O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POMAZÁNKY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 18 listopad 2021
Dneska jsem připravoval večeři pro celou rodinu. Netvrdím, že jsem kdovíjaký kuchař, ale když už se pustím do vaření, snažím se vařit zdravě, chutně, rychle, s minimem surovin a za použití co nejmenšího počtu kusů nádobí, a to v přesně obráceném pořadí. Takže jsem koupil v akci dvě mražené pizzy a hodil je do trouby a zatímco se na ně děti chodily koukat přes okýnko, žena prohlásila, že k té večeři ještě udělá pomazánku.

 

 


Snad existují i výjimky, ale osobně neznám muže, který by jmenoval pomazánku mezi svými oblíbenými jídly. Že by třeba přišel z lesa, ve fousech jehličí, z ramene by shodil těžkou kládu, do kouta odložil motorovou pilu, otřel si zpocené čelo a zvolal: „Tak a teď bych si dal pořádnou mrkvovou pomazánku s cizrnou!“

 

Pomazánka je zvláštní druh jídla: ze všech zbytků, co vám nechutnaly včera, se vyrobí lepkavá kaše, která by vám měla chutnat dneska. Spotřebuje se u toho hromada nádobí, které se příšerně špatně myje: vymačkávače citrónů, struhadla se spoustou ucpaných dírek, krouhače a kráječe s ostrými břity a spoustou drátků, mezer a šprušlí a navíc ještě různé členité mixéry a těžké, neforemné mísy.

 

Já mám rád, když se jídlo obejde bez nádobí. Miluju třeba, když si s přáteli opékáme špekáčky jen tak u táboráku a nasáváme magickou atmosféru ohně, hypnotizujeme tančící plameny, nasloucháme praskotu dřeva, větru a zpěvu ptáků, cítíme závrať z hvězdné oblohy a zpytujeme u toho svou prapodstatu.

 

V tu chvíli ovšem k táboráku vždycky přijdou naše ženy s pomazánkami, protože hrozí, že by se táborák mohl obejít bez špinavého nádobí. Z mužského filozofování pak nezbyde nic, protože ženy si začnou čile vyměňovat recepty na pomazánky.

 

Na závěr bych chtěl touto cestou apelovat na každého muže, který nechce dostávat pomazánku každý den: snězte všechno, co dneska dostanete na talíř. Protože z toho, co nesníte, bude zítra pomazánka. My budeme mít pizzovou.

 

JENÍK FLAŠKA

 

 

Komentáře (2)add feed
... : Josef
No jasně. Nádobí, to je postrach každý kuchyně. Částečně jsem to vyřešil vyházením téměř všeho, ponecháním pouze dvou talířů hlubokejch a dvou mělkejch, velkýho a menšího hrnce, jedný střední pánve a jednoho pekáče StoneLegend. Jednou či dvakrát do roka, když se u mě sejdou děti a vnuci, řeším to talířema a miskama jednorázovejma papírovejma. To je skvělej vynález lidskýho ducha, nemusej se mejt ani skladovat!
Ze všech pomazánek mám nejradši vepřovej bůček a obalovaný kuřecí řízky, takže v tom ohledu mám též vyřešeno. Pomazánky pro dceru a jednoho vnuka, kteří se z důvodů nepochopitelných rozhodli nejíst maso, spíš kupuju hotový. Ale i sám dokážu upatlat veselou krávu s jogurtem a křenexem nebo s česnekem místo křenexu. To je docela i jedlý, zvlášť když se k tomu přikusuje kus flákoty.
listopad 18, 2021 07:40
... : doktor
Milý Flaško,jsou Pomazánky a "pomazánky".Tu mrkvovou s cizrnou bych vůbec nepzřel,ale manželka dělá úžasnou vajíčkovou a tu mohu snídat,obědvat i večeřet a to mohu přijít třeba z lesa i bez klády.Ahoj a hezké odpoledne.
listopad 18, 2021 13:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]