O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NA SANÍCH DO ZÁHUBY? PDF Tisk E-mail
Neděle, 25 říjen 2020
13. ledna 2021 to budou přesně 3 roky, kdy po roce poustevničení mě kamarádka vytáhla na hory - na sáňkování. Pokud si někdo myslí, že takové sáňkování v Alpách je obrovská zábava, tak vás musím upozornit, že sáňkování v Andermatt se pro člověka s malými nebo žádnými zkušenostmi stává extrémně adrenalinovým sportem. Přesto - půjčily jsme si sáňky a vyrazily na svah.

 

 

Už při prvním pohledu na sáňkařskou dráhu mě na čele polil studený pot a ucítila jsem neznámé teplo v mých oteplovacích kalhotách. Protože jsem si nechtěla hrát na hrdinku, rozhodla jsem se kus kopce sejit elegantně pešky a pak nenápadně na sáňkách navázat.

 

 

Andermatt-Sedrun - vycházející hvězda ve středním Švýcarsku - Katalog  švýcarských středisek - Switzerland Tourism

 

 

Krom nohou jsem se země dotýkala také břichem, hlavou a nosem, takže z mého ladného pochodu se stala zemědělská činnost a ze svahu pro sáňkaře jsem vytvořila úhledný vyoraný řádek, kdy se objevily i cibulky narcisu.

 

Další kus kopce jsem tedy sjela, ale v první zatáčce jsem udělala takový kotrmelec, za který by se ani Věra Čáslavská nemusela stydět.

 

Zatímco ona by za to získala olympijskou medaili, já jsem získala vyražený dech a lehký otřes mozku.

Zbytek sáňkářské dráhy jsem nasadila tak mohutné tempo, že jsem zastínila i pěší skupinu z ortopedického kroužku po výměně kyčle.

 

 

 

 

Posléze kamarádka navrhla, abychom zkusily jinou sáňkařkou dráhu, která je cca o půl kilometru delší. Pokud jsem u první dráhy pociťovala neznámé teplo v kalhotách, tak u té druhé to teplo dostávalo na plastičnosti. Než jsem se rozjela, narychlo jsem googlovala uzavření životní pojistky online s platností ihned. Něco mi napovídalo, že pokud člověk nemá železné paty a kotníky, tak to prostě neubrzdí. Ale když jsem viděla rozdováděné rodiny s dětmi, jak si to berou šmahem z kopce, riskla jsem to.

 

 


 

 

V první zatáčce jsem měla jisté obavy, že to neubrzdím, v druhé zatáčce už jsem měla na vybranou. Buď se zřítím z nechráněného srázu ve výšce cca 1500 m.n.m., nebo to záměrně zaparkuju v té ledové hroudě sněhu, která se tyčila před srázem. To asi opět zaúřadoval můj anděl strážný, že jsem to stihla strhnout v té pravé chvíli a tak si zachránila život. Tento den ještě neměl být mým posledním na Zemi.

 

Jiná paní takové štěstí neměla. Pár dní na to se ve stejné zatáčce zabila. No, nebudu vás dlouho napínat, v druhé zatáčce jsem se seznámila s Borisem z horské záchranné služby. Resumé: Zlomenina ramenního vertikálního kloubu, utržený trapézový sval, natržený biceps, natržené bicepsové šlachy, poúrazový zánět ramenního kloubu a hybnost ramena 20% - 50% po dobu půl roku.

Následovalo kolo nekonečných rehabilitací a doživotní následky.

 

Takže zimním sportům zdar!

VERONIKA

 

 

Komentáře (4)add feed
... : doktor
Veroniko super!Když byla dcera malá měli jsme chatu v Krkonoších.Šli jsme sáňkovat a skončili v potoce - hurá byl zamrzlý.Tak co teprve Alpy.
říjen 26, 2020 13:04
... : *deeres*
Zaplaťpámbu za normální článek. Ten držkopád si dovedu živě představit.
Únor roku 1956, byl druhý nejstudenější měsíc po roce 1929. Teploty spadly až na mínus 30°C. Už léto za nic nestálo, celé propršelo a pak vletělo rovnou do zimy. V lednu nasněžilo a pak přišly holomrazy. V Praze tak nízké teploty nebyly, ale i těch mínus dvacet stačilo na to, aby vám zamrzly i nudle v nose. Zamrzly povrchové doly a i řeky, kudy se uhlí dopravovalo do Prahy a tak se zavřely školy a my děti jsme měly skoro dvouměsíční uhelné prázdniny. Bydleli jsme tehdy na Vinohradech,které jsou na kopci. Jeden sešup směrem do Vršovic Rybalkovou ulicí, až ke Grébovce a na druhou stranu další sráz ulicí Rajskou kolem Rýgráku dolů na Žižkov. Auta tehdy skoro žádná, jednu Tatrovku měl herec Bláha, vedke v Moravské ulici a další Tatrovka až na Čapajáku proti Olšanům, tu měl zase herec Hlinomaz. Ale ten s ní nejezdil, ten ležel pod ní a opravoval. Pošta ještě jezdila s koňmi a tak po ránu jezdili jenom náklaďáky, které zavážely potraviny.
Tak obě ulice se žulovými kostkami, pokrytými ledovkou ze zmrzlého sněhu, byly eldorádem dětí. Já se ségrou jsme na nich rozšvihaly hned dvoje rohačky a když sáňky došly, tak nám strejda vyrobil boby.Prkno, dva hranoly, na nich přišroubované šlajfky, po stranách na držení dva popruhy a pod zadek polštář. Dodnes nechápu, že to byly jenom modřiny a naše končetiny zůstaly v celku.
říjen 26, 2020 15:16
... : Veronika V.
Ahoj deres, copak jine moje pribehy nejsou normalni? smilies/grin.gif
říjen 26, 2020 16:04
... : *deeres*
Byla to pochvala, tvé články jsou sranda. Už mne nebaví covidománie, tak dík, za každý úsměv.
říjen 26, 2020 16:59
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]