O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TI TRAPNÍ BRITŠTÍ TURISTÉ... PDF Tisk E-mail
Neděle, 10 leden 2021
Středověká zahrada - WikiwandŽili byli obyvatelé jedné prastaré rakouské vesničky, založené před osmi stoletími, a dodnes jich tam sto šest stále má trvalé bydliště. Je to vlastně malá osada v obci Tarsdorf v okrese Braunau am Inn v Horním Rakousku, poblíž hranic s Bavorskem, kousek od Salzburgu. A jak to tak bývá, byla pojmenována po svém zakladateli, hraběti Foccovi. Průšvih pro tamější obyvatele však jsou anglicky mluvící turisté, ponejvíce Britové. Začalo to po druhé světové válce…

 

 

 

Nejspíš na tuto adresu nějaký oficír zabloudil, zachechtal se, nafotil - a už to jelo:  britští a američtí vojáci, kteří zrovna v Salzburgu sídlili, tam neprodleně začali jezdit, a fotili se před tamními dopravními značkami. A kdyby jen to….

Místní obyvatelé byli zprvu zmateni, posléze těžce naštváni. Tak už vám to prozradím – do té doby, těch skoro osm set let, si totiž nebyli vědomi významu názvu své vesnice v angličtině - FUCKING. Jo, a přípona „ing“ se v německých názvech používá pro komunitu, podobně jako u nás přípona „ov“ (Bydžov, Střekov apod.).

Definitivní tečku za klidem jim udělal internet.

 

 

 

 

Místní průvodce o tom říká:

 

„Němci, kteří do Rakouska přijedou, chtějí vidět Mozartův dům v Salcburku; Američané chtějí vidět, kde se natáčel The Sound of Music; Japonci zas Hitlerovo místo narození v Braunau; ale pro Brity je to všechno o Fuckingu.
Naše oblast má jezera, lesy a nádherné výhledy, které stojí za návštěvu, ale došlo přímo k „posedlosti Fuckingem“.

Dopravní značky byly běžně kradeny jako suvenýry a nové a nové stály opravdu hodně peněz. V roce 2005 byly dokonce instalovány svařované značky odolné proti krádeži, navíc zalité do betonu.
V roce 2009 tu byly nainstalovány bezpečnostní kamery, aby odrazovaly turisty od natáčení sexu před značkami, ano, tak hrozné to bylo.
A dokonce pan starosta prohlásil, že by byl raději, kdyby obec nebyla uvedena na mapách.“

Nakonec, až opravdu na konci minulého roku, zastupitelstvo obce Tarsdorf odhlasovalo na svém zasedání změnu názvu – a tak se obci od 1. ledna 2021 jméno oficiálně změnilo na Fugging (mj. v tamějším dialektu se to vyslovuje se stejně jako Fucking).

Jenže – vzápětí byly cedule s novým názvem poničeny, přemalovány na původní název „Fucking“.
 

Pěknej a veselej den,

d@niela

 

Komentáře (1)add feed
... : *deeres*
Určitě všichni znáte písničku Rybitví od Yo Yo Bandu a jejich skvěle složenou kytku.
Před týdnem jsem byla na zřícenině někdejšího hradu Valdek. Začněme tím, že hrad nechal postavit zřejmě v polovině 13. století rod Buziců. V okolí jsou obce se skvělými názvy - Ptákov, Kleštěnice, Mrtník.
Naštěstí žádný Anglosas, na rozdíl od Čecha, si nedá tyto názvy do souvislosti. Jím zní pouze sprostě naše ujišťování "fakt jó".
leden 10, 2021 20:07
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]