O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FAKT JE TO FAKT? MOC TOMU NEVĚŘÍM. PDF Tisk E-mail
Neděle, 06 březen 2022
Česká společnost, zabývající se výrobou zmrzlin, produkuje oblíbenou Ruskou zmrzlinu, kterou si každoročně koupí přibližně milion Čechů. Vedení se ji teď rozhodlo přejmenovat na Ukrajinskou zmrzlinu ve znamení solidarity s východoevropskou zemí. O přejmenování zmrzliny rozhodla společnost hned první den ruské invaze na Ukrajinu. "Cítíme morální povinnost vymezit se alespoň touto formou proti agresivnímu a nespravedlivému počínání představitelů Ruska a dát jasnou zprávu lidem z Ukrajiny žijícím v Česku či na Slovensku, že je podporujeme".

 

 

Už teď ale společnost staré obaly přelepuje samolepkami, které název zmrzliny upravují. 

Nic proti tomu, jistě k tomuto počinu jsou vedeni chvályhodným úmyslem - a taky z důvodů, co kdyby si tu zmrzlinu teď nikdo nechtěl koupit? Souhlas.

 

No, a tak jsem si taky hned vzpomněla na další pochoutku, která ke svému jménu prý přišla jak pověstný "slepý k houslím". Historkami obložené retro prý kdysi vzniklo jako z nouze ctnost v jednom bistru „na tom pražským václaváku“ a přídomek ruské dostalo kvůli zařazení do databáze papaláši schválených pokrmů. 

 

 

Ruské vejce se „narodilo“ v bufetu Koruna | Region

 

Chudák "ruské vejce" - že by se také rychle přejmenovalo na "ukrajinské"?

 

 

 

 

 

ARCHIV | Penam Chléb Moskva žitný 500g v akci platné do: 11.12.2021 |  AkcniCeny.cz

 

Ruské zboží, jdi domů!

Anebo se přejmenuj.


 

Moskevský - tradiční žitný chléb, vyráběn více jak 30 let, který obsahuje pouze žitný kvas, žitnou mouku celozrnnou, vodu, sůl, kmín. Bez přídatných látek – Bez E, bez stabilizátorů, regulátorů chuti, barviv, bez droždí.

 

Asi jsme holt každý jiný. Ale nebudu nikomu bránit si cokoliv myslet; u tohoto tak zdravého chleba snad bude stačit ho změnit na "Žitný chléb".

I když mi cosi říká, že český výrobce tohoto českého super chleba to má také nahnuté, tak třebas opravdu bude lepší si zadělat na nějaký ten chlebík doma. Co kdyby v něm bylo něco zlého zapečeno.

 

 

 

Ano, mám vztek na to, co se teď děje za nesmyslnosti, na to, že někdo si může dovolit osobovat moc nad životem jiného člověka. Dokonce nad životy mnoha lidí, které absolutně nezná, kteří mu nikdy nic neudělali - je to tak nepochopitelné... tak absurdní.

Ale stejně absurdní mi připadá tohle přejmenovávání něčeho, co s Ruskem nemá mnohdy vůbec nic společného.

 

Jak za to může obyčejné obložené vajíčko? 

 

Znovu a znovu si říkám, jak je možné, že existují lidé, kteří věří na čipy, které se nám dostanou do hlavy díky očkování proti nemoci; že jsou lidé, kteří pijí savo, protože je to lék nad léky; že jsou lidé, kteří si dávají alobal pod postel, aby tak odstranili nebezpečné záření... a další a další neuvěřitelné ptákoviny, hodné lidí středověku.

 

A co lidé, co mají kolik generací ruské jméno? Aniž by se směrem na východ někdy byť jen podívali.

 

 

Nevím si rady, jak tohle přijmout.  VY ANO?

 

d@niela


Komentáře (13)add feed
... : Josef
Hm. Řekl bych, že pirátskej vůdce by měl okamžitě složit všechny funkce. "Běž domů, Ivane..."
březen 07, 2022 04:48
... : *deeres*
To těm Ukrajincům moc pomůže.
březen 07, 2022 06:05
... : *deeres*
Taky prý jim na pomoc máme letos si zasít slunečnice, jejich národní kytku. Lidi se předhánějí jakou kravinu vymyslí, aby se mohli nad svojí uslechtilostí dojmout.
březen 07, 2022 06:09
... : mamča
Tento "boj" se mi zdá poněkud nešťastným.
Ale možná je to "ruská ruleta".
březen 07, 2022 06:54
... : Josef
Malí lidé mají malé nápady.
březen 07, 2022 07:50
... : d@niela
Když si představím, jak u nějaké linky ženské oblepují malé ledové kostičky zmrzliny...
Tak totálně zbytečná práce!
Ale my na to máme, my jsme tak úžasní, tak soucítící. Určitě to všichni Ukrajinci nesmírně ocení!
březen 07, 2022 10:13
... : andrea
Takové firmy, které přejmenují zmrzlinu, obložená vejce, chleba atd., nemají přece normálně myslící vedení, to je spíš pro smích, to jejich uvažování.
Já agresi odsuzuji, ale Ukrajinskou zmrzlinu kupovat nebudu. Prostě je to Ruská zmrzlina. Místo, aby pomohli Ukrajině třeba dary, tak přjmenují zmrzlinu - a budou to ještě prezentovat, možná i jako hrdinství.
Dle mne jsou to idioti.
březen 07, 2022 12:27
... : andrea
To snad se mi zdá!!!

Praha 6 plánuje část Korunovační ulice, vedoucí kolem ruské ambasády, přejmenovat na "Ukrajinských hrdinů". V pondělí o tom rozhodli zastupitelé, uvedl starosta Ondřej Kolář (TOP 09). Radnice tak chce vzdát hold lidem, kteří bojují proti probíhající ruské invazi. Zastupitelé také žádají o přejmenování blízkého mostu na počest padlého vojáka Vitalije Skakuna. O návrhu nyní rozhodne magistrát Prahy.

Teď se bude vše přejmenovávat. Lide český, přestaň blbnout!
A když už - tak v boji za BLM navrhuji přejmenovat Václavák na "Náměstí George Floyda".
březen 07, 2022 12:46
... : Josef
Jo Andreo. A tím bude Putinovi po zmrzlině zasazen další drtivý úder.
březen 07, 2022 13:29
... : mamča
andrea : Představenstvo Prahy 6 a Ondřej Kolář (to je ten, co v době Nouzového stavu zvítězil nad sochou maršála Koněva) určitě nebudou trpět tmou, zimou a hlady, až nám RF přestane dodávat ropu, plyn a palivo do jaderných elektráren. Dostali jsme se totiž spolu s USA na seznam nepřátelských zemí.
A pokud "naši mocní" zařídí dodávky amerického plynu z frakování a převážení v cisternách přes půl světa, tak slavný Green Deal dostane na (_!_). Při klasickém frakování se totiž voda s pomocnými chemikáliemi vtlačuje kolmo pod místo vrtu a je možné jej provádět až do hloubky 5 km. Následně lodě převážející zkapalněný plyn, a při svém provozu používající to nejpodřadnější palivo, určitě nezanechají žádnou uhlíkovou stopu, že ? To bude Gréta koukat !
Ale hlavně že jsme světoví ! Aspoň přelepíme zmrzlinu "současně moderními" nálepkami, oblékneme se do žluto modré, a možná se ještě semkneme. To je teď moderní.
To těm prostým Ukrajincům jistě pomůže !
A zatímco obyčejní lidi v ČR pomáhají uprchlíkům z Ukrajiny i za cenu snížení vlastního pohodlí, tak různí "Kolářové" jen přilévají olej do ohně války.
březen 07, 2022 14:53
... : d@niela
to je na snížení sebevědomí a zvednutí žaludku.
Kdybych nebyla taková slušně vychovaná lejdy, tak fakt napíšu, že naše velení je předposrané. Ale protože jsem sprostá slova zakázala, tak si jen tak elegantně připovzdychnu a odtuším:
"Nejsme jako oni!"



(ano, trošku jsem se rozčílila...)
březen 07, 2022 16:45
... : doktor
Když jsem se dověděl ihned jsem si též vzpomněl na to ruský vejce a i na chleba.Jako kluk jsem jezdi na ozařování kobaltovou bombou do špitálu na "karlák" a dole na Příkopech jsem si gruzijském automatu dával boršč s haldou ruského chleba ( byl k boršči zdarma ).A Dani tiše jsem Ti zatleskal.
březen 08, 2022 14:22
... : Josef
Písmeno „Z“ se v konkrétním kontextu vnímá jako podpoření ruské invaze na Ukrajinu. Tím pádem by se mohlo jeho užití v České republice stíhat.

Tak bacha na z, aby S toho někdo neměl voplejtačky
březen 08, 2022 15:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]