O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZPRÁVA O STAVU CIVILIZACE PDF Tisk E-mail
Středa, 30 září 2020
Přejít na obsah
ZPRÁVA O STAVU CIVILIZACE
Strana 2
Strana 3
Jak to vypadá na konci civilizace, nám objasňuje Benjamin Kuras ve své shora uvedené knize. Vyčerpávajícím způsobem jsou popsány téměř všechny zhoubné jevy. Dlouho jsem přemýšlel, jak vypsat všechny nepříznivé a krizové jevy a určit, které jsou ty opravdu zhoubné. Ale pan B. Kuras to udělal za mne. A jsem tomu rád, protože shromáždit veškeré důkazy je velmi náročné. Vyjma ekologie, je jeho zpráva téměř vyčerpávající.


 


Hlavní motiv této knihy je islámská invaze a zhoubné chování levicových liberálů. Vymírání evropských etnik je zmiňováno, ale příčiny příliš nerozebírá. Hodně místa je věnuje novému antisemitismu.

 

Autor se věnuje též cenzuře na sociálních sítích a nastupujícím totalitním metodám. O české submisivnosti, která poklonkuje Západu a kopíruje nesmysly této zanikající civilizace. Čínu považuje za nebezpečnou, o Rusku se nezmiňuje.

 

Doporučuji: Přečtěte si jeho vynikající pojednání o intelektuálech. Dále píše o tom, že nebezpečí islámské aktivity není v terorismu, který je jen vrcholem ledovce. Hlavní je skryté, to je osídlování vedené různými metodami, prosazování se do establishmentu, do zákonů, do politických institucí.

 

Tedy pro Evropana je to střet násilnické a nadřazenost hlásající ideologie, s naprostým ideologickým opakem - se sebeponižováním, tolerancí ke všemu, sebedestrukcí.

 

Současná ideová východiska západní civilizace jsou zbavena možnosti boje, hrdinství, úcty ke své kultuře a sounáležitosti s tradičními kolektivy. Jakýkoliv, jen lehce vyslovený odpor, je brán jako nenávistný a jako takový je nepřípustný, proto je nepřípustná i veškerá obrana. Celkový biologický úpadek, tedy vymírání, tělesná a duševní ochablost, špatný život mladých lidí, kteří nezakládají rodiny, autor nijak nezdůrazňuje, považuje za důležitější ideologické a psychologické působení.

 

 

K tomu se pokusím vyjádřit svůj názor, který je spíše doplňující než kritizující. První věcí je ekologie. Nutno se vyslovit také k ní, neboť pokud bychom ponechali stranou spory o globální oteplování, stále zůstává znečištěné prostředí, které má velký vliv na zdraví člověka i zvířat a celé biosféry. To je jen malé připomenutí.

 

Další věc je otázka příčin neblahého stavu civilizace. Zde si myslím, že autor trochu vynechal zásadní vliv globální oligarchie (sice zmiňuje Soroše) a peněz jako takových. Také vliv obrovských arabských peněz jen zmiňuje, ačkoliv se domnívám, že peníze obecně hrají obrovskou a podstatnou roli, v daném případě na postavení mešit a placení aktivit. Otevřený svět a libovolné finanční toky do různých občanských společností ze zahraničí jsou velmi účinné. Muslimové ve Francii, už téměř asimilovaní, se najednou vzpírají a to ve chvíli, když je navštívili imámové a začali kázat v mešitách.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]