O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CESTOVAT ANO – ČI NE? PDF Tisk E-mail
Středa, 08 září 2021
Nedávno jsme měli sraz se známými, sešlo se nás pěkných pár lidiček, skoro všichni „kolegové“, jen jedna kamarádka, Majka, čerstvá důchodkyně, nedorazila. Další kamarádka věděla, proč její místo zůstalo prázdné. A taky nám to zčerstva vysypala a následně se rozproudila docela vášnivá debata, která nás rozdělila na dva tábory. A to doslova.

 

 

Majka totiž požádala o předčasný důchod. Dovolila si odejít o dva roky dřív z pracovního procesu. No, dovolila, vlastně už ani tu práci neměla, s covidem zavřeli malý obchůdek, kde předtím pracovala, a smlouvu na dobu určitou jí už neprodloužili. Tak šla na pracák a svůj čas dělila mezi nahánění pracovních příležitostí a péči o manželova tatínka. Tatínek po pár měsících odešel na věčnost a Majka s mužem po něm zdědili chaloupku uprostřed Beskyd.

 

Majka se svým mužem rádi a hodně cestovali, takže se nemuseli moc dlouho rozhodovat. Svůj byt ve městě pronajali, na jaře se odstěhovali na chalupu, upravili si auto na obytňáček  a následně vyrazili do světa. Tak už cestují několik měsíců, objeli kus Evropy a Majka nám pravidelně dává informace a fotky, kde právě jsou.

No, a najednou se nepřítomná Majka stala bodem číslo jedna.

 

Jedna část přátel jim děsně fandí, závidí (v dobrém) a kdyby mohli, udělají to taky. Z mého pohledu ideální stav. Jsme zdraví, rádi cestujeme, máme čas a máme prostředky. Kdy jindy to udělat, když ne teď. Na jejím místě bychom asi udělali to samé, kdyby to bylo možné. Takových lidí jsou spousty, nic výjimečného to není.

 

 

Cestování obytnou dodávkou: Co je dobré vědět, než vyrazíte? | #vanlife

 

 

Druhá část nadávala, začala kritizovat, že asi Majka a její muž nevědí, co by roupama vymysleli, nemají asi nic pořádného na práci, nudí se a proto si tak cestují.

Mezi touto skupinou se ještě objevily názory, že to asi dělají naschvál, abychom jim záviděli a že chtějí všem vytřít zrak, že mají peníze a můžou si cestovat. A že by udělali líp, kdyby raději byli doma a dělali něco pořádného, třeba zahradničili, pečovali o dům nebo raději pomáhali dětem.

 

Majka má dvě dospělé děti, jeden syn pracuje v zahraničí, dcera je zatím sama bezdětná a bydlí s přítelem v novém domečku, který si spolu postavili. Dokonce se i její dobrá kamarádka a kolegyně z bývalého zaměstnání dala slyšet, že v dnešní době je nesmyslné takto cestovat a měli by radši sedět doma na zadku a být vděční, že jsou zdraví a nejezdit po čertech ďáblech a neroznášet covid (i když se Majka i s manželem zatím těší dobrému zdraví a mezi lidi chodí minimálně).

 

Je neuvěřitelné, jak stačila jedna zpráva a naše banda, do té doby táhnoucí za jeden provaz, se div nepoprala. Jo, není to jednoduché. Z mého pohledu taková prkotina a přitom strhla takovou slovní potyčku.

 

A jak to máte vy? Cestovali byste?


Využili byste možností, chytili příležitost za pačesy a užili si všechno to, co předtím nešlo?

Vyrazili byste na cestu kolem světa?

 

Nebo vám to taky přijde divné a raději byste zůstali doma?

A když už, vadilo by vám, kdyby vaši známí udělali

taky takové rozhodnutí?

 

 

VODOMĚRKA

 


Komentáře (13)add feed
... : Anděla
Rozhodně vyrazit, využít možnost a užívat život, dokud člověk může.
Jsem přesně ten člověk, který závidí (v dobrém), protože sám by to rád udělal. Takže každému to přeju!
Ti závistivci jsou většinou podělaní ze změny, nutnosti vyvinout nějakou akci, neschopní udělat odvážné rozhodnutí. Tak ať si dřepí doma. Neposlouchat je. Naopak, od takových "přátel" bych se odstřihla. Pokud mi někdo závidí, není můj přítel.
A ke Covidu. Pokud je člověk zodpovědný a dodržuje pravidla, která dodržovat má, je jedno kde to je. On se totiž může někdo nakazit v Itálii a někdo na návsi ve smíšence.
Asi tak.
září 08, 2021 06:04
... : Petr Sysala
Vzít baťůžek a odletět do dalekých krajů je moc fajn. Jen to teď moc nejde. Když vidím zátarasy s žiletkovým drátem v ulicích Hanoje, tak nechápu. Pro někoho, kdo žil na ulici u svého krámku a pořád byl s někým to musi byt peklo.
Už máme docela cestovatelsky absťák.
září 08, 2021 06:15
... : doktor
Dani,tvá kamarádka Majka s manželem mají rozum a dělají velice dobře,protože čáru přes rozpočet nám může udělat cokoliv a kdykoliv.Ano fandím jim. Hezké odpoledne.
září 08, 2021 12:55
... : *deeres*
Nikdy jsem neměla sicflajš a ani covid mne nezastavil. Sice jsem jako neočkovaná musela cestovat s negativním PCR testem, ale ani jeden z certifikátů nakonec nikdo nikde nechtěl vidět. Ani v restauracích, ani v penzionech. Hodně jsem šmejdila po Západočeském kraji a teď jsem se vrátila ze Severní Moravy, z Jeseníků. Myslím, že lidem už dlouho scházel jakýkoliv sociální kontakt a každý byl ochotný se se mnou vybavovat a vůbec jim nevadil můj pražský zobák. Naopak, všichni byli ochotni pomoci přitroublé, vetché stařence, která určitě nedokázala být online a pouze kolem sebe mávala papírovou mapou a proto veškeré informace na mne chrlili ze svých digitálních udělátek.
září 08, 2021 19:26
... : Josef
Všechno nejlepší k svátku a samý skvělý lidi (jako jsem já) kolem tebe, ti přeje Náhodný Čtenář.
září 09, 2021 06:29
... : *deeres*
No jo,je 9.9. a dcera už vyškemrala dárky.Taky blahopřeji, užij si to dnes.

září 09, 2021 07:47
... : Iris
Pavlí, ono to není jen o cestování po světě nebo po naší republice. Občas je předmětem kritiky i fakt, že se někdo rozhodne vůbec jít do důchodu a užít si ho, jak se říká. Prostě odpočívat a dělat věci na které nebyl nikdy čas a jsou pro radost. Mluví se o sobeckosti, morální povinnosti starat se o vnoučata a pomáhat dětem, takzvané nicnedělání je odsuzováno pracujícími důchodci - oni občas pracují z posledních sil, ale mají pocit, že nepracovat je ostuda, přestože mají za sebou celý život v pracovním procesu. Tak já si myslím, jak píše Anděla - využívat možnosti, dokud to jde. A to nejen cestování. Život utíká a síly ubývají. Vyrazit.
září 09, 2021 12:09
... : Iris
A Danielko, všechno nejlepší k svátku smilies/smiley.gif
září 09, 2021 12:10
... : doktor
No vlastně.... jsem to tupec.... jasně Dani VŠECHNO NEJLEPŠÍ A ZDRAVÍČKA,KTERÉ MÁME ZAPOTŘEBÍ, CELÝVALNÍK.Ahojky.
září 10, 2021 13:18
... : Giotta
Kdysi jsem měla na pracovním stole pod sklem kreslený vtip (minikomiks), ptali se Kdy začíná život? Farář říká - početím, doktor - porodem a pak tam byli vyobrazeni dva jásající manželé, kteří odpověděli: když děti vypadnou z baráku!
Naše generace se brzo po škole vdávala a ženila, rychle následovaly dětičky, takže pak se už program dovolených i výletů přizpůsoboval jim, kdy tedy si užívat života, než v té pauze mezi tím, co děti máme již vybavené pro samostatný život a tím, co dříve nebo později nastane u každého, i bezdětného - že už na cestování nebude zdraví a síla.
Takže cestuji, dokud to jde. Mám výhodu, že některé výlety absolvuji s dcerou, jiné zase s partnerem. Už se mi také stalo, že jsem si balila dvě zavazadla najednou, a když jsem se vrátila s Vladimírem z Třebíče, vzala jsem doma druhou tašku a hurá do Beskyd s dcerou a vnoučaty.


září 10, 2021 20:04
... : Marie
Všechno nejlepší k svátku přeji
září 10, 2021 20:10
... : Inka
Myslím, že to není v tom cestování, lidská závist nezná mezí, já jí v sobě nemám a vždy říkám, že každý má co si zaslouží! Majce to moc přeju. Je to volba každého z nás. Já se nacestovala dost a dost, už nemusím i když jako neočkované teď a ani v budoucnosti mi občas schází moře. Ale mám domeček kus u Prahy, (kde jsem si vyskočila a pořídila jezírko jsem vodní živel, chodíme tam celoročně) chatu za Třeboní u rybníka v lese a přítel chalupu v Krušných, nacestujeme se dost a dost a upřímně miluju českou republiku a máme tu překrásná místa. A to zda si zvolím cestování či práci na barácích a zahradách je každého osobní věc. Zrovna dnes jdeme projít se psi Kokořínsko a moc se na to těším...
září 12, 2021 07:30
... : Inka
A co se týče předčasného důchodu. Mně bude za měsíc 57 let, za starých časů bych už byla skoro rok v důchodu, nikdy jsem nebyla na pracáku a mám odpracováno 38 let. Pracuji teď z domova on-line a do práce už nepůjdu, to se raději uskromním. Mně to stačilo. Mám právo žít jak uznám za vhodné.
září 12, 2021 07:34
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]