O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEUMÍM SE CHOVAT K "NOVÉ" SESTŘE PDF Tisk E-mail
Úterý, 18 leden 2022
Před pěti měsíci se mi ozvala moje neznámá nevlastní sestra, Jana. Sešly jsme se, a já se dozvěděla, že když se narodila, tak ji naše máma dala k adopci. Máma umřela před 5 lety a musím bohužel říct, že opravdu nebyla zrovna fajn. Mám ještě mladšího bratra, toho naši dali asi ve dvou letech k babičce. Babička bydlela ve stejné vesnici jako my, ale nevyrůstali jsme s bráchou.

 

 

 

Naši to vysvětlili tím, že já už chodila do posledního roku školky, oni do práce, a že tedy bylo lepší, když byl u babičky. Jenže on tam prostě už navždycky zůstal. Vlastně, když jsem tak o tom uvažovala, a slyšela, co mi pak ta „nová sestra“ vyprávěla, tak jsem si řekla, že když dala máma Janu k adopci, byla to pro ni pravděpodobně nejlepší věc, co jí kdy udělala. Ona se narodila jako třetí, a šla hned do adopce.

 

Když jsem si to dávala všechno dohromady, tak v době jejího narození máma ani doma nebyla, byla tenkrát na nějaké delší „brigádě“. Takže se tohle všechno nedozvěděl nejspíš ani táta, nevím. Ten je už ale mrtev osm let, takže nemám, koho se zeptat.

A zas nějak tohle roznášet po vzdálenějším příbuzenstvu nehodlám.

 

Problém je, že od té doby, co mě sestra našla, tak mi dost často volá a píše, taky jsme se už párkrát viděly, ona přijede, a já se cítím dost divně, protože i když je docela vidět, že jsme sestry, tak já k ní nic necítím.

A ona by se ráda kamarádila, je taková dost energická, výbojná. Já jsem docela samotářský typ, moc lidi kolem sebe nemusím, i s bráchou se zas moc často nestýkáme.

Pro mě je to úplně cizí žena, navíc nechci mluvit o tom, jaká máma byla,  co jsme spolu prožily, co jsem prožila a dělala já, atd.

 

Ono to totiž zas tak nic, co by za nějaké vzpomínání stálo, není.  Tahle kapitola je pro mne uzavřená. 

Cítím se za to sice špatně, ale opravdu nevím, co dělat. Je mi hloupé jí říct, že si s ní vlastně ani nechci moc povídat, ani se kamarádit.

 

Máte vy nějaký nápad?

 

IVČA

 

 

 

Komentáře (6)add feed
... : *deeres*
Jednou bys mohla být vděčná za to, že máš nějaké příbuzné. Měla jsem tchýni, byla ze tří dětí a jejich máma zemřela na souchotiny. Tchýně byla nejstarší, ročník 1920 a v pěti letech skončila v děcáku, protože babička byla už stará a nemocná a otec se nedokázal o tři děti postarat. Její mladší sourozenci,sestra a bratr byli adoptováni, každý do jiné rodiny. Sourozenci se znovu setkali jako už téměř dospělí a tchýně měla úplně stejné pocity, jako ty. Nakonec se ledy prolomily
leden 19, 2022 06:42
... : mamča
Ono to pověstné "volání krve" nemusí existovat. Klidně sestře řekni to co nám, že máma za moc nestála, když se zbavovala vlastních dětí. A že to, že se sestra dostala do adoptivní rodiny, která jí zřejmě dobře vychovala, bylo její velké štěstí.
Měla by chápat, že jste každá vyrostla za jiných podmínek, takže hledat společné body nejde.
Ale nemůžete-li být sestry, třeba časem můžete být kamarádky. Nějaký společný základ tam bude, tak ať netlačí na pilu.
leden 19, 2022 06:58
... : Josef
Jednou si popovídat můžete, to tě neubyde. Ale už ne doma. Obětuj na to pár pětek někde v hospodě. A dej přitom najevo, že třeba zase za půl roku nebo za rok.
Jó, a kdyby si od tebe chtěla půjčit prachy, tak to je to nejlepší. Půjč pětistovku, nebo jestli nejsi chuďaska, tak ještě líp tisícovku, ale s jasně a přesně stanovenym nedalekym termínem vrácení. Třeba za tejden, za dva. Budeš mít jistotu, že už se ti nevozve.
leden 19, 2022 07:40
... : andrea
Ivčo, ty jsi asi toho "růžového" v životě moc nezažila.
Ani se vlastně nedivím, že si nakonec říkáš, že oni dva, kteří "neměli tu čest" žít s mámou, na tom byli podstatně líp. Ale víš co? Zkus si ty sama udělat svůj život příjemnější... Zavři za těmi všemi minulostmi dveře a jeď už jen podle sebe a svých přání. Někdy to vyjde, zvláště, když pro začátek nezačneš s moc velkými přáními!
leden 19, 2022 12:03
... : mamča
Napadlo mě, že "ztracená sestra" možná už taky nemá své (adoptivní) rodiče, tak hledá svoje sourozence, o kterých třeba donedávna nevěděla že existují.
Takový pozdní návrat ke kořenům. Třeba tím, že zůstala sama, má pocit neukotvení. Hledá záchytné body, a on se ten čas a vztahy které nebyly naplněny, prostě dohnat nedá.
Ono dozvědět se, že mě máma hned po porodu dala k adopci, taky není moc hezký dárek do kolíbky.
leden 19, 2022 15:50
... : Milene
Já bych to nevzdala. Je to přeci sestra. Za to, že jste spolu nevyrůstaly, ani jedna nemůže. Alespoň nějaký styk bych stále udržovala. Třeba se to zlomí.
leden 20, 2022 14:41
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]