem jednoznačně zaškatulkovaná jako ti "ctenari jsou to, co zde zbylo".
Nejsem až takový zoufalec, abych se nechala urážet jen proto, že nesouzním s názorem emigranta, co v naší rodné zemi již několik desítek let nežije, ale přesně ví, jak bychom v naší zemi měli žít my, jak se chovat a nejlíp i co si myslet.
červenec 07, 2022 12:24
... : Iris
Aničko, chyby se daly dešifrovat smilies/wink.gif

A souhlasím, naživo se mnohdy lidé spolu dokáží spíše snést, než při anonymní písemné výměně názorů.
červenec 07, 2022 12:25
... : Josef
to nemá cenu...
červenec 07, 2022 15:18
... : Petr Sysala
Čestina má pro tuto příležitost krásné označení:
Eurohujer (s černobílým viděním a rétorikou husákova politruka, kdo byl ještě na vojně, pochopí)
červenec 07, 2022 15:43
... : Giotta
Mikin v podstatě vyhrožuje - jestli mám sem psát cestopisné vyprávěnky, musíte mi dovolit kafrat co všeho ostatního a rozeštvávat čtenáře...
Mě tedy Mikin nechyběl, když byl odstaven.
červenec 07, 2022 15:58
... : Jiri Bilina
Dobre rano z Yukonu. A diky moc Iris. Napsala to krasne...
Ja dostal pred casem podobne hezky mail od Krakonose, ve kterem me mimo jine vysvetlil sve duvody pro odchod z Kudlanky. Nemuzu to zde citovat cele, protoze se jedna o soukromou korespondenci, ale jeden z nich snad uvest mohu. Krakonos si nebyl jisty tim, zda by v situaci ruske agrese, kdy jde v Evrope skutecne o vsechno, dokazal na dezinformace a rusackou propagandu odpovidat slusne...
No, ja se o to pokousim, pitome osobni utoky (jako treba ten v 15:43) se me vetsinou dari ignorovat a tak to treba nejak zvladnem. smilies/wink.gif
Mikin
červenec 07, 2022 16:17
... : Bara
Urcite to zvladnes, jen nevim s kym budes diskutovat......
Proc na vsech ceskych novinovych serverech kde jsou diskuze, velmi casto ctu sarkastickou poznamku: .....pockejme na Bilinu, ten nam to vysvetli, nebo, Bilina to vi urcite lepe, nebo, Yukon jeste nereagoval?.......atd. Zrejme jsi vsude obliben!
červenec 07, 2022 16:25
... : Jiri Bilina
Josefe, Iris to napsala presne.
Diskuse je vymena nazoru a JK namisto toho kopiruje (casto bez udani zdroje) cele bloky z proruskych webu. Ze to obslehnul poznas spolehlive z toho, ze je to psano cesky. Pouze kdyz to pripomina jeden z ugrofinskych jazyku, jedna se o original. smilies/wink.gif
Mikin
červenec 07, 2022 16:26
... : Jiri Bilina
Na "vsech ceskych novinovych serverech", Baro?
Ja jsem zaregistrovan jen zde a na iDnes/Lidovky. Nikde jinde, tak si nevymyslej.
Tam maji docela vyfachcenej system. Diskutovat se tam muze jen pod vlastnim jmenem (je potrebny pas nebo obcanka). Takze zadne krysi bodani z anonymity.
A pak tam funguje automaticky ban za porusovani pravidel. Poprve je to hodina, pak dve hodiny, 4, 8, 16, 32, 64... Ja tam diskutuji uz roky, Pepa Kouba si zde nedavno stezoval ze vyfasoval pul roku. Tak si to spocitej.
Fanousci zlocinnych rezimu me tam radi nemaji, ale minuly tyden jsem dostal pod clankem o Ukrajine 34 plusu a jediny minus.
Zkus se tam taky prihlasit, at to nemusis tahat sem. smilies/wink.gif
Mikin
červenec 07, 2022 18:48
... : Bara
Ja jen konstatuji co jsem na iDnes cetla na tvoji adresu. Ne, nemam potrebu se zviditelnovat. Jsem prihlasena pouze zde na kudlance.
Prectu si clanek, udelam si svuj nazor, prectu par diskuzi jen pro zajimavost jak to vidi jini a tim to pro me konci.
červenec 07, 2022 19:00
... : Jiri Bilina
To je O.K. Baro. Kazdy mame svuj styl a sve zajmy. Proc nezustat v anonymite, pokud toho nezneuzivas proti tem, kteri pisi pod vlastnim jmenem i adresou.
Hlavne ze se to nestastne nedorozumeni se "vsemi ceskymi servery" a mou oblibou ci neoblibou vysvetlilo.
Ja bych sem ale takove veci propriste nezatahoval, eh? smilies/wink.gif
Mikin

červenec 07, 2022 19:25
... : Bara
Zadne pro priste nebude, dosla jsem k zaveru, ze uz me to nebavi a ani nechci reagovat, je to porad stejny dokola....
červenec 07, 2022 19:53
... : Krakonoš
Tak jestliže souhlasit s Mikinovými názory znamená býti jeho obdivovatelkou, tedy se k jeho obdivovatelkám hrdě hlásím! smilies/cheesy.gif Na Kudlanku už jenom občas nakouknu, zda se něco nezměnilo, leč nezměnilo se nic, jenom tu nedávno zajiskřila stará "láska" Lenka X Mikin, no to bylo k popukání. Jinak je nadále skutečností, že si zde dávají dostaveníčko především přátelé Babišova či Okamurova výkladu běhu světa, zaznívají tu perly jako že "Rusko dnes opět bojuje za svoje přežití" (což nemůže nepřipomenout tvrzení páně Hitlerovo z Mein Kampfu vo tom, jak německej člověk zhynouti-li nemá, potřebuje novej prostor ku životu ve východní Evropě a z úst emigranta žijícího na dekadentním Západě to zní už ani ne trapně, leč jako projev duševní poruchy) a tak vůbec... Vzhledem k tomu, že se Mikin zatím vždy ovládl a udržel slušnej tón i v situaci, kdy já bych to nevydržel, nechápu, proč tu je kolem něho zese tolik keců. Protože narušil homogenní rusko-kolaborantskou atmosféru zbylých "diskutujících"? Spíš se divím jemu, že mu to za to stojí, chodit někam, kam je slušnýmu člověku stydno vstoupit. Ano, klidně to zvopakuju - lidi, který mají jakýkoli pochopení či vomluvu pro to, co ruskej fašistickej režim páchá nejen na Ukrajině, ale v celým světě, jsou neslušný, nemorální a pro mě lidsky zcela bezcenní. Nechci si nikoho takovýho pouštět do života ani virtuálně, každá věta vyměněná s někým takovým je pro mě jen a pouze ztrátou času, kterýho jaksi každýmu s blížícím se koncem logicky ubejvá. Tolik moje zdravice Mikinovi a jeho obdivovatelkám. Mějte se tu fajn! smilies/smiley.gif
červenec 07, 2022 20:40
... : d@niela
Milý Krakonoši, nechci nijak obhajovat autory komentářů. Ty píše každý sám za sebe. Stejně tak pod zde zveřejněnými články jsou jména jejich pisatelů.
Pochopitelně, že je zcela svobodná možnost se k jejich obsahu vyjádřit. Jediné, oč mi jde, a co je asi pro některé čtenáře hůř pochopitelné, je požadavek slušnosti.

A ještě něco: bohužel, ani v mém případě se ten zlý, protivný a nesmlouvavý čas, nezastavil. Ač se snažím, jak jen to jde, stárnu jako všichni kolem. Kudlanka je pro mne úžasnou nutností, která mne přiměje občas i přemýšlet smilies/grin.gif. Nebýt jí, asi bych jen, jako jiné mé vrstevnice, seděla u okna a dívala se na kolemjdoucí smilies/grin.gif

Co se tím posledním odstavečkem snažím vyjádřit?
Ano, baví mne to, ale jsem na to sama.
Kdyby občas někdo poslal - i jen námět, typ, nápad - byla bych neskutečně vděčná a moc ráda...
červenec 07, 2022 22:18
... : kyttka
Irisko, kdykoliv se ozvi a můžeme poklábosit a jinak, napsala jsi to výstižně, pod to se můžu jenom podepsat. Naprosto přesně jsi odhadla i ten čas, kdy to jaksi přestalo být ono. Leč stále jsem se ještě dlouho po tom nestyděla, že někde visí moje texty. Teď už to říct nemůžu, a protože bych nedokázala být slušná jako Mikin, Jirko, máš můj obdiv, co vydržíš a stále slušně a v klidu, tak se chovám jako Krakonoš a radši už budu mlčet. Tipla bych to tak na 15 let, kdy jsem na Kudlanku chodila denně ráno s kafem i ve fofru později při ranních, kdy jsem vstávala na čtvrtou. Poslední skoro dva roky už vážně nedávám. A jakékoliv pokusy o nějakou změnu jsou marné. Já jenom doufám, že se nikdy nedostanu do fáze, kdy mi bude všechno připadat tak špatný, kdy všechno uvidím jenom negativně a že mi někdo zatřese makovicí, když si budu myslet, že mě věk opravňuje k pocitu, že vím všechno nejlíp.
Bylo by tu ode mě co číst, píšu snadno a ráda a mám ten život i zájmy pestrý dost. Jen na Kudlanku trochu moc pestrý. Co už, jsou jiný platformy. A hlavně, báječnej je především ten reálnej život. Tak proč si šponovat nervy někde, kde mi to přestalo vyhovovat. Chodím tam, kde je mi dobře.
Můj drahý milovaný zesnulý tchán by jadrně řekl, že nelze prdelí sedět na dvou židlích. Ani Kudlanka to nedokáže, holt když se rozdělí společnost, chtě nechtě si musí vybrat i média. Úbytek čtenářů je pak jen logický. Pokud někam dřív chodili "všichni", tak je po takové polarizaci společnosti zákonité, že tam za čas zůstane "půlka". A rozhodně za to nemůže Mikin. Ten pokles začal mnohem, mnohem dřív, než se Mikin vrátil.
červenec 07, 2022 22:18
... : Josef Kouba
Zatvrzelý téměř 100% jedině možný názor na současnou politiku Mikina, Krakonoše, Iris, připomíná svého času komunisty. Kdo nejde s námi jde proti nám. Jste celý podělaní s alterativních zpráv, když tam píší blbosti, tak se tomu přeci jen zasmějete a nemusíte dělat tvrdou cenůru.
USA po světě dle vás šíří lásku a mír, o jejich výpravách mlčíte. Od roku 1946 do současnosti šířením demokracie zemřelo 20 milionů lidí. To nevidíte, to neslyšíte!! 
To že Ukrajinský režim od majdanu zabil 14 tisíc lidí to vám je šuna fuk. Kdyby na Ukrajinu zautocili Turci tak vám je to jedno, ale Rus to teda ne. Podívejte se na mapu kde všude jsou US základny okolo ruských hranic. To se má na to vedení státu jen koukat.
Názor ikdyž opačný našeho, je jen názor. Fanatizmus do názorového spektra nepatří a nadávání již vůvec ne.

červenec 08, 2022 01:55
... : Josef
Hezký. "Rusko-kolaborantská atmosféra". Henry Kissinger, coby ruskej kolaborant. Dost dobrý.
červenec 08, 2022 04:42
... : Jiri Bilina
No dobre Danielo... Je mi sice poctou ze me byl venovan samostatny clanek, ale mel bych jednu prosbu a par pripominek...
Mohla bys me prosim priste upozornit, az budu psat "neslusne"? Me to totiz pripada, ze je vsechno presne naopak.
Ze tem nestastnym lidem (ktere Krakonos tak precisne charakterizoval) jde predevsim o jakousi cenzuru, na kterou si zvykli uz se Sunarem a ze urazky i sprostany zde ve svem zoufalstvi pouzivaji prave oni.
Vetsinou to neobsahuje naprosto nic k diskusi o danem tema. Jen jakysi podivny krik o nutnosti cenzury, ospravedlnovani akci tech nejodpornejsich rezimu nebo slabomyslne osobni utoky o tom, ze ma byt jakysi "Dilina" zavren do blazince.
Ze me zrovna Petr Sysala prirovna k "Husakovu politrukovi", tak to uz byla jen povestna tresnicka na dortu. smilies/grin.gif
Ja bych navrhoval kritizovat nebo mazat jen opravdove cunarny. Jako treba zminene urazky, osobni utoky, nebo slabmyslne urazky tech, kteri se od nas trochu lisi. Tak treba kecy pana NC o "dychtive vyspulenych zadnicich homosexualu" jsou uz daleko za hranici stupidity.
Naopak posledni komentar pana Kouby bych nechal beze zmen. Neco takoveho se fakt jen tak nevidi! smilies/grin.gif
To k tem pripominkam, protoze je to pochopitelne tvuj casopis.
S tim pokracovanim cestopisu si fakt pospisim, meli jsme zde problemy, o kterych jsem se jiz zminil...
Mikin
červenec 08, 2022 05:31
... : Jiri Bilina
Krakonosi i kyttko, dik!
Krakonosi, ja se nad tou (podle me neprilis zaslouzenou pochvalou) cervenam, ale pod tvuj komentar o lidech, kteri omlouvaji russka fasisticka zverstva na Ukrajine se podepisi kdykoliv.
Mikin
červenec 08, 2022 05:40
... : Petr Sysala
Být Husakovym politrukem a používat jeho rétoriku (toho politruka, ne Husáka) je zásadní , pro někoho jen těžko postřehnutelný rozdíl. Mluví se teď takto hlavně v Bruseli.

Už jsem to psal několikrát. Debata s někým, kdo ani před objektivními argumenty neni schopen pohnout se ani o milimetr je debata s dogmatikem. Dogma se nemusi dokazovat, dogmatu se věří. Předevčírem jsme slavili Džanka Husovic, ten byl pro pravdu zapálen, ten pro ni hořel. Dnes by ho upálili taky, nejenom katolíci.
červenec 08, 2022 05:58
... : Petr Sysala
Ještě bezvýznamná poznámka pro D@nielku. Je příznačné, že na odborných fórech takový problém neexistuje. Čim to asi bude smilies/grin.gif
červenec 08, 2022 06:09
... : Josef
To jsem fakt napsal? Dobrý!
červenec 08, 2022 06:13
... : mila1
Zdravím všechny, nechodila jsem sem poslední dobou. Ne proto, že by se mi Kudlanka zošklivila, ne kvůli lidem, kteří se tu objevují, prostě jsem se snažila trochu omezit média a soustředit se na normální život. A tak trochu překvapeně koukám, co se to tu děje.
Moc si Tě vážím, Danielo, ale trochu mi vadí, že jako špatného zde vidíš jen Mikina. Nepřipadá mi, že by někoho urážel a jeho názory akceptuji. A co se týče politikaření - přece je nutné mluvit o tom, co se děje kousek od nás za hranicemi, týká se to přece nás všech. A upřímně - když už počítáš obdivovatelky pana Mikina, tak mne, prosím, taky započti. Obdivuju lidi, kteří se nestydí prezentovat svůj názor a dělají to slušně, bez urážek.
Iris, Krakonoši, Kyttko, moc ráda jsem vás přečetla smilies/smiley.gif
červenec 08, 2022 08:24
... : Jiri Bilina
Tak jeste jednou vsem dekuji a kdyz uz je ten clanek o me, dovolil bych si to malinko zrekapitulovat:
v diskusi se podle me ukazalo, ze problemem neni Mikinuv urazlivy jazyk. I v tom hraji totiz prim spise jeho nazorovi oponenti. Problemem jsou jejich vyhruzky odchodem, adresovane editorce a majitelce Kudlanky Daniele.
A ja se priznivcum ruskeho cara, abych pravdu rekl, ani tak moc nedivim. Ruska fasisticka agrese proti sousedni zemi se totiz opravdu tyka nas vsech a neda se v zadnem pripade ospravedlnit. Je to jen serie hnusnych zlocinu a neuveritelnych lzi. A tak to nevidi jen nejaky Mikin, Krakonos, mila, kyttka nebo Iris, ale vetsina naroda, ktery velice podobnou rusackou okupaci zazil i vetsina demokratickeho sveta.
Takze pokud chce mit nekdo svuj smradek a teplicko, proc s tim musi otravovat zrovna zdejsi editorku? Ta muze leda tak mazat osobni utoky, urazky nebo trolling. Coz bych plne chapal. Uzavrenych FB skupin kde se lide se stejnym nazorem mohou bavit, aniz by jim do toho nekdo cafral, jsou desetitisice. Dovolavat se namisto toho cenzury jen svedci o frustraci a snad i zoufalstvi dotycnych osob. Nazdar! smilies/smiley.gif
Mikin
červenec 08, 2022 20:49
... : Josef Kouba
K Mikinově vyjadřování: A ja se priznivcum ruskeho cara, abych pravdu rekl, ani tak moc nedivim. Ruska fasisticka agrese proti sousedni zemi se totiz opravdu tyka nas vsech a neda se v zadnem pripade ospravedlnit. Je to jen serie hnusnych zlocinu a neuveritelnych lzi. Mikin 08, 2022 20:49

Toto je malý příklad tvého způsobu urážení oponentů kteří s tvým jednostraným silně zaujatým názorem souhlasí jen částečně, nebo vůbec. Jsem přesvědčen, že o okolnostech proč konflikt Ukrajina-Rusko vznikl dobře víš, ale jako skalní příznivec politiky US, nečestné tahy svého oblíbence na šachovém poli světové politiky zatajuješ a pokud se tě na to někdo zeptá, používáš misto vysvětlení otřepané urážky.

červenec 08, 2022 21:56
... : Jiri Bilina
Ano Josefe Koubo, o okolnostech vzniku toho konfliktu vim.
Ruska propaganda predklada tem mene bystrym tri verze:
podle prvni z nich jde o "denacifikaci Ukrajiny". Jenze v te zemi dostala jedina strana ktera by se dala oznacit na nacistickou mene, nez 3% hlasu a tak se ani nedostala do parlamentu. To v Rusku je nacku mezi Wagnerovskymi zoldneri, priznivci zesnuleho Zirinovskeho a nakonec i Putina mnohem vice.
Okupacni moc tedy prisla s dalsi verzi. "Ukrajina se pokousi o vstup do NATO, nedame se obklicit". Nojo, oni se vsichni sousede Ruske rise snazi dostat do NATO. Prave proto, aby nedopadli jako Gruzie ci Ukrajina. Svedsko a Finsko kvuli te zlocinne agresi do NATO prave vstupuji, takze bridil Putin dosahl praveho opaku. smilies/undecided.gif
Takze zbyva uz jen treti verze: Putin se srovnava s carem Petrem Velikym, ktery pro tu uz tak obrovskou zemi pomoci valek dobyval dalsi drzavy. A zde bych zrnko jakesi pravdy videl.
Ano, nezakonne vladnouci byvaly KGBak zrejme trpi Führerovskym pocitem malosti a snazi se vyvrazdovanim sousedniho slovanskeho naroda zapsat do historie.
Jak muze tu prolhanou propagandu papouskovat prislusnik naroda Ceskeho a emigrant, ktery v dobe ruske okupace pozadal o azyl v demokraticke Kanade, to me hlava nebere.
Kdybych se jmenoval Kouba, asi bych se uchylil k poznamkam dusevni nemoci. smilies/wink.gif
Mikin
červenec 09, 2022 02:54
... : Josef Kouba
Mikine, má žena tvrdí že mám rád vždy poslední slovo. Tak zde je.
  Toto je zážitek. To jsi  psát neměl. Je to elaborát možná opilého a katastrofálně neinformovaného mužika s Dawsonu. Víc znát nepotřebuji. Ztráta času, Pepa Kouba to vzdává.
Komentáři tě více nepotěším.
Pan Werich se o tomto druhu lidí vtipně vyjádřil, to raději nedám, naštval bych pár tvých straníků, zaplať pán Bůh že je vás málo.  
červenec 09, 2022 09:25
... : Iris
Josefe Koubo

naštval bych pár tvých straníků, zaplať pán Bůh že je vás málo.


Není nás málo, musel bys vylézt ze své bubliny, abys to pochopil.

A termín "mužik" bych použila pro někoho jiného, pro mnógo jiných smilies/wink.gif Citátem pana Wericha se ohánějí všichni ze všech stran - paradoxně i ti, kteří jsou blbci sami nejvíce. Pozor Josefe, teď to není adresováno Tobě, je to obecné konstatování. Blb sebevědomě označuje druhého za blba, neboť neví, že sám je blb, s tím ale dlouhodobě nejde nic dělat a ani my to nevyřešíme, po zlém ani po dobrém.
Měj se, pa
červenec 09, 2022 09:41
... : kyttka
Přesně tak. Málo lidí smýšlejících jako Mikin a další rozhodně není.
Přivedla jsem kdysi na Kudlanku pár kamarádek v mém věku, docela se jim líbila. Nejenom kvůli mým věcem. Byly to holky z bývalé práce, už se moc nevídáme, ale teď jsem jim napsala. Do jedné mi odpověděly, že: Promiň, ale už ne.
Co prohlásil můj syn, to je nepublikovatelný. Pokud bych to měla napsat slušně, asi by to znělo: Proč píše o problematice, které absolutně nerozumí.
A když tady čtu ty *** o LGBT komunitě, tak mu musím dát za pravdu, cucákovi.

červenec 09, 2022 11:29
... : Jiri Bilina
Je tomu tak, damy. Dal jsem Josefu Koubovi vybrat ze tri verzi ruske propagandy urcene pro neinformovane mužiky a byl jsem sam oznacen za neinformovaneho mužika. smilies/wink.gif Aniz bychom se od Kouby dovedeli, proc muselo to nestastne, obrovske, jadernymi zbranemi vyzbrojene Rusko napadnout mnohem mensiho souseda. Protoze vysvetleni (krome te treti verze) neexistuje.
To uz okupace byvaleho ČSSR se dala oduvodnit snadneji. Treba "zvacim dopisem" Vasila Bilaka a jeho dvou soudruhu. Putinuv hitlerovsky najezd na Ukrajinu nema ani to. A dnesni Bilakove nebo Quislingove to maji o to tezsi.
Mikin
červenec 09, 2022 17:03
... : Krakonoš
Tvl Koubo, vyndej si už tu makovici z prdele, fakt jo, já už tě mám vážně plný zuby. Proč nežiješ v Rusku, v tý skvělý zemi, kterou nikdo nechápe? Řekni mi prosím pěkně, proč země, která má nejdokonalejší mix přírodního bohatství ze všech států na planetě, která má nějvětší rozlohu ze všech států a dostatek obyvatel, obrovský množství úrodný půdy, proč má tahle země ekonomickej výkon Itálie, proč kromě zbraní nevyrábí nic, co by bylo pro svět zajímavý a přínosný, proč se na technologickým pokroku moderní civilizace nijak nepodílí? Proč už sto let jenom chrastí zbraněma, napadá svoje sousedy, žvaní o nepochopitelný ublížený ruský duši, libuje si ve svým ubožáctví, ufňukanosti svejch "lišnich čelavěkov", žárlí a závidí všem okolo a kromě válčení nemá nic, na co by ve svý historii mohla bejt hrdá? (Jo a ještě na kulturu, víc než sto let starou...)
A s odpovědí: "Protože USA" jdi fakt do prdele. Danielo, promiň, klidně mi dej doživotní ban, asi chápeš, že je mi to jedno. Já mám těchhle křivejch chudáků, co se celej život jenom prosmýkaj tak, jak je to pro ně výhodný, bez jediný morální zásady, cestou nejmenšího odporu, který ohejbaj hřbet před jakýmkoli diktátorem, skamaráděj se s kdejakou sviní, pokud je to pro ně výhodný, fakt už dost. Přesně z těchhle charakterů se rekrutovali kolaboranti s nacismem, následně bolševismem. To jsou ti Čurdové, jenže Čurdu můžeme aspoň trochu pochopit, byl v příšerný situaci (jiní jeho kamarádi ale věděli, jak takovou situaci řešit - zastřelili se). Dněšní kolaboranti nic neriskujou, pod žádným tlakem nejsou a stejně kopou za fašistickej cizí režim. Na to není omluva, na to není pochopení, z toho se lze jen poblejt, sorry jako. Jsem rád, že se ve svým životě s ničím tak odporným, jako je tento Kouba, nemusím potkávat. A Koubo, je vás zoufalá menšina; lidí, který současnou situaci chápou na základě faktů předkládanejch osobnostma skutečně znalejma ruský a ukrajinský historie, je drtivá většina. Můžeš si pindat ty svý bludy, jak chceš, na tomhle nic nezměníš. Ano - nejsem gentleman jako Mikin. V tom se vod něj fakt liším, jsem sprostej chachar a dycky jsem byl. Za to se vomlouvám všem útlocitnejm slečnám. smilies/wink.gif
červenec 09, 2022 20:38
... : Josef Kouba
Krakonoš.
Když dochází argumenty tak se nadává na př: Tvl Koubo, vyndej si už tu makovici z prdele, fakt jo, já už tě mám vážně plný zuby. Proč nežiješ v Rusku, v tý skvělý zemi, kterou nikdo nechápe?
-----
Zde je krátký příklad řádění vašeho favorita ve světě a jemu Krakonoši s Mikinem vám koukají z jeho konečníku jen boty.
Za minulé století se žádná jiná země nedopustila tolika agresí a prosazování svých zájmů vojenskými prostředky jako USA. Pokračující okupací Afghánistánu a Iráku v 21 století jasně ukazuje, že s jídlem roste chuť a USA považují i nadále za přípustné prosazování svých zájmů vojenskými prostředky proti komukoliv dostatečně slabému...
1946, Irán. Pod hrozbou použití atomových zbraní se ruští vojáci mají stáhnout z severního území
 1946, Jugoslávie. Vyhrožování atomovými zbraněmi v odpovědi na sestřelení USA letadla nad Jugoslávií.
1947, Urugway. Vyhrožování atomovými zbraněmi a vysláním bombardérů jako ukázku sily.
1947-49, Řecko. Komandos zasahuji a pomocí nich USA ovládají extrémní pravici v občanské válce.
1948, Německo. Vyhrožování atomovými zbraněmi a bombardéry schopné nést atomové zbraně jsou nasazeny na obranu leteckého mostu do západního Berlína.
1948-49, Čína. Vojáci jsou nasazení v zadržovacích bojích a evakuování Američanů před vítězstvím komunistů.
1948-54, Filipíny. Komandos jsou nasazeni když CIA vede válku proti Huk rebélii.
1950, Puerto Rico. Komandos jsou nasazeni při potlačení revoluce snažící-se o nezávislost v Ponce.
1951-53, Korea. Vojsko, námořnictvo a bombardování včetně vyhrožování atomovými zbraněmi. USA a Jižní Korea bojují s Severní Koreou a posléze i s Čínou aby to skončilo patem. Vyhrožování atomovou bombou v roce 1950 KLDR a v roce 1953 Číně. Dodnes tam mají USA základny a silnou vojenskou přítomnost. (do Iráku v 2003 nejsilnější mimo území USA)
1953, Irán. Komandos pod režií CIA svrhávají demokratickou vládu v Iránu premiéra Mossadeqa a dosazují diktátora Shaha.
1954, Vietnam. Hrozba použitím atomových zbraní, Francouzi nabízejí bomby k rozdrcení obléhání.
1954, Guatemala. Operace komandos, bombardování, vyhrožování atomovými zbraněmi. CIA režíruje invazi když vláda Guatemaly znárodní pozemky USA firem, základny bombardérů v Nikaragu
1956, Egypt. Vyhrožování atomovými zbraněmi, nasazení vojska. Rusům je řečeno aby se drželi stranou Suezké krize. Vojáci následně evakuují zahraniční občany.
1958, Libanon. Nasazení vojáků a námořníků, okupace Libanonu prý proti "rebelům".
1958, Irák. Vyhrožování atomovými zbraněmi aby Irák nenapadl a neobsadil Kuwait.
1958, China. Vyhrožování atomovými zbraněmi aby se Čína nepokusila zabrat Taiwanské ostrovy.
1958, Panama. Jsou nasazeni vojáci USA, když protesty s pálením vlajky přerostou v konfrontaci.
1960-75, Vietnam. Vojsko, námořníci, bombardování, vyhrožování atomovými zbraněmi. Boj proti rebelii v jižním Vietnamu a proti celému Severnímu Vietnamu. Odhad početu obětí kolísá mezi 1 a 4 milióny v této nejdelší válce USA. Vyhrožování atomovými zbraněmi v letech 1968 a 1969.
1961, Kuba. Komandos operace, kdy CIA režírovala pokus o invazi v Zátoce Sviní. Masivní porážka.
1961, Německo. Vyhrožování atomovými zbraněmi při krizi kvůli Berlínské zdi.
1962, Laos. Operace komandos. Vytvoření opoziční armády během partyzánské války.
1962, Kuba. Vyhrožování atomovými zbraněmi a námořní blokáda došla velmi blízko skutečné války s Rusy.
1964, Panama. Vojáci byli nasazeni v Panamě, když se obyvatelé domáhali předání průplavu dle smlouvy uzavřené při jeho budování do jejich rukou...
1965, Indonésie. V operaci komandos byl zabit milion lidí (!), když CIA asistovala při vojenském převratu v zemi.
1965-66, Dominikánská republika. Vojáci, bombardování a namořníci se vylodili během volební kampaně.
1966-67, Guatemala. Operace komandos, zelené barety zasahují proti rebelům.
1967, USA, Detroit. Vojáci zasahují proti černochům, 43 je jich zabito.
1968, USA. Po zastřelení Martina Lutera Kinga je přes 21 000 vojáků nasazeno v hlavních městech USA.
1969-75, Kambodža. Bombardování, vojenská okupace a až dva miliony zabitých bombardováním, hladomorem a následujícím politickým chaosem.
1970, Omán. Operace komandos když USA řídí "Iránskou" námořní invazi do Ománu.
1971-73, Laos. Komandos operace a bombardování když USA řídí invazi Jižního Vietnamu do Laosu. Kobercové bombardování venkova.
1973, USA, Severní Dakota. Operace komandos řízená armádou proti obleženým indiánům Lakotas na místě zvaném Wounded Knee.
1973, Střední Východ, Izrael, Egypt, Syrie, Irák, Libanon. Vyhrožování atomovými zbraněmi během války těchto zemí.
1973, Chile. Operace komandos zbavuje Chile zvoleného prezidenta s marxistickými názory. Diktátoz Augusto Pinochet dosazen.
1975, Kambodža. Nasazeno vojsko, bombardování a pokus o vysvobození zajatých námořníků kteří už byli (!) předáni USA. 28 vojáků zemře při havárii jednoho z vrtulníků.
1976-92, Angola. Operace komandos kdyz CIA podporuje Africké rebely.
Chybí dalších 40 let. Jsou toho 2 další stránky. Všechny to jsou vojenské operace a převraty mimo území USA.
Nyní máte za úkol vyjmenovat kde všude za stejnou dobu byli Rusáci. Kolik mají základen a vojáků ve světě. USA má 180 tisíc vojáků mino své území a 800 vojenských základen a to ve 120 zemích.

červenec 10, 2022 01:59
... : Jiri Bilina
Diskuse je Koubo vymena nazoru, nikoliv donekonecna opakovane kopirovani komunisticke spiny a lzi. Demokracie ma pravo se proti nackum, komunistum ci islamistickym fanatikum branit.
Hod si do Google ty "uprchliku pred komunistickym rezimem" (nebo co jsi tehdy tvrdil na kanadske ambasade?) vyznam slova "kolaborant".
Vyznam toho slova od doby nacisticke ci sovetske okupace nezmenil.
červenec 10, 2022 02:37
... : Josef
Ty vole s nezastrčenou makovicí, která má tím pádem ohromnej rozhled a tím i patent na všechnu moudrost Světa.
Seš si fakt jistej, že ten, pro svět tak "zajímavej a přínosnej technologickej pokrok moderní civilizace", je ku prospěchu Přírody, tedy i lidstva?
červenec 10, 2022 08:19
... : mila1
Krakonoši, díky.
Pan Kouba se opět zmohl na pouhé zkopírování "faktů" z jedné webové adresy.
Když docházejí argumenty, použij CTRL-C a CTRL-V.
červenec 10, 2022 08:21
... : Jiri Bilina
Jo milej Josefe, kdyby to zalezelo jen na tvejch Rusech, nedrepel bys ted u pocitace, ale svitil bys loučí. smilies/smiley.gif
Milo 1, no rekni - nenapsal to Krakonos perfektne?
Zlaty hreb programu ale prisel pred par tydny, kdy Josef Kouba pripojil k tem svym okopirovanym blabolum i vlastni dve slova - "Spravy odjinut". Doslova... smilies/grin.gif
Mikin
červenec 10, 2022 08:36
... : Krakonoš
Ale jistě, Josefe, pokud bychom volili celosvětovej návrat k agrárnímu státu z doby barokní, bylo by to pro planetu a člověk jistě lepší a asi ani ta válka s Rusem by nebyla. Jen mi teď řekni, jak toho docílit - potřebujeme k tomu kompletní atomový odzbrojení a redukci světový populace tak na třetinu, aby to mohlo fungovat. Jeden nápad bych měl a vyřešil by se zároveň i ten problém s rusáckem. Ale ten se líbit nebude. smilies/wink.gif
červenec 10, 2022 08:55
... : Josef Kouba
Ten dlouhý seznam "výletů" je pravda, stím nic nenaděláte. Jen vás o tom informuji. Skopírovat jej musím přeci si to nebudu vymýšlet. Ale co říkáte tomuto.

Knihu jsem četl asi před 5 lety. (je stále možnost si jí koupit)
Když jsem knihu Co nesmíte vědět před lety četl, docela mi bylo ouzko. Jeden by řekl - že autor Michael Morris je zdatný konspirátor.
Dovolím si citovat jeden odstavec, každý může posoudit sám:
"Oba, Gates a Rockefeller již řadu let přes své nadace investují do výzkumu sterilizace. Stále dokola veřejně prohlašují, že část obyvatelstva musí zmizet! Avšak jak přimět k tomu, aby se dobrovolně nechali očkovat škodlivými látkami?
Zcela jednoduše: o tom, že po očkování budou neplodní, nebo je to dokonce zabije, se jim neřekne. Naopak se jim vysvětlí, že vakcína slouží pouze k jejich dobru a ochraně!
Aby sami dobrovolně běželi k lékaři, a škemrali o očkování, k tomu je potřeba jen nějaké hrozící nebezpečí, něco, co by nezasvěcené dostatečně vystrašilo. Pak si za to, že mohou být i odstraněni, dokonce zaplatí sami. Ale co může být takovým nebezpečím? Je něco takového vůbec možné?..."

Kniha z roku 2011. No není to náhoda smilies/smiley.gif ?
červenec 10, 2022 09:14
... : kyttka
Když jsem tuhle knížku před lety četla, docela mi bylo ouzko. Jeden by řekl - že autor je zdatný konspirátor.

Dovolím si citovat jeden odstavec, každý může posoudit sám:

"Oba, Gates a Rockefeller již řadu let přes své nadace investují do výzkumu sterilizace. Stále dokola veřejně prohlašují, že část obyvatelstva musí zmizet! Avšak jak přimět k tomu, aby se dobrovolně nechali naočkovat škodlivými látkami?
Zcela jednoduše: o tom, že po očkování budou neplodní, nebo je to dokonce zabije, se jim neřekne. Naopak se jim vysvětlí, že vakcína slouží pouze k jejich dobru a ochraně!
Aby sami dobrovolně běželi k lékaři, a škemrali o očkování, k tomu je potřeba jen nějaké hrozící nebezpečí, něco, co by nezasvěcené dostatečně vystrašilo. Pak si za to, že mohou být i odstraněni, dokonce zaplatí sami. Ale co může být takovým nebezpečím? Je něco takového vůbec možné?..."

Kniha z roku 2012. No není to náhoda smilies/smiley.gif ?


Ehm, Koubo, seš docela kost, teda soudě podle profilu na Databázi knih, fakt jsi kočka, Mellivoro. smilies/grin.gif
To ten koment cizího člověka aspoň neumíš přepsat vlastníma slovama?
Takže kočko, abys věděla, odteď tě budu oslovovat v ženským rodu, jo? A když nejsi na hošánky, tak to máš blbý, Koubo, to asi budeš lesba.
červenec 10, 2022 10:15
... : Josef
Nojo, Krakonoši. Jistě, že´s, na rozdíl od Mikina (od kterýho chápání čekat nelze), pochopil vočom jsem psal. Hele, teď se s tim nedá dělat nic, kromě tebou zmíněnýho řešení, od kerýho zrovna teď moc daleko nejsme.
Ale zpátky. Pozastavil nad tvym vychválenim přínosnýho technickýho a technologickýho pokroku a dík za odpověď.
červenec 10, 2022 11:25
... : Josef
opr: pozastavil jsem se...
červenec 10, 2022 11:25
... : Jiri Bilina
Vysvetlit pologramotnemu trollovi, ze o jeho donekonecna kopirovane fantasmagorie nema nikdo zajem bude zrejme nemozne. Znam zde na zapade Kanady nekolik lidi kteri se o to pokouseli, ale stale kvoká, stale kvoká... smilies/tongue.gif
Jeste obtiznejsi by asi bylo objasnit kolaborantovi, ze kdyz demokraticke zeme porazi nekde ve svete treba nemecke nacisty, korejske komunisty nebo fanaticke islamisty a umozni v dotycne zemi demokraticke volby, nebude to to same, jako kdyz jeho russisticti brachove srovnavaji delostrelectvem a raketami se zemi jedno mesto za druhym, rabuji a znasilnuji. A pak v troskach mezi hnijicimi mrtvolami obyvatel nabidnou jejich pribuznym kteri ta zverstva prezili (nebo zavcas neprchli) Putinovu fasistickou diktaturu a ruske pasy.
Mikin
červenec 10, 2022 17:39
... : Josef Kouba
Kniha, Co nesmíte vědět, včetně zmíněného odstavce, (mohu dodat i čísli stránky) mě přesvědčila o plánovaných očkovacích lumpárnách.Takže v Kanadě patřím pouze k 15% neopíchaných občanů. Rozhodl jsem se správně. Četl jsem správu s armádního velení USA o následních poviného očkování v armádě a nárůst zdravotních problémů se zvýšil až o 400%.
----------------------------
Můj názor k současnému dění:
jen do Rusů rejpejte, obkličuje, dělejte ramena. Berte státy jež sousedí s Ruskem do NATO.
Při výbuchu atomové bomby se v okruhu pár km. vše živí ve vteřině vypaří. Neshoří vypaří.
Těchto "hračiček" mají Rusové tisíce.
Co čtu v zakázaných webech, tak největší hrůzu již desítky let mají amíci ze spojení obchodního přátelství Německa a Ruska. Vznikla by velice silná Evropa s vlastní obchodní měnou a sláva US by šla do kytek.Válku na Ukrajině pečlivě amíci připravovali, potřebovali vyhecovat Rusy aby vlítli na Ukrajinu.
Soustředili UK vojska u hranic Doněcka a naznačili Rusům že UK zaútočí a budou chtít i Krym.
Dál to znáte a amíkům se podařilo aby Němci na dlouho zastavit nord stream 2.
Při čem dodávky kapalného plynu u US pokryjí pouze 10-15% EU potřeby. Doporučuji, koupit si již nyní teplé oblečení a deky. Na podzim přiletí nový vir a bude celou zimu pěkná kosa.


červenec 10, 2022 21:58
... : Jiri Bilina
Rusaci se Josefe Koubo obklicuji sami. Az do zahajeni jejich specialni vyvrazdovaci operace Finove a Svedi do NATO vubec nechteli.
-----------------------------------------
Kyttko, je to nase vina. Nemeli jsme mu rikat at pise z vlastni hlavy. smilies/wink.gif
Mikin
červenec 11, 2022 01:36
... : Josef Kouba
To není z mé hlavy. Na takovou analízu bych si netroufl. Je to překlad s angličtiny.
červenec 11, 2022 09:12
... : Jiri Bilina
Ja vim, Josefe Koubo. Ovsem "analíza", ba ani analyza ty potrhle konspiracni teorie, lzi a vyhrozovani jadernou valkou take nejsou.
A vojska United Kingdom se na Ukrajine rovnez dosud neobjevila. smilies/wink.gif
červenec 11, 2022 19:13
... : Josef Kouba
Na závěr této nekonečné debaty o politice.
Je to nádherný příklad jak informace jež vlastní malá parta bohatých dokázala názorově rozdělit společnost. V některých rodinách si kvůli rozdílným názorům vjeli i do vlasů.
My všichni co zde zapáleně diskutujeme, urážíme se, s tím nic neuděláme. Na to nemáme peníze ani politickou moc. Můžeme jen přihlížet.
V celé historii protesty a stávkami pracující lidé nic nedokázali. To si horních "10 tisíc" umí pohlídat. Ale každý prohnilý systém za čas končí. V čem budou žít naše děti a vnoučata opravdu nevím. Vím jen to, že má generace narozená po 2 světové válce prožila život bez války. I ten neslavný socialismus nebyl tak hrozný. Já osobně dodnes prožil hezký a pestý život. Jak v práci tak s přáteli.
Snad nám naši potomci nebudou moc nadávat za to co jim naše generace nechala na krku.
červenec 11, 2022 22:25
... : Jiri Bilina
A kdepak jsi to Josefe Koubo zase obšlehnul? Ja jenom, ze tam nejsou gramaticke chyby... smilies/wink.gif
Pokud tim "neslavnym socialismem ktery nebyl tak hrozny" myslis komunisticke diktatury minuleho stoleti, tak ty maji na svedomi okolo 100 milionu mrtvol.
Co si myslim o vas kolaborantech ti psat nebudu, opakoval bych Krakonosova slova.
Za sebe bych chtel pozvat ctenare z Prahy a okoli na prehlidku ruske vojenske techniky, poradanou vladou Ukrajiny. Zajemci tam uvidi starsi tanky T 72 i nejnovejsi a neznicitelny T 90. Jakozto i nejruznejsi protiletadlove systemy, vjertoljoty a podobne hracky. Kona se to na Letne az do 24. cervence a vstup je tusim zdarma. smilies/wink.gif
Mikin
červenec 12, 2022 03:40
... : Josef
Vysmívání se dlouholetýmu emigrantovi za občasný pravopisný chyby, je ubohost zoufalců, přesvědčenejch o svý nadřazenosti.
Při svejch trapnejch pokusech o zesměšnění odhalej ovšem svou vlastní, daleko větší jazykovou ubohost, totiž, že nemají ani potuchu o rozdílnym významu slov pravopis a gramatika.

PS: S Pepanovou větou: "I ten neslavný socialismus nebyl tak hrozný. Já osobně dodnes prožil hezký a pestrý život. Jak v práci tak s přáteli." souhlasím do puntíku.
červenec 12, 2022 05:31
... : Jiri Bilina
Ja emigroval stary brachu ve stejne dobe jako on, neziji narozdil od neho v ceske komunite a nemam ceskou manzelku.
A srandu si nedelame ani tak z jeho cestiny ale z toho, ze prakticky vsechno otrocky kopiruje odjinud. Vlastni myslenku tam nenajdes.
A to svoje PS: muzes zkusit na pozustale po lidech z uranovych koncentraku nebo zastrelenych na hranicich.
Ano, i moji rodice prozili hezky a pestry zivot. Ale ne diky vasemu zrudnemu systemu, ale tomu systemu navzdory.
Kdyz jsi napsal, ze by ti nevadilo zit znovu pod Rusaky, rekl jsi o sobe vsechno. Ty homofobni skreky uz snad ani nemusely bejt. smilies/wink.gif
červenec 12, 2022 05:55
... : Petr Sysala
Ideologický kolovrátek stále mele jedno a totéž...
V ČT by udělal dnes pěknou kariéru smilies/grin.gif
červenec 12, 2022 06:07
... : Josef
Černí baroni: "Jestlipak si myslíte, soudruzi, že to přežil? No přežil, protože mu to politicky myslelo, vy šmejdi!".
červenec 12, 2022 06:40
... : Jiri Bilina
Pripomeli jste me kluci ten porevolucni kresleny vtip od Jiranka, kde sedi smutne se tvarici papalas v Tatre 613 a ridic mu soucitne rika: vsechno je jinak, ze soudruhu?
Skoda ze nejsem v Cesku, mohli jsme na tu vystavu na Letne spolecne.
Nejaky pan se nechal slyset, ze to tam pujde s kanystrem benzinu zapalit. Museli ho upozornit, ze uz jednou horelo... smilies/wink.gif
Mikin
červenec 12, 2022 08:20
... : Petr Sysala
Mohl bych vědět, k čemu ta výstavka má sloužit? Tedy kromě sebeukájení morálních Titán(nik)ů, Bude taky pochod zavšivených ruskych vojáků,co na Ukrajině poprvé v životě viděli splachovací WC a ani netušili,kde jsou? Že by si na ně mohli morální majáci plivnout a hodit kámen.
červenec 12, 2022 11:26
... : Josef
Od morálních Titánů se ti odpovědi nedostane. Rozum, moudrost, emaptii, smysl pro srandu, zodpovědnost za svý děti, to naprosto postrádají. Zato ovšem jim to myslí politicky, což nám, šmejdům, nikdy neopomenou opakovat.
Taky bych chtěl vidět tu hojnou účast na zmíněný výstavě, když už je to tam zadara (za prachy by tam nevlezla ani noha). Narozdíl od třeba ZOO, kde rodinná návštěva vyjde na tisícovku. Ale protože zadara není nikde nic, zaplatili jsme to všichni ze svýho. Ostatně stejně, jako platíme "Českou televizi", vládu, Posl. sněmovnu, Senát, neziskovky, žranice pro předsednictví, elektřinu pro Německo, vejplaty a důchody pro Itálii nebo Řecko .... Ježišmarjááááá, toho by bylo na deset stránek.
červenec 12, 2022 16:24
... : Jiri Bilina
Obavam se Petre, ze se tebou navrhovany pochod zavsivencu konat nebude. Bylo by to proti Zenevske konvenci a tu Cesko i Ukrajina narozdil od Rusaku dodrzuji.
Vystavka nejspis slouzi k tomu, aby par kolaborantum praskly zilky. smilies/wink.gif
Ale vazne - podle me to ukazuje lidem, ze vsechny ty zbrane a prostredky poslane Ukrajincum na obranu jejich jejich vlasti maji smysl a ze je to nejlepsi investice, jakou muzeme v soucasne dobe delat.
A ze dokud budeme v boji proti te putlerovske zrudnosti pomahat, dostanou se ruske tanky do Prahy leda tak po presnem zasahu Javelinem.
Mikin
červenec 12, 2022 17:55
... : Petr Sysala
Tančit na hrobech je, jak vidím, teď v módě...
červenec 12, 2022 20:29
... : Jiri Bilina
Pred nekolika dny oslavil 80-te narozeniny Pavel Litvinov. Jeden ze "sedmi statecnych", kteri se v roce 68 odvazili primo na Rudem namesti protestovat proti okupaci Ceskoslovenska a byli kvuli tomu poslani do koncentraku nebo psychiatrickych leceben.
Je to pekny trapas, pozorovat dnes ceske flastence, kteri od te doby s ruskou okupacni moci kolaborovali, delaji to dodnes a prave dostavaji psotníček ze samotneho faktu, ze se Ukrajina ve sve drzosti proti tomu samemu hnusu brani.
Nebo dokonce z toho, ze ji v tom svobodny svet podporuje. A tak se pomoci lzi a se zlostnym krikem a lhanim dozaduji, abychom toho nechali.
I pres to,ze se sveho zivotniho cile, (rusackych tanku v Praze) uz v pondeli dockali. smilies/smiley.gif
červenec 13, 2022 03:20
... : Míša šíša
Danielo, přes 2 roky jsem se tu neprojevovala, i když jsem Kudlanku četla. Ale teď se tě musím zeptat: měla jsi tohle zapotřebí? Kdo myslíš, že tu bude tyhle blitky číst? A stále donekonečna, co příspěvek, to stejné blábolení šílencovo? Tak jeho 3 obdivovatelky jistě ano, ale pro ostatní se stane Kudlanka nečítatelnou a opustí ji i ta poslední hrstka věrných. Tohle jsi fakt chtěla?
červenec 13, 2022 05:56
... : Jiri Bilina
Tož nic ve zlem, Míšo šíšo, ale proc namisto urazek a bolestneho kvileni po cenzure nenapises radeji svuj nazor, nebo dokonce clanek?
Nebo snad souhlasis se zlem, ktere rozpoutal rusky diktator na Ukrajine? Vcetne loupeni, znasilnovani a vrazdeni? Opakovanou okupaci a zotroceni sve vlasti snad nechces, nebo ano?
Ptam se, protoze jsi ze sve anonymity takhle podivne zareagovala pod mym komentarem o panu Litvinovi. smilies/sad.gif
červenec 13, 2022 07:23
... : Josef Kouba
Míša šíša a ostatní čtenáři kudlanky.

Já se nechal podruhé nachytat. Je to nemocný člověk. Daniela mu dala znovu prostor a jak to končí. Takže ahoj kudlanko. Můj koment pokud vůbec bude, tak jen k jiným téma které to toho cvoka nebaví.
červenec 13, 2022 10:20
... : Josef
Tak já bych řekl, že připuštění bylo dobře míněný, s tím, že fanatik se třeba krapet zklidnil a s fanatikem se vrátěj některý s nim spřízněný duše, s kterejma může bejt i rozumný povídání, byť nemají shodnej pohled. Zmejlil jsem se. Duše se nedostavily a se snůškama demagogií a ideologickejch výkalů se rozumně popovídat nedá. Ale nakonec je to fuk. Když nechci, nemusim reagovat, vlastně ani číst.
červenec 13, 2022 11:17
... : Bara
Jeste k te zminovane gramatice.
Ono je to s tou gramatikou obcas sporne. Holandsky grammatika. Tam kde my a mozna cely svet piseme ve slovech /nazvech tvrde Y pisou Holandani mekke I. A to i v nekterych latinskych nazvech. Prekvapilo me treba slovicko TEXT, v holandske gramatici se pise TEKST, nebo slovicko SEX, Holandsko pise SEKS.
A mezi nami, chybicka se vloudi. Kolikrat neco napisu a odtuknu a kdyz to pak znovu ctu, tak me polije horkost, klidne napisu v uplne trivialnim slove obrovskou hrubku, a to znam vsechna vyjmenovana slova. Ja osobne mam problem, kde psat carku a kde ne. Mikine, hlavne zdravicko!!! Kdyby slo jen o ty pravopisne chyby, to by byl na svete raj!!!!
červenec 13, 2022 12:35
... : Josef
Jen pro zajímavost. Didacticus.cz:
"Gramatika neboli mluvnice je nauka o tvoření slov, vět a textu. Zahrnuje hláskosloví, slovní zásobu, tvarosloví, skladbu a nauku o slohu.
Pravopis je správný zápis jazyka. Pravopisem rozumíme ustálený zápis zvukové podoby spisovného jazyka do podoby psané.

Jaký je rozdíl mezi gramatickými a pravopisnými chybami?
Narazili jste v nějakém textu na chybu v i/y, mě/mně, interpunkci či překlep? Pak jste našli chybu pravopisnou.
Oproti tomu chybu gramatickou zaznamenáte spíše u cizinců, jelikož se jedná např. o špatné užití pádu či nesprávnou větnou konstrukci.
červenec 13, 2022 14:30
... : Jiri Bilina
Ta zminka o holandske gramatice me silne pripomnela meje cesty po Malajsii a Indonesii. Tam se mluvi (ve dvou ruznych verzich) jazykem Bahasa a navstevnika okamzite upoutaji slova jako Bas, v pripadne expresniho autobusu Bas Ekspres. Mozna to bude tim, ze kolonie melo v te oblasti prave Holandsko.
Bazirovat v diskusi na drobnych chybickach je pochopitelne pitomost, ale kdyz nejaky troll (ktery neumi cesky ani anglicky) zaneradi celou celou diskusi nesmysly okopirovanymi z dezinformacnich, casto antisemitistickych webu a uvede to slovy "správy odjinut", je to prinejmensim k pousmani. smilies/smiley.gif
Vite vazeni, ona cela ta diskuse ukazala jedno - ze zde osobni utoky a urazky (casto hranicici se slabomyslnosti) neprodukuje nejaky Mikin, ale naopak nestastnici, kterym se kdysi davno pri cinkani klicu na Vaclavaku zhroutila jejich neprilis vonici, ale zato tepla a utulna kadibudka.
A kterym ted svitla jiskricka nadeje v podobe byvaleho KGB Putina, jehoz vrazdici, loupici a znasilnujici hordy se snazi pres spaleniste a pres krvave reky probit svobodnou Ukrajinou na zapad.
Jenze ono se tem hordam zrovna moc nedari a i kdyby - jsme v NATO.
Doporucuji znovu precist komentare pana Krakonose. Ten to o kolaborantech napsal sice drsne, ale tim pravdiveji. Nazdar! smilies/wink.gif
Mikin
červenec 13, 2022 17:48
... : Josef
"Vás nepotěším, paní Horáčková. Stále kvoká, stále kvoká..." ...
červenec 13, 2022 18:17
... : Jiri Bilina
Neopisuj, Josefe. To jsem napsal Josefu Koubovi na jeden z jeho nekonecnych obslehu. Nyni sbohem, odjizdime na 24 hodin za polarni kruh.
A mezitim - HIMARS jede, Rus ho sestrelit nedovede! smilies/wink.gif
Mikin
červenec 14, 2022 19:40
... : Josef
Od tebe jsem to určitě neopsal, nýbrž od Smoljaka-Svěráka. To bych to nejdřív od tebe musel číst, což je téměř vyloučený, tvý svazácký žvásty už skoro nečtu, nanejvejš jen krátký ukvokaný věty.
červenec 15, 2022 07:27
... : Jiri Bilina
Ja vedel stary brachu, ze jsme Sverakovi fanousci. Ale ja jeho slavnou vetu pouzil v tehle diskusi jako prvni... zejo. smilies/wink.gif
Co se "svazackych zvastu" tyce, ja se nikdy narozdil od tebe nezminil o "empatii" ve veci znicenych rusackych tanku.
Soucit citim v prvni rade vuci milionum Ukrajincu, kteri v te hrozne valce ztratili domovy, desetitisicum mrtvych, zranenych, zmrzacenych... I k te male holcicce, jejiz maminka predevcirem ztratila nohu.
Jejich vrazi - tedy rusti dobrovolnici, kteri podle Putina podepsali "smlouvu", me naprosto nezjimaji. At jdou tam, kam sli nakonec jejihc tatici a bachari z Katyne nebo Gulagu.
A o jejich ohorele technice to plati dvojnasob.
Anebo v roce 68 taky nekdo oplakaval ohorele rusacke tanky?

červenec 16, 2022 04:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]