O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK JE VÁM? PDF Tisk E-mail
Středa, 21 říjen 2020
Osobně se, po fyzické stránce, cítím docela dobře. Protože jediné dvě povinnosti - jít ven s Kayoukem a večer vymyslet něco zajímavého pro vás do Kudlanky, zvládám celkem pohodově. I když jsou dny a chvíle, kdy se mi ani do jednoho nechce. Když je venku nějak superošklivo, nebo když mám pocit, že už Kudlu nikdo nečte, a že to, co dělám, je vlastně úplně zbytečný a na nic. Jo, kolikrát jsem si tohle říkala, ale pak tyhle myšlenky odhodila a řekla si, že když nic, tak ji dělám alespoň pro sebe.

 

 

 

 

Ráno, cestou po parku, jsem si nasbírala pár padanek. Kdysi tu bývala příměstská vesnice, po níž zůstaly semotamo nějaké ty stromy. Převážně jablůňky. Časem asi zplaněly, ale jablíčka z nich jsou na koláč úplně fajn. Myslím, že jsou lepší než ty z obchodu, dovážený bůhví odkud. 

 

Znáte pohádku o polívce ze sekyry?  Krkavá hospodyně nechtěla čeledínovi nic uvařit, tak se nabídl sám - a že uvaří polívku ze sekyry. Sekyru dal do hrnce, začal vařit... A pak už se pohádka rozvíjí, jak ochutnal, a že by byla dobrá, jen přidat pár brambor. A po chvíli, že by se mohlo přidat krapítek sádla... a přidával .. atd. atd., takže nakonec to byla super pochoutka. Ano, podobný jsem dělala koláč. Pár jablíček, to bylo daný. Nojo, ale jaké těsto, z čeho? Co mám doma? A pak jsem stejně tak hledala a přidávala; a teď, když to píšu, zobu už báječný koláč. Věřte, je super. 

 

Moje bytová přestavba se poněkud pozastavila, protože synek byl nemocen, takže bylo nutno s ikeáckou skládačkou počkat. Chudák - ne, žádný koronavirus, to ne, my když už, tak už. Nejprve někde zchrastil salmonelu a poté legionellu. Obojí jsem měla také, cca před rokem, a opravdu, není to nic, u čeho by si člověk jen tak vleže odpočinul. Navíc jeho milovaná před čtrnácti dny porodila a má šest ratolestí. Tři kluky, tři holky. A to všechno má Robert  u sebe v ložnici... (fotku zejtra)

 

 

Horší je to se mnou po stránce psychické. Nakonec se mi podařilo přesvědčit svou paní praktickou doktorku, aby mi dala vakcinu proti chřipce, na kterou jsem se před měsícem přihlásila, a ona nejprve prohlásila, že mi ji nedá.  Asi jí ale nějaká zbyla, takže jsem zabodovala. Musím říci, že i když mne pár lidí varovalo, jak mi bude příšerně, tak mi vůbec nic není. Chodím normálně ven, mám roušku a užívám si svěží vzduch. A sleduju, jak kdo poslouchá. Nařízení.

 

Například školka. Venku na hřišti si hrají děti, a uprostřed stojí houf paní učitelek (vychovatelek), ani jedna nemá roušku. Kousek dál je metro, lidi choděj sem a tam, a roušku taky nemá každý. No, je to asi první den a lidé si nejspíš těžko zvykají, tak uvidíme další dny. 

 

Bohužel, i v té naší velmi poklidné "osadě", už chybí pár lidí. Kteří se nevrátí. A sanitky, jedoucí kus dál po hlavní, houkají svou připomínku, že opravdu není všechno tak, jak bylo dřív. Jsem ve spojení s kamarádkami a známými přes telefon a další sociální sítě, ovšem není to ono, a pravděpodobně to hned zase zpátky nebude. 

 

Pevně doufám, že si zase nějací mudrlanti nevymyslí další demonstrace. I když ten pán, co má na triku tu na Staromáku, tak ten už další zase plánuje.

Jak říkám, uvidíme. Třeba se ho ten koronavirus lekne...

 

Tak co,  

jak  vy  zvládáte  tu  „trapnou  nejistotu“?

d@niela

P.S. Znáte ten vtip na téma „trapná nejistota“?

Manžel našel svou drahou v posteli s milencem.

Ale byli přikryti. Otočil se, prásknul dveřma.

Až v hospodě si uvědomil, že vlastně pořádně neví…

Ach, ta trapná nejistota…

 


Komentáře (22)add feed
... : mia I
Danielo sluší se pár dnů před Tvými narozeninami popřát. Přeji ti především pevné zdraví, chuť do života, spokojenost. Jinak já teď moc nechodila na Kudlanka, v mém životě přišly nějaké (pozitivní) změny. Po pár letech samoty, kdy jsem ovdověla, nosím opět snubní prsten.
říjen 22, 2020 06:04
... : mamča
Tak teď nevím, které z vás blahopřát víc. Jestli Daniele k narozeninám, nebo mie l k sňatku ?
Takže oběma : Hodně zdraví, štěstí a lásky, ať se vám daří všechno, na co sáhnete.
říjen 22, 2020 06:56
... : mia I
mamčo děkuji moc. A všem Kudlankám - opatrujte se v téhle nelehké době.
říjen 22, 2020 07:02
... : NČ
Jo, taky jsem zamejšlel vopíchání proti chřipce. Nevím. Ne snad, že bych se bál, ale nechce se mi tahat po doktorách, zvlášť, když mi starej praktik, téměř kamarád, odešel v 80ti letech do pense. S tím novým mladým jsme si nějak nepadli do voka, když jsem zjara potřeboval papír do řidičáku.
Taky mám dojem, že při všech současnejch epidemickejch opatřeních a lockdownu, nebudu mít vůbec příležitost, se s chřipkou sejít.
Takže si spíš k nařízenýmu lokdaunu ještě naordinuju dobrovolnej lok in. Ne jeden, hodně loků!
říjen 22, 2020 07:03
... : d@niela
vauuuu - děkuju, děkuju -
a pro MIU - obrovský pugét přání všeho nej nej, a snad ještě dodám s Boženkou Němcovic: "ŠŤASTNÁ TO ŽENA" :-))))

- jinak - právě jsem četla neuvěřitelnou zprávu, že se na 28. října chystá ta největší demonstrace... Panejo, to máme tolik "chytrých a moudrých"?
říjen 22, 2020 08:10
... : NČ
To už zase budeš mít narozeniny? Ježišmarjááá. Pokolikátý už? Dyť, jen co já pamatuju... Tak ti přeju všecko nejlepší!
Též všecko nejlepší Mie k snubnímu prstenu. Ať tě moc nebije a ať je dětí jako smetí!
říjen 22, 2020 08:21
... : Josef Kouba
Danielo,, pět palců hore.. za hezké povídání, ...6 dětí naráz, to, to, koktám... se mi nepovedlo a měl jsem ženských, kdyby se drželi za ruce tak to zvládnou od muzea k slavlé Koruně.
říjen 22, 2020 08:23
... : Míša šíša
Mio, to je krásný... Moc ti gratuluju a přeju, abys byla šťastná.
Zůstala jsi bydlet na stejném místě nebo ses přestěhovala?
říjen 22, 2020 12:01
... : doktor
Danielko nejdříve ti přeji hodně štěstí v boji s nástrahama a hezké procházky z Kayem.Mio i tobě přeji klidné dny covidové a dobrou náladu.A Dani,děkuji za hezkou úvahu nad dobou "kovidovou" a naší lidskou podstatou.Opatruj se ,máme tě rádi i tvá povídání.
říjen 22, 2020 12:37
... : *deeres*
Mio, pěkný, tak ať vám to spolu hezky klape. A já se těším na nějaký článeček s úžasnými fotkami z míst, kam se nedohrabu.
A Kudle věk zbytečně nepřidávejte , ještě já chybí celé čtyři dny, narozky má až šestadvacátýho.
Jak je mně? V pohodě, odmítám se nechat vystrašit sanitkami a mrazícími boxy v ulicích. Stresem stoupne tlak a zlý cholesterol, pak bych mohla klidně umřít na infarkt, v lepším případě skončit u chocholouška.
A jak to bylo s tou demonstrací, kde policajti kropili i prcky s rodiči_
https://cz24.news/vladimir-stwora-policejni-provokater-zrejme-pristizen-pri-cinu-policie-ho-kryje/
Prymulovi nevěřím ani nos mezi očima. Konečně se alespoň dostanou z nemocnic vyléčení pacienty, které odmítají přijmout nazpět domovy důchodců. Alespoň si to myslím, že jead sn odvezou do Letňan. Chudáci starouškové, ty z toho klepne a nebude to Covid.
Tohle tvrdí ředitel nemocnice v Motole.
https://cms.parlamentnilisty.cz/edition_files/uploaded-images/3ed3cdbc-86e5-48a9-8971-afb40ec30a36.jpg
Že v nemocnicích chybí personál, bodejť by nechyběl, když jsou zavřené školy a školky a mamči jsou na ošetřovačkách. Také jsem zvědavá, jak v budoucnu si seženete zubaře,mimochodem, mne to také čeká. Stomatologově, kteří přesluhovali, na to v souvislosti s nákazou hodili bobkek a odešli do řádného starobního důchodu.
říjen 22, 2020 14:05
... : mia I
Moc děkuji za gratulace. Míšo jsem pořád na stejné adrese. Ale moc se tam nezdržuju, většinu času trávím s manželem v jeho bydlišti.
říjen 22, 2020 16:03
... : Míša šíša
Mio, to jsem si právě myslela... jestli jsi nezměnila vzhledem k manželství působiště.
A jsi s ním mimo Šumavu nebo jen nedaleko původního domova?
říjen 22, 2020 16:11
... : Míša šíša
Deeres, on v nemocnicích chyběl personál už před covidem, natož teď, když i to málo je doma na ošetřovnym.
A nemocné budou ošetřovat dobrovolníci... se picnu. Mně to hlava nebere.
říjen 22, 2020 16:15
... : *deeres*
A tohle jste viděli?
https://www.facebook.com/100018994622935/posts/700197993956682/
Někde jsem viděla ještě pokračování, pánové sundali roušky, zapálili cigára a pokračovali v družné zábavě. Jenže to video už z fejsu zmizelo.
Teď nás začnou plošně testovat praktici, to budou číslíčka. Kdyby s tím opravdu chtěli n ěco dělat, tak už všude na veřejných místech, kde se lidé nutně potkávají, by byly UV-C lampy s germicidní složkou, která zničením DNA/RNA bakterií a virů zabraňuje jejich šíření a množení.
říjen 22, 2020 16:39
... : Iris
Deeres, Míšo ahoj - po dlouhé době jsem si zapojila zase velký počítač a první štace, kam píšu, je Kudlanka.

Jak jsem někde už psala, byla jsem povolána do nemocnice. Že jako nouzovka na pár dnů, vypadly obě sekretářky....atd. Tak chci napsat, že ty sestry nechybí jen proto, že jsou s dětmi na paragrafu. Ty sestry mají regulérně čtyřicítky a nemůžou ani chodit, jak to tak bývá v podobných stavech. Nemocnice má covid oddělení, kde jsou pozitivní pacienti - jsou to lidé, kteří přišli s něčím jiným, třeba i se zlomeným krčkem, a při péči o ně se zjistilo, že jsou pozitivní. Pokud nevyžadují intenzivní léčbu jako třeba standardně po totální výměně kyčelního kloubu - shromažďují se na "koviďárně". Pokud ale zůstali na pooperačním, i tam jsou covid-pokoje se zvláštním režimem. Samozřejmě, že se od nich nakazí každý, to se prostě asi nedá uhlídat, nakazí se personál i další pacienti, pokud nechodíte ve skafandru. Jeden den sedím na poradě se sedmi lidmi, druhý den tam dva z nich už nejsou, další den tam nejsou další a furt to jede.

Dělají se přesuny, např. lidé z ortopedie jsou na gynekologii, kde sestry ještě drží pohromadě, ale jen dočasně. Jaký to je stres pro zbylé pracovníky či povolané důchodce, to ani nemusím psát. Nikdo neumí moc práci toho druhého, speciální pooperační péče o pacienta se zlomeným krčkem je jiná, než o ženu po operaci dělohy nebo po slepáku, příkladně. Samozřejmě bazální péči umí každý zdravotník, ale jak to zorganizovat....je to děs.
Čeká se na návrat uzdravených a imunních, ale to se zatím neděje, např. kolegyně už třetí týden není schopna práce ani náhodou. Jsem zvědavá, kolik lidí zítra zase nepřijde do práce a jsem zvědavá, kdy to šlehne se mnou.

Protože to, co líčí ta zmiňovaná kolegyně, není žádná chřipečka. Jsem tam za dvě sekretářky, teď možná budu za dvě vrchní sestry a možná za ambulantní sestru jestli ne za doktora. Jak to dávají na oddělení si neodvažuji ani představovat, za sestry u lůžka už zaskakovat nemůžu.
Neumíme to, bojíme se, nejsme ničím výjimeční, nakazíme se stejně, ne-li rychleji, než každý jiný. Nosíme respirátory, děláme ty prostocviky s mýdlem a vodou, stejně ta mrcha vítězí. Doktoři odpadají také, i když pomaleji.
Ano, máme prázdné stanice, většinou ty operační, plánované operace se zrušily, jen urgentně se operuje. Ty chirurgické obory mají u každého lůžka výstup na kyslík. Takže tyto stanice jsou připraveny - ne, že jsou prázdné a neobsazené, jak se tak rádo říká, jsou jen nachystané a jistě se zaplní.

Ovšem - kdo tam bude dělat, to prosím nevím. Fakt nevím. Možná stateční popírači? No možná právě ti dobrovolníci. Nebo se nechají lidé napospas?

říjen 22, 2020 17:31
... : Iris
Mio - s Tebou jsem chtěla začít - moc a moc Ti gratuluji, to je taková bomba, thleo je vysloveně kudlančí štěstí, tady to většinou takhle dobře nedopadá, že jo? Nebo jo? smilies/wink.gif Pamatuji na Vodoměrku a její svatbu, Inka také, jenže to pak zase nedopadlo, myslím.
Tak Ti upřímně přeji, abys byla šťastná a spokojená v láskyplném vztahu, samota je pitomá. Budu se těšit na nějaké informace a fotky. smilies/smiley.gif
říjen 22, 2020 17:37
... : Iris
Thleo je nejspíš tohleto, sama nevím smilies/wink.gif
říjen 22, 2020 17:38
... : mamča
Iris : Nedostatek sester byl už před Kovidem. Jednak proto, že jich spousta pracuje v příhraničí za lepší peníze, a druhak proto, že nějaká pomazaná hlava vymyslela, že zdravotní sestry s maturitou musí mít ještě nástavbu a titul Bc.
Dcera mojí sestřenice sloužila 15 let v IKEMu, ve svém oboru byla dobrá, školila i další sestry i doktory a psala o svém oboru články do zdravotnických časopisů. Pak na ní chtěli, aby šla dál studovat (obor záchranář). Jak asi, při dvousměnném provozu a při dětech ?
Tak prostě ze zdravotnictví odešla, začala podnikat a jen tak dvakrát v týdnu šla dělat sestřičku známému orthopedovi.
A takové sestřičky znám ve svém nejbližším okolí hned tři...
Pak ať se nebrečí o nedostatku sester. Dříve byly zdravotní sestry s maturitou, pak ošetřovatelky s dvouletou školou a sanitáři s učebním oborem, a stačilo to.
říjen 23, 2020 06:44
... : Milene
Mia: Velká gratulace. přeji Ti, aby jsi byla spokojená a stálo to za to.
říjen 23, 2020 16:11
... : mia I
ještě jednou Vám moc děkuji.

Míšo máme to k sobě kousek.
říjen 23, 2020 19:34
... : Inka
Mio gratuluji!
říjen 25, 2020 18:28
... : mia I
díky Inko zdravím
říjen 26, 2020 09:45
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]