O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ČEKÁME NA VAKCÍNU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 27 srpen 2020
Klíčová složka vakcíny proti covid-19 se bude vyrábět u nás, v americké globální firmě Novavax, která má vyrábět dvě miliardy vakcín ročně, z toho půlku u nás. Koupila totiž výrobní závod Praha Vaccines. Sídlí kousek za Prahou, nedaleko Kostelce nad Černými lesy, konkrétně v oblasti Bohumile v Jevanech.

 

 

 

(Jen pro zajímavost - předtím firmu vlastnila indická skupina Cyrus Poonwalla Group, která vlastní i indický Institut sér. Tato továrna na výrobu vakcín vznikla v roce 1920. Po převratu před 30 lety ji koupila americká společ-nost Baxter a od ní ji v roce 2017 odkoupili Indové.) Výrobní závod byl kompletně přebudován a je to naprosto hypermoderní kapacita, která je schopna produkovat obrovské množství očkovací látky.

Vyvíjená nanovakcína využívá proteiny viru, který se uplatňuje při napadení buněk hostitele. Jejich geny se vnesou do nepatogenního nosiče, jímž je adenovirus. Část vakcíny bude kombinovaná s látkou M-matrix, což je rostlinný saponin z chilského mydlokoru tupolistého (Quillaja saponaria). Tato povrchově aktivní látka, se kterou Novavax experimentuje už delší dobu, by měla zvětšit imunitní reakci těla, takže bude vyrábět více protilátek a ochrana se prodlouží.

Následně produkt poputuje do Německa, kde americká společnost No-vavax dokončí samotnou očkovací látku doplněním další složky, tentokrát dodávané za Švédska.

Samotný protein je bezpečný, protože není nijak infekční, zdůraznil vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Roman Prymula. „Nepracuje se s živým virem, pouze je tady nosič, kterým je hmyzí virus; nemůže nakazit nikoho,“ takže lidem v okolí nic nehrozí.

Americký prezident Donald Trump chce do prezidentských voleb 3. listopadu vytáhnout trumf, kterým porazí svého soupeře Joea Bidena: první funkční vakcínu proti nemoci covid-19.

V Bohumili již nyní běží provozní testy. Se zkušebním provozem se počítá v říjnu. Zatím je jisté, že tři stovky českých dobrovolníků se budou moci zapojit do testování vakcíny. První fáze testů již běží v Austrálii – a výsledky profesor Prymula vidí jako slibné. Zvláště prý ve srovnání s konkurenty.
 
 
Stále méně dívek se nechává očkovat proti rakovině čípku. Vakcína přitom  snižuje riziko až o 90 procent | Hospodářské noviny (iHNed.cz)
 
 
Každý rok se v naší zemi s „obyčejnou“ chřipkou potýká asi deset až patnáct procent populace a asi třetina z toho dětí. Průměrně umírá v souvislosti s chřipkou každý rok asi 1 500 lidí. Nebezpečná je nemoc přede-vším pro lidi starší 65 let, malé děti, těhotné ženy či pro chronicky nemocné.

Přesto Česká republika dlouhodobě patří k zemím s nejnižší proočkovaností proti chřipce v Evropě. Ta se dlouhodobě pohybuje jen kolem osmi procent. Nízká je podle dat Státního zdravotního ústavu i proočkova-nost rizikových skupin, tam se pohybuje maximálně kolem dvaceti procent. Rada Evropské komise přitom doporučuje členským státům dosáhnout u těchto skupin alespoň 75procentní proočkovanosti.
 
 

d@niela

 
 

Komentáře (5)add feed
... : Josef Kouba
Konečně chlap s koulemi. Vysvětluje mnohé. Vřele doporučuji.

https://youtu.be/1GBlv5YYZLs
srpen 28, 2020 06:53
... : mila1
Ono je to s tím očkováním proti covidu problematické. Vědci ještě nevědí, jak dlouho přetrvá imunita lidí, kteří covid prodělali. V posledních dnech se objevilo pár případů reinfekce covidem. Sice ta nemoc už probíhala mírněji než když se nakazili poprvé, ale přece... No a stejně vidím i účinnost té slibované vakcíny - na jak dlouho mne ochrání? A jak mi to zaručí, že mezitím vir nezmutuje do podoby, na kterou bude neúčinná? A co vedlejší účinky? Pokud bude pokračovat trend vývoje covidu jako doposud, vypadá to, že by se z něj mohl stát "normální" respirační vir, který člověk s normální imunitou celkem lehce překoná. Zajímavě o tom mluvil třeba statistik Dušek : https://zpravy.aktualne.cz/domaci/koronaviru-dochazi-v-cesku-dech-snad-mu-to-vydrzi-i-na-podzi/r~d828b1b6e79f11ea842f0cc47ab5f122/
srpen 28, 2020 13:16
... : *deeres*
Ať jdou s celou vakcínou do háje, jenom neskutečnej penězovod a podvod na lidech. Vakcína má údajně stát 800 kaček. Kdo to bude platit? Pojišťovna? To má tolik zbytečných peněz? Nebo si to máme zaplatit sami? Zisky z vakcíny bude mít kdo? Česká republika to nebude.
Nechat si do těla naprat cosi, co z logiky věci nemůže správně fungovat? Pokud to bude alespoň na ten srávný kmen Covidu, tak imunita má trvat 3-4 měsíce a pak co, nová vakcína?

srpen 28, 2020 14:00
... : doktor
Již nelze nic a nikomu nařídit. Z toho pramení následující - u očkování na cokoliv je patrná velká nedůvěra a je celá řada rodičů,kteří odmítají očkování i pro děti, proto kulhá i proočkovanost.
srpen 29, 2020 12:27
... : *deeres*
Že nám raději nenabídnou přeočkování proti černému kašli, nebo tuberkulinové testy. Jenže z toho by prachy nebyly.
Myslíte, že se nemáte od koho nakazit, že je to pouze nemoc rozvojových zemí? Na to zapomeňte, černý kašel už k nám dovezli a je to onemocnění často s celoživotními následky,které vám zničí průdušky. Očkování, které jste absolvovali v dětství, to už vás dávno nechrání.
(Za nárůstem případů je podobně jako u spalniček vyvanutí imunity po očkování, ale taky to, že bakterie černého kašle se mění rychleji, než se daří vyvíjet nové vakcíny, loni bylo evidováno kolem dvou tisíc případů, letos už je množství onemocnění překonána. Černý kašel přitom vedle spalniček patří mezi onemocnění, která se snadno šíří. Třeba jediné nemocné dítě ve třídě nakazí až 90 % spolužáků. V současnosti se šíří hlavně mezi dospělými ve velkých městech.).
Pokud budete mít smůlu a nakazíte se černým kašlem se stejnými průvodními znaky, jako má Covid-19, tak už vidím, jak do vás budou prát nějaký ten ramdesivir a tím vás jenom dorazí, protože se jedná o dvě rúzná onemocnění, bakteriální a virové.
srpen 30, 2020 16:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]