O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LÉKAŘ NAŠICH DUŠÍ A SRDCÍ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 listopad 2020
Love Hearts PNG Image - PurePNG | Free transparent CC0 PNG Image LibraryPsychiatr, psychoterapeut, publicista a spisovatel MIROSLAV PLZÁK opustil to naše skuhravé údolí před deseti léty - 13.11.2010, ve svých pětaosmdesáti létech. Působil na Psychiatrické klinice Fakulty všeobecného lékařství UK, od roku 1964 jako primář, až do odchodu do důchodu. Myslím, že je málo lidí, kteří by při vyslovení jeho jména nevěděli, o koho se jedná. Tedy, dospělých, navíc v tom „nejlepším věku“.


 

 

Poslední rozhovor: Došel jsem k hrůzné pravdě | Týden.czOstatně, vydal tolik knížek, které se dodnes dobře čtou – a to nejen když je nám ouvej. Napsal více než 70 vědeckých a populárně-naučných publikací na téma partnerských vztahů a manželského soužití.
Jako renomovaný terapeut přispěl k modernizaci psychiatrie a mnoha lidem jako lékař pomohl.

Myslím, že velmi dobře to napsal jeden čtenář jeho super knih:


Jednoho dne přišlo ono známé drama, má jediná milovaná odešla, vyhodil mne ze sedla jiný. Prožíval jsem milenecky bolestnou zkušenost, skučel jak raněné zvíře. Ona taky láska bolí?
Na mysl mi tehdy přišlo doporučení k přečtení knihy Taktika a strategie v lásce. Sehnal jsem si ji v mžiku oka.

A po ní další a další knihy od tohoto pána. Kolik nepříjemného jsem si konkrétně o sobě přečetl....

Zpětně jsem nahlédl své grandiózní omyly, byl jsem chladně ubezpečen o svém bídném žárlení. Žárlivec je kašpárek, ušmudlaný infantil, jak říká pan doktor, a věděl o čem mluví, taky si to prožil.

"Co myslíte, bude Vám někdy milý/milá nevěrná? Může být, s největší pravděpodobností bude a vy se to nikdy nedozvíte. Když to vezmete na vědomí a přesto do vztahu jdete, jste značně statečný, ale především dospělý.  Vím, že mohu být podveden, ale statečně jdu do vztahu, zamiluju se a třeba si i lásku sakramentsky protrpím. Kvůli nevěře se s vodpuštěním nepodělám."


A na závěr:  - tahle jedna jeho věta by měla být opakována stále znovu a znovu a ještě jednou navíc:


"Mám tě rád a bude mě bolet, když mě opustíš, ale přežiju to...."

 

 

Pane doktore, ať je Vám na obláčku veselo…

d@niela


Komentáře (3)add feed
... : NČ
Jo, toho jsem měl rád. Jak ve čtení, tak v televizi.
Určitě by ho, při jeho profesi a nátuře, neurazilo, kdyby věděl, že jsme mu neřekli jinak, než Oplzák.
listopad 12, 2020 09:08
... : andrea
„Já říkám, přestaňte konečně hlásat lásku a pravdu. Nechci, aby mě sousedi milovali. To bych je musel milovat taky. Jen soucit a slušnost mohou zachránit lidstvo.“
Souhlasil, že lež je skutečné provinění, ale většina pravdy je podle něj nezdvořilá a z prosazování pravdy a lásky, bráno do důsledku, je nakonec neštěstí a válka.

„Milenecká láska se v ideálním případě transformuje v lásku manželskou. Ta se opírá o tři S: stesk, soucit, starost. Stesk po partnerovi v odloučení, soucit s jeho bolestí a starost, aby se mu něco nestalo. Pokud to cítíte, máte toho druhého člověka rád. Říkal bych tomu spíš manželské citové spříznění než manželská láska.“
listopad 12, 2020 17:28
... : doktor
Přidávám se k Daniele s poděkováním bezva chlapovi.
listopad 13, 2020 12:44
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]