O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROČ??? TOLIK NEZODPOVĚZENÝCH "PROČ?" PDF Tisk E-mail
Úterý, 09 únor 2021
Image result for netopýr wuhanK sepsání těchto několika PROČ, otázek, na které jsem dosud nenašel nikde a od nikoho odpověď, mne přivedlo množství článků, které jsem o svinstvu jménom kovid, přečetl. První informací bylo zjištění, že to pochází z Číny, od netopýrů. Budiž. Jedná se tedy o přírodní vir, který se dostal mezi lid neutěšenou hygienickou situací na wu–chuanské tržnici, kde se nelegálně prodávala zvířata včetně plodů moře.

 

 

 

 

Postupem času se přidávaly další informace, mj. i takové, že v Číně, právě v labolatořích Wu–Chuanu, bylo v té době několik amerických vojáků nebo vědců. Ale proč? Jaké tam měli poslání? Nechme však stranou všechna ta nepodložená, ale ani nevyvrácená fakta, a vraťme se na zem a to s jednoduchou a nezodpovězenou otázkou PROČ?

 

Zaráží mne na tom jen to jedno jediné PROČ? Jakoby se celý svět smířil s jednoduchou odpovědí, že to pochází z Číny. Proč se však ještě nezačalo, v rámci OSN, s vyšetřováním skutečné pravdy o vzniku viru? Místo toho se od renomovaných odborníků i neodborníků dozvídáme to či ono, každý den jiný názor, každý týden jiná rozhodnutí a nakonec se z toho udělala politická záležitost.

A že média a novináři, vedle neukázněných jedinců, mají na současném stavu lví podíl, to snad nemusím zdůrazňovat.

 

 

Image result for netopýr wuhan

 

 

Já však nevím proč – jsem pouhým laikem - a jsem jen nevěřícím Tomášem, ale od samého začátku vzniku viru jsem žil myšlenkou, že takto chovající se vir nevznikl přirozenou cestou, ale že byl laboratorně upraven tak, aby napadal lidstvo. V tom mne pak utvrdila mikrobioložka Soňa Peková. A následovaly zprávy o závodění ve výrobě vakcín. I přesto, že mnozí lékaři úspěšně vyzkoušeli některé léky, které byly určené nikoli na covid, ale na léčbu horních cest dýchacích, jako třeba Isoprinosin, ale nesměli je aplikovat, bylo mi jasné, že tady jde od samého začátku jen a jen o prachy.

 

Dnes pomáhá i levný lék proti horečce.

A protože to dostalo politický aspekt a první zprávou všech médií byl a je vždy covid, jde tu o obrovskou masáž lidstva. Kolik lidí zemřelo, kolik lidí je nakažených, to byly a jsou první zprávy médií. Strach. Už druhým rokem se tu šíří denně strach. Protože postrašení lidé se dají dobře ovládat.

 

Image result for DALŠÍ VERZE COVIDU

 

Pak se mi dostal do ruky článek mikrobioložky Soni Pekové, který mi vlastně odpověděl na spousty mých PROČ. A přečetl jsem od ní snad všechno, co o tomto svinstvu sama napsala. A protože to není žádný kováříček, ale přímo fundovaný kovář, ono to její bádání nad mikroskopem a v laborce přináší ovoce.

 

Ale opět je tu další PROČ, proč se ta její bádání zdráhají otisknout v renomovaném lékařském časopise, kde by si o tom mohli sami odborníci popovídat?

 

Když už se zdálo, že první vlna opadává a že bude jen otázkou času, než to zmizí úplně, na scénu přišla další, prý zmutovaná verze, která nese honosný název britské mutace, ve které však paní mikrobioložka nevidí původní mutaci viru. Kam se poděla? Odkud se vzala tato agresivnější varianta? Je to snad proto, že firmy, vyrábějící vakcínu, se z té první vlny vůbec nenažraly, nic by nevydělaly, proto muselo dojít k modifikaci viru, který je prý agresívnější a v krátké době zachvátí větší část lidstva? A odolává prý i rouškám?

 

Cituji: Podle mikrobioložky současné kmeny jsou si velmi podobné, ale nejsou to potomci viru prvního. „A já nevím, kde je ta jeskyně, odkud vylétají. Nevím, co tu teď máme, ale je to hrozně infekční a šíří se to navzdory zákazu vycházení i rouškám."


Poselství Soni Pekové se od jara nezměnilo. Podle jejích slov je nutné najít jeskyni, ze které virus vylétá a zavřít ji. Na tom, že je virus uměle vyrobený, si trvá, i když důkazy pro to stále nemá. Když chtěla své zjištění na jaře publikovat v jednom zahraničním odborném časopise, byla odmítnuta s tím, že je téma "příliš výbušné".

 

 

A co vy?

 

Také se Vám to zdá být příliš výbušné?

Kdo si to tu s námi hraje?

 

Sleduje tím jen prachy nebo i snížení populace na Zemi?

PROČ se nedozvíme celou pravdu?

 

Kam až to chtějí ti modifikátoři dotáhnout?

A ještě jedna otázka: kdo s nimi drží basu?

 

Nevěřící Tomáš,

Strejda


 

Komentáře (48)add feed
... : NČ
No strejdo. Jasný odpovědi se dočteš třeba na "Kontrarevolučním magazínu Protiproud". Třeba jeden titulek za spoustu dalších, skoro denních:

"V červnu se v Británii sejde G7. Operace Koronavirus bude ukončena. Cíl splněn: Trump odstraněn, ekonomiky zničeny, populace ve stresu. Čas k Velkému resetu totality NWO."

Ale jak mám vědět, že zrovna tohle je skutečná pravda? Jak třeba Soňa Peková dokazuje svá tvrzení? Mně to nestačí, je to jen jedna z hypotéz, která zní na první pohled velmi důvěryhodně. Na druhej pohled ovšem zhruba tak, jako předříkávaná písnička Balíček karet (J. Černý a Rangers). Ale co když to přiletělo s meteoritem? Nebo s navrátivšíma se kosmonautama? Nebo, co když to roztálo v roztávajících ledovcích? Nebo, co když se pozemská příroda zcela logicky brání proti svejm největším škůdcům, což jsou bezesporu lidi? Nebo, co když se naprdla vesmírná inteligence, která všechno řídí? Nebo, co když ..........?

Já nevim a nemám žádnej důvod, věřit zrovna jen jedný jediný hypotéze. Jestli ovšem jde o likvidaci záměrnou, vymyšlenou, řízenou a prováděnou lidskym mozkem, jak se domnívá paní Peková, pak by veškerý rouškování, léčení, očkování, trasování, pozbývalo smysl, protože už je rozhodnuto a dokud nebude záměr ukončenej, šlo by jen o kratinký a bezvýznamný prodlužování agónie.
Jen se mi furt nechce věřit tomu, že by se utajení neprofláklo.
Spíš jsem nakloněnej variantě, že jde o zcela přirozenej proces, odehrávající se v různých částech Světa v cyklech po staletí; jako byl mor, kdysi název pro všechny infekční vlny, naposledy třeba Španělská chřipka. Jen se to teď snadnějc roznáší milionama lidí, cestujících letadlama, loděma, autama.
Já teda zatím, než mi někdo dá skutečný důkazy (ale ty mi nikdo nedá), spíš budu věřit na čistý pazoury a respirátor, než na kontrarevoluční magazín.
únor 09, 2021 17:56
... : *deeres*
Tedy, strejdo, ty tu dostaneš po čuni od covidových věřících. I já si stejně jako Peková myslím, že to vzniklo uměle, dál raději spekulovat nechci. Ale jak už to tak bývá, nejspíš za tím stojí prachy pro farmaceutické firmy. Kdo s nimi drží basu? Každý, kdo vidí příležitost, jak se také napakovat.
O pečovatelském domě v v Osnabrücku jste slyšeli? Tam onemocnělo po aplikované 2.dávce 25.ledna vakcinou Pfizer 14 seniorů. Pikantní je, že britskou mutací a to při nejpřísnějším tři měsíce trvajícím lockdownu, kdy přišli do styku pouze s personálem. A personál, tak ten je údajně negativní.
Je pravda, že onemocněli lehčí formou a lidé se tak v diskuzích radují, že prý je to správný důsledek očkování. Zapomněli na to, že naočkováním se vyrobí bezpříznakový přenašeči.
Já mám také jednu otázku, kde se tam teda ta britka vzala? Prý od pendlerů, nebo lyžařů, už nevím, ale každopádně to bylo od Čechů, jak tvrdí německý tisk.
Všichni víme, jak to dopadlo, když jsme poroučeli větru, dešti. Teď už si rovnou s mrna vakcinou hrajeme na Pánaboha a chceme hrabat do lidské DNA.


únor 09, 2021 18:44
... : strejda
NČ, já nečtu žádný Protiproud, jen vím, že něco takového existuje. Ale věřím tomu, co se dá změřit a v tomto případě i vidět v mikroskopu. Vždyť ta ženská pracuje v oboru několik let, dokáže rozeznat přírodní vir od viru laboratorního, protože každý z nich se jinak chová. A jak píše, v anglické mutaci nenašla základ viru z první vlny. Pak se to ovšem nesmí nazývat mutací, protože každá mutace v sobě zanechává zárodek svého základu.
A když si pak dáš do souvislosti mnohá fakta i lži, když pak slyšíš, jak se k jedné a té samé problematice vyjadřuje jeden odborník za druhým, ten plácá to, druhý zase ono, novináři si také přisolí, aby to bylo dramatické, aby měli sledovanost, čtenost, vychází ti věřit tomu, kdo se tím zabývá laboratorně. A pokud je to opravdu laboratorní verze, neslouží to jinému účelu, než vydělání prachů za vakcíny. A kdo je majitelem firem vyrábějícím vakcíny? To se možná dočteš na tom Protiproudu. Já to nevím.
A za další. Opět je tu další a další diktát EU nebo jakési její, nikým nevolené, komise. Členské státy si musí koupit vakcínu jen a jen od nadiktovaných firem EU. Není už tohle na palici? To se i z viru dělá politika? Ale k čemu pak ta vakcína je, když funguje jen na základní vir z první vlny (to je jen má domněnka), ale nefunguje na zmutované a modifikované verze. Tam prý bude muset být další očkování. Svatá prostato...
Mluvím o anglické verzi. Pak tu čeká za bukem další modifikace jakési jihoafrické verze atd atd. Takže pokud se zvládne ta anglická mutace, přijde sem to africké svinstvo a pořád dokola, dokud se tu někdo pořádně nenapakuje a nechcípne velká část lidí planety. Já tě obdivuji, že jsi z toho tak moudrý. Já si přečtu pár bludů, srovnám si to v hlavě, pak si pustím hudbu a kašlu na celou slavnou EU a její diktát. Už jsem toho napsal moc. Už končím. A nějakou EU, kterou jsem ani nevolil, nebudu rozčilovat. Jen mne mrzí jedna věc. Až skončí EU a to je tak do 10ti let, že už tady nebudu. Já bych to tak oslavil, že bych se snad po druhé v životě pořádně ožral. :-) Ahoj a nezlob se na strejdu za jeho názory.

únor 09, 2021 19:04
... : polárka
myslim, ze tenhle film je vse vysvetlujici, kam spejeme
https://gloria.tv/post/BfNeF6rwttjA6DVvV9qow7oQV
únor 10, 2021 04:18
... : polárka
myslim, ze tenhle film je vse vysvetlujici, kam spejeme
https://gloria.tv/post/BfNeF6rwttjA6DVvV9qow7oQV
únor 10, 2021 04:25
... : mamča
Welt anm Sonntag má kolem 200 stránek loňské jarní tajné korespondence mezi německým ministerstvem vnitra a Institutem Roberta Kocha, z níž vyplývá, že ministerstvo tlačilo na vědce, aby jejich výpočtové modely ospravedlnily tvrdá koronavirová opatření.
Vědci ve spolupráci s vnitrem vytvořili za čtyři dny zprávu, která byla distribuována mediím, a která obsahovala scénář, že by na covid mohlo zemřít až milion lidí.
zdroj : https://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=140673

únor 10, 2021 06:53
... : Iris
NČ mi mluví z duše - co pořád hledáte odpovědi na něco a divíte se, že se vám jich nedostává?

Jako bychom, my lidé, páni tvorstva, museli hned všemu rozumět a na všechno mít okamžitou správnou odpověď? Každý den zatím přicházejí nové informace, které doplňují dosavadní vědomosti či opouštějí dosavadní teorie. A ještě chceme takovou odpověď, kterou by pobrali všichni stejně kladně - ať jakkoliv vzdělaní či nevzdělaní, z jakékoliv kultury a společnosti? Není to možné. Co lidstvo existuje, hledá odpovědi na otázky. Jen my, dnes a tady, přilepení na internet, chceme hned přesně vědět PROČ. A místo abychom tedy dali prostor odborníkům, odborně vzdělaným a solidním, meleme do toho svoje laické a subjektivní pocity a bludy - to se přece nikam nikdy nedostaneme.

Soňa Peková, stejně jako mnozí jiní, říká něco, co mnohým konvenuje. Ano, je sice bioložka a umí se také dívat do mikroskopu, ale protože svými výroky přichází vhod spíše nevzdělancům v oboru (to není myšleno urážlivě), než kolegům vědcům, považuji jí spolu s mnohými dalšími za další prapodivnou mediálně vystřelenou hvězdu téhle doby, které nevěřím.

Z dnešního tisku:
Nová vlna dezinformací o koronaviru z úst dr. Soni Pekové představuje vzhledem k číslům o epidemii už poměrně vážný celospolečenský problém. Když lékařka vykládá do tisku úplné nesmysly, představuje to ve vynervované a po roce epidemie velmi křehké společnosti hrozbu. Lidé – nejen ti biologicky vzdělanější, ale i pouzí chovatelé psů – hloupost a nepravdivost jejích výroků poznají. A když pak jiní lékaři říkají do jiných médií pravdu, tak už jsou díky nesmyslům z úst dr. Pekové apriorně podezřelí. Nevím, zda svým bludům dr. Peková opravdu věří nebo zda jde o bizarní obranný konstrukt. Ale pro společnost jsou její slova stejně nebezpečná jako okázalé procházky Václava Klause staršího bez roušky.

Jak správně píše NČ - morových ran už tu bylo, všechny měly asi podobnou příčinu a průběh. Dobové informace o průběhu španělské chřipky dokazují, že i tehdy byli lidé rozděleni na "svědky" a "popírače". Už tehdy bylo některým zatěžko nasadit na chvíli na obličeje ústenku. A to ještě svět nebyl zdaleka tak globalizovaný, jako nyní - tedy před vypuknutím pandemie. Je to prostě daň globalizaci a chování lidí. A - protože jsem byla duší a vyznáním vždy hlavně zdravotnice, nikoliv filosofka, nevidím v tom nic prapodivného. Prostě příroda, kterou nepřečůráme.
Lidé vždycky s takovým prorockým eko-bio výrazem říkali: "My tu planetu táááák ničíme - ale ona si to příroda nedá líbit, však ona si s tím poradí, uvidíte..." A hle, když se tak děje, najednou taháme nekonečnou snůšku konspiračních teorií. Vždy jsem pozorně vnímala varování vědců, že už někde číhá celosvětová pandemie nějakého viru, protože to prostě tak ve světě nazrálo. Nikdo tomu nevěnoval pozornost. Mimochodem, teď to vědci říkají zase - předpovídají horší varianty pandemií. Ale nevěnuje se jim pozornost, lidé sledují kraviny.

Cituji odněkud z fb:
Btw ještě v devatenáctém století umíralo skoro třicet procent dětí do pěti let, no jen si to zkuste představit. A až do druhé světové války, kdy byla vynalezena antibiotika, umřely miliony lidí na bakteriální infekce, které dnes máme za vcelku banální. Ale jo, jasně, to byla ta zlatá doba, kdy se ještě věřilo vědě a neexistoval Facebook.


Bohužel, média tomu dala nejvíc na frak!


únor 10, 2021 09:07
... : Iris
Deeres - a víš, že po mnohých dětských očkováních jsou děti DOČASNĚ také velmi nakažliví? Už jsem to někam psala, jen nevím, jestli sem. A myslím, že to je třeba nebezpečná obrna, vlastně ta čerstvě očkovaná děcka teoreticky velmi ohrožují svoje okolí. Ale neohrozí. Proč? Protože to okolí je už z dětství naočkováno, to je ta kolektivní imunita.

Moje sestra je po druhé očkovací dávce a protože žije s máti, nosí doma prostě ústenku a stále si dává pozor. Ale - a to nikde nezaznívá - jsem přesvědčená, že je a bude pro okolí infekční jen po určitou dobu, teď, když vlastně prodělává jakési mini-onemocnění covidem, které jí řízeně způsobí náběh imunity proti téhle nemoci.

Kdyby došlo k proočkování společnosti v dostatečné míře a do té doby se zachovávala alespoň minimální opatření......ale to nemá cenu psát. Kdo chce, rozumí dobře.
únor 10, 2021 09:37
... : Iris
.....děti jsou nakažlivé, já dnes opravdu jedu, ufff
únor 10, 2021 09:40
... : Iris
Ještě cituji jiného vědce, který také umí koukat do mikroskopu - k těm mutacím:

Proč se dr. Peková mýlí a proč nám sem mutanty nikdo nevypouští? Viry stále hromadí ve svých genech mutace. Podle toho, kolik mutací a které určité viry sdílejí, je možné vytvořit jejich rodokmen. Ten ukazuje, že předkem všech dnešní virů byl virus z pacienta 0 z Wuhanu.
únor 10, 2021 10:14
... : strejda
Iris, chápu, že jako zdravotník, zastáváš názor, který tu prezentuješ. Nemám v úmyslu ho zpochybňovat. Vážím si každého, kdo něco umí, kdo zná, kdo ví, kdo dokazuje, že umí. A také, kdo nasazuje zdraví a životy. Jen mi v tom celém bludišti názorů vadí ti tzv. také odborníci. A také a to velmi - média. Proč tu k sakru dostávají prostor lidé, kteří s virologií nepřišli nikdy do styku nebo jsou to jen teoretici. Zubař, profesor – učitel, epidemiolog důchodce a jiní. Mohl bych jmenovat několik jmen, která nás obdarovávají svými znalostmi. Jednoho bych mohl nazvat klidně i šarlatánem v oboru. Ano, je to pro nás zcela neznámá věc a proto je na místě, vyzkoušet, za jistých okolností, s ohledem na zdravotní stav pacienta i takové látky, které sice nejsou určené přímo k léčbě tohoto svinstva, ale ve své podstatě, svým složením, mohou přinejmenším zastavit úmrtí pacienta. Proč je tato metoda zavrhována? Nedávno jsem četl, že se zjistilo, že i pouhý lék proti horečce zabrání úmrtí pacienta, kterého však trápí, kromě covidu, i cosi jiného. A přesně tohle nemohu strávit. Já to mít, tak tomu doktorovi klidně podepíšu reverz, že souhlasím s aplikací. Ale protože byl vynalezen jakýsi americký zázrak, musel být aplikován. NE. Politika do této oblasti prostě nepatří. To je můj soukromý názor. A abychom se řídili i jakousi nekompetentní Evropskou komisí, jakýmsi úřednictvem, to už se doslova opupínkovávám. Takže si dej všechno dohromady a vyjde ti jen a jen finanční zájem na celé této zdravotní a následně i ekonomické tragédii. O školství se raději nezmíním, protože.... atd. Myslím, že nemusím pokračovat.


únor 10, 2021 11:50
... : doktor
NČ děkuji,nejde lépe zareagovat. Přeji všem bezva odpoledne.
únor 10, 2021 12:21
... : Iris
Strejdo - no ano, souhlasím, však píšu, že media to podle mě nejvíce po...tečkovala. Možná protože mnozí reportéři jsou ještě moc mladí, nezralí, senzace a úspěchu chtiví a tak nedokáží odfiltrovat, co je solidní informace a co informace pro senzacechtivé publikum. Možná se mnou profesionálka Daniela nebude souhlasit, ale vypadá to, že nejdůležitější je co nejrychleji něčím šokovat a nakrmit senzacechtivé čtenáře. A myslím, že jsou to právě oni, reportéři, kteří do toho zatahují kdekoho a dělají rozhovory se všemi těmi teoretiky, jak píšeš. Protože asi ti kompetentní odborníci jsou rozebráni a možná netouží po publicitě, tak novináři sáhnou po každém, kdo má alespoň titul MUDr. a potřebu něco hodnotit. A pozor - i mezi lékaři jsou blbci a sebestředi. Ergo kladívko - vypouští toxický materiál, toxický hlavně pro jednodušší čtenáře, kdo není hlupák, alespoň přemítá a všemu hned nevěří smilies/cheesy.gif
No a protože, jak jsem psala, každý si vybere podle své chuti, podle míry svého strachu nebo naopak nezdolného optimismu daného mládím a dobrým fyzickým stavem, hádáme se do krve a hájíme každý ten názor, který nám vyhovuje. A to je asi ta kritizovaná masírka. Jenže v ní zapadne i spousta prospěšných informací, které ovšem lidi většinou moc nebaví.

Je legrační Strejdo, jak se lidé šíleně - možná i trochu pochopitelně - brání narychlo vyvinuté vakcíně, která prý není řádně testována, dlouhodobě sledována, není zkrátka delší dobu zkoušena. Ale jakmile jde o nový lék - okamžitě by každý souhlasil s jeho použitím, klidně by lidé podepisovali reverz, že s jeho použitím souhlasí, ať je to jakkoliv neprobádané. smilies/wink.gif Nenavážím se do Tebe, jen jsem už dnes četla zase debaty pod některými články o novém zázračném léku.

Zajímalo by mě, jaký lék proti horečce máš na mysli? Myslíš salicyláty? Věř tomu, že doktoři neléčí "jenom" kyslíkem. Že se zkouší a podává vše, co v rámci možností pomáhá. Kortikoidy, imunosupresiva, antibiotiky, vitamíny a já nevím co všechno, nedělala jsem přímo na covid oddělení. A samozřejmě i léky proti horečce. Jo, mluvilo se o prospěšnosti salicylátů (pokud máš na mysli je) v souvislosti s covidovým napadáním cév v celém těle - tedy pak má takový Aspirin nebo Acylpirin kromě srážení horečky ten účinek, že lidově řečeno rozpouští krev a zabraňuje tak miniinfarktům cév a cévek, vedoucích do všech orgánů, nejen plic, srdce a mozku. Takže mnohým úmrtím z tohoto důvodu zabrání. Ale jestli se ti plíce promění v jednu tuhou, nefunkční, nevzdušnou jakoby jizvu v důsledku prodělaného těžkého covidového zápalu plic, těžko cokoli pomůže. Nedejcháš, nejde to.
Nebyl vynalezen jen americký zázrak. Těch zázraků bylo více, poslední zázrak je teď z Izraele. Bohužel, zase se spousta nadšení vytratila, když se zjistilo, že žádný zázrak nefunguje univerzálně. To není o politice, každý chce prostě s něčím přijít. I naši vědci a lékaři. jenže pak - amerika neamerika, lék musí být řádně otestován a musí prostě fungovat.

Zajímalo by mě, jaký lék a jakou metodu máš konkrétně na mysli, možná ses o tom už někdy zmínil?
Já se nechci hádat nebo přít, mě baví se o tom bavit, to snad víš Strejdo, že jo? smilies/wink.gif
únor 10, 2021 12:55
... : NČ
Ahoj strejdo. Nemusíš se tak tlustě, až štítivě, dyštancovat od kontrarevolučního magacínu. Ani jsem tě nenařkl, že bys ho četl, natož se v něm nějak vyžíval. Fakt jsem se tě nechtěl dotknout ani nepatrně.
Já se za svý čtení nestydím, pravidelně, jednou až dvakrát tejdně, Protiproud prohlídnu a něco si i přečtu. Proto taky znám i názory doktorky Pekový. Nevidím na tom nic špatnýho, proč bych se měl od Protiproudu dyštancovat, úplně stejně, jako nevidím důvod zavrhovat "zavrženíhodný" Parlamentní listy, který čtu denně, vč. výživnejch diskusí pod článkama. Ale stejně tak sleduju zprávy ČT 24, Radiožurnálu, a i skoro denně koukám na Soukupa (toho ovšem nevydržím nikdy déle, než od 20.10hod do 20.30).
Nepochybňuju tvůj názor, že věříš jen tomu, co se dá změřit nebo vidět. To já taky. Já ale bez toho slovíčka "jen". Nemůžu přece z možností vyloučit všechno, co změřit nejde. Ještě před 50ti lety byly měřáky a přístroje, kterejma se dala změřit nebo vidět jen nepatrná část toho, co dnešníma přístrojema. Tzn., že co nebylo tehdá možno změřit nebo vidět, to tehdá neexistovalo?

A ještě krátce k pí. Pekové: Věřím jí, že v mikroskopu vidí věci, doposud neznámý: "Vylejzá to z nějaký díry". Jo, to si myslím taky!!! Ale nemůžu stopro převzít její výklad o jedinym možnym způsobu vzniku tý díry. Protože ta může bejt vytvořená desítkama způsobů, z nichž jen jeden jedinej by taky mohl bejt cynickej, ziskuchtivej, mocichtivej lidskej záměr.

Ahoj a nezlob se na mě za moje názory.

únor 10, 2021 13:07
... : strejda
Iris, s Tebou se tu hezky povídá. Asi proto, že nemám pocit, že se bavím s kováříčkem. Zvláště, když venku je asi tak kolem mínus 12ti a nejlépe je doma. V teple. Dvůr mám zbavený té bílé hmoty, před vraty, kam mi to nahrabe pluh, také, takže mohu kdykoli vyjet a kdokoli může i přijet. I sanitka... :-)
Takže k věci. Čtu. Čtu asi všechno, co bych snad ani číst neměl. Co má také člověk dělat, když venku je to jako na Sibiři, že? A tak jsem se dočetl, že v jedné nejmenované nemocnici leží zbytečně několik desítek již vyléčených pacientů z covidu, ale nemocnice si je tam stále nechává, i když by mohli jít už dávno domů a nezabírat tak místo těm potřebným. Proč? Chápeš to? Proč? Vždyť nikdo přece neleží rád v nemocnici. A pokud to nepotřebuje, je to i na útěk.
Je to snad proto, že nemocnice získává za covid pacienta o mnoho větší platbu od pojišťovny, než za pacienta bezcovidového? A vidíš. Už jsme zase u dalšího proč. A Ty mi chceš říci, že v tom všem, už od samého začátku, se nejedná o prachy? A o tom byl vlastně ten článek. O zbohatnutí na celé té kovidové taškařici, kterou si jen tak pro sebe nazývám taškařicí, ale nijak to nepodceňuji. Takovou hygienou, jakou jsem dnes, jsem snad nikdy nebýval. A navíc: Ráno oloupaný plátek syrového zázvoru, k tomu silnější plátek citronu i s dužinou a na to lžička medu. Po snídani pak ještě i desinfekce ústní dutiny, včetně zažívacích orgánů, nejlépe 6x destilovanou desinfekcí. To by v tom byl čert, aby se mně to hnusné mutující svinstvo chytilo jako klíště.
Vidíš, a když jsme u těch klíšťat, očkování proti encefalitidě se nebráním, protože jí věřím. Proč? Protože je léty odzkoušená a funguje snad na každého. Teď, koncem února, mne čeká třetí injekce, kterou si dokonce sám platím. Dobrovolně a bez nucení. A také se na to nevydává očkovací pas... Měj se hezky a pusť si něco hezkého nebo se od srdce zasměj strejdovo plácání. Všechno je lék...
únor 10, 2021 15:27
... : strejda
Iris, ještě dodatek. Nahoře píšeš o celkovém proočkování. Ale: Bude to očkování něco platné pro každou mutační verzi nebo se s každou novou mutací musí vyrobit nová vakcína? Zatím víme o třech mutacích. Nebo snad už o čtyřech? Něco dalšího se sem hrne snad z Jižní Ameriky. Kdy tohle skončí..............
únor 10, 2021 15:39
... : Iris
Strejdo, psala jsem strašně dlouze, pak mi cinkla nějaká zpráva a já jsem z kudlanky vyjela a vše ztratila. Chci ale odpovědět, moc, protože bych ráda uvedla na pravou míru ty smyšlenky o lidech, kteří leží v nemocnici, aniž by museli.
Teď jen k tomu očkování.
Samozřejmě, že se mělo naočkovat bleskurychle najednou a všude, pak by se to zastavilo, ev. by se dochytala lokální ložiska. Nepovedlo se. Takže je možné, že opravdu některé další mutace už nebudou na očkování reagovat dobře. Britská je zatím v pohodě.
Podívej, při tomhle tempu očkování tak máme tedy naději, že než přijdeme na řadu, bude se očkovat už upravenou vakcínou, do které se přidá informace o mutaci. Podle vědců (netroufám si je citovat) to není nic těžkého. Skončí to jen tehdy, když se zastaví tahle nekontrolovatelná lavina.

Já mám teď v úmyslu - na rozdíl od tebe - jít ven, do hlubokého sněhu, nejradši bych dělala "obtisky", jako malé dítě. Jsme tu ve srážkovém stínu pod horami a málokdy máme takhle romanticky zasněženo. proběhnu se, pročistím plíce a přijdu ti napsat.

únor 10, 2021 15:59
... : Iris
Strejdo, nevím, o jaké jedné nemocnici jsi četl. Ale myslím, že to je reakce na titulek: "Už nemají covid, ale domů nemůžou. Proč zůstávají nemocnice přetížené?" A pokračuje to takto: V českých nemocnicích leží stovky pacientů, kteří už nefigurují ve vládních covidových statistikách, ale nemohou opustit nemocnici.

Je to ono?

Já už teď večer nemám moc sil psát, bývám v kondici jen ráno. Nechci ale také jen kopírovat článek, který to vysvětluje. Jednoduše - přijde člověk ve vážném stavu covid pozitivní, potřebuje umělou plicní ventilaci, je na JIPu ve vážném stavu, léčí se. Po dvaceti dnech už není oficiálně covid pozitivní, ale je totálně chabrus a domů, nebo i jen na obyčejné standardní lůžko nemůže odejít ani náhodou. Nikdo si ho tam schválně nenechává, že by za něj bylo víc peněz, nebo jak si to lidé představují, naopak, všem by se moc ulevilo, kdyby mohl odejít, ostatně okamžitě by na jeho místo stejně přišel další.

.....zároveň upozornil, že k pacientům také odlišně přistupují zdravotní pojišťovny. Úhrady za „covidové“ pacienty platí jen prvních 20 dní po pozitivním PCR testu. Poté jej považují za „standardního“ pacienta, přestože jeho stav často vyžaduje stále stejnou péči

Na přetížených lůžkách na ARO a jednotkách intenzivní péče totiž leží stovky lidí, kteří už nejsou covid pozitivní, přesto jim stav neumožňuje nemocnici opustit.

Ti lidé prostě jsou vyřízení, těžce poškození, proto nejdou domů.
Omlouvám se, ale dnes už nemůžu psát. O tom, jak probíhají platby, co je výhodné a co nevýhodné, jak není možné ošálit zdravotní pojišťovny, které vyžadují vysvětlení i pro desetikorunové rozdíly ve výkazech - o tom bychom mohli psát a diskutovat dlouze. Dělala jsem to posledních asi dvacet let. Jen tak si ponechat pacienty, aby nám "vyráběli peníze", to je naprostý blud, který žije jen díky neznalosti poměrů. Čím víc o tom člověk ví, tím víc tyhle nesmysly nemůže brát vážně.

Zítra třeba zase ahoj smilies/smiley.gif


únor 10, 2021 18:58
... : strejda
Iris, děkuji Ti za vyčerpávající odpověď. Lepší by bylo povídat si face to face, u skleničky vína, ale i tohle je vyhovující.
Vidíš, tohle se třeba od toho, kdo napsal ten článek, nedozvím. A už jsme zase u zmiňovaných médií. Novináři. Úkolem je napsat dramatický článek, aby byl čtený mnoha lidmi, protože ze sledovatelnosti a ze čtivosti se zase odvíjí cena reklamy. A je jedno, že se řekne pouze to důležité A a nikoli už nepotřebné B, protože jsme opět u peněz. A koho chleba jí, toho píseň pějí.
Ale stejně se nenechám očkovat a také nevím, zdali jsem, po infarktu v roce 2014 a následně po třech stentech, které mám v srdci, tím vhodným zkušebním králíkem. Vakcínu klidně daruji potřebným... :-) Krev mám zředěnou dostatečně lékem, navíc si ji ještě ředím sám, také se dezinfikuji jak jsem se nikdy nedezinfikoval, tromby se mi také netvoří, protože beru Betalog, Tritace a na ředění drahé Xarelto. Asi to znáš. Jen mne štve ta neustálá nevědomost, neznalost, tápání, zkoušení, kdo co vydrží a jak dlouho, spousta každodenních mediálních keců, žádné závěry a také žádná vize do budoucna. Jen politikaření. Asi mi rozumíš. A protože tu byla řeč o Soně Pekové, já té ženské věřím. Ona sama říká, že i když teď neprorazí, čas ukáže, že měla pravdu. A já jí držím palce. Ber to tak, že jsem starý pes, kterého novým kouskům nenaučíš. :-)
Iris, měj se hezky a užívej si života, jak jen to jde.

únor 10, 2021 21:50
... : Josef Kouba
Molekulární bioložka MUDr. Soňa Peková v rozhovoru pro časopis Reflex odpálila další bombu, v rozhovoru uvedla šokující výrok, že původní virus z jara loňského roku je pryč a zmizel! Informovala o tom [1] televize CNN Prima News. Ano, slyšíte správně, ten virus prostě zmizel a vyčerpal se. Jenže to hlavní, co v rozhovoru zaznělo, je naprostý šok. Podle bioložky jsme od jara byli svědky už 4 vln virové nákazy, přičemž ani v jednom případě nešlo o mutační vlny, ale pokaždé o úplně nové kmeny, které by měly mít úplně nové názvy.
Soňa Peková vysvětlila, že viry jsou si sice podobné, ale nepochází ze stejného kmenu, přičemž použila příměr se psy, aby to diváci pochopili. A toto přirovnání je opravdu trefné a velice důležité. Virus je jako pes, ale jednotliví psi se děli na plemena, čuvače, dogy, jezevčíky atd. Nikoho v životě nenapadne, aby řekl, že tento jezevčík pochází ze stejného plemene jako labrador. A stejně tak to nejde říct o virech, které jsou v médiích a politiky vydávány za mutace, rozuměj odchylky od plemene, že by jezevčík měl černou srst namísto hnědé, nebo že by jezevčík měl o něco delší packy nebo stojaté uši namísto visacích. To by byla mutace.

Jenže, když se před vámi zjeví obrovská doga, tak je jasné, že to není mutace jezevčíka, ale úplně jiné plemeno. A totéž podle Pekové platí o údajných mutacích těchto tzv. virů, protože jsou si sice podobné, pochází ze stejné rodiny koronavirů (nejsou to kočky, jsou to psi), ale nevychází z jarního kmene viru, který se objevil v Evropě na jaře minulý rok. Je to úplně jiné plemeno, je to jiný kmen. A tato změna nemůže a nemohla nastat mutací v přírodě, to je naprosto vyloučené, vysvětlila molekulární bioložka.


únor 11, 2021 04:43
... : Josef Kouba
Zajímavé zjištění lékařů.

Na površích není žádný virus! Přenáší se pouze dýcháním! To je fantastické
štěstí. Coronavirus na površích není životaschopný. Přenáší se pouze
dýcháním. Němečtí vědci včera shrnuli složitý a nákladný výzkum coronaviru.
Výsledky studie týmu virologa Hendrika Strecka z Heinsbergu zcela otočily
myšlenku přenosu nové coronavirové infekce. Po důkladném prozkoumání bytů
osob infikovaných coronavirem COVID-19 ve městě Heinsberg, kde epidemie
začala dříve než v jiných německých městech a kde je mnoho nemocných,
dospěli vědci k závěru, že na povrchu nejsou žádné životaschopné viry -
pouze neživotaschopné.Virologové týmu Hendrika Strecka nenalezli virus na
klikách dveří, na knoflících splachovacích cisteren ani kočkách. Dokonce ani
v domech, kde byli nakaženi všichni, nebyl na povrchu jediný životaschopný
virus! Infekce se nejčastěji vyskytovaly při tanci, na večírcích a oslavách
s velkým počtem hostů. Podle Strecka je nemožné se nakazit v kadeřnictví,
supermarketu, obchodě s oděvy a virolog se ptá, proč mohou supermarkety
fungovat a kadeřnictví obchody s oblečením by měly být zavřeny. Po celém
světě došlo v boji proti COVID-19 k závažné diagnostické chybě. Jak
prokázali italští vědci, ukázalo se, že hroznou chorobou není zápal plic,
ale lidé umírají ve větší míře na difuzní žilní trombózu. V tomto ohledu
došlo k urgentní změně protokolů pro léčbu pacientů s coronaviry v Itálii.
Spolu s antibiotiky, antivirotiky a protizánětlivými léky se začala používat
antikoagulancia. Podle informací od italských patologů nebyly ventilátory a
jednotky intenzivní péče potřebné. Jakoby měl potvrdit závěry italských
lékařů, je dokumentován působivý případ v USA, kde byla celá rodina
ošetřována doma. Léčba sestávala ze tří 500 mg tablet aspirinu rozpuštěných
v horkém nápoji z ohřáté citronové šťávy a medu. Následujícího rána se celá
rodina probudila a neměla žádné příznaky !!! Lékařský výzkumník z Itálie:
„Prostřednictvím 50 pitev úmrtí na COVID-19 patologové zjistili, že se
nejedná přesně o zápal plic, protože virus nejen zabíjí plicní buňky, ale
také provokuje endoteliální vaskulární trombózu. Stejně jako u difúzní
trombózy v cévách je primárně postižena plíce, protože je nejzánětlivější,
ale dochází také k infarktu mozkové mrtvici a mnoha dalším tromboembolickým
onemocněním. Protokoly ve skutečnosti ukázaly marnost samotných antivirotik
bez použití antikoagulačních a protizánětlivých léčebných postupů. Pokud by
Číňané spolu s konvenční protizánětlivou léčbou užívali aspirin, ředidlo
krve (obvykle předepsané starším lidem jako prevence trombózy) a investovali
do domácí péče, zachránili by životy mnoha postiženým lidem po celém světě
bez nutnosti intenzivní péče !!!Italský patolog také uvedl, že 50 pitev bylo
provedeno v nemocnici v Bergamu, 20 v Miláně (italská pitevní série je
nejvyšší na světě) a v Číně byly otevřeny pouze 3 úmrtí. A zdá se, že tyto
pitvy plně podporují informaci, že coronavirus způsobuje difúzní trombózu v
cévách. "Proto nejde o pneumonii, ale o plicní trombózu." Mezi nimi je velmi
velký rozdíl, což znamená, že mluvíme o vážné diagnostické chybě, v důsledku
čehož jsme zdvojnásobili počet míst pro zotavení na jednotkách intenzivní
péče se zbytečně vysokými náklady. “ Později musíme přehodnotit tyto
rentgenové snímky hrudníku, u nichž se před měsícem diskutovalo mnoho
sraženin v žilách, a přesto jim byla diagnostikována intersticiální
pneumonie. Ve skutečnosti to může plně odpovídat metastatické trombóze v
cévách. Léčba na jednotce intenzivní péče nemá smysl, pokud není nejprve
léčen a vyřešen tromb-embolismus. Pokud budeme ventilovat plíce, kterými
neproudí krev, nebude to mít žádný užitek, ve skutečnosti zemře devět (9) z
deseti (10) pacientů. Protože problém je kardiovaskulární, nikoli
respirační. Míru úmrtnosti určuje žilní tromb-embolismus, nikoli pneumonie,
jak ji diagnostikují čínští lékaři. Proč se tvoří krevní sraženiny? Zánět
způsobuje velké poškození tkáně, což vytváří prostředí příznivé pro tvorbu
sraženin, což zase způsobuje zhroucení dýchacího systému v důsledku srážení
krevních cév a ztráty krve v nich, protože hlavním problémem není virus, ale
hyperimunní reakce, která ničí buňku, do které virus vstoupil. Podle četných
analýz a přesné pitvy řady úmrtí na tento virus, stejně jako na základě
modelování chování viru a jeho přímého účinku na lidské buňky, můžeme dojít
k závěru, že ke smrti dochází v důsledku srážení krve. Ve skutečnosti
pacienti s revmatoidní artritidou nemuseli chodit na jednotku intenzivní
péče, protože jsou léčeni kortikosteroidy, což je silný protizánětlivý
prostředek. To je hlavní důvod, proč počet hospitalizací v Itálii poklesl a
nemoc se stala doma léčitelnou. S tímto důležitým objevem se můžete vrátit
do normálního života. A nastal čas tyto údaje zveřejnit, aby úřady v každé
zemi mohly provést vlastní analýzu těchto informací a zabránit dalším
úmrtím.
únor 11, 2021 05:58
... : NČ
Hm. Skutečně zajímavé. Bez ironie, i když spoustě termínů ani nerozumim. Přesto by mě ovšem daleko víc zajímalo, co já, laik, jako s tim.
Úplně stejně, jako by mě zajímalo, jak mám naložit s teorií doktorky Pekový, i kdyby měla pravdu.
Tohle, vejš popsaný strejdou i Pepou, je mi v praktickym dennim životě úplně plat prtný.
únor 11, 2021 06:16
... : Iris
Pepo Koubo - a co jako? Myslíš, že tohle všechno doktoři nevědí, proboha? Opravdu si někteří myslíte, že medicínu vystudují dementi? Že tady na internetu to rozlouskneme za ty blbečky doktory my, laici? Já tedy většině termínů zcela rozumím a nevím, v čem vidíš problém? Možná nerozumím Tobě, pak se omlouvám.

Míru úmrtnosti určuje žilní tromb-embolismus, nikoli pneumonie,


No ano, však jsem se o tom mnohokrát zmínila, naposledy tromboembolická komplikace postihla po covidové "chřipečce" i mojí mnohem mladší kolegyni. A tromboembolické komplikace nejsou důvodem k intenzivní dlouhodobé léčbě?? Kolikrát jsem na fb byla ve sporu s lidmi, kteří se vychechtávali tomu, že někdo známý umřel doma na mrtvici a ti pitomci nenažraní doktorští kvůli penězům napsali do úmrtního listu jako příčinu covid....hahaha.

Bylo by strašně dobré, kdyby každý řešil a dělal to, co umí, na co se vyučil nebo vystudoval. To, čím může být prospěšný společnosti, i kdyby to bylo pečení chleba, zpěv nebo šití bot. A kdyby lidé v těchto věcech neposlouchali každého, kdo se chce vykecat, vypsat se nebo, nedejbože, zalíbit nejširším masám. Doktoři se už hodně o té nemoci naučili, stále se zdokonalují a budou se i nadále o ní dozvídat všechno tak, aby mohli pomáhat, nikoliv vydělávat na utrpení..

Dokonce se ví, že covid poškozuje děti a přesně se zná mechanismus, jakým k tomu dochází. Vždycky si s kolegyněmi říkáme, že kdyby se více vědělo, jak to děti poškozuje a může (a nejspíše čím dál víc bude) poškozovat, byl by kolem toho najednou úplně jiný tanec, žádné hulákání za otevření škol. Jenže umírají jen staré duchny, tak co....my chceme lyžovat a bavit se!! smilies/sad.gif


únor 11, 2021 07:49
... : Iris
A Pepo Koubo, ještě jednou pro Tebe:

Nová vlna dezinformací o koronaviru z úst dr. Soni Pekové představuje vzhledem k číslům o epidemii už poměrně vážný celospolečenský problém. Když lékařka vykládá do tisku úplné nesmysly, představuje to ve vynervované a po roce epidemie velmi křehké společnosti hrozbu. Lidé – nejen ti biologicky vzdělanější, ale i pouzí chovatelé psů – hloupost a nepravdivost jejích výroků poznají. A když pak jiní lékaři říkají do jiných médií pravdu, tak už jsou díky nesmyslům z úst dr. Pekové apriorně podezřelí. Nevím, zda svým bludům dr. Peková opravdu věří nebo zda jde o bizarní obranný konstrukt. Ale pro společnost jsou její slova stejně nebezpečná jako okázalé procházky Václava Klause staršího bez roušky.

I když to laikům dává smysl, odborníci s Pekovou nesouhlasí a to tak, že ve velkém počtu. Ona je nějaká vědma, kandidátka na Nobelovu cenu, Johanka z Arku ? Že říká to, co lahodí uším a očím laiků, zatímco odborníci jsou z jejich závěrů znechuceni, to svědčí o čem?

A Strejdo, nic ve zlém, ale proč jí fandíš? Proč si lidé přejí, aby to bylo špatné a nefungovalo to, co si myslíme, že by nám mohlo pomoct? Mimochodem - už tolikrát jsem četla, že se někdo milerád vzdává svojí vakcíny ve prospěch nás, zaslepených ovcí....a vakcíny nejsou a mocní si na ně chodí protekčně. Nedalo by se to nějak sepsat? Jako jmenovitě - já, ten a ten, narozen tehdy a tehdy, předávám svou vakcínu, na kterou mám vzhledem ke svým komorbiditám naprosto zasloužený nárok, ve prospěch iris....Moc bych byla vděčná, přátelé moji milí. smilies/smiley.gif
únor 11, 2021 08:05
... : *deeres*
Už jsem se do toho nechtěla motat, každý má svůj názor a má na něj právo.
I já věřím Soně Pekové, ona byla první, která zde Covid detekovala , ale vzápětí jí zařízli a neustále jí dehonestují. Peková není sama, kdo nemá prostor ke svým vyjádřením:
https://voxpopuliblog.cz/nejen-sona-pekova-ale-i-vyhlaseny-norsky-virolog-rika-ze-je-virus-z-laboratore/
Pokud po mně někdo bude požadovat souhlas, že se vzdávám vakcíny, tak to klidně podepíši, Stejně tak, jako klidně podepíši, že nechci očkování proti chřipce. Pořád jsem přesvědčena, že je nás hodně, kteří mají tak dobrou imunitu, že je to nesklátí, nebo alespoň nesklátí tak, že na následky zemřou, nebo budou celoživotně postiženy.
Když si to shrnu, tak vyšetřovací komise ve Wuhanu vlastně nic nezjistila. Ani nemohla, po uplynutí celého roku mohly být čínské laboratoře, potažmo americké, klidně vypáleny až do základu. Verdikt zní, že virus s největší pravděpodobností z laboratoří nepochází, ale je od těch hajzlů netopýrů, co s nimi spolupracovali luskouni. Ti netopýři jsou ne nadarmo ve všech hororech, nejenom, že přenášejí vzteklinu, ale pijí nám i krev tím, že jsou rezervoárem všech možných virů.
A protože netopýry a luskouny nedokážeme vyvraždit tak, jako norky, tak jsme se zaměřili na vakcinaci obyvatelstva. Jenže ono to jaksi nefunguje. Nedostatečná výroba, nedostatečná proorganizovanost distribuce a aplikace a v neposlední řadě tu je čím dál větší počet odpíračů vakcíny. Astra Zeneca je první na tapetě, ludé nechtějí druhořadou vakcínu, ono to s účinností nejspíš nebude tak skvělé, jak tvrdí výrobci.
Co se týká Pfizer, tak si najděte video, kde Uğur Şahin, tvrůrce vakciny, sám a ani jeho zaměstnanci není očkován. Zdůvodňuje to tím, že jsou mladí, vakcín je málo a ještě nejsou na řadě. Prý si ještě klidně počkají. smilies/grin.gif
O Osnabrücku jsem psala výše, ani tam nedohledali, odkud se v uzavřeném pečovateláku vzala britská mutace. Objevily se spekulace, že senioři se nedobrovolně stali pokusným králíky fy Pfizer, která na nich testovala účinost vakciny na britku. Možná jste si také všimly, že ta britská mutace se najednou, zničeho nic objevila ve velkém množství ohnisek, kde by byl nepravděpodobný přenos nákazy?????
Zřejmě nejpodstatnější je informace, že se nedostanete k lékům, které jsou známé a bezpečné, ale byly vyloučeny z diskursu cenzurou a byly staženy z lékáren.
Plaquen, Ivermectin nebo Isoprinosine. Místo toho, čekáme na schválení Brusele a teprve pak následný nákup léků. Jde o přípravky Casirivimab/Imdevimab od firmy Regeneron a o protilátku Bamlanivimab, kterou vyvinula farmaceutická společnost Eli Lilly.
Proč to? Zase jde o peníze. O naše peníze.
únor 11, 2021 10:21
... : strejda
Ahoj Iris.
Vidím, že tohle by byla debata na dlouhé zimní večery. Ale nehodlám Tě opruzovat svými názory.
Chtěl bych však, abys věděla, že nijak nezpochybňuji názory Tvé. Jen si je řadím, třídím, skládám. Vždyť já jsem v tomto oboru úplným laikem. Celý život jsem se zabýval vysokofrekvenční technikou. A to je diametrální rozdíl, že? Spoléhám však na informace, které si kde přečtu, které si pak přefiltruji a zařadím si je do jakési mozaiky. To je celé.
Ptala jsi se, proč fandím Pekové. Odpovím Ti, že z prostého důvodu. Já ji nefandím jaksi doslova. Já ji jen přeji, aby se jí splnila ta její vize, kterou se celou dobu zabývá, že původní netopýří virus byl uměle modifikován tak, aby zasáhl větší část populace. A jak psala, ve zmutované verzi nenašla základ viru původního. A to je divné jak jí, tak i laikům, jakým jsem třeba já. A proto se upnula k variantě, že virus je uměle modifikován. Nakonec znalosti současných mikrobiologů jsou na takové úrovni, aby něco podobného mohli prohlásit. Proč by nás měla mystifikovat? Někdo asi navrhne, že pro její zviditelnění. Já si to však nemyslím.
Iris, jistě si pamatuješ, kdy tu před léty byla ta ekonomická krize. Po jejím odeznívání jsem četl názory, že za pár let přijde krize mnohem razantnější, mnohem silnější, která zachvátí celou planetu.
Uplynulo několik let a hle, ta předpovězená krize je tu. Jen s tím rozdílem, že je doprovázená krizí zdravotnickou. A opět mi vše zapadá do jakési mozaiky. Do plánované celosvětové krize, nyní navíc doprovázené snížením populace na Zemi. Ne, nebudu už pokračovat. Mojí chybou je asi jen to, že moc čtu, že si dávám dohromady věci, které spolu třeba ani nesouvisí, ale... Jak to, že to tak všechno vychází?
Vezmi si volby v Americe. Trumpa už tam nepotřebovali jen z toho důvodu, že si začal podávat ruku se Sev. Koreou, že odmítal válčení, že stahoval vojáky ze světových válčišť. Potřebovali tam jakousi loutku, šaška, ve formě Bidena. Mám pokračovat? To už nemá smysl. To už se dostáváme mimo rámec tématu. Takže Iris, tohle je ta moje mozaika, do které mi zapadá, ale i proti mé vůli, spousta věcí. Pak bych mohl pokračovat řízenou migrací, podporovanými nezizkovkami a já nevím čím ještě. Prostě to vidím tak, že svět už se v prdel obrátil. Hezký den. A nenech si mými názory zkazit hezký den. :-)


únor 11, 2021 13:00
... : Iris
Strejdo, v pohodě, samozřejmě, že máš absolutní právo rovnat si názory podle svých zkušeností, preferencí, založení a momentální situace. To děláme všichni. Jen mě napadlo, že úplně nejvíc bys mi mohl porozumět až tehdy, kdyby se rozhořela nějaká stejně vypjatá celospolečenská debata ohledně vysokofrekvenční techniky smilies/smiley.gif Několikrát se tady mezi vámi, kudlančími mužskými, odehrála odborná technická debata a já jsem jen zírala, byla jsem úplně vedle. A kdybys musel číst - třeba na fb a pod různými články, dohady a selské rozumy na téma vysokofrekvenční techniky (já ani nevím, co to je smilies/wink.gif ), které by byly absolutně mimo mísu a přesto by si všichni ti absolventi vysoké školy života mysleli, že tomu dobře rozumí, protože to četli tuhle a tamhle a jedna paní přišla s teorií atd., jistě bys to také nesnášel úplně flegmaticky. Tím nemyslím, že vy tady píšete absolutní nesmysly, to ne, ale je z nich znát trochu neznalost, to je jasné. Ale ke zdraví se smíte vyjadřovat, je to obecně lidské téma. Tak musíme jen doufat, že se z toho vykřešeme bez větších ztrát, já si tedy myslím, že to nejhorší zanedlouho přijde, skutečně se obávám absolutního zdravotnického kolapsu a zcela dobrovolného lockdownu. Jednou jsem někam psala, že si myslím, že náš národ, který umí jen mudrovat a švejkovat, potřebuje prostě zažít ty mrazáky v ulicích, jinak s ním nic nehne. Kéž se to nestane. Měj se také hezky, venku svítí sluníčko a to je hned jiné. smilies/smiley.gif
únor 11, 2021 13:32
... : Pavlína
Většinou jsem tu jen němým čtenářem; teď však nemůžu jinak.
Iris, 100% bych podepsala absolutně všechno, co jste "k věci" napsala. Mnohdy zírám, jak dokážete naprosto přesně vystihnout to, co si myslím, ale marně hledám ta nejvhodnější slova. A že jinak jsem nějaký rétorik!
Stejně jako Vy - i já jsem mj. od fochu, z resortu zdravotnictví. Taky bych si netroufla kecat třeba do elektroniky a důvěřuji těm, kteří jí rozumí (takže všichni :-D).
Já rozhodně nejsem příznivcem současné vlády a jejich restriktivních nástřelů. Nemám se ani za tupou hlavu; právě i proto, že se snažím si i tuto problematiku nastudovat, přemýšlím o ní, vyhledávám nejen z tuzemských zdrojů, vídám se a polemizuji i s kolegy a přáteli z jiných nemocnic (konkrétními a hmatatelnými; ne že někde vyčtu, že tam či onde někdo prý něco řekl či napsal); a ano, spoléhám se i na vlastní oči u nás v nemocnici, například...
Netrpím nedůvěřivostí a nenechávám se do ní vmanipulovat. Podezřívavosti, že ti všichni okolo chtějí jen rozsévat strach a hrabat peníze. Že špitály jen fixlují s čísli, aby dostaly víc. Zná ten, kdo toto tvrdí, aspoň bazální princip ekonomiky zdravotnictví?? Platby pojišťoven? Systém DRG??
S kolika přáteli jsem skoro na válečné stezce - a mají mě (asi) za ovci, která samostatně nemyslí a nechává sebou orat?
Taky bych taky bych už ráda vyrazila shoppovat, na spinning či na vínko do hospody. Že si přeji návrat studentů do škol. Že bych ráda odhodila ten hadr (to trošku kecám. Víte, kolik jsem ušetřila za makeup?? ještě pár desetiletí a jsem v balíku!). Ale... no a to bych mohla stále dokolalala smilies/sad.gif
Každý z nás hájí zdroje a to smýšlení, které je nám pohodlné. Nám oběma skupinám (popíračů a věřících) jde vlastně o to samé: aby už byla NORMA. Jen – jdeme k tomuto cíli každý úplně jinou cestou. Já si nevolím tu prostřednictvím stihomamu a revolty. Protože VÍM, proč. A to je celé
únor 11, 2021 17:16
... : Iris
Pavlíno - ani nevíte, jak jsem ráda, že jste tady a ozvala jste se. Vždycky jsem si myslela, že je tu spousta lidí, dokonce i zdravotníků, kteří jen čtou a nepíší - také jsem mívala výhradně čtecí období. O to více si vážím toho, že jste vystoupila ze svého mlčení a podpořila svou přítomností a názorem nás, kteří to máme stejné. Mimochodem, platby pojišťoven a systém DRG jsou věci, kterými jsem se před odchodem do důchodu živila a musím říct, že DRG mě skutečně ohromně bavilo dělat, to jen mezi námi děvčaty smilies/smiley.gif Ano, lidé mají velmi naivní představy o tom, jak se v nemocnicích dá "nahrabat" smilies/wink.gif A ano, trpíme jakýmsi stihomamem, nedůvěřivostí a potřebou neposlouchat jakékoliv autority, revoltovat. V minulých časech to náš národ možná pomáhalo dostávat z průšvihů a ponížení, teď je to ale kontraproduktivní. Jeden z našich téměř nejcharakterističtějších národních rysů, nás teď vede do pekel.
Tak jestli pracujete, držte se v dobré fyzické i psychické kondici, myslím, že nás teď bude čekat velmi těžké období, přinejmenším do nástupu léta. A rozhodně Vás moc prosím, objevte se tady častěji s nějakou poznámkou či zprávou o stavu věcí kolem Vás smilies/smiley.gif A doufejme v nějakou rozumnou normu spolu.
Jo a s tím make-upem naprosto souhlasím smilies/cheesy.gif I za vlasy jsem dost ušetřila. Jen jsem zvědavá, jestli se dostanu zase do nějakého civilizovaného režimu, až to skončí, aby se ze mne nestala divoženka.
únor 11, 2021 18:16
... : NČ
A dyť jo. Každej máme svý kámoše. Což ovšem neznamená, že bych nečetl a nebral v úvahu všechno, a až teprve podle toho si zvolil kámoše.
Takže já, ve výsledku všeho, přecijen radši Konvalinku.
Už taky proto, že paní Pecková nenabízí žádný řešení, co teda teď s tim. Což mě osobně vždycky zajímá nejvíc.
Nepotřebuju motoru v autě rozumět, nepotřebuju už dneska vlastně ani vědět, kde motor je. Chci ale vědět, na co musim šahat a šlapat, aby to jelo.
Kvantovou fyziku taky nechápu, stačí mi vědět, že když zmáčknu puntík, tak zapnu televizor a on ukáže obrázky.
únor 11, 2021 18:17
... : *deeres*
Myslím, že nabízí, stačí najít tu jeskyni. V případě, že má pravdu.
únor 12, 2021 13:38
... : mamča
*deeres* : Skoro v každé jeskyni bydlí netopýři, a pravděpodobně všichni netopýři budou nositeli toho podivného viru, který jim nijak nevadí. Až když se nějaká hospodyňka rozhodla z netopýra uvařit polévku, nastal ten průšvih.
Je s podivem, že se vir varem nezničil. Asi netopýra nedovařila a hned tam šoupla nudle...
únor 12, 2021 13:57
... : *deeres*
Netopýři tu existují tisíce let a u nás jsou dokonce zákonem chránění.
Jenže najednou si vzpemněli, že chtějí planetu jenom pro sebe a rozhodli se nás vyhubit. Nejdřív zkoušeli SARS, pak zase MERS a když se nepovedlo, tak na nás pustili Covid.
Laboratoře ve Wu-chanu byly zaměřeny na výzkum nejsmrtelnějších patogenů na světě, už před třemi lety prosákly zprávy o nedostatečnému zabezpečení výzkumu.To popírá vysoký představitel laboratoře Yuan Zhiming.
K opačné variantě se například přiklání francouzský virolog a držitel Nobelovy ceny za fyziologii nebo lékařství z roku 2008 Luc Montagnier, který nadále tvrdí, že covid-19 pochází právě odtud. Dříve se o této možnosti zmiňovali britští ministři či američtí vědci. Koronavirus nebyl uměle vytvořen, říkají tajné služby USA. Vznik následkem nehody v laboratoři však nevylučují.

A tak tam konečně přišla komise, aby zkoumala, jestli je laboratoř viníkem. Samozřejmě, že po takové době nic nenašla a tak opatrně sdělila, že s největší pravděpodobností virus z laboratoře nepochází.

Prej z nudlí smilies/grin.gif
únor 12, 2021 16:18
... : *deeres*
Když si přečtete o laboratoři ve Wu-chanu, tak možná stejně jako já nebudete věřit tomu, že za to může špatně uvařený netopýr nebo luskoun.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Wuchanský_institut_virologie
únor 12, 2021 16:33
... : NČ
Jo, Deer. Nabízí. Akorát, co jako s tim dál? Nenabízí, kdo, kde a jak tu díru jako má hledat. V Číně, v Rusku, v USA?
Mně se prostě nezdá, že něco takovýho by se dalo utajit. Taky se mi nezdá, že statisíce vědců celýho Světa, všech protichůdnejch politickejch i ekonomickejch zájmů, nejsou schopni na stejnej závěr, podle Pekový přitom tak jasnej, přijít. Jistě se nabízí myšlenkana záměrnýho zdecimování lidstva. Ale čí jako je ten záměr? Sorosův? Putinův? Strýčka Si? Kimův? Gatesův? Iluminátů? Židů? Jestli něčí z nich, proč ho ještě nenapadla žádná protistrana s konkrétním obviněním, když je to v mikroskopu vidět na první pohled? Proč např. Američani neobvinili z úmyslnýho činu Rusáky nebo Číňany?
Takže, co s takovou hypotézou, která, i kdyby byla pravdivá, jen říká, že veškerý snahy o potření toho svinstva osobní ochranou, lokdaunama, očkováním, jsou zbytečný, protože, když se začne potírání dařit, tak Zloduch vypustí z díry další čubu?
únor 13, 2021 06:56
... : Iris
Přesně tak, NČ. Zapomněla jsem, jak to bylo, ale jednou mě pobavilo, když kdosi napsal do debaty, že je úžasné, že celému vědeckému světu a všem nadnárodním korporacím musí věci vysvětlit Franta z Dolní Horní a Máńa z Mostu, přesné znění bylo vtipnější. Dr. Peková není sice švadlenka, ale její odborné vědomosti a zkušenosti nemohou konkurovat světovým mozkový kapacitám, ve vší úctě. Možná proto jí tolik "obyčejných" lidí rozumí, zatímco opravdu fundované vědecké práce jsou cupovány a hloupě zesměšňovány Voxem papuli.

Jinak se musím vyzpovídat, milí přátelé.
Skončila jsem s bezbřehým altruismem a poprvé jsem odmítla pomoc své nemocnici.
Nejsem líná a ta práce by mě moc a moc bavila, jak jsem už výše napsala. Jen mě opravdu demotivuje debilita mnohých mých spoluobčanů i představitelů vlády. Já mám nasazovat zdraví a možná i život kvůli lidem, kteří se vysmívají zveřejňovaným číslům o počtu nakažených a stavu nemocnic? Denně čtu i na našem městském fóru poznámky typu:...a tomu pořád ještě někdo věří, těm nadsazeným číslům? Hahaha..." nemocnice prázdné bla bla bla...A spousta lajků. Hihňající se smajlíky pod téměř tragickými zprávami, poznámky o uměle vytvářené panice a zdaleka ne tak dramatické situaci. Lidé si zalyžovali, masově zabobovali a teď se chystají do krámů a hospod, domlouvají se a povzbuzují se - paráda smilies/sad.gif A jedním dechem doporučují rizikovým skiupinám, ať se laskavě uklidí někam do bezpečí a neprudí. Dobře tedy, proč bych já, riziková skupina, kvůli něčemu takovému měla stále riskovat svůj život? Prdlajz. Amen.

Doufám, že mě neodsoudíte moc příkře, nedalo mi to, nepřiznat se, když mi tu mnozí tak děkovali za to, že pomáhám. Už ne.
únor 13, 2021 08:21
... : mamča
Iris : Žádné odsuzování nečekej. Pomohla jsi nad rámec svého "důchodcovského" času, když to bylo nejvíc potřeba.
Teď se chraň před nákazou, jako ostatní členové rizikové skupiny občanů. Zdraví a život máš jen jeden.

únor 13, 2021 10:10
... : NČ
Naprosto ti, Iris, rozumim. Taky by mi nestálo zato, riskovat zdraví pro nějakýho idiota, nakaženýho při protirouškový demonstraci.
Já sice nemám se zdravotnictvím nic společnýho, už ani jako gynekolog amatér, ale chtěl jsem se nějak zapojit, napadlo mě, že třeba při nějaký administrativě při očkování v nějakym velkocentru. Samozřejmě zadara, času mám nechutně přespříliš, mezilidskejch kontaktů naopak žalostně málo. Tak proč nepomoct sobě i jinejm? Jen bych předem určitě chtěl bejt naočkovanej, což jsem donedávna považoval za automatický, při mym věku 73.
Tenhle tejden mi rádio řeklo, že lidí je na to dost, tak už na to prdim.
Přeju všem pěknej slunečnej den.
únor 13, 2021 11:00
... : Iris
Mamčo, NČ - díky, trochu mám pořád výčitky, takže jsem ráda za každý hlas, který mi to schvaluje a není z mé rodiny, ta mi jednoznačně nadávala už na podzim.

NČ - pravda, trochu se mě samozřejmě i dotklo, že mi nenabídli očkování. V tomhle se mnou nepočítali, že... Už teď bych mohla mít za sebou cca 10 dnů od druhé dávky, jako moje mladší rodná sestra, také zdravotní sestra. A pak bych až tak neváhala s nějakými formami záskoků dle potřeby. Příjemně jsi mě překvapil tou nabídkou pomoci, já myslím, že v budoucnu, pokud se rozjede opravdu očkování ve velkém, budou shánět i řekněme pomocné laické síly a budou rádi za jakoukoliv pomoc, třeba zrovna tu chlapskou. I kdyby šlo o nějaké to administrativní rovnání či jen úklid pomůcek po očkování, jízdy autem apod.
únor 13, 2021 11:26
... : NČ
Už jen ranní perlička.
Zrovna teď před chvílí jsem dostal esemesku, že nějakej Matteo (r. 2000) je pozitívní, nesmí se deset dnů stýkat, a ještě nějaký pindy. Za moment další esemeska, ať nahlásí, s kým se stýkal bez ochrany. A v případě nejasností najde vysvětlení na nějaký šílený internetový adrese s šílenym asi desetimístnym kódem. "Na sms nelze odpovědět". Tak jsem tu zběsilou adresu i se zběsilym kódem zkusil zadat do internetu - jenže "adresa neexistuje". Chtěl jsem jen někoho upozornit, že mají blbý číslo, protože stopro vim, že nejsem Matteo 2000, ani s nim neměl styk, že já ani muj telefon jsme už déle žádnej styk neměli, už vůbec ne bez ochrany, ani na testech na Bulovce nebyli. No, tak holt se Matteo (2000) asi vůbec nedozví, že zadal blbě telefonní číslo.

Sorry jako!!! Ale takovouhle chytrou karanténu a chytrý trasování si můžou narvat rovnou do zapařený řitě! Jestliže je st. správa tak neuvěřitelně neschopná, stupidní, že uživatelsky pochopitelný, logický, příjemný prostředí nedokáže vytvořit ani za rok, tak co jako vlastně furt po lidech chtějí? Pokud se nemejlim, tak zjara bylo na "boj s coronou" slíbeno 1.200 miliard Kč.
únor 14, 2021 08:45
... : mila1
Iris, udělala jsi už hodně a rozhodně Tě nikdo nemůže odsuzovat, že nyní jsi pomoc odmítla. A nechápu, proč Ti nenabídli očkování. Už jen za to, cos pro ně v říjnu dělala.
únor 14, 2021 09:23
... : mila1
Jinak zajímavost ohledně očkování, konkrétně vakcínou Pfizer. Dcera byla jako zdravotnice už očkovaná oběmi dávkami - po první dávce byla jen trochu unavená a dva dny ji bolela ruka, po druhé dávce se víceméně složila - velká bolest hlavy, únava, zvýšená teplota, zimnice. Očkovali ji v pondělí, až ve čtvrtek jí bylo dobře. I její kolegyně popisovaly podobnou reakci, v podstatě čím mladší člověk na očkování šel, tím větší reakci měl. Kolegyně kolem 60ti neměla kromě bolesti ruky v místě vpichu vedlejší účinky žádné. Je to zajímavé, jak odlišně může imunitní systém na očkování reagovat, tak jen aby vás to nepřekvapilo, až na nás s očkováním přijde řada...
únor 14, 2021 09:33
... : zuza
NČ a nenapadlo tě, že nějaký deb.l dal schválně nějaké, hlavně špatné, telefonní číslo?
Proč zrovna nadávat na státní správu ... Jen si živíme nenávist.
únor 14, 2021 09:55
... : mamča
NČ : Jestli Tě to moc neobtěžuje, tak zavolej na Bulovku, že "Mateo 2000" asi popletl telefonní číslo, a že někde lítá nakaženej a vesele šíří nákazu, protože o ní "asi" neví.
Určitě tam na něj mají i jiný kontakt, tak ať ho tam dopraví "pomahači a chrániči" v klepetech :-).
Žalovat se nemá, ale hlásit se to musí ! :-)
únor 14, 2021 10:41
... : Iris
Milo, přesně to, co popisuješ u dcery, teď také hlásí naši lékaři, se sestrami jsem nemluvila. Po druhé dávce je jim malinko hůř. Zatímco moje rodná sestra, která už zanedlouho bude mít šedesát let, obě injekce prožila bez jakéhokoliv dyskomfortu. Nevím, jestli je to dobrá zpráva, protože ta reakce ukazuje na to, že imunizace dobře probíhá. Ale je to vyzkoušeno na velkém počtu lidí, takže asi je to očekávatelné a i přes to vakcína funguje. To očkování mi nenabídli, protože je to prý nenapadlo, proč jsem se prý nepřihlásila? Jenže já jsem taková.....senior-nesenior, zaměstnanec-nezaměstnanec. Pro své zaměstnance zařizovaly vakcíny vrchní sestry oddělení, já vlastně ani nevím, kam teď patřím, takže tak. Zvláštní je, že v nouzi si vzpomenou. Jsem ráda, že jsi v pořádku. smilies/smiley.gif
únor 14, 2021 12:00
... : NČ
Vidím, že mě máte za blba. Tak ještě jednou voblíznu, co jsem napsal: "Chtěl jsem jen někoho upozornit, že mají blbý číslo......!"

A nejsem ani bezdůvodnej nadávač na st. správu. Voblizuju: "Jestliže je st. správa tak neuvěřitelně neschopná, stupidní, že uživatelsky pochopitelný, logický, příjemný prostředí nedokáže vytvořit ani za rok, tak co jako vlastně furt po lidech chtějí?"


únor 14, 2021 12:32
... : mamča
NČ : To není o neschopnosti vytvořit uživatelsky přátelské prostředí, ve kterém by se mohl úspěšně pohybovat i "blbej".
To je o lidech, kteří tu aplikaci programují, a nedají ji před uvedením do provozu otestovat několika laikům. Vždyť pro laiky je přímo určená !
Oni ve své "chytrosti" nechápou, že někdo nechápe.

únor 14, 2021 12:49
... : NČ
No dyk jo, Mamčo. Já taky nenadávám ajťákum, ale st. správě, která za paskvily platí a pouští je ven.
Je to to samý, jako registrace k očkování. Tu jsem naštěstí ještě nezkusil, ale co o tom čtu, to mi docela stačí.
únor 14, 2021 13:37
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]