O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VODU KÁŽOU, VÍNO PIJOU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 25 březen 2021
Zákazové dopravní značkyZuřím! Až doteď jsem dodržovala všechna opatření a nařízení, co na nás naše vláda nahrnula kvůli Kovidu. Ale teď mi vážně došla trpělivost! Znovu si budu přeobjednávat zubařku a praktickou lékařku, protože obě jsou v jiném okresu. O kardiologii, kde jsem se přeobjednávala už dvakrát, ani nemluvě. Jasně, že bych si tam mohla zajet, a na některém z nových formulářů bych si to zdůvodnila, ale nechci zbytečně courat mezi okresy, abych snad na pneumatikách auta nerozvážela nákazu. Je to přesně podle hesla, dej blbci funkci a vymyslí lejstro.

 


Teď dokonce tři:

 

  • vzor čestného prohlášení v pdf a word
  • vzor formuláře pro cesty mimo okres v pdf a word
  • vzor formuláře pro cesty do místa výkonu práce v pdf a word


 
Né, že by mi dělalo takovou obtíž vyplnit těch pár řádků, ale to „nařízení“ tím zcela ztrácí svůj účel.

Ale kdo komu a jak dokáže, že zrovna nejede k doktorovi, když zpětný dotaz není možný, vzhledem k nedovolatelnosti doktorů?
A taky si myslím, že doktoři mají jiné starosti, než potvrzovat Policii, že Mařenka Nováková je k nim opravdu objednaná.

 

 

 

 D. Havlová a slečny Grossovy na Zanzibaru

 

Mám vztek i proto, že nám, ovcím, co soucítí s přetaženými zdravotníky, nařídí sedět doma na zadku, ale výlety VIP turistů na Maledivy, Zanzibar, do Dubaje atd. zakázat neumějí?!
K těm VIP:  já jim ty výlety nezávidím, když na to mají, ale trocha soucítění s národem deptaným pandemií, by je nezabila. Jak se na ty celebrity asi koukají mámy samoživitelky, které přišly o práci? Které se rozhodují, jestli dětem nechají internetové připojení, aby se mohly učit, nebo jim dají najíst?
A tomu všemu korunu dávají novináři, kteří národ cíleně rozeštvávají.

Naše babi čte Blesk a kouká celý den na Novu. Díky tomu se bojí už pomalu přejít z kuchyně do pokoje, aby tam na ní nečíhal Kovid. V pátek, když jsem jí nakupovala, jsem do toho Blesku ze zvědavosti nahlédla. Všude fotky VIP prdelek v plavkách, jedna VIP krasavice tam dokonce měla fotky svého nahého těhotenského břicha, od prvního měsíce až po devátý.

To už fakt překračuje hranice vkusu. Nedivím se všeobecné naštvanosti národa, a nechuti k jakýmkoli dalším omezením.
Mně osobně se toho moc neděje, krom těch doktorů teď stejně nikam nechodím, a na zahradě je práce pro regiment vojáků, natož pro dva důchodce.  Ale myslím si, že ten nápad s defenestrací by se měl oprášit. Vždyť nám naši „mocní“ jen kážou vodu, a sami pijí víno.

No nic, to jsem se jenom potřebovala vyzuřit aspoň na papíře.

 

Jedna naštvaná ženská

 

 

Komentáře (27)add feed
... : Zvětralej Kozel
Já teda myslim, že rozčilování je úplně zbytečný. Napsat si čestný prohlášení na kus papíru, to je přeci brnkačka, vůbec to nemusí bejt nějakej formelář (to jsou jen vzory).
A ty celebrity? Vždyť je to jen podle zákona nabídky a poptávky. Kdyby to lidi nekupovali, nebyly by ani fotky. Docela obyčejný tržní (kapitalistický) hospodářství, na kterym jsou založený i komerční sdělovací prostředky.
Jiná věc by byla, kdyby to ukazovala ČT, kterou si platit musíme povinně. Tam se to nevyskytuje.
Zato se tam vyskytujou nesrovnatelně větší sprosťárny v podobě brutální manipulace s veřejným míněním, což zase mě rozčiluje mnohem víc, než nějaká Dáša nebo Šárka, který jsou mi zcela ukradený.
březen 26, 2021 07:27
... : Inka
Pro jednu nastvanou zenskou... Zkuste to brat s nadhledem a srandou, protoze presne o tohle jim jde Vas psychicky zdepat, ted jim jeste nahlasite majetek, sve finance a vubec kdejakou pic...nu. Vyrdnete se na to, to by se clovek zblaznil. Bydlim vedle hranice okresu... Za tmy rano se plizim autem na farmu pro mleko, jako kazdy tyden... Chystejme se na partyzanstinu, buhvi co nas jeste ceka. Vnoucata a deti mam pres 2 hranice okresu... Jen 11km. Normalne se vidame za tmy... Nechali mi tu deti na 10 dni, aby si vorazili od distancni vyuky... Byla to cocka. Ted mam jednu jejich slepici na dovolene na vikend... Kvoka. Jinak se drzime doma vyjma dennich dlouhych vychazek lesem do okolnich vesnic, nikdo nenosi rousky, natoz respiratory. Nedivame se na tv, nebereme noviny. Objednala jsem mrak materialu a tvorime a dodelavame vse co je treba..
Mame radost z prace a zdravime se tu a vybavujeme s kolemjdoucimi. Bydlime na polosamote u lesa. Jsme v pohode.
březen 26, 2021 18:24
... : Inka
Cestne prohlaseni jsem jeste ani nevidela, kaslu na to! Pokud jdu fo kramu nebo na postu, mam jeden jediny respirator, ktery budu mit az do konce, nebudu tuhle zlodejinu podporovat. K doktorovi normalne jezdim pres hranici okresu. Ted jsem se prima objednala na rehabilutace, je tam volno. Syn odjel na dovolenou na Ukrajinu, je uplne jedno jestli protesutuji, jel se mrknout do Cernobylu. Aspon si uvedomil, ze si tu zatim jeste zijeme vcelku jako v raji. Asi nas ti nahore zkousi, co vse uneseme... A jeste to budeme financovat.
březen 26, 2021 18:31
... : mamča
Inko, taky jsme to brali po partyzánsku, do chvíle, než si synův tchán přinesl nákazu z práce. Do dvou dnů dostali koronáče jejich babička, snacha a syn. Krom syna, který marodil doma, ti tři skončili v nemocnici se zápalem plic. Synův tchán už se z nemocnice nevrátil. Byl to chlap jak hora, štíhlý, do té doby zdravý, čerstvý šedesátník.
Zase jeden, co se nedožil důchodu.
Tak jsme teď značně pokornější.
březen 27, 2021 05:36
... : mamča
Inka : I když to omezení pohybu mezi okresy nechápu, když okresy byly dávno zrušeny a nahrazeny kraji. Teď se jim to najednou zpětně hodí. Přitom i u nás je ten okres nesmyslně ohraničen, že jsme téměř na jedné hranici, takže např. do lékárny 7 km nesmíme, ale na druhý konec okresu 55 km můžeme.
Připadám si, jak v blbém filmu. Už aby tyhle šaškárny skončily. Lidi už jsou naštvaní, a stejně většinu nařízení obcházejí.
březen 27, 2021 05:41
... : Zvětralej Kozel
Ono to je vůbec srandovní.
Z Prahy do Středočeskýho kraje do Jílového u Prahy autem nesmim, ale autobusy tam z Budějovický jezděj každou půlhodinu, samozřejmě bez jakýkoliv kontroly.
Takže namísto sám v autě, bez zastavení, tam i zpět, to teď mám promořovací tramvají na Hlavák, pak mezi verbeží všeho druhu a barev prokličkovat promořenym Šervůdem do promořenýho metra, a konečně do promořovacího autobusu z Prahy ven. Ale kašlu na to, vnoučata na dědka těch pár dnů určitě počkají.
březen 27, 2021 07:09
... : mamča
Zvětralej Kozel : Jakejch pár dnů ? Aby vnoučata už neměla fousy po kolena, než tahle šaškárna skončí.
březen 27, 2021 07:36
... : Zvětralej Kozel
S velkejma vnukama probém nemáme, přijdou, kdy chtějí (nebo já za nima), oba dva už bacila měli na podzim.
Pár dnů na malý vnoučata mi určitě vyjde hned po Velikonocích. Tahle polovičatá a vpodstatě zbytečná "uzávěra" silnic určitě skočí ještě dřív, jak celej výjimečnej stav. Po svátcích bude tak dva tejdny volnějc, pak se to zase zhorší o tisíce lidí, kteří se promořej o svátcích a zase bude lokdaun. Tim teda chci říct jen to, že do Jílovýho musim vyrazit ještě předtím, než začne čtvrtá vlna, tentokrát povelikonoční.
Osobně si ale stejně spíš myslim, že vír si dělá, co se mu zrovna zachce, a na nějaký opatření zvejšky kašle.
březen 27, 2021 10:04
... : Inka
Mamco nerikam, ze nejsem pokorna. Lonsky rok byl pro nas narocny 4 umrti v rodinach... Dodrzuji respirator kdyz jdu nakoupit nebo na postu. Ale jak rikas, take bydlime u hranice okresu. Do vedlejsi vesnice par km... Ale musim jet 20km do Kladna pro cokoliv... Tak jsme doma, vse nam dovazi...
březen 27, 2021 18:20
... : *deeres*
Mně ta trpělivost došla už dávno. Místo toho, aby dělali testy na protilátky proti koronaviru, používají většinou nepřesné antigení testy. Ty, co měli údajně objednat pro školáky, měli mít pouze 20% účinnost.
Místo hledání a následně použití léku při prvních příznacích, narvou do nás nevyzkoušené vakciny a je jim divné, že se najednou objevuje množství reinfekcí. Ti, kdo byli očkováni, zřejmě už vážně neonemocní, ale mohou být klidně infekční a přenašeči dalších nových mutací. A hlavní hygienička Pavla Svrčinová ta vymýšlí nesnímatelný náramek pro hromadné akce. Zřejmě si vzala mustr z Izraele.
Proč použít levný lék, když se může koupit nejspíš ne moc účinný remdesivir (ampulka 9.300,-Kč) ,bamlanivimab ( podle různých zdrojů jedna dávka snad cca 20.000Kč). Koupeno je 6OOO dávek, ale má to jeden háček. Lék je určen pro extrémně obézní pacienty, většinou s cukrovkou, jenže zabírá pouze při prvních příznacích. Když se dostanou do nemocnice, je na lék už pozdě. Ale praktičtí lékaři, kteří se zabarikádovali ve svých ordinacích a maximálně léčí po telefonu, lék těžko předepíší a tak nakonec nakoupené množství nebylo využito.
Jsem ochotná plnit rozumná hygienická opatření pro svojí ochranu i pro ochranu ostatních. Ale nejsem ochotna dodržovat kraviny. Nebudu nosit respirátor v zastavěné oblasti, když je tam liduprázdná ulice. Candida je běžnou součástí střevní a ústní mikroflóry , ale díky teplému vlhku
v respirátoru se nám v ústech lehko kvasinky přemnoží. To jsou potom ty afty, opary, infekční koutky a mléčně potažený jazyk.
A ta blbost s okresy? Ať si mne chytají policajti v lese a na poli. Také si klidně zajedu nakoupit do Kauflandu do Prahy. Možná na to někdo má, aby si u Vietnamců koupil blbý zelí, dvoukilová hlávka za 70 kaček, když v Kaufu stojí kilo 13 Kč. A kdyby jenom zelí, i chleba u nich stojí dvojnásobek běžné ceny.
Úplně na palici je rozhodnutí, co má být neprodejné a zapáskované v obchodech. Pořád si nekoupíte tužku a také boty dostanete jenom v určité velikosti. A aby toho nebylo málo, hřiště, u kterých to jde, jsou uzamčena a ta volně dostupná v přírodě jsou alespoň zapáskovaná.
Může se pak někdo divit, že vzrůstá občanská nespokojenost a lidé se snaží opatření obcházet.
Pořád nechápu, jak je to tedy s cestou letadlem, někam na dovolenou, když nesmím opustit okres a letiště Ruzyň je v Praze. Asi mohou létat jenom Pražáci. Letové dráhy jsou blízko naší obce a protože letadla už jdou na přistání, nebo vzlétají, tak si jich tu nelze nevšimnout. Ode dneška začíná letní letový provoz, obnoví se celkem šest linek do 21 zemí, ale už je tu slyším několik dní.
březen 28, 2021 18:40
... : strejda
Derees, cítím to podobně jako ty. Také mne štvou ta zapáskovaná oddělení v marketech. To snad vymyslel přímo blb nejapný. S rouškami či nově s respirátory, to je také výmysl zralý na nobelovku. Já ho také nosím jen když jedu dolů nakoupit a nasazuji si ho jen před vstupem do marketu. Tady v horách – i v zastavěné oblasti, ho nepotřebuji. To jsou prostě extrémy, které fakt lidi opruzují. A kolikrát mne i míjela policie a ani nezastavili. Oni dělají také jen svoji práci, ale když vidí, že nikde není živáčka, jedou dál. Fanatici a také nemyslící horlivci, ti nadělali vždy nejvíce zla.
A to, že se zdráhali použít starý, levný lék, který na tohle svinstvo funguje a raději dovážejí předražený, narychlo vyvinutý, to také o čemsi svědčí. Točí se v tom obrovské peníze a o to zřejmě jde od samotného začátku. Je to jen můj názor, názor starého dědka, který nikomu nevnucuji.
březen 28, 2021 19:58
... : mamča
Hygienička, a je jedno která teď zrovna : "iniciativní blb, horší než třídní nepřítel".
Tak oni nám budou dávat náramky ? (Původně určené pro vězně)
A co takhle vypálit cejch na čelo, aby se poznalo, kdo už je očkovaný a kdo ne ?
březen 29, 2021 06:47
... : Anděla
HM, vaše starosti a Rothschildovy peníze.
březen 29, 2021 07:49
... : *deeres*
Doporučuji si přečíst, co píše doc. Irena Koutná, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství Fakultní nemocnice u sv. Anny a Lékařské fakulty Masarykovy univerzity

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rok-si-nicime-imunitu-mozna-i-proto-je-tolik-nemocnych-rika-ceska-vedkyne-148516


březen 29, 2021 14:31
... : Iris
Deeres - pořád mi uniká, co bys tedy vlastně chtěla? Já si přeju, aby pandemie skončila a mohli jsme jakž takž zase obyčejně žít. Svoji naději a důvěru jsem vložila do vědy a očkování, místo do konspirací. Co Ty máš za lepší scénář?
březen 29, 2021 15:18
... : Zvětralej Kozel
Dík, Deer. Článek jsem přečtl, kouknul i na pár komentářů čtenářů a vybral jsem si tenhle. Volizuju doslova:
"Je to jedna z mnoha pravd od různých odborníků, jež se každá líbí někomu jinému."
březen 30, 2021 06:58
... : Iris
K článku jsem četla mnoho komentářů. Paní docentka s báječným vzhledem, tolik se odlišujícím od vzhledu praštěných vědců a vědkyň, působí jako osvěžení pro všechny, které už unavují ti nudní a opakující se suchopáři. Stane se nejspíše novou ikonou, Žaloudík ani Peková už netáhnou.

Já zase přetáhnu vyjádření dvou administrátorek ze skupiny pacientů s covid 19, kam si lidé píší poznatky a dotazy během onemocnění a po něm. Příběhy tam jsou docela silné. Z praxe, žádná teorie.

Žádáme média, aby podobné řečníky nenechali šířit bludy a přistupovali k jejich vyjádřením kriticky. Dopad jejich nepodložených populistických a líbivých tvrzení o tom, že vše se vyřeší pobíháním venku, zdravou stravou a posilováním imunity, stojí za bezútěšným stavem epidemie v České republice. Denně čteme ve skupině smutné příběhy lidí, kteří se kvůli podobným "názorům" ve veřejném prostoru, cítili neporazitelní (protože přece zdravě jedí, jsou štíhlí a mají skvělou imunitu), stali se obětí covidu s vážným průběhem a dlouhodobými následky… nebo si nakazili příbuzné, kteří zemřeli. Tato nemoc se chová spíše jako ruská ruleta bez pravidel a vaše zdravá strava a zdánlivě neprůstřelná imunita ji příliš nezajímá.


NČ: Ještě mi tam chyběla dieta a klystýr smilies/wink.gif
březen 30, 2021 09:03
... : Iris
Deeres, netvrdím, že by ten článek v mnohém nebyl zajímavý a s mnohým se samozřejmě dá souhlasit. Jen se mi absolutně už nelíbí tyhle sólové výstupy odborníků. Proto ten apel na média. Lidé si totiž nekriticky a nepoučeně vybírají, co se jim hodí do krámu. Proto už by ti odborníci měli začít vystupovat jednotně a nekvákat každý den a každý něco jiného, to už totiž je fakt na palici. Jakmile se začne něco prosazovat, podobný sólista začne bořit dílo, i třeba jen proto, že cílovou skupinou jejich mediálního výstupu jsou zavilí popírači nebo odmítači očkování. A například v rozhlase vedli rozhovor s doc. Koutnou jiným stylem, než je v článku. Viním média a senzacechtivé novináře za tyhle věci, které nás rozdělují. A mimochodem - nikdo nám pohyb ani čerstvý vzduch nezakazuje. Pohyb není jen fitko nebo permice v jogovém megacentru. A čerstvý vzduch není jen v Krkonoších.
březen 30, 2021 09:38
... : *deeres*
Ano, je to jeden z různých názorů a jsme u toho, někdo vsadil na vědu a jako u každé sázky je výsledek nejistý. Nikdo vám neřekne, co se po vakcinaci stane s vaším imunitním systémem v horizontu 2-5 let.
Já jsem dost tvrdě vymáhala očkování proti tetanu a určitě nezanedbám přeočkování proti klíšťové encefalitidě. Pokud by se přeočkovávalo proti černému kašli a TBC, tak i v tomto případě budu první. Ale, abych se stala doživotním klientem pharmamafie u viru, který neustále mutuje, tak to mne ani nehne. Teď sice odkládají druhou dávku, ale už se mluví o dávce třetí a přeočkování znovu každý rok.
Nechápu, co komu vadí na lidech, kteří věří ve svůj imunitní systém. Vy, kteří budete očkováni, už možná můžete onemocnět jen lehčí formou, pouze jenom budete šířit virus na nás blbce, co odmítají vakcinaci na svoji vlastní zodpovědnost.
Dalším takovým konspirátorem je epidemiolog Jiří Beran. Ten to řekl jasně, kdo je především ohrožen a tady měli nastoupit praktičtí lékaři. Osoby ohrožené virem s fatálními následky jsou lidé starší 65 let, obezní - BMI více jak 30, s diabetem, či ischemickou chorobou srdeční.
Před zdravotníky lze jenom smeknout klobouk, s vyjímkou praktiků. Místo, aby ti vytipovali ohrožené osoby, tak se zamkli ve svých ordinacích a maximálně fungují po telefonu, někdy ani to ne. Moje praktická lékařka totéž až do konce roku, kdy odešla do předčasného důchodu. Nastoupila tam nová lékařka z Kladna, se kterou nemám uzavřenou smlouvu a ani nemohu, protože už třetí měsíc je nemocná a v ordinaci je pouze setřička.
Iris tady psala jaký dotazník vyplňovala před vlastním očkováním o svém zdravotním stavu. Já ani nevím, co bych tam napsala. Prodělala jsem covid a mám protilátky, nebo ne? Nevím! Podobně na tom jsme všichni, ale plošně to chtějí narvat do všech někde na stadionu, aby se nepřehltily nemocnic.
Dívala jsem se 28.3. na Partii Terezy Tománkové na CNN Prima , účastníci Martin Balík, Jiří Beran, Milan Kubek, Petr Smejkal. Zase je to jenom názor proti názoru, debatu si pořád můžete dohledat.
Je otázka, jak dalece za vysoká úmrtí může virus, já jsem přesvědčena, že hodně vystresovaných seniorů vlastně rezignovalo při příznacích onemocnění na svůj život. Nejsou to jenom senioři, ten konečný účet nám bude vystaven po skončení pandemie. Finančně zruinované rodiny, zanedbané vzdělání dětí, zanedbaná prevence onemocnění, odkládané operace, vzrůstající počet psychických onemocnění a sebevražd.
březen 30, 2021 10:12
... : *deeres*
17.3. Evropská komise předložila návrh na vytvoření digitálního zeleného pasu, tzv. Digital Green Certificate
Tomáš Petříček, náš ministr zahraničních věcí, slibuje covidové pasy zhruba od června 2021.
Už se těším!
březen 30, 2021 10:28
... : Iris
Deeres, zrovna se chystám ven, na čerstvý vzduch, ujít nějakých těch 8 km, nebudu spoléhat jen na očkování. Mimochodem - dnes jsem přesně 14 dní od druhé dávky, jsem "full" smilies/wink.gif
Na tu partii jsem se dívala - ano, i odborníci se dohadují, je to věc, která si zaslouží dohadování odborníků. Ale je dobré, když se do toho nepletou novináři se svými dezinterpretacemi vysoce odborných věcí.
Nepřu se s Tebou výrazně, jen v detailech. Něco asi ale neodpustím, dovolím si použít Tvou citaci:

Nikdo vám neřekne, co se po vakcinaci stane s vaším imunitním systémem v horizontu 2-5 let.


Opravdu asi ne, očkuje se necelý rok - i když lze věřit tomu, že se to nebude chovat výrazně jinak, než ostatní vakcíny, vědci 21. století nejsou blbci. ALE - myslím, že nikdo si nedovede úplně přesně představit, co udělá s člověkem v dlouhodobějším horizontu prodělaná nemoc. Zatímco u očkování se dosud nic neukazuje, po prodělání nemoci se v tomtéž časovém období ukazují hodně nepěkné věci, skutečně průser, naprosto jasná devastující zdravotní poškození. Ty fatální následky, o kterých píšeš postihují i mnohem mladší lidi, dokonce děti. Trvalé postižení srdce a cév jsou skoro pravidlem.

Nechápu, co komu vadí na lidech, kteří věří ve svůj imunitní systém. Vy, kteří budete očkováni, už možná můžete onemocnět jen lehčí formou, pouze jenom budete šířit virus na nás blbce, co odmítají vakcinaci na svoji vlastní zodpovědnost.


Deeres, věř tomu, že lidé, kteří dbají o svůj imunitní systém mi imponují a vždy imponovali a Ty, podle toho, co tu léta čtu, budeš ten případ, který je pro každého lékaře potěšením, protože na sebe dbá.
Tady jde o něco jiného, tuhle nemoc naše organismy celosvětově neznají a imunitní aparát, ať je vycvičený, jak chce, nemusí ho umět zachytit, rozpoznat a zlikvidovat. Ale to se píše stále dokola a lidé neuvěří, pokud si připadají silní a neporazitelní a myslí si, že obstojí tak, jako u dříve prodělaných známých viroz.
Vy, co na sebe berete veškerou zodpovědnost a možná, s vědomím vlastní odpovědnosti onemocníte, jednoduše propůjčíte svoje tělo tomu viru, který potřebuje provádět svoje mutace, potřebuje přežít, množit se a tak chytračí. Když mu společně nedáme okamžitě stopku, vycvičí se tak, že budeme znovu všichni v loji, očkovaní neočkovaní, staří, mladí, děti. On je chytrý a kašle na naše volby, názory a politickou příslušnost. Zatímco my tady mudrujeme, on táhne dál.
A znovu opakuji - když budeme většinově proočkovaní, není koho nakazit a od koho to chytit.

A ty hrozné dopady, které popisuješ v poslední větě - ano, to je fakt. Ale prodlužujeme si to sami.


březen 30, 2021 10:57
... : *deeres*
Iris, a jak víš, že zrovna ti očkovaní, kteří stále mohou onemocnět i když lehčí formou, nebudou zrovna oni inkubátorem mutací? Ono by to mělo svoji logiku, kdy virus by se snažil obejít to, čím jsi před nákazou chráněná.

březen 30, 2021 11:34
... : Zvětralej Kozel
Tak třeba já covidovej pas potřebuju, jak prase drbání. Potřebuju co nejdřív do Německa, do Švajcu, a taky do Egypta, v nejhorším aspoň do Řecka.
Je na tom snad něco špatnýho? Diskriminace? Neřekl bych. Naopak teď jsou diskriminováni úplně všichni šmahem. Já prostě nerozumím názoru: "když nesmim já, ať nesmí nikdo".
Je to uplně stejný, jako přát sousedovi, aby mu taky scípla koza.
Už jen chybí, aby se chudina domáhala zrušení cestování všech, protože chudina je diskriminovaná tím, že na to nemá prachy.
Sorry jako!
březen 30, 2021 12:52
... : Iris
Deeres, máš možná pravdu, ale odpověď je zase jen jedna - zastavit to tak, aby nebylo ani od koho se nakazit a ani komu to předat.
březen 30, 2021 13:22
... : Iris
Deeres - a vím, že se to nejspíš nepovede a jsem z toho smutná, měli jsme šanci. A dodávám, že obezřetnost i po očkování, včetně těch tří R, považuji za samozřejmé, i odborníci říkají, že roušky jen tak odkládat není moudré. Jenže.....no co mám psát, však se známe.

NČ - zcela vážně se těším do Annabergu. Jen se tak projít. smilies/smiley.gif
březen 30, 2021 14:13
... : Zvětralej Kozel
Jo, Iris. Já už dýl jak rok a půl jsem zvanej do Němec, na pomezí se Švýcarskem, hned vedle Bazileje. Když to ještě šlo bez problémů, byl jsem línej, odkládal jsem to, že až někdy, je to přeci brnkačka kdykoliv, hodina v éroplánu za pár šupů, tak až se mi bude chtít.
Hm. Teď zrovna by se mi chtělo.
březen 30, 2021 14:31
... : Iris
NČ - absolutně rozumím. Možná nás tahle blbá nemoc naučí vážit si i celkem obyčejných věcí.
březen 30, 2021 14:34
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]