O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KORONAVIRUS V LEPŠÍM SVĚTLE PDF Tisk E-mail
Pondělí, 01 červen 2020
Mám týden nočních. To se vždycky ukládám kolem sedmé a pro klidné usínání si pustím nějakou muziku, v současnosti hodně poslouchám klasiku a pomalu objevuju její krásy. K novinkám dne se tedy dostávám zhruba kolem poledne. Ty tři ubrečený žlutý ksichtíky v messengeru od našeho kluka jsem si „přečetla“ jako první. A pak už jsem rovnou pátrala, co ho tak rozhodilo.

 

 

Bylo to jasné na první dobrou, protože zavřenou školu by ještě rozdýchal, ale s tím spojenou zrušenou výuku hudby, zrušený sbor a zavřená i jazykovka, o přípravce na přijímačky nemluvě, to už na něj bylo asi moc, protože normálně se vyjadřuje slovně a ne emotikonama.

 

No jo, je to tu, je to blbý, ale vůbec neremcám, že ty školy jsou zavřený. Vážně ne. Neremcám ani nad tím, že budou zavřená divadla (měl jít na Vlasy, dostal jako dárek k narozeninám lístky od Velký ségry), nepřijedou Němci a nebude společný koncert, možná nebude ani vystoupení s klarinetovým kvartetem. Nepůjdeme jako každoměsíčně do kina, a tentokrát byla řada na něm, aby vybral film.

 

Neremcám. Čekám jenom na příjezd zpruzelého puberťáka.

 

Ale je to dobrý, naštěstí mu cesta domů trvá dost dlouho na to, aby trochu vychladnul, takže doma už poslouchám jen plán pro „krizový vývoj“. Je to dobrý, protože manžel je pryč a já ty nájezdy pubošů na náš dům docela zvládám a dokonce jim věřím, že se občas i budou učit na ty přijímačky.

 

Takže mi případně, prosím, poraďte něco finančně nenáročného,

co jim můžu předhodit k jídlu.

 

 

Občas si naordinuju den, kdy nic nedělám. Fakt vůbec ale vůbec nic, většinou na dobu, kdy manžel není doma, s klukem si objednáme jídlo domů, nějakou hustou prasárnu, a jen se válíme a koukáme na filmy.

 

 

 Žena - magazín pro ženy - Novinky.cz

 

Ještě že jsem si takový den naplánovala právě na dnešek. Nebyly ale filmy, byly „ty internety.“  Sjížděli jsme oba všechno možný a nemožný. A v tý dnešní přehršli negativních a někdy i vulgárních příspěvků na FB, Insta, Twitteru (ne nejsem magor, jen mě to výjimečně opravdu zajímalo, já jen fejsbůkuju, "malej" zas naopak tvrdí, že fejs už je passé a jede na tom ostatním), jsem objevila i něco pozitivního.

 

A chci se o to podělit:       

 

  • Nakladatelství Fraus se rozhodlo zdarma poskytnout žákům, učitelům a školám všechny elektronické učebnice zdarma, stejně tak i on-line prostředí pro komunikaci učitelů s dětmi a pro domácí procvičování je také plně k dispozici portál Škola s nadhledem.

  • Litoměřický biskup vyzval mládežníky svojí diecéze, aby dokud je pozastavena výuka, nabídli svou pomoc s hlídáním v těch rodinách, kde rodiče musí docházet do zaměstnání a nemá jim kdo mladší děti hlídat. Biskupství takovým pomocníkům nabízí alespoň obědy.

 

  • Vláďa D. z Plzně nabídl zdarma roušky a respirátory, které už neupotřebí  ( to, nač je potřeboval, už má hotové) a všechny odveze jedné mamince s onkologicky nemocným dítětem. Čert vem ty pitomce, kteří se do něj tak hnusně obouvali, ale milých slov v komentářích bylo mnohem víc.
 
  • Junák – český skaut vyzval radnice a bezpečnostní týmy měst a obcí, nechť se na ně obrátí, pokud by jejich dobrovolníci mohli v souvislosti s nastalou situací s něčím pomoci.
 
  • Dvě studentky, obor mimoškolní a předškolní pedagogika, nabídly zdarma hlídání dětí maminkám samoživitelkám.

 

 

Vypadá to, že to s tím naším národem ještě není tak hrozný.

A co vy, nemáte taky nějakou ukázku toho, že pořád ještě umíme být lidmi?

 

 

KYTTKA


(P.S. tohle KYTTKA poslala už 11. 3.,

ale já to našla v poště až dnes.

 jo, nedívám se na všechny adresy.... ach jo)

 

 

Komentáře (2)add feed
... : doktor
Kyttko předlož jim k papů brambory na loupačku.Zabaví je to a ještě si pochutnají.Bezva odpoledne.
červen 01, 2020 12:59
... : d@niela
papů...

červen 01, 2020 13:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]