O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NENÍ TO JEN NA NÁVŠTĚVU! PDF Tisk E-mail
Neděle, 13 březen 2022

Jo. každý, kdo měl ruce a nohy a zbytečnou tisícovku na účtě, dělal najednou vše pro to, aby nějak vyjádřil svůj postoj k situaci, že Ruská federace přepadla suverénní stát. Sociální sítě ovládly vlaječky a mašličky, několikrát se zavřel Václavák, protože na něm bylo tolik lidí, že neprojelo auto a nepřeběhla ani myš, modro-žlutá vlna zavalila Česko a samozřejmě se ukázal vliv sociálních sítí, protože kdo nepomohl nebo nevyjádřil podporu, byl za vyvrhela.

 

 

 

Ale s tím samozřejmě logicky přišla i druhá stránka věci - nejen v tom, jak se přepálil start.

Pochopitelně - snad každého dostaly fotky z války i hrozba blízkosti konfliktu a jaderného útoku, to hnulo s většinou lidí tak, že aby alespoň něco udělali, někteří sedli do dodávky a jeli bez rozmyslu na hranice pro "své Ukrajince". Až to musely organizace utnout a začít apelovat na lidi, aby nejezdili k hranicím bez domluveného odvozu.

Jiní zase měli pocit, že tiše poslané peníze nejsou tolik vidět a je potřeba se ještě co nejradikálněji vymezit vůči Rusům v Česku, a bylo jen otázkou času, kdy tlak na „dělání dobra“ část národa zasekne.

 

Takže - jestliže si někdo myslel,

že nás pomoc Ukrajině spojí,

tak naopak nás začíná krásně rozdělovat.

 

 

Každý by měl proto pořádně zvážit, do jaké míry může a chce pomoci, protože lidé z Ukrajiny sem nepřijeli na 14 dní, ale možná tu zůstanou i několik let a někteří zřejmě už navždy.  Je báječné pomáhat, ale špatné si jen "honit triko".  Nedělejte to proto, abyste měli fotky na honění lajků a varujeme před tímto zejména celebrity a tzv. influencery, kteří se poslední dobou projevují mimořádně hloupě. Namísto předvádění se před veřejností raději vše konzultuje se „svou“ rodinou nebo se „svým“ Ukrajincem; ať si dají do pořádku víza strpění, nájemní smlouvy a vše mějte podložené na papíře.

 

Už teď sledujeme velký obrat v nastavení společnosti, nadávání na to, že Ukrajinci vlastně neví, co chtějí, a přitom my dáváme ze svého…  Ukrajinci, kteří zde v Česku žijí, jsou všichni do jednoho přesvědčení, že brzy se nálada obrátí proti nim a budou tu vadit ještě více, než když měl každý Čech ve svém okolí „své úkáčko“, jak jim tu donedávna hanlivě říkali.

Musíme si uvědomit, že jsme všichni lidé - tady i tam - se všemi ctnostmi i nectnostmi. A že je proto nutné si všechno předem pořádně rozmyslet.

Jo, a ještě jedno - hodně fakt hnusných komentářů jsem  četla pod články na webu seznam.cz.  Skutečně, to je až ostuda.

 

 

Nic nikomu nevnucovat!

A když dávat, tak to, co potřebují,

a ne to, čeho se potřebujeme zbavit.

 

 

andrea

(dala jsem, pomáhám, nic nikam nepíšu)

 

 


Komentáře (7)add feed
... : Josef Kouba
Zde je celý konflikt USA-Ukrajina-Rusko po lopatě vysvětlen, překvapivě v USA TV. Je u toho český překlad.

Preview attachment VID-20220310-WA0001.mp4
[Video]
VID-20220310-WA0001.mp4
15 MB
březen 13, 2022 23:59
... : mamča
andrea : Všichni kdo chtějí a mohou, pomáhají, aby se matkám s dětmi prchající z Ukrajiny před válkou dařilo u nás co nejlíp.
Jsou ovšem lidi, kteří rozeštvávají, jako např. "Městský obvod Ostrava-Jih vyzval své obyvatele, aby pomohli lidem prchajícím z Ukrajiny."
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ihned-do-vezeni-Ostravsti-se-houfne-vyjadrili-k-pomoci-Ukrajincum-Na-FB-pod-svymi-jmeny-695750
Pak se není co divit naštvanosti.
březen 14, 2022 07:31
... : Josef
No, Pepo. Já jsem tady na tyhle odkazy na další a další zdroje dost alergickej. Taky nevím, jak bych tvůj odkaz hledal a otvíral.
Že se jedná o "konflikt" mezi USA a Ruskem, to je jasný každýmu úplně od začátku. Tentokrát to odsxrala Ukrajina.
Jak praví Karel Havlíček: "Nechoď Vašku s pány na led, mnohý příklad známe, že pán uklouzne a sedlák si za něj nohu zláme."
Já bych řek, že Zelenskýmu to už došlo, že byl za užitečnýho idiota. Hodně drahý poučení; a teď ještě - jak z toho ven? Minský dohody, kterejm se 6 let vychechtával, by najednou bral. 6 let ho nezajímalo vraždění v Doněcký a Luhanský oblasti (nechci ho podezírat, že by to podporoval), teď by dohody bral všema deseti. Nedivim se mu. Bohužel, nesmí je brát, má to zakázaný.
Mamčo. Parl. listy čtu pravidelně, nějaký informace se tam daj vyčíst i z některejch diskusních příspěvků. Denně čekám, kdy budou naším demokratickým ministrem vnitra ustřižený.
březen 14, 2022 14:27
... : Marie
Pepiku, kdyby se tady dávaly palce nahoru, tak jich máš ode mne milion...
březen 14, 2022 18:48
... : mamča
Josef : Já čtu každý den Viditelného Macka. A jak jsem ho jako politika neměla ráda, s jeho glosami se velmi často ztotožňuji.
březen 14, 2022 18:56
... : Josef
Maruško, píšu jen to, co si dávám dohromady z převážně oficiálních zdrojů, který čtu a poslouchám nejen povrchně, ale i mezi řádkama. Mimo to čtu už jen "dezinformační" Parlamentní listy, kde ovšem v článcích "dezinformace", přímo opačný k oficiálním informacím, vůbec nenajdeš. Zato se najdou v komentářích čtenářů, ale většina to jsou pitomosti, jen sem tam někdo hodí informaci zajímavou, kterou si ovšem, pokud mi za to stojí, ověřuju třeba ve wiki, nebo hledáním googlem.
Mamčo, já ti s tim Mackem nevim, prostě mi už někdy před volbama přestal sedět. Fakt je, že mi seděl především jeho humor a přímočarost, ovšem trefováním se do Babiše "za každou cenu" mě už před časem docela votrávil. Taky jsem měl problém s jeho stanoviskama ke corovidu a k očkování. Pak už jsem ho přestal vnímat. Nevim, možná si s Babišem něco nepěknýho kdysi udělali, to bych pochopil. Ovšem i msta by měla bejt inteligentní a mít úroveň. Tady mi obojí chybělo.
březen 15, 2022 07:01
... : doktor
Andreo děkuji !
březen 18, 2022 15:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]