O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VOJNA A MÍR - I. PDF Tisk E-mail
Středa, 02 únor 2022
Jednání NATO s Ruskem je více než potřebné. Situace je napjatá a Rusové jako slabší z protivníků nemají jinou možnost než ji napínat, aby se problémy řešily. Jinak by se s nimi nikdo nebavil. Táhne se to už sedmý rok a řešení se žádné nenalezlo. Ukrajina zřejmě nemůže dobýt násilím východ země, protože Rusko dává najevo, že ruskou menšinu v povstaleckých republikách, a vůbec na východě Ukrajiny, nenechá zlikvidovat.

 

 

 

Vládnoucí ukrajinští nacionalisté se domnívali, že zlikvidují ruský jazyk na celém území. Dokonce prohlašují, že Rusové ani nejsou národ. O to se snaží na území, které není pod kontrolou povstalců, takže si můžeme představit, co by dělali se zbytkem území.

 

Evropa a USA k tomu mlčí a ukrajinské nacionalisty podporují. Je to jen další důkaz pokrytectví v požadavcích lidských práv (náš přední bojovník za lidská práva v Číně také mlčí). Podle Minských dohod měl ukrajinský stát změnit ústavu a udělat referendum na východě země tak, aby tato oblast dostala nějakou autonomii.

 

Ten to však doposud neudělal a nikdo ho k tomu nedonutí. To je základ současného stavu napětí. Ukrajinští nacionalisté vědí, že na své straně mají zámořskou velmoc a světového hegemona, a proto si mohou vyskakovat. Je otázka, jestli jsou ve svém fanatismu schopni rozeznat míru. To by mohlo být katastrofické.

 

Je tristní, že se stala Evropa rukojmím nezodpovědné moci, která se hlásí k fašistické historii Banderovců a podle toho koná. Jak tuto situaci řešit, když není v Evropě jasně deklarovaná vůle?  Obyvatelé Krymu, taktéž převážně Rusové, musí si asi každý den ráno sami sobě blahořečit, že se v referendu rozhodli připojit k Rusku. Představa, že by se s nimi zacházelo stejně, jako s jejich bratry na východě Ukrajiny, jim asi není příjemná. Nemluvě samozřejmě o ruské základně v Sevastopolu, která by už zcela jistě ruská nebyla.

 

Nelze ovšem tvrdit, že získání Krymu Ruskem bylo zcela legální. Za těchto okolností je taktéž zablokované jednání ohledně Krymu a odblokovat ho je samozřejmě také nutné. Na začátku se musí pravdivě konflikt vysvětlit.   Ale nejvlastnější podstatou konfliktu je boj velmocí o trhy a o zdroje. Momentálně nejspíše o zastavení dodávek ruských surovin do Evropy.

 

To ovšem závisí na Evropanech. Pokud se nechají zmanipulovat, potom budou mít plyn významně dražší, ale - nebude ruský. Také výstavbu Dukovan musíme mít od západní firmy, nikoliv od ruské. Politika  tak byla použita k hospodářským cílům.

 

 

Ukrajina: Na hranicích přibývá ruských vojáků. USA chystají loď - CNN Prima  NEWS

 

 

Právě proto se domnívám, že se neřeší ani problém Ukrajiny, rozdělaný konflikt se vždy použije k nějaké provokaci Ruska, aby mohly závislé sdělovací prostředky spustit sérii propagandistických frází, masírovku Evropanů, ve které se už ztrácí jakákoliv racionalita. Hrozba z ruské strany, že konflikt dostane rozhodný ráz, by mohla přerůst v realitu a byl by samozřejmě konec toho neustálého, tak pro USA výhodného, přetahování.

 

Jaké stanovisko zaujmou USA v dohodách uvidíme, ale je jasné, že USA musí ustoupit více, Rusko totiž nemá kam ustupovat.

Hrozí mu americké rakety na dostřel od Moskvy.

 

 

Vlastimil Podracký

 

(pokračování zítra)

 


Komentáře (2)add feed
... : Josef
Zatím jen hned k začátku: "Rusové, jako slabší z protivníků...."
Mi to připomnělo starej, nepříliš veselej fór:
Americkej prezident se ptá ministra války, jaká je jejich jaderná síla.
Ministr: Naše jaderná síla je schopná desetkrát rozmetat Zeměkouli.
Prezident: A jaká je jaderná síla Rusáků?
Ministr: Jaderná síla Rusáků je schopná pětkrát rozmetat Zeměkouli.
Prezident: Výborně, máme dvojnásobnou převahu. Tak do toho!
únor 03, 2022 07:54
... : Josef
Ač jsem Merkelovou neměl rád, zejména kvůli zvaní a vítání vetřelců, faktem je, že zrovna teď by ji Evropa pro jednání s Putinem potřebovala jako sůl!
únor 03, 2022 10:48
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]