O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Přihlášení
Anketa
KUŘECÍ KOSTKY NA KARI, ZÁZVORU, ČESNEKU A SMETANĚ S CHILLI |
Neděle, 02 leden 2022 | |
No, jak se řekne, když se už nemůžeme na jídlo ani podívat? Jo, jsme prostě pře - Ano, tak je to asi s většinou. Já ale Vánočky i Silvouše letos vynechala, takže je mi docela "juchů", ač mnozí z vás naříkají "ouvej". A pro ty tu mám báječný lehký recept od Ivy Černé. Jednoduché, lehké a vnitřnosti hladící. Možná vás trochu zalekne to koření, ale je toho tam opravdu jen "malinko"...
INGREDIENCE
250 g kuřecího masa (měla jsem kuřecí prsa, výborné je i krůtí maso) 1 cibuli (dala jsem červenou) 1,5 cm čerstvého zázvoru 2 stroužky česneku 2 PL rostlinného oleje sůl, mletý pepř 1 nasekaná chilli paprička koriandr, řeřicha (petrželka) 1 PL žlutého kari 200 ml mléka (nebo smetany na vaření) cca 500- 600 g oloupaných brambor voda nebo kuřecí vývar
POSTUP
Cibuli, zázvor a česnek najemno nakrájíme. Orestujeme zprudka na oleji, přidáme kostky kuřecího masa. Osolíme, opepříme a přidáme kari koření. Podlijeme trochou vody (může býti vývar), smícháme s mlékem (používám sojové) nebo smetanou na vaření. Přidáme oloupané brambory, nakrájené na kostky nebo menší kousky a dusíme doměkka cca 15-20 minut. Pak přisypeme hrášek (mražený), kdo má rád hrášek cukrový, tak to je moc výborné.. Závěrem přidáme
nasekaný koriandr nebo petrželku, případně řeřichu, nasekanou chilli papričku,
a vše prohřejeme. Můžeme podávat i s pečivem nebo s chlebem pita.
Všem dobrou chuť – k jídlu i do života Přeje Iva
|
< Předch. | Další > |
---|