O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VERONIČČINA MEXICKÁ TELENOVELA - 3. PDF Tisk E-mail
Neděle, 24 leden 2021
Tak tedy, máte to mít. Zde je závěrečné pokračování mé mexické telenovely. Ponížení, stud, zloba, neštěstí, zoufalství, bezmoc, roztříštěnost a spousta jiných negativních emocí se mnou cloumaly, když jsem se vracela do svého přechodného bydliště. Rozhodnuta, že odjedu okamžitě a opustím to neorganizované a špinavé město, horečnatě jsem začala balit kufry a všechny serepetičky, které jsem za rok v Mexiku nastřádala.

 


Sergio ještě našel odvahu, aby mi celou situaci vysvětlil, a tak jsme se sešli.

Vysvětloval mi, že jeho rodina ctí staré tradice, o zasnoubení věděl, a také na to musí přistoupit, jinak ho rodiče vydědí.
Víte, jak to v telenovelách chodí, že?

Muž se postaví rodině i osudu a rozhodne se pro svou milovanou.

 

 

Na obrázku může být: obloha, tree, outdoor a nature

 


No, tak já jsem si zahrála v telenovele bez happy endu.

Můj drahý se rozhodnul ctít tradice a oženit se s domluvenou snoubenkou. Svatba měla být za 14 dní.
Na svatbu jsem pochopitelně pozvaná nebyla, a tak jsem se rozhodla opustit Mexiko okamžitě.


Můj porouchaný mozek začal opět fungovat a já jsem v sobě našla ještě zbytky pragmatičnosti a logického uvažování, které mi zůstaly.
Když jsem se blížila k letišti, zděšeně jsem si uvědomila, že už mám propadlé vízum, kterým se musím prokázat při odletu.


Protože jsem nechtěla riskovat mexické vězení a s tím spojenou prohlídku dutin od té velké Mexičanky, která byla dříve pravděpodobně Mexičan, musela jsem najít schůdné řešení, jak tuto prekérní situaci elegantně vyřešit. V letištním kiosku jsem zakoupila sadu obálek, do jedné obálky jsem vložila jinou přeloženou obálku a 20 USD.
Když jsem přicházela k pasové kontrole, měla jsem pěkně v kalhotách a se zatajeným dechem jsem doufala, že moje finta vyjde.

 

 

Na obrázku může být: one or more people, tree, sky, venku, voda a nature

 


Přišla jsem k celnímu policistovi, zamávala jsem řasami, popotáhla jsem si výstřih u trička a opravdu nenápadně jsem mu podala obálku, která vypadala velmi naditě.
Celník souhlasně kývnul, mrknul, strčil obálku rychle do kapsy, dal mi razítko a já mohla jít.


Když už jsem s úlevou seděla ve startujícím letadle směr Evropa, představovala jsem si, jak se bude celník divit, co jsem mu to podstrčila a neubránila jsem se škodolibému úsměvu pod knírkem.
Při přestupu v Paříži mi jeden kufr vykradli a druhý ukradli úplně.

Docela hořký konec slibného dobrodružství v Mexiku...

 

A tak jsem shodou nešťastných náhod přišla o všechny nevyvolané filmy, tím pádem o všechny fotografie, neboť telefony s fotoaparátem byly v té době myšlenkou budoucnosti.

I tak mi zůstaly veškeré vzpomínky, které mi nikdo nevezme, pokud tedy nedostanu Alzheimera.

 

 

FIFA World Cup 2026™ - Host Cities - Candidate Host Cities - Candidate Host  City: Mexico City - FIFA.com

 


Asi po roce mi Sergio napsal e-mail, kde mi poslal fotky své dcerky. Neubránila jsem se slzám, ale už to byla uzavřená kapitola.


Po osmnácti letech od pobytu v Mexiku si mě Sergio našel na Linkedin.

Happy end nečekejte.
Naše osudová láska se smrskla na pár zdvořilostních frází. Sergio je teď významným a uznávaným architektem a podílí se na historických projektech.

Jsem na něj pyšná a doufám pro něj, že je šťastný i beze mě.


Viva la Mexico!

 

VERONIKA, divoška posmutnělá

 

 

Komentáře (5)add feed
... : d@niela
Veronika má ty nejtoulavější boty.
Už jsem od ní dostala další a další zážitky; až si říkám, jak je to fajn, když je člověk opravdu svobodnej - tedy v pravém tom slova smyslu, a může se bez obav toulat světem...
Ona byla snad v každý nádherný divočině!
leden 25, 2021 08:36
... : mamča
d@niela : To je ovšem dar, to se nedá naučit. Obdivuju zejména holky, co si do báglu dají rezervní spoďáry a jdou dobývat svět.:-)
leden 25, 2021 12:43
... : strejda
Jak to tak čtu, jsem docela rád, že Ti ten Sergio nevyšel podle Tvých představ. A jistě bys nebyla na Kudlance... Neber to zle, ani osobně. Neznáme se, znám Tě jen ze Tvého povídání zde, ale protože jsem takový starý usedlý pardál, dá se říci, že i zkušený životem, umím si docela dobře představit Tvůj život tam, navíc k nevoli jeho rodičů. Veroniko, nevím sice proč, ale něco mi napovídá, že je dobře, že jsi se vrátila a usadila se tam, kde je krásně. Kde je čisto. Kde vládne určitý řád. Hygienou a celkovou čistotou počínaje a vzděláním lidí kolem Tebe konče. A jistě i fungováním zaběhlých tradic.
Také znám trošku svět, bohužel jen z vyprávění a z tisíců fotek od dcery. Jako letuška British Airways poznala snad celý svět – krom pólů pochopitelně a o Mexiku mi tehdy povídala, že by tam nechtěla žít už jen z důvodu hygieny, životního stylu a obrovské negramotnosti většiny obyvatel. Ty fotky moderního města (centra) jsou jakýmsi pozlátkem, ale uvnitř je to opravdu něco jiného, řekl bych až neevropského. Předměstí, vesnice, venkov. Říká se venku HUJ, uvnitř FUJ.
Docela mne šokovala Tvá odvaha, rozhodnutí a rychlá reakce, když jsi zjistila, že máš propadlý pas. Klobouk dolů nad Tvou rozvahou. To se přiznám, že takhle elegantně bych to jistě nezvládl. To já jsem posedlý, až odporný určitými jistotami. Myslím tím třeba finančními, časovými, prostě žádná hektika a stres.
leden 25, 2021 15:43
... : Veronika V.
Mily strejdo, to prijde s vekem. Mne bylo 20, kdyz jsem odletala do Mexika a 21, kdyz jsem se vracela. Ted je mi 38 :-)
Jsem chytrejsi, rozumnejsi a zodpovednejsi.
leden 25, 2021 18:05
... : strejda
To je dobře. Fandím Ti a přeji jen to dobré a hezké.
leden 25, 2021 19:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]