O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAKPAK JE DNES U NÁS DOMA? TAKŇÁK ... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 25 listopad 2021
Nevím, jestli se dá mluvit o ránu, když bylo maximálně půl hodiny po druhé ranní. To tichounké mňoukání Kajouka mne ale stejně probudilo. Stál v posteli nade mnou, díval se na mne a tiše pokníkával. Ach jo, ach jo, on, na rozdíl ode mne, nemůže tady, ale musí jedině venku… Takže jsem na noční košili nasadila takové dlouhé zimní šaty, co mám na doma (neb tu mám jen o něco tepleji než venku) na ně ještě bundu do deště, pantofle, on dostal „pršák“ a šlo se.

 

 

 

Courali jsme zvolna dokola kolem domu. To je strašný, to jeho hovínkování. On, když se konečně rozhodne, že by jako jo, tak začne točit kolečka. Jenže, to ještě nemám vyhráno, protože většinou to místo nejni zrova „IN“ a jde hledat lepší… takhle utočil asi pět kol, než konečně upustil pár bobků. Zajásala jsem, a šlo se zpátky, do postele.

Trvalo to hodinu.

 

Když vstávám během noci na záchod já, tak on chrápe dál, jenže za tu chvilku si pacholek přeleze doprostředka postele, kde to má vyhřáno. Jo, a dělá hned tvrdě spícího. Dřív jsem se snažila toho chudinku nebudit, nalejzala do postele opatrně, kroutila se všelijak, abych se nějak vešla a tu chlupatou onuci nevzbudila … ale protože to nakonec vždycky dopadlo stejně – když už jsem se konečně nějak uprdelila, tak on se mátožně zvedl a buchnul s sebou o kus vedle. Jako kdyby to nemohl udělat hned, když sledoval, že se blížím.

 

Vstávali jsme kolem devátý, protože jsem samozřejmě pak v noci hned neusnula; jak taky; a čuměla do mobilu na fungl nová vydání novin, bulváru a pak i poštu.

Ráno byly dva stupně, ale počítala jsem s tím, že na sluníčku bude OK. Takže jen plátěňáky, svetr, tenkou šusťákovku, obojek, vodítko, a šlo se. Rozhodla jsem se spojit příjemné s užitečným a zašla do zdejšího železářství. Koupila jsem dvě rozdvojky, lufovou rukavici a dva 15 cm šrouby. Musím spravit křesložidli, protože už dvě návštěvy se z ní zhroutily. Cestou ještě sámoška, dva balíčky borůvek, tři hrušky a kousek vepřovýho.

 

Doma kafe, jogurt s borůvkama, a jednu fakt blbou českou detektivku. Bezva herci, ale kdyby se sestříhala na polovic, byla by snad i dobrá. Během detektivky jsem roztřídila prádlo na praní, dala ho prát, mejt nádobí, vytřela kuchyň, a zvládla pár dalších nezbytností. Slyšela jsem tedy většinou jen zvuk, ale fakt jsem o nic dějově nepřišla. Ještě jsem si ukuchtila segedínský guláš, chleba s plno semínky, pověsila to prádlo, uklidila nádobí, zapnula v ložnici rumbu. Ani to netrvalo tak dlouho, zato si připadám jak brigáda socialistický práce. Kdo mi dá metál?

 

Jdeme zas ven, je tu super zima. Konečně. Ale taková ta pražská - šedo, bledo, vlhko, studeno. Vyhodila jsem všechny hnusný utahaný stoletý deky (vyprala a dala do té plechovky na starý textil), a odhodlala se, že půjdu do Jysku pro nějakou lehkou, ale hřejavou. Maj jich tam hafo a stojej pár šušní.

 

Panebože, hned jsem ten přípodotek chtěla vymazat, ale “jalapeňo pohled” mého syna tu není, takže naopak si užívám, že mne nikdo neprojíždí mlýnkem na česnek. Nepraží svými pohledy, a furt se nediví, jak tak dokonalý člověk jako on, může pocházet „z tohodle“…

 

Obyčejný den obyčejný ženský

d@niela

 

 

Komentáře (18)add feed
... : mamča
Uděluji Ti Řád Ferdy mravence - práce všeho druhu ! smilies/cheesy.gif
listopad 26, 2021 06:35
... : Josef
Mi připadáš krapet schlíplé, děvče. No, není divu, on ten konec listopádu asi nikomu na náladě nepřidá. Já se utěšuju tím, že už za tři tejdny bude svátek Sv. Lucie, která noci upije (na počestný kudle "upije" vždy s měkkým "i") a pak to konečně půjde k lepšímu.
Co je lufová rukavice, netušim, a jak spravíš dvouma rozdvojkama křesložidli, to by mě teda docela zajímalo. Bude fajn, když se svěříš, zkušeností není nikdy dost. A jak onehdá pravil můj oblíbenej profesor Konvalinka - buďme rádi za každej neúspěšnej pokus, kterej za nás udělá někdo jinej. Ostatně, ani kus vepřovýho na borůvkách jsem doposud nikdy neochutnal.
Brejden a brouchuť.
listopad 26, 2021 07:15
... : mila1
Dani, dík za popis jednoho dne a kusu noci naší neobyčejné vrchní Kudlanky smilies/smiley.gif Já to mám hodně podobné, jen to vstávání v noci naštěstí ne. Ale zažívala jsem to v létě, když se náš labradoří miláček přežral jablek na zahradě a v noci ho to budilo smilies/cool.gif
Naše firma teď zase nahodila home office, takže na jednu stranu je to fajn, že člověk nemusí brzo vstávat, ale na druhou stranu ta izolace od kolegů není nic dobrého. Sice sedím u počítače, mohu online besedovat a tak, ale není to ono. Na člověka to padá, hlavně poslední dny, kdy je o strach sledovat nové děsivé zprávy o nárustu nemocných, objevu nové ještě nebezpečnější mutace. A mám ten zlozvyk, že když se ráno probudím, první vezmu do ruky mobil a projedu si, co je nového. A marně hledám něco pozitivního.
Nejhezčí část dne je pro mne procházka se psem. Stačí, když trochu vysvitne sluníčko. Kousek od nás jsou Voděradské bučiny, speciálně na podzim nádherně vybarvený les, kde si připadám jako v nějaké pohádce. Pochoduju, zhluboka dýchám a snažím se vnímat tu krásu a ticho kolem. Občas mne mine cyklista nebo potkám někoho taky s pejskem. Vždycky mne to nabije energií.
Tak přeju všem Kudlankám, aby ve zdraví tuhle těžkou dobu přečkali(y) a těším se na další komentáře.
listopad 26, 2021 08:55
... : d@niela
díky moc za ty milé komentáře.
Uvědomuju si, že si jen musíme zvyknout na určitou změnu, a to se přeci dá smilies/smiley.gif
A myslím, že právě my, Češi, jsme v tomhle dobří. Tedy, hlavně Češky, abych byla přesná.
listopad 26, 2021 11:19
... : strejda
U nás je také takňák.
Ráno jsme se probudili do posypané zahrady a okolních strání první zimní bělobou. Za pár hodin se však proměnila ve vláhu a její zbytky zůstaly jen na střeše zahradní chatky. A také nám někdo jemně posypal bílou moukou větvičky smrčků, že vypadají, jako by byly stříbrné. I když jsou to jen obyčejné kanadské smrky.
Z okna se dívám na obě krmítka, protože je doba oběda a sýkorky na ně pořádají nálety. Letos jsem vůbec netroškařil a protože je prý bída o slunečnicová semínka, koupil jsem jich raději celý pytel.
A mám to na celou zimu. Ony se mi za tu péči odvděčí už jen svojí přítomností zde. A pozorovat je, jak pořádají nálety na krmítka, to je lepší než TV.
listopad 26, 2021 11:42
... : *deeres*
Tady je les taky pocukrovaný, hladový sýkorky a jim konkurují nenažraný veverky. Kosáci odobavají zapomenutá jabka. Na Danielino spravování jsem také zvědavá. Sešli spravit dvojzasuvkou by nesvedl ani Láďa Hruška.A ani Kudla
listopad 26, 2021 12:05
... : *deeres*
Taky vám mobil podsouvá blbosti? Žádný sešli, ale sesli,neboli židli.
listopad 26, 2021 12:08
... : doktor
Dani,je to uličník,ale musíš jej zbožňovat.Při čtení tvého krátkého příběhu mi ukápla slza,to jsem si představil jak ve dvě v noci musím z vyhřáté postýlky do mrazivé noci.papapapa přeji hezký víkend a rozjímání v době adventní.
listopad 26, 2021 13:29
... : Milene
Danielo, obdivuji tě. V noci vyskotačit na hodinku se pesem mně připadá jako moc, ale opravdu moc ošklivý sen.
Já místo, abych se připravovala na adventní výzdobu, tak jsem chytla rýmu, která následně přešla na kašel. Tak si tady pořád někde polehávám a pochrchlávám. Opravdu nic moc.
Do krmítka jsem koupila nějakou směs pro ptáčky a mám pocit, že jim nějak moc nejede. Občas zahlídnu sýkorky ale zrní nějak neubývá. Kdyby měli hlad, tak by jedli. Ne?
listopad 26, 2021 14:06
... : mamča
Milene: "Směs pro ptáčky" nežerou ani slepice, a to jsou nějaké popelnice.
Kup jim slunečnicová semínka, a jestli Ti zbývají ořechy, tak nalouskej a jádra nadrob. Aby se sýkorky zbytečně dlouho nezdržovaly v krmítku, popadly ořech a odlétly.
Kočky jsou stále ve střehu...
My jsme museli krmítka ze stromů sundat a usadit na lešenářské trubky. Po těch kočky nevylezou.
listopad 26, 2021 14:35
... : Milene
Já už jsem si myslela, že koupím slunečnicová semínka. Ořechů mám málo, ty nedám. smilies/angry.gif smilies/angry.gif Směs pro ptáčky půjde na kompost.
Krmítko mám pověšený na takovým rámu z trubek, který se používal jako klepadlo. Trubky jsou dost úzký. Kočku jsem tam zatím neviděla.
listopad 26, 2021 14:57
... : mamča
Milene : Pozor na to, co Ti pak na kompostu vyroste. Směs pro ptáčky obsahuje m.j. i konopné semínko. :-)
listopad 26, 2021 17:08
... : d@niela
ok, napíšu - a přiložim fotky - o pokusu spravit tu sesli, o tom, kam patřej ty koupený dvojzásuvky (všichni domo-elektrikáři mne seřvou), případně, a toho asi bude nejvíc, s čím budu od vás potřebovat poradit. Sepíšu to přes víkend, bude u toho plno fotek.
Teď jdu na jednu příšernou "ropuchu", kterou si dávám k večeři: slíbila jsem spravit drobnost na jedné bundě. To, co vypadalo jako větší práce, byla drobnost přímo filigránská. Zato drobnost, o který sem předpokládala, že sebere tak tři minuty, dokonce vyžadovala roztočit mozkové závitečky...
Tak jdu na to.


P.S. Pevně doufám, že všichni víte, co se skrývá za úslovím "sežrat ropuchu". smilies/grin.gif
listopad 26, 2021 17:38
... : Josef
Mezi rozdvojkou a dvojzásuvkou je nepatrnej rozdíleček. Se teda pochlub, voco vlastně jde.
Slzičky mi kanou při představě, jak vylejzáš z vyhřáťoučký postýlečky kvůli čubě. Papapapa.
listopad 27, 2021 08:23
... : strejda
NČ, zata léta manželství už jsem si zvykl, když mi žena vykládá, že támhle zjistila to a tohle, že to dělá něco jiného než to dělalo a je jedno, je-li to dálkové ovládání TV nebo okenní čidlo pro kocoura. Postup je asi tenhle. Vyslechnout, nekomentovat a nepřít se! Udělat si svůj vlastní závěr, to znamená přeložit si to technické logiky a když se nedívá, jít se na to podívat. Mnohdy je zjednaná náprava během 5ti- deseti minut. A spokojenost je na obou stranách. Ony mají totiž jinou mluvu, jiné vykreslení, jiný popis než my a mnohé nazývají úúúúúúplně jinak, jež to známe my. A pochopit o co jde, to je základ úspěchu.
listopad 27, 2021 12:49
... : Josef
A to zase, strýci, já chápu, i to dávno znám. Trocha srandy ale nikdy neuškodí. Nastrčit rozdvojku, to věřim, že zvládne i počestná dáma. S dvouzásuvkou - to už bych si tak jistej nebyl.
V první řadě je před akcí potřeba vidět a získat informaci o představě, co má bejt výsledkem akce. Pak už to bejvá brnkačka.
Někdy ovšem místo brnkačky krutý dohady, jestli dělat šlic ve zdi s bordelem všude, nebo lištu téměř bez bordelu, ale to zase pak bude vidět, tak si počestná dáma nepředstavuje. Trvá na tom, že to musí bejt bez bordelu, bez šlicu, bez lišty, a pokud možno i bez drátů. Ty to nedokážeš? A to si řikáš chlap? .........
Tak třeba se od ctnostný panny časem dozvíme něco víc.
listopad 27, 2021 13:15
... : Milene
U nás na Bílé Hoře sněží. A je krásně bílo. Vím, že jsou tady i horalé, tam už asi sníh je.
Ale mně se to moc líbí. Včera jsem vyzdobila vánočně byt, ještě světýlka do oken. S tím mi dnes pomůže brácha. A hned mám lepší náladu. Peču vnukům adventní perníčky. S čísly 2X 1- 24, aby si každý den sezobli 2 až do Štědrého dne. Tak to tady i krásně voní.

Všem přeju příjemnou adventní neděli a dobrou náladu.
listopad 28, 2021 10:03
... : mamča
U nás taky sněží. Od rána odmetám mokrý sníh. Slepice nesdílí Milenino nadšení pro tu bílou mokrou hmotu :-). Na silnicích i chodnících to taje a klouže. Dávejte pozor !
listopad 28, 2021 10:44
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]