O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VŠEM STEJNĚ? TO FAKT NEJDE... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 30 červen 2022
Objevila jsem na internetu zajímavý text. Pokud ho neznáte, je fakt dobrý a k zamyšlení: Jeden americký profesor ekonomie na místní vysoké škole nikdy nenechal propadnout jediného studenta, ale v poslední době nechal propadnout rovnou celou třídu. Tato třída totiž trvala na tom, že Obamův socialistický model funguje, že nikdo by neměl být chudý ani bohatý, všichni by měli být zhruba na stejné úrovni.


 

 

Profesor řekl:

 

"OK, uděláme v této třídě experiment Obamova plánu. Známky z jednotlivých testů zprůměrujeme a všichni tak budou dostávat stejnou známku jako je průměr třídy, takže nikdo nepropadne, ale nikdo ani nedostane za 1.

 

Po prvním testu byly známky v průměru a každý student dostal za 2. Studenti, kteří tvrdě studovali, byli trochu zklamaní a studenti, kteří studovali málo, byli spokojení.

 

U dalšího testu studenti, kteří studovali málo, studovali ještě méně a ti, kteří studovali hodně, se rozhodli, že jim průměr stačí, takže i oni studovali málo. V tomto testu byl však už průměr 4!

Nikdo nebyl spokojený.

 

Při třetí zkoušce byl průměr 5.

Jak zkoušky pokračovaly, průměr se nikdy výrazně nezvýšil, vše se zvrhlo v následné hašteření, obviňování a nadávky.

Nikdo nechtěl studovat ve prospěch někoho jiného. K jejich velkému překvapení všichni propadli.

 

 

Naštvaný Africký Americký Student Stojící Se Zvednutou Royalty-free stock  fotografie a obrázky

 

 

Profesor konstatoval, že socialismus už z principu nemůže fungovat, protože odměna za práci může být skvělá, lidé mohou mít motivaci uspět, ale když si vláda celou odměnu vezme, nikdo se nebude snažit nebo nebude chtít uspět.

 

 

Pět vět, které se vztahují k experimentu:

 

1. Nemůžete legislativou udělat z chudých prosperující a prosperující legislativně odstavit od příjmů.

2. Co dostane jeden člověk, aniž by si to odpracoval, to musí odpracovat jiný člověk, aniž by za tuto činnost obdržel odměnu.

3. Vláda nemůže dát nikomu nic, aniž by si to dříve nevzala od někoho jiného.

4. Nelze rozmnožit bohatství tím, že se rozdělí.

5. Jestliže si polovina lidí představuje, že nemusí pracovat, protože se druhá polovina o ně postará, a když druhá polovina zjistí, že není dobré pracovat, protože někdo jiný bezpracně dostane to, co oni vytvořili, tak to je začátek konce každého národa.

 

 

TAK CO VY NA TO?

 

d@niela

 

 


Komentáře (19)add feed
... : Jiri Bilina
S tim se neda, nez souhlasit. Jde o starsi vec, ktera docela dobre vysvetluje pad komunistickych rezimu.
Me se libil podobny text napsany Tony Blairem, ktery vzpominal na sve mladi, kdy pracoval ve francouzske restauraci, kde se vsechno spropitne davalo do krabice a rozdelovalo rovnomerne celemu personalu. Diky tomu se nikdo nesnazil a restaurace zkrachovala. A tehdy Tony podle svych slov pochopil, ze socialismus fungovat proste nemuze.
Jediny problem s tim clankem (sorry Danielo) je ve zminkach o americkem prezidentu Obamovi. Ten patril (stejne jako labourista Blair) spise k politickemu stredu, zadne takove rovnostarstvi nepodporoval a predal po 8 letech Ameriku svemu neprilis bystremu nastupci v dobrem stavu. S rostouci ekonomikou a klesajici nezamestnanosti.
Trumpovi fanousci by meli zacit namahat mozecky a nevykradat myslenky jinych...
červen 30, 2022 03:00
... : Josef
Obamovy nebo Trumpovy nebo Bidenovy vnitřní reformy pro 50 procent primitivů s Ústavnim soudem plnym primitivů, mě pranic nezajímají.
Co jediný mě zajímá, že jak Trump, tak Merkelová dokázali najít cesty k jednání s Putinem.
Když byl nedávno Trump dotázán, jak by se postavil k ukrajinský válce, odpověděl jasně: Za mýho prezidentování by vůbec nezačala.
--------------------------------------------
A mám rád moudrost Jana Wericha: Když všichni všechno všechněm dáme, tak budem všichni všechno mít dohromady.

červen 30, 2022 09:01
... : AnickaM
Obamovi slo hlavne o reformu zdravotniho pojisteni. Ne vsichni se narodime se stejnym vybavenim. Muzu byt inteligentni, pracovita, ctizadostiva, ale kdyz na tom nejsem zdravotne dobre a nemam zdravotni pojisteni, tak je mi to na prd. Navic spousta pojistek prez zamestnavatele ma tzv. strop, cili kolik za tebe nejvic vyda, tak treba u onkologickych onemocneni (i vylecitelnych), mate smulu. A pak jeste existuje "pre-existing condition" , kterou se pojistovny rady ohaneji. To znamena, ze chorobu jsi mel uz kdyz jsi pojistku uzaviral. Vim, o cem mluvim, ve zdravotnictvi jsem pracovala spoustu let.
Zemrel nas velmi pracovity kamarad a jeho manzelka skoncila bankrotem, protoze nemela na zaplaceni zdravotnich uctu, jeden nas pacient se pokusil o fingovane vykradeni banky, aby se mohl dostat do vezeni, kde mel leceni zadarmo. Chtel ochranit rodinu. Takhle bych mohla pokracovat... Ja byla z tech stastnych, pracovala jsem v nemocnici a pojistku jsem mela vybornou pro celou rodinu (samozrejme jsem si ji platila, ale byla bez omezeni a stropu a platila na zuby a oci).
červen 30, 2022 09:26
... : Josef
No, Aničko, jestli v Česku zůstanou u vlády současní zoufalci, čeká nás to samý.
červen 30, 2022 10:39
... : AnickaM
Pepo, vis, ze me to taky napadlo. Vzdyt jen nosit bryle a mit zpraveny zuby je prepych. A kdyz uz na ty zuby mas, tak tady nenajdes zubare.
červen 30, 2022 11:44
... : Jiri Bilina
S tim Obamou s tebou Anicko souhlasim. Jeho reformy zdravotnictvi neusilovaly o nic jineho, nez o bezplatnou lekarskou peci, kterou maji lide v jakekoliv vyspele zemi vcetne Ceska.
Zajimave je, ze Trump slibil ve sve predolebni kampani mnohem vic, ale jak je jeho zvykem, neudelal nic. Jeho fanousci delaji z Obamy div ne komunistu, pritom v evropskych meritcich by to byl spise politik nekde ve stredu spektra.
To co pise o Trumpovi Josef je pochopitelne nesmysl. Oranzovy genius jeste po roce a pul nedokaze pochopit ze prohral volby, zoufale sprada nejruznejsi konspiracni teorie a republikani jsou z neho zoufali. Za jeho vlady by Putin valku proti Ukrajine asi fakt nerozpoutal, protoze by mu ji obdivovatel diktatoru Trump dal darem a jeste prihodil do kosiku Cesko i Slovensko.
Nekterejm lidem by to zda se ani tak moc nevadilo... smilies/undecided.gif
Mikin
červen 30, 2022 12:50
... : Jiri Bilina
Zpet k tematu - kdyz vladli v Britanii v 60 a 70. letech znacne levicovi Labouristi, sla z duvodu uvedenych v clanku cela ekonomika nezadrzitelne dolu. Do toho vpadla jako uragan Zelezna dama Margaret Thatcher, stocila kormidlo do prava a brzy nezustal kamen na kameni. Spousta jejich projektu ale tem mene majetnym prilis nevadila. Napriklad hornici si mohli koupit za slusnou cenu statem vlastnene domky ve kterych bydleli. Tim padem se o ne ovsem museli zacit sami starat a stat usetril.
Iron Lady sla po letech do duchodu, protoze volby vyhrali opet Labouriste. Ale novy ministersky predseda Tony Blair uz vedl (stejne jako treba Barack Obama) rozumnou fiskalni politiku a rust pokracoval. Kdyz se pani Thatcher ptali, co povazuje za svuj zivotni uspech, odpovedela novopecena baronka lakonicky: Tony Blair smilies/smiley.gif
Mikin
červen 30, 2022 13:39
... : Josef
Mně by to nevadilo. Nakonec to stejně tak dopadne a ušetřila by se spousta životů a neštěstí.
červen 30, 2022 13:58
... : Petr Sysala
Obama byl hlavni iniciátor toho svinstva v podobě "pozitivní" diskriminace (affirmative action),kvót a podpory nejrůznějších uřvaných menšinových uchylů. On je ten, kdo začal rozdělovat USA.
červen 30, 2022 16:30
... : Jiri Bilina
Aspon ze jsi brachu Josefe uprimny. Ja bych ale rekl, ze pro vetsinu lidi je uz ohybani chrbatu pod ruskym bicem neprijatelne.
A ne, nedopadne to tak. Kdyz nedokaze ta druha nejmocnejsi armada na svete obsadit ani Ukrajinu, na zeme NATO muze zapomenout. Proto tam ostatne jsme. smilies/wink.gif
červen 30, 2022 17:57
... : Josef Kouba
Neexistuj, kapitalistické či socialistické podnikání, existuje podnikání. F. Čuba.

JZD Slušovice dokázalo podnikat i za tuhého socialismu. Za jeho rozkvětem stál zejména František Čuba, který v roce 1963 nastoupil do čela JZD jako předseda.
Během čtvrtstoletí se z JZD Slušovice stává ikona, vzor, modla, vyhledávané pracoviště, výstavní skříň. Prostě socialistický zázrak. V době, kdy se hlavní pozornost upíná na doly a železárny, najednou vyniká zemědělský podnik.
Když František Čuba v roce 1987 v televizní tiskové konferenci představil ekonomické údaje družstva, mnozí soudruzi v podobném postavení mohli puknout závistí.
Zánik zemědělského družstva přinesla až sametová revoluce, kdy nezvládlo transformaci do nových časů a postupně se rozpadalo.

https://youtu.be/ZWEgBpaV80E
červen 30, 2022 22:43
... : Jiri Bilina
Pokud si pamatuji, prosperovalo Čubovo JZD diky podpore vlady, ktera ho vedla jako experiment prechodu od idiotskych komunistickych teorii k necemu, co by konecne fungovalo.
A tak jezedaci vyrabeli computery a dalsi hracicky, o kterych se Husakovym poddanym do te doby ani nesnilo.
Problem byl v tom, ze krome Slusovic nedostal nikdo jiny na dovoz potrebnych soucastek z prohnileho zapadu tvrde valuty, koruna byla prakticky bezcenna a tak by mizerie bez cinkani klicu pokracovala do nekonecna.
Cubovi jezadaci zkrachovali diky tomu, ze po padu zhovadile komunisticke diktatury prisli o nezaslouzene vyhody.
Se Sovetskym svazem, prisla bida na zem. Ale nakonec to dopadlo.
Tedy - jestli to s tou podporou svobody a demokracie pod vlivem rusackych dezinformacnich webiku nevzdame... smilies/wink.gif
Mikin
červenec 02, 2022 04:02
... : Jiri Bilina
Oprava: .... nakonec to dopadlo docela dobre...
červenec 02, 2022 04:15
... : Josef Kouba
J.Bilina.
V ústavu pro chromyslé by ti možná tvé fanatické bláboly nejaký pacien uvěřil. Mezi těmi co se na svět dívají ztřízlivým pohledem šanci nemáš.
červenec 02, 2022 06:49
... : Jiri Bilina
No slava, po vsech tech moudrostech okopirovanych z komunistickych webiku napsal Josef Kouba konecne vlastni text. Dokonce cele dve vety a jen s 3 pravopisnymi chybami.
Ale neslo by to trochu rozvinout a napsat aspon, v cem jsem se zmylil? smilies/wink.gif
Mikin
červenec 02, 2022 07:50
... : Iris
Mikine, už jen kvůli Tvým komentářům se sem občas odvážím podívat. Díky za ně, vedeš tu sice lokálně zbytečný boj, alespoň ale vím, že existují lidé s názorem naprosto totožným s tím mým. Z Kudlanky by člověk měl občas pocit, že stojí proti všem, ale není to tak naštěstí, to jen Kudlanku mnozí opustili. Zatímco jiní naprosto ztratili paměť, přestože v té odporné falešné socialistické navoněné bídě prožili celý dospělý život. Zdravím Tě a souhlasím se vším, co píšeš, drž se, I. smilies/smiley.gif
červenec 02, 2022 10:00
... : doktor
Úžasný článek,není nic průkaznějšího,že socialismus je nesmysl.Děkuji.
červenec 02, 2022 12:39
... : Jiri Bilina
Diky moc, Iris.
Tihle zastanci nejruznejsich zlocinnych rezimu dokazou byt opravdu kouzelni. Tak treba Pepa Kouba, clovek ktery emigroval z komunisticke diktatury do zakladajici zeme NATO - Kanady - soudi, ze:
... oslavujeme naše "osvoboditele" z USA, kteří nám ke konci války vybombardovali komplet těžký průmysl, vybombardovali naše města. Vykradli historické předměty, sila s obilím, sklady textilu a co nemohli odvézt to zničili. Po jejich OSVOBOZUJÍCÍ ČINNOSTI TU ZŮSTALO VÍCE NEŽ 26 TISÍC MRTVÝCH OBČANŮ A DĚTÍ. smilies/grin.gif
Souhlasim s tebou ze to neni tak zle, vetsina lidi by tu hruzu a beznadej uz zpet nechtela. Oni jsou silni jen kdyz se jim nekde povede vytvorit Rudou uderku. To pak dokazou kricet a nadavat velice hlasite. smilies/wink.gif
Mikin

červenec 02, 2022 17:33
... : Jiri Bilina
Ten pripad JZD Slusovice me silne pripomina historku, kterou me vyvpravel muj spoluemigrant a byvaly ostravsky hornik Milan Bidrman.
Jeji hrdinou je rovnez hornik, nositel Radu prace, Hrdina socialisticke prace a pozdeji vysoky komunisticky papalas Lumir Sakmar. Tenhle pracant se vyznamenal tim, ze po vzoru sovetskeho "šachtora" Stachanova prekonal vsechny mozne rekordy v tezbe uhli.
Problem byl akorat v tom, ze mu (stejne jako Cubovi ve Slusovicich) vychazelo vedeni vsemozne vstric. Pri kazdem rekordu mel k dispozici tu nejlepsi uhelnou sloj a za zadkem cetu pomocniku. Od lidi kteri mu pristavovali voziky az po nejruznejsi udrzbare a elektrikare. Proste typicky komunisticky podvod...
Ovsem zatim co soudruh rubal, v dalsich castech dolu se toho narubalo mnohem mene. Chybeli udrzbari, chybely vozejky a casto chybel i potrebny tlak vzduchu pro sbijecky. Mezi horniky se zacalo proslychat, ze diky tomu nebudou ani premie a nastal silny rev. Zdesene vedeni dolu famy okamzite poprelo a slibilo, ze premie budou za kazdych okolnosti. Tezba diky tomu pochopitelne klesla jeste vic. smilies/wink.gif
Hrdina soc. prc. se dockal spravedlnosti aspon v tom, ze o 4 roky prezil sametovou revoluci a do zadnych politbyr uz v te dobe volen nebyl.
Doktor ma naprostou pravdu. Clanek je (az na ty poznamky o Obamovi) uzasny a socialismus je vskutku nesmysl.

červenec 02, 2022 18:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]