O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LYŽAŘSKÝ VÝCVIK PDF Tisk E-mail
Neděle, 06 březen 2022
Přejít na obsah
LYŽAŘSKÝ VÝCVIK
Strana 2
Domnívám se, že mnozí z nás mají ještě v živé paměti hodiny tělocviku ze základní školy. Ti dříve narození si zajisté pamatují cvičební úbor, který se skládal pouze z modrých kalhotek zařezaných až … až tam, bílé nátělníky a „jarmilky“. Také si dozajisté pamatujete, jak jsme se pomoci rukou a silné vůle snažili vydrápat na kovovou tyč, která neskutečně dřela a „soužka učitelka“ nám měřila čas. Ti zdatnější šplhali na laně a v tom lepším případě sešplhali i dolů.


 

Já se při šplhání nedostala dál než do poloviny, a to mi ještě musel přijít na pomoc školník s žebříkem, trampolínou a čokoládou, aby mě přilákal dolů.

 

 

34 RETRO Skiing terrain off-piste freeride ideas in 2022 | lyžování, skoky  na lyžích, cestování

 

K základnímu tělovýchovnému vzdělání patřil neodmyslitelně i lyžařský zájezd, kdy měli „soužky a soudruzi“ učitelé za úkol ze sportovně nenadaných jedinců na svahu vykřesat použitelná nemehla a ze sportovně nadaných jedinců vychovat budoucí Rašky nebo Sakaly.

 

Jak už to bývá, tolik opěvovaný lyžařský zájezd předcházela jistá pověst a každý ročník se snažil předčit ten předchozí.

 

Ani nás to nadšení neminulo a tajně jsme plánovali, kolik propašujeme do ubikací alkoholu, kdo s kým se spáruje, kdo dostane první pusu a kdo rovnou při troše neopatrnosti otěhotní.

 

Konečně nastaly tolik očekávané zimní prázdniny a naše sedmá B., společně se sedmou A. vyrazila na „lyžák,“ jež se konal ve sportovním středisku Hutisko-Solanec.

 

První noc po příjezdu jsme zlikvidovali veškeré zásoby alkoholu, ale to nebyl až takový problém, neboť se nám podařilo propašovat pouze půl litru rumu a láhev octa, jež Novák ukradl mamince ze špajzu.

 

 

Druhý den byly naše třídy rozděleny na dvě skupiny a za doprovodu tělovýchovných kantorů jsme byli vysláni na pátrací expedici, jež měla za úkol objevit sněhové jazyky, kde by bylo možno páchat nějaký ten sport, popřípadě parádní koulovačku.

Moc úspěšní jsme nebyli. Podařilo se nám najít pouze jeden skromně zasněžený plácek a zapomenutého letního houbaře. Ovšem i tento malý kousek tuhého skupenství vody postačil k základnímu výcviku.

 

Následující den byly naše třídy rozděleny do třech skupin.

Skupina 1. – Ti, co umí velmi dobře lyžovat

Skupina 2. – Ti, co umí lyžovat

Skupina 3. – Ti, co neumí lyžovat.

 

Díky mně vznikla ještě jedna speciální skupina, jíž jsem byla jedinou členko a to:

Skupina 4. – Ti, co neumí stát na lyžích.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]