O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TAK JSEM ZAS BYLA U PANÍ DOKTORKY PDF Tisk E-mail
Středa, 22 září 2021
Že já tam lezla... Jak já si cestou domů zase nadávala, panejo...  No, takže stručně: žiju furt v jednom obrovském nerváku, který snad skončí, což si přeju, ale zase si říkám, že "každej máme něco". A tak jsem se po totálně probdělé noci vydala na ranní psí prochajdu a po návratu zpátky jsem se ještě odhodlala, že po setsakra dlouhé době navštívím svou obvoďačku. Skoro týden jsem jí několikrát denně bezvýsledně volala, nikdo to nebral. Asi dovolená. Tak jsem se to tedy vydala zjistit.

 

 

 

 

 

V čekárně pusto prázdno, za dveřmi se ozýval rozkošný smích sestřičky a paní doktorky. No, na dveřích jsem si ověřila, že telefonní číslo, na které jsem volala, je správné - a poslechla svůj střelený nápad: vytočila jsem ho a zvonila, a zvonila... Když to stále nikdo nebral, počkala jsem chvíli a zkusila to naposledy. Úspěšně!

Sestřička se ohlásila, já také, pak jsem řekla, že bych potřebovala mluvit s paní doktorkou.

"A co jí chcete? Jste nemocná?" 

"Ne, a jsem dvakrát očkovaná, můžu vám to ukázat, mám to v mobilu, a mám i výsledek pondělního testu."

"No, to ale stejně už můžete být nakažlivá. A co tedy potřebujete?"

"Chtěla bych se objednat. Šlo by to dneska?"

"Ne, v žádném případě, máme plnou čekárnu."

To už mi nervy začaly trochu vibrovat: "Sestřičko, tak to máte čekárnu plnou neviditelných, protože já sedím vedle dveří, a je tu prázdno."

Přímo jsem cítila ten ledový vztek: "Cože? Tak proč voláte? Ale stejně vás paní doktorka nevezme, musíte se telefonicky objednat!!!"

"Vždyť to přeci dělám.."

To už se otevřely dveře, z nich vykoukla hezká, ale ošklivě naštvaná sestřička: "Tak co tedy chcete?"

"Špatně spím, je mi pořád horko, a taky jsem byla u alergoložky, ta mne poslala na hematologii, tady mám zprávu, tak bych se chtěla zeptat, co tam je napsáno."

Za sestřičkou vykoukla trochu paní doktorka, vzala si od sestry ten můj papír, podívala se na to a pravila: "To vám nepovím, tomu já nerozumím, tak tam jdete, nejblíž to máte do Thomayerky. K tomu já vám nic neřeknu. A s tím spaním si dojděte na psychiatrii, to bude asi všechno společný, i to pocení." A zase zalezla.

Sestřička ještě jednou zdůraznila, že příště rozhodně jen telefonicky, protože nakazit může kdykoliv kdokoliv kohokoliv. 

A dveře se zabouchly.

 

Jak říkám, že já tam zas lezla...

  d@niela

 

 

 

Komentáře (21)add feed
... : Petr Sysala
Vřele doporučuji zjistit si vydaje tvé zdravotní pojišťovny a porovnat to se skutečností, je na to apka v mobilu. Ja se nestačil divit. Teď se bude divit ta slavná moje ambulance.
září 23, 2021 05:54
... : mamča
Zažila jsem něco podobného v létě. Naštěstí jsem potřebovala jen potvrzení na řidičák. Čekárna zamčená, venku tři plastové židle (pro tři ordinace). Venku postávající pacienti. Vždycky akorát vyšla sestra z příslušné ordinace, a vzala dovnitř jednoho, předem určeného pacienta.
Jak to dělali když pršelo, netuším.
září 23, 2021 07:23
... : Josef
Žes tam zase lezla! Už asi před rokem jsi psala, že ti přímo řekli, že tě nemají rádi.
Tak co tam kurnik furt lezeš?
Rada Péti je velmi dobrá, asi to půjde zjistit i jinak, než nějakou apkou, což mi nic neříká, ale tobě třeba řekne. Můžeš tak i spustit komplexní prověření činnosti tý báby u ostatních klientů, u ní registrovanejch. To vim, že pojišťovna občas dělá, i můj soused byl jednou takhle pojišťovnou přímo požádanej o odsouhlasení výpisu výkonů, kterej mu poslali, právě s tím, že na jeho praktičku byl podanej nějakej podnět.
Taky ovšem pak dodrš předsevzetí, že už tam nikdy nevlezeš! Neříkej, že v okolí nemáš jinýho praktika. To určitě máš. Počítej ovšem s tím, že i ten novej tě asi nebude mít rád, protože je vysoce pravděpodobný, že si s tvou současnou doktorkou vyměněj informace, a to nejen ty povinný s dokumentací, ale i ty nepovinný. Ale kdyby mě osobně takhle naxrali, jako tebe, tak bych do toho určitě šel. Tak, jak to popisuješ, hůř dopadnout už nemůžeš. A tak, když tě nebudou mít rádi, aspoň se tě budou bát. Taky dobrý.
------------------------
Jinak, s nemožností telef. komunikace v jakýkoliv době, i s liduprázdnou čekárnou, mám přesně stejný zkušenosti, jako ty. No, zatim od nich potřebuju akorát jednou za dva roky papír do řidičáku, takže i tu nadřazenost sestry nějak spolknu, a držim hubu, než bych se hádal. Už podruhý jsem si pro objednání musel dojít osobně (na telefon sestra nereaguje). Objednání pak samozřejmě na uplně jinej den, přestože čekárna zela prázdnotou. Na mou prosbu, že potřebuju jen štampílku za 350,- Kč, mi naštvaně sdělila, že "to bysme si tady mohli rovnou dát ven stolek a jen razítkovat a vybírat peníze". A já blbec jsem neudržel hubu, když dostanu takovou nahrávku, a odpověděl jí, že to je výbornej nápad a můžem hned začít. No, tak to nevyšlo, přišel jsem pak v objednanym termínu, nevim, jestli mám papírech nějakou poznámku, ale vyšetření bylo skutečně velmi chutný, vč. na závěr poměrně nečekanýho vražení prstů do pr.. (zadečku) a řádnýho prohrabání uvnitř. To semse při tom málem po... i po ... Brrrr! Skutečně nechápu, co zrovna na tomhle určitá menšina pánů shledává za rozkoš.

Tak tě babi přeju, abys tu lékařskou "péči" potřebovala co nejméně, nejradši vůbec. A pěknej den všem. NČ.
září 23, 2021 08:20
... : mamča
Josef : Tý brďo ! Mně tedy kvůli potvrzení na řidičák v (_!_) nehrabali. Jestli je to novinka v příslušném vyšetření, tak asi za dva roky poslušně odevzdám řidičák !
září 23, 2021 08:26
... : PATRIK
A co se vám, přátelé, nelíbí? Vždyť už dávno fungují lékaři po internetu, případně jen na zavolání...
Zvykejte si. smilies/grin.gif
září 23, 2021 09:10
... : Josef
A jak seš na tom s prostatou, mamčo?
září 23, 2021 10:11
... : mamča
Josef : Ona je prostata potřebná k řízení auta ? smilies/cheesy.gif
Jasně, chápu. Paní doktorka, když už Tě tam měla, tak to sfoukla s preventivní prohlídkou jedním vrzem, a hned se penízky sypaly ze dvou stran. Jednou na dřevo za razítko, a podruhé za preventivní prohlídku.
Nejspíš jí bylo jasné, že Tě dřív jak za dva roky zas neuvidí.
září 23, 2021 10:19
... : mamča
PATRIK : A víš že jsem to zkoušela ? Vylíčila jsem podrobně svoje zdravotní problémy "lékaři na Internetu", a on mi odpověděl, že to může být to, to a nebo ono, a že mám navštívit ambulantního specialistu. smilies/cheesy.gif
A přitom na Internetu se tvářil, že ON je ten jediný správný specialista.
září 23, 2021 10:33
... : Josef
No, Mamčo, tak nějak to bude. Dřív, u starýho lékaře, prakticky kamaráda, jsem jen přečetl písmena na tabuli, on se mě zeptal, jestli netrpím čímkoliv a bylo hotovo. Teď je to teda složitější. Teda - není to paní doktorka, co by se mi hrabala v .... je to mladý pan lékař. No, nakonec, jestli to tak musí bejt, co nadělám, žejo. Ještě, že jsem jim nenadělal na lehátko. Nic nenadělám, ani když potřebuju jen razítko.
Lékařství po internetu, to mi funkuje docela skvěle, a občas toho využiju, takže do ordinace vstoupím již i s jasnou diagnózou. Je totiš potíš, že určitý neduhy, např. moje dna (pakostnice, podágra) nevyléčím sám, ty vyžadujou po pár dní pár prášků na předpis, který mi lekárna neprodá a ibalgín je na to slabej. Přesto to ale radši vždycky protrpím s ibalgínem, než to přejde, než abych si kvůli tomu nechal zase hrabat v otvoru.
Prostata, zejména v kombinaci se zácpou, může bejt u řízení i sakra důležitá. Co když přijde zácpa a prostatik nemůže v zácpě z auta ven? Tomu už se pak přímo dá říct, že došlo k situaci. A co např. takovej chudák Tycho de Bráhe s prostatou?
září 23, 2021 11:20
... : mamča
Josef : Na Dnu funguje jediná bylina, a tou je Bršlice. Normálně je to obtížný plevel, ale naloženo v lihu (vodce), po pár kapkách vnitřně, to dělá zázraky.
Taky když cítíš, že se Dna ozývá, tak hned na začátku zbodni flašku višňovýho kompotu. Záchvat to dokáže zastavit.
Neptej se mě proč, já to nevím. Ale náš kamarád bylinkář takhle válčí s vlastní i cizí Dnou spoustu let.
Jinak když prostatik nemůže v zácpě z auta ven, má mít pro ten účel v autě petflašku se širokým hrdlem. Co bysme měly říkat my-holky ? smilies/cheesy.gif
září 23, 2021 11:39
... : Josef
Ježišššš. Díky!!!! Hned zalítnu pro višňovej kompot! Díííííík!!! Fakt mě to neskutečně ere, a bolí to jak svině při každym šlápnutí. Pak to najednou zmizí a zase měsíce úplně v poho.
Ještě dotas, jestli náhodou nevíš (spíš teda, jestli náhodou víš): Kdyby nebyl višňovej, mohl by bejt třešňovej? A co třešňovice nebo višňovice? To by vyhovovalo úplně nejvíc. V každym případě, ještě jednou díííík!!!!
A ještě jeden technickej dotas. Proč zrovna petflaška se širokym hrdlem, když třeba bohatě postačí s úzkym hrdlem?
září 23, 2021 12:18
... : Marie
Danielo, kvůli spaní nemusíš na psychiatrii, mně vyhovuje Melatonin-

https://www.drmax.cz/clinical-melatonin-mucenka-medunka-b6-100-tablet
Ve stáří se už melatonin netvoří, nepomáhá ani tma, tohle je bylinkový přípravek, berou jej i sportovci. Není to prášek na spaní, beru každý večer a účinek tak po týdnu
září 23, 2021 12:31
... : doktor
Panenko skákavá to byla smršť až se z toho točí oční bulvy.Jinak Dani,to je dobrý nápad nechat si poslat od pojišťovný vyúčtování a uvidíš co si na tvé triko píše p."doktorka".
září 23, 2021 12:40
... : mamča
Josef 12:18 : Z nouze i třešňovej kompot pomůže, ale višně jsou prý lepší. O třešňovici či višňovici nemám zprávy, ale kdyby to fungovalo, tak by to náš kamarád-bylinkář jistě zmínil. K lihovým výrobkům má zvláštní příklonnost.
Jestli máš nějakého známého zahrádkáře, tak se zkus poptat po té Bršlici. Kdyžtak Ti jí naložím do vodky, a pak se domluvíme, jak Ti to předat.

K dotazu na petflašku : Pokud se Ti netřese ruka, stačí i s úzkým hrdlem... smilies/grin.gif
září 23, 2021 13:30
... : Josef
Hej, Maruško. Svýho času, v takovym blbym období, jsem Melatonin zkusil. Asi dva - tři tejdny. Ale tak blbý a depresívní sny, to už fakt nikdy! Nic proti tomu, na každýho to asi funkuje jinak, a jistě i v souvislosti s psychickým rozpoložením. Přesto bych už nepolkl ani drobet!

Mamčo. Jestli bys to pro mě fakt udělala, vodku i práci samozřejmě zaplatím domrtě i se stoproc. úrokem a přijedu kdykoliv kamkoliv; snad ještě cestu zvládnu i bez petflašky, i když - jeden nikdy neví.
září 23, 2021 14:02
... : mamča
Josef : Zítra sjedu na zahradu a trochu toho plevele Ti naložím. Syn bydlí v Praze, tak Ti to po něm (někdy po neděli) pošlu. Přes Danielu Ti dám adresu, jo ? Nic za to nechci, ráda pomůžu, když náhodou vím jak.
září 23, 2021 14:27
... : Marie
Na DNU funguje nepít tolik alkoholu, ale například vodíkovou vodu
září 23, 2021 19:11
... : Marie
A ten Melatonin fakt měl předepsaný i Trump při covidu, že to nefungovalo u jenoho pána Josefa neznamená, že to nefunguje, měla to být jenom rada, pak existuje čaj na dobrou noc od Grešíka, já se jenom snažím poradit něco víc než pani doktorka, která je zavřená v ordinaci.
září 23, 2021 19:16
... : Josef
Nepsal jsem, že to nefunkovalo. To zase jo, a ne že ne. Jen ty sny byly strašně blbý.
září 26, 2021 07:47
... : Josef Kouba
Co se divíte vše je dnes po telefonu. Nevím kolik doktor má za 1 min hovoru. Ale má žena jež má zdravotní potíže má nyní 6 konzultací po telefonu týdně.
září 26, 2021 09:06
... : Giotta
Doktorku "obvoďačku" mám suprovou, sestřička je také bezva.
Měla jsem problém se zubařem, v Šumperku nedostatkové zboží, ta "spádová" na mateřské... Tak jsem tak dlouho obvolávala zubaře v okolí, až se jedna zubařka nechala ukecat - a k mému překvapení je velice šikovná. Takže dojíždím, můžu vlakem nebo autobusem.
Je výhodou, že si člověk může doktory vybrat. Když jsem se nechávala ozařovat a chemoterapetovat v Olomouci ve Fakultní nemocnici, nikdo neřešil, že jsem v té době měla úřední trvalý pobyt na Plzeňsku.
září 28, 2021 17:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]