O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRÁVO NA ŽIVOT VS. PRÁVO NA POTRAT PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 červen 2022
Cit. ČTK: "Americký nejvyšší soud zrušil právo na potrat dané verdiktem starým skoro 50 let. Ženy v celých USA podle něj měly právo na interrupci zhruba do 23. týdne těhotenství. To, že se nejvyšší soud, v němž nyní převažují konzervativní členové, rozhodl verdikt zrušit, se označuje za historický obrat." Neznamená sice, že interrupce budou nyní v USA automaticky považované za nelegální, ale rozhodování o nich bude na jednotlivých amerických státech."


 


 

Tak vlastně nevim, proč je kolem toho tolik vzrušení a demonstrací, z čeho je zombie ve Washingtonu tak rozmrzelej, a vůbec - jestli tomu dobře rozumim, změnilo se jen to, že z federální úrovně bylo právo přepuštěno jednotlivejm státům (tedy politikům, volenejm tzv. regionálně) a to bych bral spíš jako pokrok vstříc demokracii, než zpátečnictví. 

Ale jestli tomu nerozumim, tak sorry jako, čerpám jen z Českýho rozhlasu a z ČTK, který zatím ještě nejsou označený za dezinformační. Třeba mi to víc objasní místní nejvyšší odborník na americkou svobodu a demokracii.

 

 

 

Americký Nejvyšší soud zrušil právo na potrat, které stanovil verdikt z  roku 1973 | Hospodářské noviny (HN.cz)

 

 

 

Jinak k věci samotný mám osobně názor naprosto jasnej:

 

Plná dobrovolnost, pouze povinný informování o rizicích a stanovení zdravotních podmínek, v tom hlavně omezení doby, do kdy ještě. S českym právem souhlasím, je v tomhle jasný, jednoznačný:

"Interrupce v České republice je legální až do 12. týdne těhotenství, s lékařským doporučením až do 24. týdne těhotenství, v případě závažných problémů s plodem kdykoliv. Interrupce doporučené lékařem jsou kryty zdravotním pojištěním." 

 

Diskutovat se třeba může na odborný úrovni o počtu tejdnů, který jsou určený arbitrárně, někdy se teda třeba uplně nehoděj, ale hranice prostě bejt musí, jinak to nemá smysl. V Polsku to asi maj jinak, v Itálii zase jinak, a podle mě to tak má i bejt.

 

Pochybuju, že by někdo chtěl, aby se takový věci zakazovaly nebo nařizovaly z Brusele.

 

Brejden všem,

 

 
Komentáře (10)add feed
... : doktor
NČ tleskám.Dle tebe je pokrokem ,že ze státu kde potrat zakázán může přepadená,znásilněná a zostuzená dívka či žena jet ( bude .li na tu demokracii mít peníze ) tisíce km do státu kde je potrat povolen?Mne to připadá ujetý,šílený a právo ženy vráceno dob cirkevní invizice.
červen 27, 2022 12:25
... : Josef
Kdybys doktore uměl číst, dočetl by ses.
červen 27, 2022 16:29
... : Jiri Bilina
Presne tak, NČ. Nerozumis tomu.
Problem je v tom, ze radu statu Unie ovladaji prvotridni panbickari a primitivove, kteri uz schvalili nebo schvaluji zakony o naprostem zakazu potratu, vcetne pripadu znasilneni ci ruzne znetvorenych ci nemocnych deti. Plus fizlovani a zakazy cest za ucelem potratu do statu, kde je jeste povolen.
Federalni zakon drzel nabozenske silence doted na uzde a padl jen diky tomu, ze se Trumpovi podarilo (casto dosti necestnym zpusobem) protlacit do Nejvyssiho soudu 3 konzervativni soudce.
Typicke na tom je, ze sam Trump je byvaly demokrat a 3x zenaty proutnik, o kterem jeho byvale "pritelkyne" rikaji, ze odmital uzivat kondom...
Cele je to ostuda republikanu, kteri kdysi platili za bojovniky za svobodu jednotlivce (tedy i zen) a dnes tu svobodu omezuji kde to jen jde.
červen 27, 2022 18:09
... : Jiri Bilina
Presne tak, doktore.
Zase se budou provadet ilegalni potraty kusem dratu, zese budou umirat mlade holky.
Navrat do stredoveku. smilies/angry.gif
červen 27, 2022 18:11
... : Josef
Netušil jsem, že řadu států USA ovládají ovládají primitivové. Taky nevim, jak se pozná primitiv od osvícence, proč teda jsou primitivové voleni zřejmě většinou primitivů, a co pak čekat od jaderný velmoci, z velký části ovládaný primitivama. Měl jsem za to, že jde o náš nedostižnej vzor.
Doufám teda, že mladý holky si ten drát aspoň pořádně dezinfikujou.
červen 28, 2022 05:42
... : Jiri Bilina
Ano Josefe, nektere staty ovladaji primitivove a burani zvoleni diky fundamentalistickym panbickarum (nezamenovat s krestany jako takovymi).
Jiste, na ruske krasavce kteri vcera odpalili raketu na ukrajinske nakupni stredisko plne lidi sice nemaji, ale i tak je to katastrofa.
červen 28, 2022 06:42
... : Josef
Hm. Takže jde o to, kolik a jak velkejch států. Jak to tak vypadá, může to bejt klidně 50 na 50, a to se mi zrovna nepozdává, že zrovna na společnost s polovinou primitivů bysme měli spoléhat, jako na tvůrce a četníka světovýho řádu a pořádku.
PS: Já teda zcela jistě nevim, že to odpálili rusáci. Komu to prospělo?
červen 28, 2022 06:56
... : Jiri Bilina
Primitivu a blbcu je stary brachu vsude stejne. Vzpomenme na vyrok, ktery na tohle tema pronesl prezident Miloš. A kdyz se do politiky michaji nabozensti silenci, vznika problem. Podotykam, ze i komunismus je mnohymi povazovan za druh nabozenstvi... Nastesti urcuje americkou zahranicni politiku federalni vlada, nikoliv jednotlive staty.
A komu prospela ruska agrese proti Ukrajine? Mesta srovnana se zemi, vyvrazdene vesnice, znasilnovani, kradeze a muceni? Krome zvrhleho ruskeho cara ktery se snazi ziskat zpet celou byvalou sovetskou risi me nikdo nenapada.
červen 28, 2022 18:16
... : Josef
Wiki: "Nejvyšší soud Spojených států amerických (angl. Supreme Court of the United States, z toho zkratka SCOTUS) je nejvyšším orgánem soudní moci v rámci federálního soudnictví ve Spojených státech." Já dodávám: A převahu v něm mají primitivové.
A dál k federální vládě, která "naštěstí určuje zahraniční politiku": "Ministři jsou nominováni prezidentem, funkcí se však mohou ujmout až po schválení Senátem Kongresu USA (prostou většinou přítomných senátorů). Senát má 100 členů, každý stát reprezentují dva Senátoři voleni každých šest let." Já dodávám: Takže i senátoři, kteří schvalujou členy federální vlády, jsou volení polovinou primitivů.
Dál mě to už nebaví.

červen 29, 2022 06:10
... : Jiri Bilina
Opet spatne, stary brachu. Ti dva senatori ktere vysila kazdy stat Unie do Washingtonu nemaji s vladami jednotlivych statu (a treba jejich zakony proti potratum) nic spolecneho. Nepis o vecech o kterych nemas nejmensi tuseni. smilies/wink.gif
Mikin
červen 29, 2022 14:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]