O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK SE ZBAVIT MANŽELČINA MILENCE? PDF Tisk E-mail
Úterý, 22 únor 2022
Woman, female, business, advocate, legal, lawyer, law iconNejsem rozvedený, a s manželkou nebydlím víc jak dva roky, protože si našla milence. Což byl ve své podstatě i důvod našeho rozvodu. Dům jsem zaplatil ze svých prostředků a na malou část mám hypotéku, kterou platím. Na nákladech provozu domu se podílím rovným dílem. Manželka dostala děti do své péče. Rozvod máme podaný, ale protože nejsme schopni se domluvit na majetku, tak se nic neděje.

 

 

 

Chtěl bych, aby mi dům zůstal (z víc jak 80% jsem ho zaplatil já a také jsem na něm doteď téměř všechno dělal), ale nevím, jestli soud přihlédne k tomu, že manželka má ve své péči děti.

Velmi mi vadí, že její milenec je v domě přes můj výslovný nesouhlas už víc jak rok nastěhovaný a jelikož moje přítomnost v domě vyvolávala konflikty, tak tam raději nechodím už vůbec.

 

Nevím si rady, jak zabránit užívání mého majetku cizí osobou, jejím milencem? Nehledě na to, že on sice všechno používá, ale nic neplatí, nic nedělá, neboť  „není to jeho“.

Takže vlastně má takový exkluzivní podnájem zadarmo.

 

Manželka se však odmítá dohodnout na vypořádání dohodou a mně se nechce čekat tři roky na soud a zároveň mít v domě ubytovaného jejího milence.

 

 

Děkuji za odpověď.

 KAMIL


 

 

ODPOVĚĎ  :

 

 

Milý Kamile,

 

     mám pocit, že jsi z lidí, kteří když dostanou pohlavek na pravou stranu, tak nastaví ještě tu levou... 

 

Píšeš, že dům je tvůj, že jsi ho víceméně zaplatil a ještě splácíš hypotéku, pracoval jsi a stále pracuješ na něm, ale abys zamezil „nepříjemnostem“, tak sis sbalil kufr a odešel středem. Chápu, že to bylo z největší části kvůli dětem, že odmítáš, aby byly zatahovány do nějakých rozepří, ale zase si uvědom, že jim (nevím, jak jsou staré) dáváš vzor, že a) cokoliv si maminka přeje, zákon jest a musí být vyslyšeno, b) tatínek je až ten na konci, co nemá do ničeho moc co mluvit, to spíš ten pán, co je tu teď s maminkou…

 

Každopádně – velmi špatné bylo, že jsi svůj dům opustil. V podstatě tím dáváš najevo, že ty máš v pohodě náhradní bydlení a ten dům zas až tak nepotřebuješ. Mj. nemám žádné větší informace, jen nějaké ty zkušenosti, ale uvědom si, že by se také mohlo stát, že dům připadne tvé manželce a ona ti bude určitou částku za jeho hodnotu splácet… Teď už si fakt udělám legraci, ale taky by ti mohla platit třeba po zbytek života tisícovku měsíčně.

 

Jednoznačně – vrať se zpátky. Snaž se na jakékoliv invektivy nereagovat, vždyť tam snad nemusíš být čtyřiadvacet hodin denně. Je třeba, abys se jako majitel bytu (domu) opravdu i choval, pokud jím chceš po rozvodu být. Nehledě na to, že budeš mít větší možnost být se svými dětmi.

 

A pokud se jedná o toho „pána navíc“: nebylo by možná od věci, abys mu napsal nájemní smlouvu na dobu určitou, určil jeho povinnosti a možnosti a trval na tom, aby dodržoval podmínky, které tam budou napsané. Vypadá to trošku komicky, že bys měl milence za podnájemníka, ale třeba se to hne.

 

Mj. a proč bys ty rovněž nemohl svůj dům víc používat? Hele, chytrému napověz…

 

 

 

Srdečně zdravím,  Kamile,

a trochu se víc "pochlap"! 
 
D@NIELA

 


 

 

Komentáře (15)add feed
... : Marie
Danielo, krásná a rozumná rada
únor 22, 2022 20:21
... : mamča
Do podnájemní smlouvy nezapomeň zahrnout i používání Tvojí (zatím ještě) manželky, včetně povinnosti jí minimálně 5x týdně sexuálně uspokojit. Kontrola by byla obtížná, ale ve chvíli, kdy by to milenec měl jako psanou povinnost, by ho to nejspíš přestalo bavit.
Taky zadat milencovi povinnost drobné údržby domu (nejen manželky), zametání dvorku, sekání trávy, odklízení sněhu, apod.
S dětmi si pak udělejte často program, nejlíp v domě, a hodně hlučný. Dětem se to bude líbit, a to by bylo, aby milenec neodtáhl.

únor 23, 2022 05:21
... : mamča
Taky mě napadlo, že milenec určitě nemá v domě trvalý pobyt, takže ho můžeš nechat vykázat Policií (tak 2x do týdne), protože tam přebývá bez nájemní smlouvy a přes Tvůj zřejmý nesouhlas.
únor 23, 2022 05:23
... : Josef
No, rady jsou dobrý, až na jednu maličkost. On mu samozřejmě podnájemní smlouvu nepodepíše. Kdyby pak na něj Kamil volal třeba policajty, manželka řekne, že frajer je u ní na návštěvě a policajti ani nepůjdou dovnitř.
Jedinou legální cestu vidím v soudním rozdělení majetku. Pokud jsi barák stavěl v době manželství, o svejch 80ti procentech si můžeš nechat akorát zdát. Nezapomeň, že furt, ještě dneska, máte společný uplně všechno, vč. každý koruny, kterou vyděláš, nejen teda to, co vrazíš do baráku. Nemeškej ani minutu a mazej za advokátem!!!
Pak jsou cesty nelegální, ty bejvaj docela účinný. Třeba houbová polívka. Ale to bys mu ji nějak musel vnutit.
Já jsem nepatrně podobnej, i když uplně jinej, případ řešil dvěma ukrajincema, černomořskejma matrósama, a do dvou dnů jsem měl kvartýr volnej. Taky můžeš ukecat pár kluků v nějaký posilovně nebo boxérovně, kteří si rádi nějakou tisícovku přivydělaj. Hlavně ho nesmíš zmlátit ty, aby tě šmejd s manželkou nežalovali.
únor 23, 2022 08:26
... : mila1
Souhlasím s NČ. Pokud stavěl dům za manželství a "platil" ho, tak je to trochu přehnané, protože v tu dobu jeho žena zřejmě byla na mateřské a starala se o děti, takže se svým způsobem taky podílela na stavbě domu. Takže ne 80 procent, ale polovina domu je jeho a to ještě není jisté, protože žena se stará o děti a k tomu se taky přihlíží. Takže jediný, kdo tohle může rozsoudit, je advokát a smlouva o rozdělení majetku. A potom buď ty vyplatíš manželku nebo ona Tebe. Nebo dům prodáte a rozdělíte se. Jiná možnost není a nelíbí se mi,že ze sebe děláš ublíženého chudáčka a ze své ženy tu zlou.
únor 23, 2022 08:33
... : Josef
Mílo, nereaguju na tebe u hovorů o Ukrajině, ale tady musim!
Ublíženej chudáček on skutečně je. Tím, že do SPOLEČNÝHO baráku si jeho, doteď ještě manželka a matka I JEHO dětí, česky řečeno - bezohledná svině, přitáhla z ulice cizího vometáka.
únor 23, 2022 08:58
... : mila1
NĆ, ano, to dělat neměla. To je přes čáru. Já jsem reagovala na ty řeči o tom, že barák zaplatil on, on platí hypotéku, on se podílí na nákladech rovným dílem.. To se mi nelíbilo.
únor 23, 2022 09:21
... : Josef
Já tohle vidím jinak. Mohli si taky pronajmout byt 2 plus 1, on by se nemusel dřít na baráku, místo toho mohl chodit s děckama po vejletech, luxovat, utírat nádobí, já nevim co všechno. Pak by to skutečně bylo půl na půl. Takhle ne! Starat se o děti je radost i když někdy i starost. Stavět barák, to je neskutečnej vopruz na druhou!
Ale nevím, kdy stavět začal, jestli až pro ni a pro jejich děti, nebo už předtím, než se vzali, jaká byla mezi nima taková jakás nepsaná dohoda. Těžko to takhle soudit. Proto soudím jen to, co vím z textu, z kterýho vím, co daleko překračuje hranici vkusu.
A ten zoufalec, co se bez špetky studu navezl do cizího baráku, to už je skutečnej ubožák!!!! Kdyby byl chlap, tak přivede ženu k sobě do svýho baráku! Tak tomu bylo odjakživa a ani armáda genderovej pitomců na tom nic nezmění. Ale co já vim. Třeba má ten šmejd národního ptáka a bude po zásluze vyznamenanej samotným premiérem.
únor 23, 2022 10:23
... : mila1
No a co když ten barák byl jeho sen a ne její? Co když radši makal na baráku než by byl s dětmi a s ní a ona se cítila odstrčená a našla si milence? Tím ji pochopitelně neomlouvám, měla to udělat až po rozvodu, ale známe to jen z toho, co nám napsal Kamil a ne z té druhé strany.
únor 23, 2022 10:50
... : magdalenka
Nový občanský zákoník upravuje společné bydlení manželů, viz např. článek https://www.epravo.cz/top/clanky/uprava-bydleni-manzelu-v-novem-obcanskem-zakoniku-95033.html
Protože dohoda ústní ani písemná nebude zřejmě možná, bude asi nezbytné rychle se obrátit na soud, nejlépe v zastoupení právního zástupce. A nejdřív se s ním o všem poradit.
únor 23, 2022 14:41
... : Kamil
Přátelé, omlouvám se, že jsem uvedl málo faktů:
děti máme téměř dospělé, 17 a 19. Manželé jsme 26 let, dům jsem ano, začal stavět v průběhu manželství, takže to se právě bojím, že asi odejdu jen s kufrem.
Ano, jsem člověk nehádavý a asi nezajímavý. Hádat se neumím, raději coufnu.
Nevím, jestli se ještě dokážu změnit, ale bojovník ze mne už asi opravdu nebude.
Taky mi přátelé radili, abych se vrátil. Budu o tom uvažovat, zahrada byla vždy můj velký koníček a nyní je vidět, že jí chybím.
Manželka mne dětem dost odcizila, protože skoro není nic, co by jim nedovolila. Hlavně tedy to, co jim nedoporučuju já.
Ale budu se to opravdu snažit řešit. Ještě napíšu. A napište mi i vy, ani nevíte, jak mi to pomáhá.
únor 23, 2022 15:54
... : Giotta
Kamile, odešla jsem z podobné situace (děti byly dospělé, nejmladšímu 23 let) skoro také jenom s kufrem, odvezla jsem si osobní věci a dva kusy nábytku. Přestěhovala jsem se hodně daleko, později následoval rozvod, který byl sporný z důvodu neuzavřené dohody o vypořádání SJM. Tu jsme se snažili uzavřít před rozvodem i po rozvodu, hlavně tedy já, protože situace po mém odchodu byla a je dodnes taková, že exmanžel má k dispozici nejen velký dům, ale také prosperující farmu a veškeré společné pozemky. Měla jsem být bojovník a zůstat bydlet ve společném domě? To vážně nešlo. Šlo mi doslova o život, protože jsem ze stresu onemocněla vážnou chorobou a musela jsem se rozhodnout, zda je důležitější majetek nebo zdraví. Také jsem tímto opustila své koníčky a to koníčky živé, čtyřnohé.
Z člověka, se kterým jsem prožila víc jak 30 let, se stal nejen nevěrník (to, že si našel mladší ženu, se dá jakž takž pochopit), ale bohužel pod vlivem nové ženy skrblík, který se dobrovolně se mnou vypořádat nehodlá, přestože veškerý majetek jsme si pořídili jako manželé. Učinili jsme 7 pokusů uzavřít dohodu včetně absolvování mediace a snahy o soudní smír.
Já nyní žiji v pronajatém bytě na druhém konci republiky, mám skutečně velmi úžasného partnera, jsem spokojená i bez majetku zanechaného manželovi. Přesto se nyní o vypořádání SJM soudím, v zájmu svých dětí. Exmanžel se znova oženil, výnosy z firmy užívá hlavně s novou rodinou. Nedovedeš si představit, jak těžký boj to je, když člověk chce spravedlivý díl majetku a druhá strana odpovídá osočováním, nespolupracuje při stanovení rozsahu majetku k vypořádání, tají informace, pokud přímo nelže.

Nevím, na kolik je pravděpodobné, že by soud rozhodl, že dům připadne manželce a splátky budou tisícikorunové. Soud se snaží vypořádat majetek bez nutnosti splátek. Předpokládám že ani jeden z vás nemá prostředky na to, aby druhého vyplatil. Pak je možné např. dům nechat v podílovém spoluvlastnictví a ty tedy bys mohl svou ideální polovinu užívat i po rozvodu, nebo bude řešením dům společně prodat a koupi následně dva malé byty, třetí možnost je společným rozhodnutím přepsat dům na děti, ale to nedoporučuji.
únor 23, 2022 16:49
... : Josef
Hej, Kamile! Nepodléhej dojmům: "jsem člověk nehádavý a asi nezajímavý. Hádat se neumím, raději coufnu. Nevím, jestli se ještě dokážu změnit, ale bojovník ze mne už asi opravdu nebude."
Proč teda píšeš o rady, když je nehodláš využít??? Probuď se! Ať seš, jakej seš, teď musíš jednat! Když nechceš tvrdě silou, tak musíš tvrdě právníma cestama! Jestli ale nechceš, protože seš "nehádavý a nezajímavý", tak sbal kufr a je to vyřízený. Jen pak nechápu, proč si tady stěžuješ.
únor 24, 2022 07:42
... : andrea
KAMILE,
hele, třeba o takového chlapa, jako seš ty, by hromada ženských bojovala: pracovitý, hodný, nehádavý...
Tak co kdybys ten "svůj pokoj" ve svém domě pronajal nějaké sličné buchtě, která by tvé ženě toho erotického pracovníka odloudila?
smilies/grin.gif
únor 24, 2022 09:39
... : Josef
Andreo, dost dobrý! Vlastně skvělý. Má to jen jednu chybu, že to nenapadlo mě.
únor 24, 2022 14:49
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]