O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TOHLE JE JEN PRO OTRLÉ ... PDF Tisk E-mail
Neděle, 13 únor 2022
Autiste.cz - Studijní a herní webVětšina světové vlny pochází z Austrálie. Nejčastěji chovanými ovcemi v této zemi jsou merinos, které jsou speciálně vyšlechtěny tak, aby že mají kůži s mnoha záhyby, je to takový ovčí šarpej. Ale není to ovce, vhodná do tamějšího podnebí, protože pak přetížení vlnou na jejich těle způsobuje, že mnoho ovcí zkolabuje a zemře vyčerpáním z horka během letních měsíců. Ale to ještě není to nejhorší!

 

 

 

Pochopitelně, že husté chlupaté záhyby na jejich zadku kolem konečníku zachycují moč a výkaly. Srst je zapocená, vlhká. A tak je zcela pochopitelné, že kolem ovcí je stále hodně much (flystrike), které jim do těchto záhybů nakladou svá vajíčka.  Vylíhnutí červi pak žerou ovce zaživa...

 

Merino sheep

 

.

A teď tedy ta hrůza:

 

aby australští rančeři zabránili ztrátám, provádějí na cca dvoutýdenních jehňatech barbarský zákrok zvaný „mulesing“, při kterém je položí na záda, nohy jim upevní kovovými tyčemi a bez jakýchkoli anestetik či ošetření jim odstřihnou a stáhnou kůži ze zadku, a useknou ocas.  Rančer John WH Mules zjistil, že když se ovci amputuje většina ocasu a obřeže kůže kolem konečníku, na zjizvené kůži už neroste vlna. Tento postup byl oficiálně schválen roku 1930 a stále je australskou výsadou. Muelsing měl být v Austrálii plošně zakázán roku 2010. Bohužel se jej nepovedlo prosadit.

 

 

What is Mulesing? And Why You Should Care About It - Merino Wool Gear
 

 

Mají ještě pár dalších hrůzných zákroků, ale ty vám už tu popisovat nebudu. Jednoznačně - všechny tyto zákroky jsou strašně bolestivé. Trvá to pak cca 1,5 – 2 měsíce, než se rána zahojí a zůstane jen kůže bez srsti. Jenže - ani jeden z těchto krutých zásahů však není zcela úspěšný, neboť odhalené krvavé rány se často infikují nebo jsou stejně zasaženy mouchami.

 

Je to opravdu hrozné.

A všechno je to pro zisk…

 

d@niela

 

 

Komentáře (6)add feed
... : Josef
Sorry jako. Nejsem otrdlej. Nečtu.
únor 14, 2022 06:52
... : Josef Kouba
To nás zvolna čeká také. Začalo to pícháním.
Vzdělání otroci jsou nebezpeční. Ta 0.01% bohatých to nehodlá akceptovat. Stojí je to balík peněz ale mohou si je tisknout. G.F.C jich bez dovolení necha vytisknout tři miliardy a za tři měsíce presidenta se slávou pochovali. Nástupce Johnson po sedmi dnech jeho vláda vrátit vše do normálu. Dodnes je tisk dolarů v soukromém vlastniství.
Doposud se jim daří. Kdo se jim postavil,skončil. I ten pokus řidičů v Kanadě. My vám dáme bando se stavět na zadní!! Bohužel musí k rodinám.
Vám neznalým...v panfletu z roku 1896 je mimo jiné..."státa zadlužíme tak, že je budeme vlastnit, a představitele států zaplatíme královsky, a nebudou proti nám brojit".
únor 14, 2022 11:00
... : Josef Kouba
Jééé to je náhle ticho....takže budeme raději řešit problém rozvodů, psát recepty na guláš a bábovku aj. Jak na procházce s pejskem, co s bolavým kolenem. Že Rusové mají připomínky, že USA 10 tis. km od svých hranic, dělají dusno na Ruských hranicích, to nikoho nezajímá.
Mám prýma recept na zapékaný bůček se zelenilou a sýrem. Ale rychle do 14 dnů bude ten bůček stát dvojnásob. To je další varianta covidu.

únor 14, 2022 12:06
... : Markéta
Tak já se raději vrátím k ovečkám.
Někdy mi přijde, že se to s ochranou zvířátek přehání, ale tohle mi přijde opravdu kruté.
Žádná organizace nezasahuje?
únor 14, 2022 14:25
... : Milene
V Austrálii nemají ochránce přírody, policii, když to mají zakázané. smilies/angry.gif
únor 14, 2022 18:14
... : d@niela
Jediné, co jsem našla, že některé obchody od nich nekupují vlnu - resp. prodává se nyní i vlna z ovcí, které nebyly "tímto způsobem ošetřeny". Jenomže: to je potom na oněch výrobcích extra napsáno, a jak to tak bývá, tak jsou tyhle věci luxusně drahé... No, a to ostatní, co se z vlny vyrábí...
Tak to je z oveček, tímto způsobem chovaných.

Vždyť vidíte, na té první velké fotce, že si schválně tamější farmáři vybrali ovce, kteří vypadají jako velcí šarpejové - obrovské vaky kůže všude po těle. Je pochopitelné, že v těch záhybech se jim tvoří špína, plíseň... a je to fuj a bolavé, i kdyby je zaživa nežrali ti červi...

Hnus.

únor 14, 2022 20:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]