O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MACA, LÉČIVKA PERUÁNSKÝCH INDIÁNŮ PDF Tisk E-mail
Středa, 27 duben 2022
Maka, Maca | Institut tradiční peruánské medicínyMaca peruánská, latinsky Lepidium meynii nebo Lepidium peruvianum je rostlina, pěstovaná v Jihoamerických Andách, kde ji běžně konzumuje tamější populace. Všechny její odrůdy slouží již dlouhá léta nejen jako potrava, ale i jako lék. Kořen macy připomíná řepu. Má v průměru 2 až 8 cm, na délku může mít až 18 cm. A právě v něm jsou koncentrované nejdůležitější složky rostliny, o které bych vám ráda něco zajímavého napsala:

 

  

Podle legend jedli bojovníci kmene Inků tento kořen před bojem, protože jim dodával velký náboj potřebné síly a vytrvalosti. Španělští dobyvatelé navíc objevili jeho afrodiziakální účinky. Dnes je Maca peruánská hojně užívaná mj. sportovci, neboť je bohatá na látky podporující správný růst svalové hmoty a fyzickou vytrvalost. Díky obsahu sterolů zvyšuje fyzický výkon a regeneraci. 

 

Kořen Maca má mnoho jmen, včetně maca-maca, maino, ayak chichira a ayak willku. Říká se mu také peruánský ženšen, což může být zavádějící, protože maca je zelenina pocházející z čeledi hořčice a ženšen je bylina. Čím si tedy Maca zasloužila pojmenování nutriční superpotravina?

 

 

alternativní popis obrázku chybí

 

 

Když se podíváte kamkoli na internet, přečtete si jen samé výhody. Samozřejmě, jako u všech přírodních léčivek, je nutný další výzkum, ale možná by důkladné studium právě tohoto prášku stálo za to. Jen jedna malá čajová lžička denně po dobu 2 - 4 měsíců má velice pozitivně ovlivnit váš dennodenní život. Rozhodně to není nijak škodlivé, ale zatím všichni, kteří to používali či používají, mají vynikající výsledky.

 

Maca je prohlašována za adaptogenní rostlinu, což znamená, že dává našemu tělu vyšší schopnost přizpůsobit se dennodenním podmínkám, tedy lépe zvládat úzkost, stres a deprese. Významně pomáhá při sexuálních a reprodukčních problémech. Celkově u mužů i žen zlepšuje libido. U mužů zvyšuje počet spermií a zlepšuje erekci. Ženám zase zmírňuje problémy, které se objevují ve spojitosti s menopauzou; zmírňuje pocit horka, pocení a zvyšuje progesteron i estrogen.

 

Maca má velké výhody. Obsahuje vysoké množství železa a jódu pro podporu zdravých buněk a pomáhá udržovat váš metabolismus v perfektním chodu. Jeho velké dávky draslíku napomáhají trávení a zlepšují funkci svalů. Rovněž obsahuje vysoké množství vápníku, zlepšuje kostní hmotu, a tím zabraňuje předčasnému vzniku osteoporózy. Je bohatá na mnohé další aminokyseliny, vitamíny a minerály. Maca je jedním z prostředků, které ač neobsahují kofein, přesto zlepšuje vitalitu.

 

A je vůbec něco negativního na tomto zázračném prášku? Oficiálně má mít oříškovou, lehce máslovou chuť. Neoficiálně? Chutná hůř než stará smradlavá hlína. A teď je na vás, abyste se rozhodli sami, zda vám její příšerná chuť za to všechno naopak dobré, stojí…

 

 

Nyní je na vás,

jestli to hodláte také vyzkoušet -

 

NIKOLA

 

 


Komentáře (3)add feed
... : pavlinaA
O tomhle kořeni jsem slyšela od spolupracovnice. Bere to už dva měsíce a říká, že se cítí celkově vitálnější.
Třeba "vůle tvá tě uzdravuje", ale proč ne? Opravdu vypadá líp.
duben 28, 2022 13:54
... : Jiri Bilina
Pokud to opravdu uzivaji sportovci, zajimalo by me zda se to nemuze ukazat pri antidopingove zkousce. Testujici by sotva zajimalo, ze je nejaka povzbuzujici latka prirodniho puvodu...
duben 28, 2022 14:58
... : doktor
Nikolko a kde jej mohu sehnat ? děkuji.
duben 30, 2022 13:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]