O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROKRASTINACE JE SLUŠNÝ NÁZEV PDF Tisk E-mail
Úterý, 08 únor 2022

PRO "NESLUŠNOU" ČINNOST - KONKRÉTNĚ NEČINNOST. I  když pod pojmem neslušná činnost si nejspíš představujete cokoliv příjemného, v mém  případě se jedná spíš o chronické nicnedělání. Mám už přesně prostudované všechny příznaky, takže poznám, kdy to na mne leze. Např. takhle kolem čtvrté odpolední, kdy už přesně vím, co všechno - a hlavně JAK, bych měla ještě dnes udělat. Do detailu promyšleno, jak a odkud co kam dám, co kde udělám. Pak ale stačí, když mi zpoza louže zavolá dcera, vypoví mi svou dnešní truchlohru... A už je pozdě na  všechno...

 

 


Ale zpět k té mé lenosti: už jsem to tu párkrát psala, že mám docela fest trápení se spaním. Nechci si brát často prášek na spaní, takže převážně spím tak tři - čtyři hodiny, což je málo, a pak chodím jak mátoha. O tom, že bych si dala nějakého šlofíka přes den, se mi ani zdát nemůže, neb přes den neusnu. Stejně jako neusnu v žádném dopravním prostředku. Závidění hodný stroj měl v hlavěj tatínek. Ten se mohl sednout do autobusu, s tím, že za čtyři a půl hodiny bude vystupovat. No, a přesně  na čas se probudil. Stejně jako nikdy nepotřeboval budík. Vždy si to nějak v hlavě nařídil a v potřebnou dobu byl vzhůru. Kupodivu i přes to, že zapíjel pivko na spaní pivkem dalším...

 

Tuhle nepříjemnost ohledně prachmizerného spaní, jakož i časté migrény, jsem zdědila po mamince. Chudák, trápilo ji to až do konce života. To já se migrény provždy zbavila příletem do Ameriky, kde jsem poznala relativně obyčejný lék, zvaný Excedrin. Je to nějak vhodně smíchaný aspirin s kofeinem, snad, ale působí zázračně. Do patnácti minut je po všem...

Dost možná, že už je něco podobného i u nás, nevím. Ale funguje i na další bolesti...

 

 

Authentic Experienced Old Woman Doctor Talking To the Camera by DC_StudioA když jsem v tom skuhrání - položím vám otázku,

kterou jsem dala své obvodní lékařce (jen telefonem): 

 

"Paní doktorko, začalo mne bolet pravé koleno, chápu, že jsem stará ježibaba, co má dost nalétáno, ale mohla bych k vám přijít, že byste mi něco předepsala?"

"Nic, paní Goldweinová, nejezte tolik, zhubněte a dojděte si do lékárny pro něco proti bolesti."

A cvak, bylo po telefonu...

Paní doktorka sice není příznivkyní očkování, přesněji řečeno je vyznání opačného, ale sichr je sichr, a čím míň lidí ji obtěžuje osobně, tím menší riziko nákazy. To docela chápu.

 

 

Tož jsem se radila venku s psími lidmi. Prý si mám vzít ibuprofen a dcera mi řekla, že když to bude moc ouvej, že můžu ještě přihodit excedrin. OK, tak jsem tak i učinila. A pomohlo to.

 

 

Domácí mast na bolavá kolena. Lék našich babiček zabere po prvním použití -  Babinet.cz

 


 

Ale - máte někdo nějaké jiné, lepší rady?

 

Protože během pár dnů zas moc nezhubnu,

a to proklaté koleno bolí téměř každou noc i ráno...

 

PŘEDEM DÍK,

d@niela

 

 

Komentáře (19)add feed
... : Josef
Lepčí radu nemám. Nějakej Ibalgín mám v šuplíku taky, jen se mu snažím vyhýbat, jako všem chemikáliím, kromě teda trojitýho očkování Modernou.
A ač nemám o nějakym propojení neduhů s očkováním mRNA sebemenší důkaz, řekl bych, že tak asi měsíc po druhý dávce mě postupně rozbolely klouby i dna, který se ovšem i dřív občas ozvaly, jenže letos to bylo nesrovnatelně intenzivnější a trvalejší. Ale po čase to přešlo. Pak ovšem někdy v listopadu třetí dávka - booster, a za měsíc zase blbý klouby i dna. Fakt nevím, jen je to takový mlhavý nedokazatelný podezření. No, na čtvrtej booster už mě nedostanou!
Jestli tě žaludek dovolí aspirín zalitej kafem, tak to je celkem dobrá volba na střídání s tím Ibalgínem. V případě pravidelnějšího polykání toho svinstva bych si ještě pro jistotu připravil platíčko Helicidu, kdyby se, i nepatrně(!!!), začal vozejvat žaludek.
Na blbou dnu teď polykám nějakej čurinal (přitom je mi ale velmi podezřelý, že krevní rozbor vůbec neukázal zvýšenou kyselinu močovou) a proti ukrutný bolesti mi doktor napsal nějaký svinstvo, který funkuje (Diclofenc Duo 75), ale odmítám to brát nějak pravidelně. Hlavně proto, že se to nemá moc rádo s pivem, zatímco já se zase s pivem mám radši, než s práškama.
Brejden všem.

P.S. Ten Diclofenac je asi jen na recepis, ale na zkoušku tě pár kousků můžu poskytnout.

únor 09, 2022 07:43
... : d@niela
Pepíno, diclofenac znám, v relativně dávnějších časech jsem se tím téměř živila - tedy před tou mou velkou operací páteře. Fuj! Ale dopadlo to dobře a od té doby zase tahám sem a tam almary.

Vidíš, to mne nenapadlo, že to může mít nějakou odezvu po té třetí injekci. Protože do té doby fakt nic. No, snažím se to nějak pozvolna rozcvičovat, ale pomalu si uvědomuju, že mám v koleně zašitého osobního meteorologa.
Ale třeba ho ještě nějak vyženu...
únor 09, 2022 08:14
... : Josef
Tak zkus to pivo kurnik! Pro začátek stačej tři denně.
únor 09, 2022 08:43
... : d@niela
Tak teď si nejsem jistá, co přesně máš na mysli...
jestli pivo,
nebo mám už zalízt do kurníku. smilies/grin.gif
únor 09, 2022 08:54
... : mamča
d@niela : O mně je známo, že používám bylinky skoro na všechno. Ovšem na bolest mojí zchátralé kostry po všech těch Tramalech, Diclofenacech , a dalších oblbolech, používám volně prodejný Valetol. Překvapivě funguje, i když se jím láduju něco přes čtvrt století.
Funguje i na migrénu, akorát se musí vzít včas, než se těch tisíc kováříčků s malinkými kovadlinkami pustí do práce.
Na zablokovanou páteř funguje Dorsiflex. Ale ten je na předpis.
únor 09, 2022 09:48
... : d@niela
Ok, zchrastím Valetol,
díky moooooooooooooc! No, ale hodně zabírá čubák. Musím nechca nechca s nim ven, takže se to za den nasčítá tak nejmíň pět kilásků. Nebejt toho mýho chlupatýho nadřízenýho, tak se z kanape nehnu. Ale vůči němu si netroufnu ani jednu vejmluvu smilies/grin.gif
únor 09, 2022 09:52
... : *deeres*
U migrény je opravdu důležité vzít cokoliv,co roztahuje cévy a včas, než se rozjede. Mně zabírá jít se z toho vyspat. Ale já to mám se spaním, jako tvůj táta, ani to pivo nepotřebuji. Protože odmítám krmit se bobulemi, spoléham na přírodní léčbu. Tak jsem
si meniskus léčila naklepaným zelným listem. Fakt je,že nezabral,spravila to až operace. Ale na revmatické bolesti takový obklad funguje. Jo, je to babská ráda,ale za zkoušku nic nedáš.

únor 09, 2022 10:07
... : *deeres*
Nejhorší je,že praktičtí lékaři zcela vybouchli . Místo léčení příčin, předepisují léky
na následky a bobulemi vám zničí něco jiného. Poslední zkušenost od praktika byla,že jsem se několik hodin pokoušela dovolat a i když jsem se dostavila přesně na objednání, strávila jsem hodinu mezi chrchlajicimi pacienty. Ještě, že se mne to nechytá, protože já potřebovala jenom přeočkovat proti encefalitidě.

únor 09, 2022 10:37
... : Markéta
Valetol je silnej a pomůže, ale je dost drsnej na žaludek a je dobrý se před ním najíst.
Na klouby je dobrý Aulin, ten je na předpis a je v prášku a i v tabletách.
Tak ať to pomůže a je líp
únor 09, 2022 11:49
... : mamča
*deeres* : Zelným listem léčila moje babička otoky, na ty to fungovalo výborně. Jinak na klouby je kostival a na žíly kaštan. Nejlíp smíchat kaštan a kostival a vylouhovat to v lihu. Tím dříve na venkově léčili i zlomeniny. Na usazeniny v kloubech zase pomáhá vavřín v lihu. Samozřejmě zevně.
únor 09, 2022 16:46
... : magdalenka
Lidi berou Alavis pro koně a mažou konopnou mastí. Já byla s kolenem na minioperaci a každý půl rok chodím na hyaluronovou injekci. Pomáhá to už řadu let. Ovšem před tím bylo několik návštěv u ortopeda v Artrocentru ve Spálené. MUDr. Znojemský.
únor 09, 2022 18:39
... : mila1
Jednu dobu mě taky bolelo koleno a pomohlo mi užívání Colafitu. Taky bych doporučovala zkontrolovat, v jakých botách chodíš, jestli mají dobré podrážky a případně ortopedické vložky. A v neposlední řadě pokud spíš v noci na boku, tak si mezi kolena dávat nějaký polštářek, aby se kolena nedotýkala. Protože tohle všechno může mít vliv na to, že kolena přetěžuješ a pak bolí a léky proti bolesti ten problém jen potlačují, ale neřeší. A taky dávat pozor na to, aby byla kolena v teple

únor 09, 2022 18:58
... : Josef
Koukám, že o rady není nouze. Tak je poslechni všechny najednou, a to by v tom byl čert, aby nepomohly. A skončíš jako má bejvalá skorotchýně.
Ta z toho měla každodenní obřad. Ještě před snídaní vytáhla škatuli od bot, narvanou krabičkama a flaštičkama. Rozložila pět prázdnejch misek a začala plnit - na ráno, před vobědem, po vobědě, před večeří a po večeři. Už jsem tady votom psal zrovna nedávno, nebudu to dál popisovat. Ta bába vždycky při tom porcování prožívala až snad rozkoš.
únor 10, 2022 09:07
... : Josef
A co radí povolanej z nejpovolanějších, náš "Doktor"?
únor 10, 2022 09:08
... : mila1
No zrovna já nejsem moc pro kvantum prášků. Spíš pro prevenci. Ten Colafit je v podstatě čistý kolagen , takové kostičky, výsledek není hned, ale po nějaké době užívání. Léky na bolest jsou krátkodobé řešení, ikdyž některé řeší i případný zánět.
Vzpomínám si, že poprvé jsem zažila bolest kolen poté, co jsem si na kolo vzala krátké kalhoty a venku foukal vítr, prostě mi kolena ofoukla :-) A pak mne taky bolívalo levé koleno z toho, že jsem nevědomky odlehčovala pravou nohu, kterou jsem měla po zlomenině kotníku, a přetěžovala nohu levou a odneslo to koleno. Takže zamyslet se i nad tím, jakým stylem chodím, po jakém povrchu a v jakých botách.
únor 10, 2022 09:50
... : mamča
mila1 : Kolagen lze získat i mnohem chutnější cestou. Když moji synkové moc rychle vyrostli, tak měli nedorostlé chrupavky a pajdali jako důchodci. Tak jsem pořád pekla vepřová kolena, a kluci je zbodli i s tou kůží, jenom důsledně odpreparovali všechen tuk. Další "léčebný krok" = vařila jsem v papiňáku vepřové nožičky. Z vývaru jsem udělala bramboračku (kulajdu, apod.). Prostě polívky co v nich lžíce stojí.
Za pár týdnů mojí "léčby" už zase kluci běhali jak torpéda. A to všichni běhali závodně.
Taky guláš z kližky funguje dobře. Čím víc klihovatá kližka, tím lepší.
únor 10, 2022 10:15
... : mamča
mila1 : Máš pravdu v tom, že je potřeba nosit dobré boty. Na těch se rozhodně nemá šetřit, nejen kvůli nohám, ale i páteři.
únor 10, 2022 10:16
... : mila1
mamča: znám smilies/wink.gif máma tomu říkala sulc a pravidelně vařila z vepřového kolena. Potom jsme to jedli studené s cibulí a octem. Ale je to docela kalorická bomba, takže vzhledem k tomu, že Daniela se zmínila, že chce hubnout..
No a ty boty - vzhledem k tomu, že Daniela hodně chodí s pejskem, tak na to bych se zaměřila jako první.
únor 10, 2022 14:09
... : Josef Kouba
Mě to pomohlo, měsíce bolavý ramení sval a za dva dny jsem juchal.
Stačí rozmíchat do malé skleničky 1 lžíci soly, doporučuji himalájskou a co nejjemější, s asi 4-6 lžicemi oliv. oleje. Dobře promíchat, sůl se úplně nerozpustí.
Masírovat a vtírat v bolavé místo 1-2 min.asi 2x denně. Většina se vsaje a stačí již jen otřít suchým ručníkem. Neomývat.
To je vše.

únor 12, 2022 05:59
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]