O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JE DUSNO, PRŠÍ, DOMA BINEC PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 15 červenec 2021
Tak už jsem pár dnů zase v Praze. Snažím se ráno vstávat. No, musím, já si dojdu doma, ale Kayouk musí ven. A tak se fofrem obhodím nějakými těmi hadérky a už vyrážíme. Což o to, tady zvládám těch cca deset tisíc kroků za den, přeci jen je tu snesitelněji. Ale časový posun mi dává pořád zabrat. Naštěstí máme vyšlapanou cestičku, naštěstí je pes vychovaný, aby si mne hlídal, naštěstí tu moc aut nejezdí... Robert mne napomíná, když vidí, že ho mám navolno: "Hele, přejedou ti ho jen jednou, a co si pak počneš?"

 

 

Ta naše první procházka je směrem k metru. Nebo ke kostelu Matky Terezy, co tu byl asi před patnácti lety postaven. U něj začíná - nebo končí, podle toho, odkud jdete - náš krásný a rozlehlý jihoměstský park. Na jedné straně je lemován Miličovským lesem, na tom druhém konci hostivařskou přehradu a dalším rozlehlým lesem. 

Ale tak daleko se běžně nepouštíme.

V parku u metra Háje je velké dětské hřiště, hřiště na míčové hry - a úplně nedávno tu vybudovali takový plácek, o kterém moc nechápu, co tím chtěl pan architekt říci. Původně tak byl takový hájek, různé stromy. Dnes je tu prázdná velká plocha, vydlážděná velkými deskami, po protilehlých stranách betonové bloky. Ze všech stromů tu zůstalo jen pár v pozadí.

 

 

 

 

 

Jako pokus - jistě dobře míněný - tu byly nejprve postaveny dvě zvláštní duté betonové kostky a u nich čtyři menší. Tenkrát, když se "dílo předávalo", jsem zrovna šla kolem a zvědavě se přítomného funkcionářstva zeptala, "vocogo". Bylo mi vysvěteno, že to jsou dva umělecky ztvárněné stolky a k nim příslušné sezení - a že to má sloužit jako stolky na hraní šachů.

No, můj osobní názor: vypadalo to velice rádoby, a hlavně příšerně. Povrch byl drsný, takže jen jsem na to sáhla, tak jsem měla na ruce škrábance.

Pěkně jsem to pohaněla a tomu jednomu nejvyššímu nadřízenému jsem slíbila, že pošlu fotku, jak něco podobného vypadá v parcích za velkou louží.

 

Hele, ještě bylo jedno zajímavé... Já se jen tak mimo jiné zeptala, proč ty stolky a kostky na sezení jsou vždy přes noc odvezeny a ráno zase vráceny zpět? Velmi velmi rozpačitý pán, snad autor nebo zhotovitel, to zdůvodnil tím, že se bál, aby se to - právě než to předá - nerozbilo...

V dalších dnech tahle betonová okrasa zmizela. Já samozřejmě poslala na úřad fotky, jak to vypadá v amerických parcích. Kde u těch stolků sedí hráči i jejich pozorovatelé, případně lidi, kteří si venku dávají nějakou tu přesnídávku...

 


 

 

Po nějaké době se na tom prostorném betonovém prostranství objevily nové betonové stolky a kostky. Už to vypadá podstatně lépe, rozhodně bytelněji; a opravdu jsem kvitovala, když se na stolcích objevily černé a bílé kamínky. Tak se tu snad hraje alespoň dáma. Je fakt, smutný fakt, že sem asi chodím většinou jen já. Ono není divu - hned dole jsou ta dvě hřiště, a tohle vypadá tak bezúčelně...

 

Ale ještě něco: objevila se tu nedávno i budka. Ejhle - knihobudka! Ano, takže se smutkem v srdci tam nyní nosím tu dvě, tu víc knížek. Potřebuju totiž doma "zúžit" knihovnu, abych mohla instalovat dveře.... Vysvětlím příště :- )))

 

 

Nejsou děti, co by si tu hrály – pro mrňata je hezké a vybavené hřiště  hned vedle,

a puberťáci?

Co by tu asi měli dělat?

d@niela

 

 

Komentáře (5)add feed
... : Josef Kouba
Matička země to nerozděluje spravedlivě. Na západním pobřeží Kanady i v USA jsou 3 týdny vedra a dokonce v jednom městě naměřili 49.5 C. Vedro poslalo v B.C. první týden na onen svět 750 občanů. K tomu lesní požáry a jedno menší městečko lehlo popelem. Dnes bylo chladněji jen 28 C a evropská města skrápí deště.
červenec 16, 2021 06:12
... : d@niela
V Čechách je o hodně míň, ale zato se počasí mění snad po třech hodinách. Prší každý den, pro změnu místo deště bouřky. V Praze to docela jde, ale je mi nesmírně líto lidí, kde voda bere všechno, případně naopak vleze kamkoliv
červenec 18, 2021 14:18
... : Markéta
.. a teď i bere cokoliv smilies/angry.gif

červenec 19, 2021 07:29
... : doktor
Rád jsem si přečetl tvé vyznání a vítej zase na domácí půdě. Hezké letní odpoledne.
červenec 19, 2021 13:56
... : karolina
Knihobudky, to je moje!
U nas jsou dve, taky tam chodim "vymenovat" - neco prinesu, neco odnesu.
červenec 19, 2021 14:11
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]