O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE - PSYCHIATR TAKY RÁD ... PDF Tisk E-mail
Neděle, 03 duben 2022
Nevím, jak vy, ale snad odmala jsem do ordinace jakéhokoliv lékaře vstupovala s trochou hrůzy. A velkou úctou. Jo, vždyť měl v rukou můj život! Jenže ne vždy si to ten pán zasloužil, taky jsem párkrát zažila i to, co nebylo zrovna košer. Ale nikdy jsem to nikomu neřekla, a vůbec se nedivím, že mnoho těch, které měly nějaký nepříjemný zážitek "s bílým pláštěm" - nemyslím týkající se nějakého zdravotního problému - že o tom mlčely a nejspíš i navždy mlčet budou...

 

 

 

O jednom nefér zážitku jsem  tu snad už psala – to jak jsem byla kdysi pradávno, asi 14 dní, v nemocnici s toxoplasmosou, a byla jsem jedním z lékařů poslána na prohlídku k jiným. Chodila jsem po areálu od jednoho k druhému, v ruce zalepenou obálku s mým chorobopisem. Když jsem šla od třetího, tak jsem zjistila, že tento pan doktor obálku nezalepil, ale jen zavřel. Zvědavost mnou zalomcovala a já si sedla na lavičku u cesty.  Bylo mi divné, že jsem se – i když mne vyšetřoval každý na něco jiného – musela vždy svléknout. To, co jsem pak na vloženém listu papíru četla, mne dost rozzuřilo – oni si mne posílali „na kouknutí“ a na papír pak vypisovali, co je na mně hezkého, případně co by …

No, já husa hloupá, nevěděla, co dělat – místo, abych například zatelefonovala domů, nebo šla za primářem – tak jsem to jen naštvaně zavřela a šla zpět na své oddělení. Tam už čekal „odesilatel“, vzal mi obálku a poslal mne na pokoj.  Mne osobně omlouvá, že mi bylo necelých sedmnáct, a absolutně jsem neměla ponětí, co bych komu měla říkat -  je neomlouvalo nic; ale jak říkám, cítila jsem se zcela v jejich moci, bez jakékoliv možnosti obrany. Takže jsem se pak na to snažila jen zapomenout.

Pretty, young, female patient in a modern hospital room. Getting better  fast after a surgery - pensive yet positive, thinking ahead, making plans  (shallow DOF; color toned image) — man, lying -

 

V průběhu let jsem vyslechla několik dalších příhod, které byly velmi nefér... Ale vždy to skončilo jen coby nechutný zážitek. Nehledě na to, že něco podobného - jak to dokázat? Do jedné se shodly, že by jim to nespíš nikdo nevěřil. Ono i dnes se mnohdy říká, že si to pacientky všechno vymyslely... A v některých případech, co jsem vyslechla, si vůbec neumím představit, jak hrozné a ponižujicí to pro ty ženské muselo být!

 

Místo, kde se to dělo. Na tuhle ordinaci Jana Cimického některé ženy do  konce života nezapomenou. Promluvila terapeutka | ŽivotvČesku.czMédia přinášejí další a další svědectví žen, které měly zažít děsivé zacházení ze strany psychiatra a sexuologa MUDr. Jana Cimického (74). Usměvavý lékař měl podle nich za dveřmi sundávat masku přátelského felčara a naopak vytahovat to, co dívky a dámy převážně v rolích jeho pacientek nechtěly vidět.

 

MUDr Cimický provozuje svou soukromou praxi v Praze 8 od roku 1996, předtím byl 15 let primářem socioterapeutického a rehabilitačního oddělení v Bohnicích.

 

 

Místo poté musel nakonec po zásahu svého nadřízeného Zdeňka Bašného opustit, důvodem bylo právě nepřijatelné chování Cimického vůči ženámPražští kriminalisté ho nyní za více než tři desítky případů znásilnění a vydírání žen. Policisté se začali jednáním Cimického zabývat poté, co loni na podzim upozornila na svou bolestnou zkušenost s ním zpěvačka Jana Fabiánová.

 

Nejvíc divné není to, že je Jan Cimický »na ženské«, ale těch 29 let, po kterých se měl svých skutků dopouštět. To vychází na jeden případ ročně. S tím je podobný problém, jako byl třeba u Kulínského (dlouholetý sbormistr Bambini di Praga odsouzený za pohlavní zneužívání sboristek, pozn. red.), že kdyby se toho dopustil běžný člověk, stačilo by mu prokázat jeden, dva případy. Ale, když je to známá osobnost, tak musí ten čin obvykle vyvážit mnoho obětí, aby se to začalo řešit!

 

 

 

Stalo se někomu z vašich blízkých něco podobného?

 

d@niela

Komentáře (3)add feed
... : strejda
O zubařce se tu sice nemluví, ale k psychiatrovi jsem nechodil.
Mně se stávalo jen něco velmi příjemného. Tedy v opačném gardu než je psáno v článku. Já jsem ke své zubařce chodíval velmi rád a byla to vlastně ona, kdo byl objektem mého tajného harašení. Ale na svou obhajobu musím dodat, že si za tu provokaci mohla sama. Já jsem jen obyčejný chlap... Ano, už je to sice dávno, ale tenhle článek mi to připomenul. Bylo to v době, kdy jsem ještě chodil do práce a ona byla mojí závodní zubařkou.
Když jsem tak seděl na tom polohovatelném zubařském křesle, měl jsem při každém zákroku nádherný výhled do jejího hlubokého údolí. Zvláště v létě, kdy nosila jen lehkou bílou blůzku s odvážným rozhalením. Ono to vypadalo i tak, že asi nemohla dopnout knoflíčky. Úplně jsem zapomněl na bolest, na to, co mi bude dělat a plně jsem se věnoval pohledu na ta její krásná prsa. Vlevo čtyřka, vpravo čtyřka a údolí mezi nimi, to byla prostě nádhera. Byla to prostě příjemná narkóza a krásné odreagování se. I jedno trhání jsem přežil bez bolesti. A myšlenkami jsem byl také jinde než u zaubaře. A počítám, že jsem nebyl sám, kdo k ní chodil rád. Možná, že tomu tak bylo i proto, že ordinace měla okna situovaná na západ a když se pak sluníčko přehouplo přes poledne, bylo tam až příšerné vedro.
duben 04, 2022 19:01
... : Viktorka
pan doktor si vlastně celej život užíval, protože přeci patřil mezi "elitu"... O to víc, že se ho ty ženské bály.
duben 04, 2022 21:57
... : Anděla
Když jsem chodila na gymnázium, měli jsme dorostového lékaře, který po každé holce chtěl, aby se svlékla do půl těla. Jestli jí bolelo v krku, měla ječné zrno, nebo vymknutý kotník bylo fuk. Vždycky do půl těla a pak celou dobu v ordinaci tam seděla polonahá. Velmi nepříjemný zážitek. Také si to asi budu pamatovat celý život. Zajímavé je, že kluci nic podobného nemuseli. U nich zřejmě používal jiné metody vyšetření.
duben 06, 2022 08:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]