O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TAM ANI PAPEŽ NEPOMŮŽE ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 06 červenec 2020
Když jsem to následující video dostala, tak jsem si opravdu myslela, že je to stoprocentní fake. To přeci není možný!!! Ale je, a stalo se to před rokem a kousek, když hlava katolické církve, papež František, jednal s politiky z Jižního Súdánu.

 

 

Gestem pokory ukončil poté dvoudenní setkání, na které představitele africké politiky sám pozval. Proto, aby je povzbudil při plnění mírové dohody, kterou prezident Salva Kiir a vůdce povstalců Riek Machar spolu podepsali, a jejíž plnění se jim stále zadrhává ...

 

Papež František proto apeloval na oba vůdce z Jižního Súdánu, aby už nedovolili opětovné propuknutí bojů. Mají udělat vše, co je v jejich silách, aby udrželi mír. Řekl jim, že se mezi nimi objeví konflikty, ale ty musí řešit v soukromí svých kanceláří a ne zbraněmi na ulici.

 

South Sudan's rebel leader Riek Machar 'ready to go home'

 

 

Už leden roku 2014 se zdál být prvním krokem ke smíru Salva Kirra s Riekem Macharem.

Mír však vydržel jen velmi krátce, podobná situace se opakovala i hned březnu, kdy sice opět došlo k mírovým rozhovorům,  bylo i uzavřeno příměří – ovšem s velmi krátkým trváním...

 

Nezávislost Jižního Súdánu měla vést k uklidnění situace na daném území a zastavení občanských válek. Přesto se ale další válka rozpoutala.

Kmenová struktura obyvatelstva není sžita s demokratickými principy, které nejsou typické pro zdejší tradiční kulturu, což napomáhá šíření korupce.

 

Súdán i ve svých nových hranicích zahrnuje stále některá území s převahou obyvatelstva křesťanského vyznání, které jen problematicky funguje s islámem a je neslučitelné s právem šaría.

 Veškeré tamní dění stále zhoršují trvalé ozbrojené střety.

 

Zdejší kočovné a pastevecké kmeny byly vždy závislé na pastvinách a napajedlech, jenž se rozdělením země na Súdán a Jižní Súdán, a tedy zřízením hranic, přerušily.

 

Etnicky motivované boje a vyvražďování tedy dál trvají po celém území státu. Zemí zmítá ekonomická, a především potravinová krize. Hladomor...

A co je za vším? ROPA. Neustálé boje obou států jsou hlavně o příjmy z nerostného bohatství.

Jižní Súdán sužuje problém absolutní neorganizovanosti s chybějící infrastrukturou, a vysokou mírou korupce...

 

 

 
 
Oba lídry papež nakonec překvapil,
když si ve svých 82 letech klekl a líbal jim nohy na znamení toho,
že si váží míru, a prosil je,
aby se tam už žádná válka neopakovala.
 
 

Ale asi to nepomohlo

a nepomůže ...

 

d@niela

 


Komentáře (6)add feed
... : mamča
Už podle fotky je zřejmé, že oba vůdci jsou hodní kluci. Líbání jejich černých nohou ničemu nepomůže, a papež František si mohl ušetřit žaludek na jinší věci.
Mluvit, nebo dokonce se snažit vnutit téhle zemi demokracii, je čirý nesmysl.
Nechte je jejich zvykům a způsobu života, a nepleťte se do toho. Oni si poradí po svém.
červenec 07, 2020 06:48
... : NČ
Dřív jsme blbům říkali: "Ty si vůl jak papež."
červenec 07, 2020 08:20
... : polárka
byt verici katolicka tak opousim viru
červenec 07, 2020 12:17
... : doktor
NČ A polárko dávám palec nahoru !!!!!!!!!!!
červenec 07, 2020 13:04
... : *deeres*
Že je papež pablb, tak to je jasné už nějakou dobu. Existuje i video z roku 2016, jak chudinkám migrantům meje a líbá nohy na znamení své pokory a omluvy za jejich útrapy.
https://www.krajskelisty.cz/stredocesky-kraj/12650-papez-umyl-imigrantum-nohy-a-velky-patek-je-statni-svatek-co-to-vlastne-slavime.htm
Křesťanství se sklonilo před Islámem. Papež František myl a líbal nohy imigrantům v Římě. Akt mytí nohou symbolizuje pokoru a dobrou vůli. Kolik dobré vůle mají muslimové, kolik z nich je ochotno respektovat jiná náboženství, nebo dokonce ateismus. Papežův akt pokory se v muslimském světě minul účinkem, a že naopak dal do rukou islamistů mocnou zbraň, protože tou je podle nich jejich víra a bomby používají pouze k jejímu prosazení. Nevoli vyvolává papežova kritika, že některé státy se proti přílivu imigrantů brání stavěním zdí. Ten, kdo je staví, podle papeže není křesťan.
červenec 07, 2020 13:52
... : polárka
dostala jsem tenhle mail s otazkou? je to mozne? a kamarad mi odpovedel" Je to možné, poněvadž je to zástupce ďábla na zemi" Docela mu to verim!!!
červenec 07, 2020 19:17
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]