O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TODLE JE HÁDANKA - KTEROU SNAD NĚKDO DÁ ... PDF Tisk E-mail
Středa, 10 listopad 2021
Bylo nebylo, tahle kudlankovská banda se tu schází už hříšných dvacet let - jo, holky a pánové, ještě že se máme všechny a všichni v paměti, jaké jsme to byly krasotinky a bujní divoši... Železné jádro je už tedy trošku rezavé, sem tam někdo odpadl, ale díky tomu, že na tomhle prehistorickém webu funguje počítadlo návštěv a další špionážní aktivity, tak můžu sledovat, jak se Kudlanka stále drží na poměrně velmi důstojném místě. On každý, kdo čte, nepíše, ale "čárku" tu zanechá... A ta hádanka - copak vám napoví následující text?

 

 

 

Jednou jsme se takhle vydaly na nákup s mou kamarádkou Danou - ne Kudlankou - jinou - v naší generaci byla Dana poměrně bežné jméno. Co do matematiky a techniky byly Dana nepřekonatelná, ale když došlo na jazyky, tak byla téměř invalidní.Já na tom byla (a stále jsem) přesně naopak, takže jsme se vždycky báječně doplnovaly. Jo, a měla bych ještě napsat, že jsme se vydaly do Drážďan.


Dana mlčela a přepočítávala, obě jsme nakupovaly a sehnaly jsme VŠECKO, co jsme chtěly. Danin brácha v té době čekal miminko, tak Dana vezla košilky, dupačky, kabátky atd. atd. a koupila si nové kozačky.  Já vezla klasiku: boty pro děti, nějakou drogérii a tak.

 Pak jsme vstoupily do uzenářství, kde byla ohromně příjemná prodavačka a já s ní cvrlikala, a bavily jsme se o tom, co si máme koupit a co né, dvacet deka tohohle, dvacet tamtoho - tenhle salám si neberte, lepší je tamten..  nakoupila jsem toho balík, zaplatila -  s Danou zatím cloumaly komplexy a tak se rozhodla, že poprvé a naposledy v životě zahovoří německy.

 

 


 


Tak se mě zeptala, jak se řekne "to samé" - já jí říkám "das selbe" - Dana se tedy nadechla a vypravila ze sebe "Bas Belbe" a omdlela. "Was, bitte?" zeptala se prodavačka - "No, dejte jí to samý, co jste dala mně, povídám já, a protože jsme si to nepamatovaly, tak jsme to zas rozbalovaly a koukaly, kolik je čeho a prodavačka vážila a povídala... bylo to milý.

Když jsme pak jely domů, byla Dana skoro v bezvědomí, neb všecko co vezla, bylo zakázané, místo sedmdesáti marek měla vyměněno asi 400. Kozačky na nohou zašprajcovaný pod lavicí, v nich nastrkaný ponožtičky a dudlíčky, nacpanou silonovou tašku na věšáčku, a přes ni kabát, v podprsence košilky.

 

Tak jsme dorazily do Bad Schandau, já vedle sebe velkou tašku, která byla plná jen do polovic, ale i tak toho bylo za 200 marek, všechno v pytlíkách "Gutten Einkauf in Zentrum".

Vešel švarný německý celník a ptal se, cože jsme v jeho vlasti nakoupili. Tak mu říkám "No, co tak asi můžete koupit za 70 marek - vždyť se podívejte" a ukázala jsem mu na tu tašku vedle sebe.

On řekl: "nojo, to máte pravdu, tak šťastnou cestu" a odešel.

Danu jsem křísila až do Roudnice a ona mi do dneška nevěří, že jsem řekla jen to, co jsem řekla, a že to nebyla nějaká kouzelná kletba.

Jo - drzé čelo lepší než poplužní dvůr.

 

Autor? To je právě ta hádanka …

 

 

Komentáře (7)add feed
... : Krakonoš
Bych řekl, že Puntik. smilies/grin.gif
listopad 10, 2021 18:12
... : d@niela
i ty jeden ...
mj. srdečně zdravím!
listopad 10, 2021 18:27
... : mamča
jo, Alenka Puntíkatá (hubatá) smilies/cheesy.gif, chybí mi tu.
listopad 10, 2021 19:09
... : d@niela
já našla plno krásnejch komentářů, ani ne článků, tak to občas dám, je to takový pohlazení na duši. A jsem děsně moc ráda, že vlastně díky kudlance a nám, zůstává Ála pořád mezi námi
smilies/smiley.gif
listopad 10, 2021 19:53
... : Iris
Také jsem si myslela na Alenu, má to ten její typický spád a vtip smilies/smiley.gif
Jen to sem dávej, opravdu to pohladí po duši.
listopad 10, 2021 20:19
... : mamča
d@niela : Já zase občas zabrousím do místního archivu, a počtu si, zejména komentáře. Ty Aleniny, co se rodinného soužití týkalo, byly vždycky "výživné" smilies/cheesy.gif
Ale ona měla taky obrovský rozhled a znalosti. Třeba když nám tu psala o významu jmen.

listopad 11, 2021 06:41
... : doktor
Dani děkuji za vzpomínku na Alenku-puntíkatou.

listopad 11, 2021 13:46
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]