O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JO, TO VÁM BYLA SUPER DOVOLENÁ ... PDF Tisk E-mail
Pátek, 28 leden 2022
Přejít na obsah
JO, TO VÁM BYLA SUPER DOVOLENÁ ...
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Montreux, Švýcarsko | Zájezdy.czLidi jsou různé. Co člověk, to individualita. A tak se i jedna obyčejná situace, o které každý z nás máme určitou představu, může diametrálně lišit v představách a hlavně v provedení. Vezměme například takovou DOVOLENOU. Oficiálně je dovolená čas, který věnujeme na své zotavení. Někdo ji tráví s dětmi u ohýnkových buřtů, jiný daleko od domova s thajskými tanečnicemi, další se opéká u moře, jiní se blaženě hraboší po skalách....


     

Jedna z kudlanek, na první pohled křehké stvoření, napsala o tom, jak s "kamarády ze školní doby" hodlala jet na pár dnů do hor. Nespíš se podívat do Černé Hory, protože se o tom už párkrát bavili, bylo by to fajn... a tak jsem ji usmlouvala o "zprávu z vejletu".  

Nu, ale - jak se říká, šedá je teorie, zelený je strom života.

 

A tak se nyní můžete potěšit spolu s účastníky...

 

 


 

Den D -30

Předpoklad: Letos konečně pojedeme do Černé Hory, kde dosud nikdo z nás kamarádů nebyl. 

 

Skutečnost: 

Po té, co všichni vytasili své zápisníčky, se ukazuje, že se dokážeme shodnout na celých třech dnech, kdy všichni můžeme. Po půlhodince licitování se tři dny protahují na sedm. V tom případě plán „A = Černá Hora" (moc daleko) padá, a je zvolena náhradní varianta „B = Alpy" (jsou nejblíž).

Kamarád Alpinista slíbil vybrat trasu dle zadání = NEledovec, NEferraty, NEkamenolom, zjistit spoje a zakoupit jízdenky.

Dodatek:

V průběhu dalších týdnů se dohodnutých sedm dnů protáhlo na původně plánovaných deset, Remcálek cosi vykřikuje o Černé Hoře, ale nikdo mu nevěnuje pozornost. 

 

 

Švýcarsko: region Jungfrau – letní dovolená v údolí Haslital  (www.infoglobe.cz)

 

 

Den D -3

Předpoklad: Válečná porada před odjezdem - seznámení se s plánovanou trasou, domluva výzbroje a potravinového zajištění, stanovení místa a času odjezdu.

 

Kopiruji z emailu kamaráda Alpinisty: „...Odtud pujdeme po hrebeni vyletnima cestama s vyhledem na alpske ledovce (aniz bychom se museli nektereho dotykat, nebo na nej vkrocit) a masivy do prusmyku Brenner.... Cestovat budeme v oblasti, kde bude hodne vody, kamenu, stromy a louky a udolicka s rickami, v nadmorske vysce mezi 1600-2600m.n.m...". 

 

Skutečnost: 

Při pohledu do mapy Remcálkovo bystré oko ihned odhalí podivné přerušení červené čáry značící cestu - takový docela malinkatý ledoveček. Naštěstí Alpinista není přítomen, a tudíž je bez odporu zvolena nová trasa. Ostatní přítomní kamarádi totiž také shodně tvrdí, že přes ledovec se šlo minule a jeden takový zážitek za život bohatě stačí.

 

 

Snadno dostupné švýcarské čtyřtisícovky – Breithorn, Allalinhorn, Weisshorn  a Bernina | SvětOutdooru

 

 

Dále se ukazuje, že stanů máme nadbytek a vařičů nedostatek. Jak je vše relativní. Nadbytek se rychle mění v nedostatek po té, co Remcálek kategoricky odmítne tahat se s Hangárem a další ze stanů se po bližším ohledání ukáže nepoužitelným. Plánování jídelníčku je bezproblémové, neboť jídla splňující požadavky - trvanlivé, lehké, málo objemné, uvařitelné v co nejkratším čase a v co nejmenším množství vody - jsou asi tři. 

Kamarád Alpinista, který má jízdenky a zná místo i hodinu odjezdu, je v Krkonoších, a „takhle z hlavy to neví", ale nemáme si dělat starosti, požadované informace nám předá ihned po svém návratu (tj. v den D 0 ráno).

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]