O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SLUŠNÉ CHOVÁNÍ NENÍ PŘEPYCH PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 březen 2022
UkrajinaUž zhruba dva miliony lidí opustily Ukrajinu, z toho více než polovina zamířila do Polska. Asi hodně z vás četlo (buď přeposlané od známých či přímo na facebooku) zážitek jednoho chlápka z Brna, který se rozhodl pro nezištnou pomoc a jel svým autem pro dvě matky z Kijeva, které už byly s dětmi v Polsku, aby je odtamtud převezl do Čech.  Na svém facebooku píše: „Byl jsem kamarádem kamaráda požádán, jestli bych dovezl dvě rodiny ze Zamošće do Varnsdorfu. Má podmínka byla, abychom věděli, o koho jde, měli kontakt a bylo zařízené ubytování. Vše bylo, tak jsem jel.“

 

 

 

„Vyrazil jsem v 1:48. Já na místo dorazil v 8, nalodili jsme se a vyrazili. Do cíle ve Varnsdorfu jsme dorazili v 16:11, já domů do Brna zpět v 20:32. Jestli dobře počítám, celkový čas stání včetně 3 tankování a pauzami s dětmi byl 1:15 hod na 1725 km.“

 

 


 

 

Jel, rodiny vyzvedl, na domluvené místo po sedmi hodinách jízdy přivezl.

Jen byl naštvaný, že děti si z auta udělaly hřiště, nadělaly tam nepořádek i škody, a jejich matkám to bylo absolutně fuk.

A jak měl z toho chování špatnou náladu, tak to napsal na facebook:

 

"Dvě dospělé ženy a tři děti ve věku 3, 5 a 6 let. Už od výjezdu v autě bugr (v češtině bordel). Říkal jsem si: "To se uklidní." Chyba lávky.

Bordel se stupňoval a maminky zvládaly jenom: "Sedni," na což děti samozřejmě nereágovaly.

Když začaly na okreskách přelízat z druhé řady do třetí, už jsem hukl. Pak se začaly bavit přelézáním do nákladového prostoru.

Maminky stále nic. Finále byla masáž mého sedadla zezadu, mlaskání do ucha a doslova otravování řidiče.

Až jsem zařval, maminky si začaly děti pacifikovat. Výsledek samozřejmě nula.

Boty na sedačkách jsem vzdal, stejně jako upatlaná okénka, i když jsem čekal, že mi je každou chvíli vysklí, jak do nich mlátily."

 

 


 

 

Co se nestalo: strhla se obrovská bitka mezi dvěma póly – jedni mu nadávají, co si to vůči chudinkám maminám a jejich dětem dovolil, druhá strana si zas myslí, že by minimálně z vděčnosti se ony ženy měly snažit své děti hlídat. V tomto případě vůbec nezáleží, jakou má kdo národnost, ale jen na minimálním slušném chování.

 

Chápu, že to byla cesta dlouhá – ale bylo to opravdu dobrý skutek, který pro ně tento chlápek učinil. ZADARMO. Sám si platil naftu, dal tomu tři dny svého volna.  


Ano, uznávám, že uhlídat malé děti je fuška – ale to přeci mělo být v zájmu těch matek, vždyť jim dobrovolně pomáhal pro ně cizí člověk, staral se o ně, tak alespoň tak mohly projevit svou vděčnost. Mj. ty matky dostaly ubytování právě díky tomu "kamarádovi kamaráda", který tam má volný dům.

 

Každopádně věřím, že už jsou v pohodě, že jsou v pořádku ubytované a nemají žádné extra potíže.

 

 

Pokud jste to četli – zajímal by mne váš názor na celou tuhle „kauzu“.

 
d@niela

 

 


Komentáře (25)add feed
... : *deeres*
Není to jediná zkušenost těch,co se podobně rozhodli k pomoci.
Odpadla prvotní euforie a lidé začali přemýšlet.
Blbý je, že ti, co by opravdu tu pomoc potřebovali, tak v tom srabu zůstali, protože nemají ty správné kontakty a finanční možnosti.
březen 10, 2022 05:47
... : mamča
Z Viditelného Macka :
Čtenář glos T. M. M. mi napsal:
Docházím v Praze za přáteli do takového velkého areálu, kde je mnoho firem různých zaměření a kde pracuje spousta Ukrajinců. Už řadu let se tam na dvoře mluví především ukrajinsky. Mám nyní díky tomu velmi zajímavý ukrajinsko-starousedlický pohled na současnou uprchlickou vlnu. Nepozoruji u nich žádnou sounáležitost s příchozími. Naopak. Říkají, že ti lidé jsou v naprosté většině ze západní Ukrajiny, kde se vůbec nic neděje. Jen prý tam nejezdí autobusy, protože není dost nafty. Navíc se prý jedná zpravidla o střední třídu, která prostě jen chce žít v EU. A toto je pravděpodobně hlavní důvod té nevraživosti. Ti "skalní", co už tu dlouho jsou, prý museli platit "na všechny strany" a vyvinout velké úsilí aby k nám mohli přijít a pracovat. Ti současní dostanou všechno za pár minut, aniž by jim tam cokoli hrozilo. Ti skutečně potřební, vybombardovaní zoufalí lidé na východě Ukrajiny však tam trpí dál...
Dobře to bylo vidět cca před dvěma dny, kdy se redaktor (myslím, že to bylo zpravodajství NOVA) ptal v Praze ve frontě na registraci mladé, pohledné, klidné a krásně oblečené ukrajinské slečny na důvod proč uprchla z Ukrajiny. Odpověděla bezelstně a pravdivě: "víte, já jsem pracovala jako úřednice ukrajinského fondu národního majetku, který byl z logických důvodů uzavřen, a já jsem přišla o práci". Takže tady čeští daňoví poplatníci dělají slečně takový luxusní pracovní úřad. Luxusnější už je jen v SRN, tam ovšem funguje jazyková bariéra a někde se v té EU začít musí.
březen 10, 2022 06:51
... : mamča
Těch, kteří odjeli v jedněch botách a s dítětem v náručí, je mi moc líto, a dle svých možností jsme se snažili pomoci. Ale co si myslet o těch, co přijali např. nabídku (psáno na Novinkách) Matěje Stropnického a jeho partnera na bydlení v zámku v Osečanech ? Každá rodina má svůj pokoj, Matěj připravuje dřevo, topí, jeho přítel vaří a vymýšlí zábavu pro děti. A přesto jedna matka poté, kdy její děti po lítání venku trochu nastydly, sebrala děti a "že chce do Prahy !!!"
To považuju za velký nevděk.
Bohužel, na každé jabloni je pár jablek červivých. Jenže pár takových "rozcapených matek" pak vrhá špatné světlo i na ty, co pomoc opravdu potřebují a jsou za pomoc vděčné.

březen 10, 2022 07:00
... : mamča
d@niela : Co si o tom myslím ? Že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán !
březen 10, 2022 07:01
... : mamča
Ještě dodatek : Takhle malé děti měly být připoutané v sedačkách ( to zanedbal kamarád kamaráda). U mě v autě by se za jízdy ani nehnuly.
březen 10, 2022 07:08
... : andrea
Chápu, že matky byly už unavené. Ale jestli to čtu dobře, tak uz je někdo dovezl z Kijeva do toho polského Zamosćie, kde jim to asi nevyhovovalo.
Takže přijaly další nabídku, tentokrát nabídnutý volný dům (je to vše dohledatelné na FB.) ve Varnsdorfu.
ty sedačky, ano, problém, ale věřím, že řidič musel šílet.
březen 10, 2022 10:15
... : mamča
andrea : Řidič asi nemá děti, takže ho nenapadlo si někde sedačky půjčit.

březen 10, 2022 10:20
... : *deeres*
Dlouhodobě vedle mne bydlí Ukrajinka, tak kolem šedesátky a s ní její syn, který podniká ve spojovacím materiálu. Její dcera se tu do obce vdala a tak pro mámu v bytovém domě jeden byt koupila. Obec v domě vlastní byt, který je kvůli horší kvalitě prakticky neprodejný. Bývá občas pronajímán lidem v nouzi. Teď tam bydlí na 40m2 tři dospělí a čtyři děti, kteří uprchli z Kyjeva. Je celkem jasný, jak se sem dostali, měli správný kontakt. Jsou to slušní lidé, bydlí téměř nade mnou a ani je moc neslyším. Jenže žádní chudáci to asi nebudou,před barákem stojí nově dva Lexusy.
březen 10, 2022 10:35
... : doktor
Nechci být špatným prorokem,ale jak bude přibývat uprchlíků i "uprchlíků", Rus bude i nadále vraždit máminy s dětmi, a s hrdostí idiota pustošit Ukrajinu; bude hůř.
Jen "západ" bude přihlížet s modrožlutou páskou připnutou na hrudi, ve snaze zachovat mír v Evropě - není to podobné rokům 1938-1939?
březen 10, 2022 12:51
... : kyttka
Tak to je zas pecka. smilies/undecided.gif
Hele, vážení, než sem začnu sázet svoje aktuální a z přední řady zážitky, protože já s Ukrajinci, Rusy a Bělorusy pracuju, kolik z vás to má taky tak?
Jestli koukáte na to, CO si sem přivezli, myslím tím hadry, mobily a auta, tak jste magoři. Jistě byste si totiž při zdrhání ze země NIC DRAHÉHO NEVZALI, abyste byli za správný chudinky.
Vzbuďte se a uvědomte si, že Ukrajina není žádná prdel světa, takže tam lidi nežijou v zemljankách. Já bych na Západ jela v BMW, s ajfounem, ve značkových hadrech a se všim zlatem, který za ty roky manželství od miláčka mam.
březen 10, 2022 15:15
... : kyttka
A až se zvednou hlasy, že chudákům z Česka se nic nedá, hlavně že pro Ukrajince je, tak abyste byli v obraze: Pokud sem přijedou za někým z rodiny, kdo už tu je, tak dostanou pouze zdravotní pojištění a jednorázovku 5 tisíc. That’ all. Pokud potřebujete pět litrů, obraťte se na svoje děti, já běžně mámě nakupuju, takže jak jste si to vychovali, tak to máte.
březen 10, 2022 15:19
... : Josef
Chtěl jsem u toho thematu držet hubu, protože NEVÍM, mám sice přehršel informací, jenomže jen z jedný strany.
ALE DOKTORE!!!!!!!! JO, PTÁM SE TEBE, DOKTORE! Proč, když seš tak udatnej a za pravdu se bijící, proč namísto nadávání na nás, neschopný, se nesebereš a nejdeš na Ukrajinu bojovat proti Rusovi vlastním tělem? Nebo seš tak odvážnej a odhodlanej jen tady, kde ti nic nehrozí? A víš, doktore, co mi můžeš?
březen 10, 2022 15:32
... : andrea
KYTTKO, já s tebou souhlasím, že bych si zabalila s sebou to cenné, co mám.
Jen nerozumím, co je to s těma penězma, komu tady vadí, že dostali pět tisíc a zdravotní pojištění? Hele, a ty děti - ty byly od 3 - 6 let, ty ještě přeci nepracují, tak nevím, jak to mám chápat. Nebo si tu někdo stěžoval, že jeho děti mu nenakupují? Nezlob se, nepsala jsi ten komentář pod jiný článek? No, možná, že to špatně chápu. Aha, to jako je myšleno, že čeští chudáci nemají peníze, to jsi asi myslela.
No, tady u nás žije například docela dost starých lidí, kteří neměli děti, a ti jsou na tom fakt bídně. Ale je pravda, že se snaží vyjít s tím málem, co mají, a rozhodně si nestěžují. Taky nemají asi kde. smilies/cheesy.gif
Hele, spíš napiš, jestli bys mohla, jak se tam u tebe Ukrajinci snášejí s těmi Bělorusy - určitě dobře, ale stejně musí mít vůči sobě navzájem výhrady. Vlast je vlast.
jo, a schválně se podívej na tenhle článek z idnes.cz - to snad nemůže nikdo označit jako fake, máš tam plno fotek.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-valka-deti-extremismus.A181112_174700_zahranicni_luka?
březen 10, 2022 16:14
... : mamča
kyttka : Tak jo, začni sem "sázet svoje aktuální a z přední řady zážitky". Protože my jsme hloupí burani, a vůbec netušíme, jak má taková správná pomoc vypadat. My hlupáci jsme jenom posílali peníze a hygienické potřeby.
Tak vzhůru do těch pravých rad !
březen 10, 2022 19:48
... : *deeres*
Kyttko, opakovaně podsouváš názory, které zde nikdo nenapsal. To samé bylo u předchozí debaty o Ukrajině. Kdo nesouhlasí s dodávkami zbraní Ukrajině a tím k eskalaci války, tak je putinovec. Že ti tak nevadili upálení Rusové v Oděse a postříleni civilisté na Donbase. Děti cvičení pro Azovovy jednotky, nová Hitlerjugend , to je taky v pořádku? Válka je svinstvo a zvěrstva jsou na obou stranách. Asi tě nezajímá, proč Francie, Německo a hlavně Ukrajina zvysoka káleli na Minskou dohodu. Jenže ty máš tu jedinou svojí pravdu.





březen 11, 2022 06:33
... : *deeres*
Náměstkyně ministra zahr.Victoria Nuland přiznala,že na Ukrajině existují "zařízení pro biologický výzkum. " Nuland to přiznala na dotaz senátora Marca Rubia, zda má Ukrajina chemické nebo biologické zbraně. Jen si ty info najděte na zahr. webech a nejsou to ty dezinformační ".ru".
březen 11, 2022 08:45
... : Josef Kouba
Tak se konečně založila Charta 2022 s odborníků. To podepíši.
https://youtu.be/NKoKA54MzkI
březen 11, 2022 09:27
... : Inka
Charta 2022 pro ty, kteri jeste nepochopili.

https://youtu.be/0H3AaLgQ7mc
březen 13, 2022 06:18
... : kyttka
https://manipulatori.cz/petr-liska-a-jeho-prihoda-s-ukrajinskou-rodinu/0/

Jj, slušně se chovat je základ.
Na Minské dohody od prvního dne podepsání kálelo především Rusko.
A pravou radu? Tak asi poklepat si na čelo, když čtu: Teď tam bydlí na 40m2 tři dospělí a čtyři děti, kteří uprchli z Kyjeva. Je celkem jasný, jak se sem dostali, měli správný kontakt. Jsou to slušní lidé, bydlí téměř nade mnou a ani je moc neslyším. Jenže žádní chudáci to asi nebudou,před barákem stojí nově dva Lexusy.

Proč by asi měli bejt chudáci? Jako všichni maj přijít nejlíp bosí a s nudlí u nosu, ne? Takže: NEJSOU TO EKONOMIČTÍ UPRCHLÍCI. Chápete, že ty procedury, co postupují, včetně příspěvku 5000 kč mnozí ani nepotřebují, ale je to v souladu s nařízením NAŠÍ vlády, dodržují NAŠE pokyny, takže dělají přesně to, co po nich chceme. Mam dojem, že před pár rokama se tu na Kudlance zas razil názor: Ať sem přijdou, když se budou chovat podle našich pravidel. Takže jak vlastně? Zas jenom remcat, teda tak kulantně, že jo, po čecháčkovsku, …jsou to slušní lidé, ale (jenže)…

A pak se tu ze všech těch příběhů, kterejch je plnej celej net objeví hovadina od Lišky, kde je jenom A, ale není tam už B. Přitom by zrovna na tomhle tak krásně šlo dokázat, jak se vlastně tvoří dezinfo. 30 000 sdílení za tři dny, tvl, to je materiál.
březen 13, 2022 09:54
... : *deeres*
Myslím,že opětovně špatně chápeš psaný text. Já tím chtěla pouze sdělit, že ti kdo jsou na tom opravdu blbě, tak ti tam zůstali, protože neměli jinou možnost. Majdan to byla jenom další barevná revoluce, další hadrák. Azov a jeho jednotky na Ukrajině osm let dělali etnické čistky a nikdo ze Západu neprotestoval.
březen 13, 2022 12:16
... : *deeres*
Mimochodem, kdyby se neblokovali informace pouze z jedné strany, tak by bylo na každém , aby poznal, kde je ta jeho pravda. Ve válce nemá pravdu žádná strana. Tady by měl nastoupit rozum a ne pomáhat zbraněmi jedné straně. Já se jenom ptám, kdo z toho válečného konfliktu něco má? My ne, Ukrajinci ne,ani Rusové a ani Evropa, tak kdo? Na to si určitě dokážeš odpovědět sama.



březen 13, 2022 12:27
... : Josef
Žeby eskymáci?
březen 13, 2022 14:03
... : *deeres*
Pokud by se někdo alespoň snažil přečíst si jednu, nebo druhou Minskou dohodu, tak by zjistil, že Rusko je porušovat ani nemůže. Žádné závazky pro ně z dohod neplynou .
březen 13, 2022 14:52
... : strejda
Včera jsem četl jeden článek z Ostravy. Nejen mne, ale i spoustu jiných zaujali současní aktivisté, kteří – řekl bych, že si na tom neštěstí honí triko. Z úřadu požadovali mj jako hygienické potřeby žehličky na vlasy a pračky se záručním listem. Jiné neberou...

Mimochodem, tady u nás, jak jsem zjistil, jsou zaregistrováni tři nově příchozí uprchlíci. Včera, když jsem krmil lamáčka, šla kolem jedna maminka s kočárkem. Neznámá. Tak jsem ji pozdravil a nic. Že by mi nerozuměla? Také jsme odvezli na úřad lůžkoviny a dva polštáře, ale kdo ví, jestli to neskončí někde na skládce.
Řekl bych, že největší zlo tu u nás ve státě dělají právě ti aktivní přiblblí aktivisté.
březen 15, 2022 11:07
... : AnickaM
A jsem vcera videla v Kauflandu novou Ukrajinku, jak tam suruje podluhu.
březen 16, 2022 20:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]