O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HANOBENÍ BENEŠE A FAŠISMUS PDF Tisk E-mail
Úterý, 08 září 2020
Přejít na obsah
HANOBENÍ BENEŠE A FAŠISMUS
Strana 2
Čekal jsem, kdo bude další. Po zneuctění sochy Winstona Churchilla vstoupila kampaň „boření tradic“ do nové fáze. Pomalováním sochy Edvarda Beneše přistoupili k obhajobě fašismu. Beneš je prý rasista a masový vrah. Co má boj proti rasismu společného s Benešem? Beneš žil v prostředí, kde se žádný černoch nevyskytoval, bojoval proti nacismu a rasové nenávisti.


 

 

  Stál tedy na straně ideálů i mocenských struktur, které odmítaly rasismus, svým protinacistickým bojem přispěl i k osvobození Židů z koncentračních táborů. 

 

  Pan Jiří Jaroš Nickelli píše ve svém článku Zastavte fašismus (České národní listy 4. 9. 2020): „....Onen idiot (který pomaloval Benešovu sochu) není pouhý vandal. Onen idiot není pouhý psychopat. Onen idiot není pouhý svedený pomatenec. Onen idiot musí být podle svého projevu hotový fašista....“

 

  Nickelli dále vysvětluje svůj názor současným nástupem fašismu v Česku a v celé evropské civilizaci.

Na Ukrajině oslavují Banderu, v Chorvatsku Ustašovce.

Vrazi Vlasovci jsou adorováni, ale Koněv, osvoboditel od fašismu, vadí.

 

Nakonec vyzývá: „Toto především je věc orgánů státu, zarazit tyto hnusné projevy krystalického fašismu (nacismu, chcete-li)“. Je snad stát na straně fašismu, že mlčí?

 

Nickelliho název dnešní kampaně „fašismus“ mi připadá nejpřiléhavější. Konečně fašismus kdysi začal také jako levicové anarchistické hnutí.

 

  Ale vraťme se k Benešovi a specifikám našeho prostředí. Přepisování dějin a s tím spojené odstraňování památníků (které začíná jejich pomalováváním) a stavění nových, bylo aktivně zahájeno poté, co výroční zpráva BIS za rok 2018 obsahovala poznámku o nepřípustnosti „obrozeneckého výkladu dějin“, který je prý sovětský.

Vypadá to jako myšlenkový zmatek, mezi oběma ideovými proudy leží 100 let historie. Ale to nevadí, obrozenectví je sovětské a hotovo, kdo tomu nevěří je zloduch, komunista, nacionalista nebo dokonce xenofob. Kdyby totiž nebylo „sovětské“, potom by se nesnadno odstraňovalo; protože, když je něco sovětské, potom je to démonské už samo o sobě (bez ohledu, jestli je to pravda nebo ne).

 

   Odkud vítr vane, je jasné ze skutečnosti, že socha masového vraha Radeckého (nechal zavraždit 4 000 italských civilistů) stojí netknuta, a kdesi se má stavět socha císařovně Marii Terezii, pro kterou byla česká koruna šaškovskou čepicí a která odstoupila Prusku Slezsko, čímž ochudila české království o jeho území. To má být nějaká adorace starého Rakouska a pomlouvání První republiky, která je ovšem jen metodou k rozvrácení naší státní existence.

 

Podobný proces probíhá v celé Evropě, jak je vidět třeba z nesmyslných obvinění SSSR z rozpoutání druhé světové války. Je to fašizace Evropy? Jaké je propojení fašistů působících na rozklad našeho státního historického myšlení s hnutími, které působí v celé západní civilizaci, jako je třeba BLM a podobné?

 

To je zásadní otázka, na kterou se těžko odpovídá. Vidíme přece, jak fašisté a levicoví aktivisté stojí vedle sebe a podporují se. Piráti se chovají podle obou scénářů. Co je spojuje? Co je hlavním motivem a co přidruženým? Proč je pro levičáky Beneš rasista a hromadný vrah, ale Radecký ne? Proč Marie Terezie, která žila z práce nevolníků a potlačovala selská povstání, nevadí? Co za tím stojí?

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]