O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HALÓ, PSÍ LIDI, POTŘEBUJU RADU! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 24 září 2020
Hele, potřebuju moc a moc poradit. Svýho chlupatýho milovanýho soupostelníka jsem nechala před rokem vykastrovat. A pohoda. Předtím to s ním bylo strašný, totální erotoman, musel být jen na fest vodítku a z procházky se vracel se šíleným výrazem v očích, jazykem snad až na zemi, srdíčko mu tlouklo tak, až jsem jednou skoro zešílela, že mi snad umře, a letěla jsem s ním (v náručí) na veterinu.



No, páni doktoři ze mne měli Vánoce, už se prej tak dlouho nenasmáli: „Prostě nadrženej, nad míru nadrženej.“

A doporučili ufiknout.

I – stalo se.

Nojo, jenže, teď, asi před měsícem, se v něm něco změnilo, snad se hormonálně mění na háravku, nevím, ale když vyjdeme ven, nikde nikdo, jen my dva, tak během pár minut kde se vzali, tu se vzali, všichni chlupatý psí chlíváci, co jich je kde na Jižním Městě, jsou u nás, respektive u něj a v další vteřině na něm…

Prostě chudáčka mýho przněj o stošest. Jeden přes druhýho, jejich páníčkové se smíchem plácaj do stehen a Kajoukovi je zoufale. Nechci ho zvedat, brát do náruče, přesně jako nějakou tu hárající fenku, tak se snažím nějak ho z té změti vysvobodit a zdrhnout.

 

 

 

 

On, kterej byl donedávna velice socializovanej pejsek, rád se se všemi honil, hrál si s nimi, kamarád jako hrom, se najednou bojí, jak nějakého psa vidí, a jdeme jinudy. Protože je to fakt zlý. Nekecám. Občas má mokrý záda…

Já vím, je to na první pohled legrace, ale na ten druhej je to smutný.


Tak se chci poradit: nevíte, co s tím?


Co udělat, aby se k němu chovali zas jako dřív?

Podotýkám, že snad víc jak rok po té kastraci to bylo fakt OK.

 

 d@niela

 

 P.S. Já už mu dávám i triko, jen abych ho nemusela pokaždý sprchovat...
 
 
Komentáře (13)add feed
... : doktor
Dani těžká rada.Asi mu pozadí nasprejovat pro psi odpudivou "vůní".Jinak nevím. I tak bezva odpoledne pro tebe i Kay.
září 25, 2020 11:59
... : magdalenka
Moje rada je staromódní: hůl do ruky. Za psa vždy odpovídá majitel. Má být buď na vodítku, nebo přiběhnout na pánovo zavolání. Představa, že mého kavalírka takto někdo obskakuje, mi vhání krev do uší. Nejdřív seřvat majitele, pak použít klacek nebo kámen. Někdy stačí naznačit. PS: Nikdy jsem zvíře neuhodila. Až mi skočí na dítě (nebo na psa), tak to budu muset udělat... Omluva všem citlivým duším.
září 25, 2020 14:13
... : Iris
Zajímavé, poptám se přátel - pejskařů. Škoda, že tu už nejsou naše téměř profesionální pejskařky.....Myška myslím? A další...
září 25, 2020 16:11
... : d@niela
Magdalenko, o tom tvym nápadu jsem v první chvíli taky uvažovala - jenže: psi jsou pro nás ježibaby něco jako druhý děti. A teď si představ, že zase sedíš u pískoviště, kde je halda dětí (hahahaha, to už se nevidí), a pak pár těch cvrčků začne trošku prudit tvoje dítě. Případně víc... Tak je napomeneš... Svoje dítko přemístíš na druhej konec písku, jenže ono se to zas opakuje, prudivce to začalo bavit.
No, a jejich maminky se případně smějou, nebo jen řeknou: "Petříčku, nech toho chlapečka, nemlať ho furt tim kyblíčkem do hlavy, vždyť si ho otlučeš.."
A nic se neděje.
Ty se ozveš víc, pak se s maminkama, se kterejma ste byli doteď kamarádky, pokrafete, v horším případě sebereš svý dítě a jdete domů. A po kamarádství je ....
Takže - já jsem to taky zkoušela, napomenout ty páníčky a paničky, ale bylo mi to drek platný, maximálně za prudivku jsem já.
No - takže teď "babo raď"
září 25, 2020 17:44
... : kyttka
To by tak odpovídalo, že až po roce. Mění se jim tou kastrací hormony a prostě ostatním psům voní jako fenka. Čili totéž, co s fenou. Musíš jen odhánět a páníčky upozornit, že to sranda není. S fenkama si hraje normálně?
září 25, 2020 18:04
... : kyttka
Anebo můžeš koupit sprej pro hárající feny.
září 25, 2020 18:20
... : d@niela
on si driv hral se vsemi, ale ted pred vsemi radeji utiká. Je uz z toho přednas-štvanej...
Kytičko, co je to za sprej?
září 25, 2020 19:37
... : kyttka
Dej si do Googlu sprej pro hárající feny, je toho hafo. Já měla jen psy a nikdy jsem nenechala kastrovat. Ale kamarád říká, že to funguje a ten mi teď o psech vypráví denně. smilies/wink.gif Budu pořizovat ČV, tak radí.
Menforsan, Ruden i vet by měl poradit. Vetřeš na stehna z vnitřní strany a nad ocas. Snad to zabere.
září 25, 2020 20:06
... : polárka
je mi Kaye moc lito. Veselej stastvej pejsek a tohle mu muze ublizit hodne. Mela jsem stejnej problem kdyz jse sem p0rijela s vykastrovanym kocourem a manzel mel nekastrata, ktery se do meho kocoura beznadejne zamiloval. ale to bylo doma a jem mezi nima. urcite musi nejakej sptrej existovat, zeptej se na veterine. hodne stesti vam obema
září 25, 2020 20:12
... : magdalenka
Milá Danielko,
přeji ti, aby sprej zaúčinkoval, jak potřebuješ, aby neměl nežádoucí účinky a nebyl moc drahý. Stejně jsou teď plískanice a není to na žádné vysedávání venku. Už jsem též v letech, bydlíme u Prahy, s pejskem na vodítku oběhnu dvakrát denně pár bloků a hajdy zpět domů. Na nikoho neskáče a nikdo na něj. Chápu, že jsi v jiné situaci a založením dobrák od kosti. Za mě jsou to houby kamarádky, když tě nerespektují a smějí se cizímu neštěstí. Já bych tam nechodila, leda bez pejska. Ale to už zvaž sama. Přeji hezké dny s chlupáčkem.
září 26, 2020 10:23
... : Iris
Tedy děvčata, já se omlouvám, se psy fakt nemám nejmenší zkušenost, ani tu teoretickou. Jen poslouchám a čtu, co říkají a píší jiní, třeba tady.
Tak já jsem dosud jen slyšela, jak je to bezvadné, nechat si pejska či kočičku vykastrovat. Že je pak po starostech, všechno se zjednoduší a zalije se sluncem. Proboha, jestli to má takovéto vedlejší účinky, tak proč se to neřeší a neprezentuje jako závažné vedlejší účinky. Nebo se na to upozorňuje a počítá se s tím? Já zírám. Tohle, kdyby se mi mělo stávat při procházkách s vykastrovaným pejskem, tak by mi šlehlo. Možná bych fakt vzala na ty psy (možná i jejich pány) hůl, jakkoliv jsem dobrák od kosti. Páníčkové jsou asi rádi, že se jejich psí prasáci na někom mohou beztrestně vyřádit, žádná štěňata z toho nebudou, tak co, že jo? Děsná sranda tedy..
Já nevím, ale když fena hárá, je to jen na chvíli, ne? Já to neznám, nesleduji. Ale není to furt. A tohle asi jo? No teda - to je situace.
září 26, 2020 11:48
... : kyttka
Iris, je to dost častý následek kastrace. V podstatě ze psa uděláš fenu. Nikdy jsem nebyla fanda kastrace u psů. To jsem vždycky radši jejich pubertu přežila. Ten můj současný je magor. Jako fakt, teriéra nikdy víc. A taky jsem to dala. Když má choutky, a nejčastěji na Satana, tak stačí říct "Jacku" patřičným tónem a přestane. Ale trvalo to a poslechne jen mě. Jinak už rozumí jen "pojď sem, ty vo*e" a "drž hubu". Na něm veškeré mé pokusy o výchovu selhaly. Někdy se možná dokopu o něm napsat.
září 26, 2020 18:09
... : Iris
Kyttko, díky za info, no nakonec jsem ráda, že jsem toho bostoňáčka k Vánocům nedostala, jsem v tomhle absolutně nepoučená a vidím, že starat se o psa není jednoduché. Připadá mi to, že více než fenu, z toho chudáka uděláš fantom. Ta fena má alespoň jen svoje dny, tenhle musí snášet příkoří pořád. Nebo ne?
Doufám Danielko, že to s tím svým kamarádem nějak dobře vyřešíš, držím mu palce.
září 26, 2020 20:51
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]