O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŠÍT ČI NEŠÍT, TOŤ OČ TU BĚŽÍ ... PDF Tisk E-mail
Úterý, 17 březen 2020
Image result for jehla a nitěJelikož jsou roušky a respirátory v době karantény stále nedostupným artiklem, začali si lidé šít patřičné náhubky podomácku. Zapojily se zejména šikovné ženy, které vlastní šicí stroj. Na internetu se proto začínají objevovat návody, jak si je vyrobit. Vzhledem k tomu, že doteď jsem si hrála se svou ložnicí a k šicímu stroji mi zatím chybí elektrický proud (blbá zásuvka, nefunguje), a protože chodím ven jen dvakrát denně a ještě potajmu, je můj obličej stále nahý...
Zdroj: https://kladensky.denik.cz/hobby/koronavirus-pandemie-karantena-rousky-svepomoc.html
Zdroj: https://kladensky.denik.cz/zpravy_region/zeny-zacaly-sit-rousky-podomacku-podporuji-je-i-regionalni-politici-20200316.html


Zdroj: https://kladensky.denik.cz/hobby/koronavirus-pandemie-karantena-rousky-svepomoc.html
Zdroj: https://kladensky.denik.cz/zpravy_region/zeny-zacaly-sit-rousky-podomacku-podporuji-je-i-regionalni-politici-20200316.html

 

 

 

 

Tohle je zajisté dobrý nápad, ale na mne složitý. A hlavně si myslím, že by mi to na mém obličeji asi moc nedrželo. Osobně bych preferovala jednodušší způsob, tzn. velký, hodně velký igeliťák, přetažený tak nějak až do pasu...Ale zatím jsem tak objemný nezchrastila. Pak jsou ještě možné ty podstatně větší "petky", to by asi šlo, ale kde ji vzít, případně, pokud bych ji už někde koupila, pochybuju, že by byla prázdná. A co pak tedy fofrem s tím obsahem?

 

 

  

 

 

-x-x-x-   
 
 
   
 
 
 Tak ještě najít filtr do vysavače
a nechat uschnout pár vlhčených ubrousků...
d@niela
 
 
Komentáře (11)add feed
... : mamča
Roušky jsem ušila ze starého prostěradla, ale mnohem jednodušší, než je návod zde. Podle toho jsem ušila jen jednu, ale moc nesedí, po stranách odstává.
Vystřihla jsem čtverec o straně 21 cm, Nahoře a dole olemovala, do horního lemu jsem dala drátek (narovnaná sponka na papír). Pak jsem po stranách rovněž olemovala trochu širším lemem, kterým jsem protáhla stužku (svatební) 75 cm dlouhou. Pak už stačilo strany trochu nadrhnout, drátek vytvarovat podle nosu, a zavázat vzadu za hlavou a kolem krku. Stejnou službu by udělala gumička kolem uší.
Když jsem to došila, sestřenice mi poradila, že lepší než látka z prostěradla, je netkaný materiál z pytlíku do vysavače.
březen 18, 2020 06:44
... : Milene
Včera mně volala kamarádka a prosila, jestli bych jí neušila pro rodinu roušky. Tak jsem šila přesně podle tohoto návodu. Zatím 3 kousky. No, tak hezký nebyly ale to nevadí. Dneska jí došiju zbytek, aby měla každý 2. A hned se ozvali další potřební. Látky mám, tak budu pokračovat.

A mamčo mám doma taky takový ten "vlyselin", tak nějak se tomu říkalo. Dávalo se to do vyztužení límců nebo manžet. Mohla bych zkusit nějakou z toho materiálu. Vypadá to trochu jako pytlík do vysavače. smilies/wink.gifJen to nasazování kolem uší mi nějak selhalo. Prostě nedrží a nedrží. Tak se všichni opatrujte.
březen 18, 2020 07:58
... : mamča
Milene : Vliselin bych asi nepoužila, je moc málo prodyšný. Ty pytlíky do vysavače mají rafinovaně umístěné dírky, a Ty v té roušce musíš taky dýchat.
Ráno jsem šla pro chleba, a i v té roušce z prostěradla jsem se úspěšně dusila a nemohla jsem se dočkat, až jí doma sundám.
Jinak žasnu nad kázní místních obyvatel. Většina má doma ušité roušky, kdo nemá, má aspoň obličej omotaný šálou. I majitelé psů při venčení mají roušky. Akorát psi roušky nemají, ačkoli čuchají ke kdejakému hnusu, a doma pak přátelsky olíznou obličej páníčka. smilies/grin.gif
PS : Zkus ten můj "model" roušky. Dobře sedí na obličeji, a stihneš jich ušít víc za stejnou dobu.
březen 18, 2020 09:20
... : Krakonoš
březen 18, 2020 09:48
... : NČ
K čemu nějaký odkazy na nějaký fejzbůky, který nejdou ani otevřít? Furt se to na něco ptá, nerozumím ani, na co.
Já jsem s fejzbůkem už dávno skončil (vlastně kloudně ani nezačal), řekl bych, že se mi přímo příčí.

JO, A K ROUŠKÁM:
Vyrábím ústní roušky z prostěradla. A napadlo mě, jaká škoda, že zrovna nemám po ruce přepraný lila kalhotky tanga. Ty by byly naprosto úžasný. Tak semsito aspoň neuměle vymodeloval na noťasu. Do tramvaje a do Tesca, mezi prostej lid, to by bylo fakt dost dobrý, žejo. Jen se mi za tanga nechce vyhazovat prachy. Viz přiložená fotka.
Ještě vymejšlim roušku sněhobílou, s namalovanou dršťkou červenou rtěnkou a pár začernalema dírama po zubech. To se mi ale už nechce modelovat (peintbrašovat), tak, jestli vyrobim, vyfotim se v tom in nátura.
Všechny zdraví NČ.



P.S: V rámci charity poskytuju svý skvělý nápady zcela zdarma.

březen 18, 2020 10:48
... : Bara (Holandsko)
Byla jsem dnes rano v supermarketu. Mela jsem rousku pripravenou v kapse, ale nepotkala jsem jedineho cloveka ktery by ji mel nasazenou, tak jsem si vyhrnula salu pres usta az k nosu, doma provedla doporucovanou hygienu......
březen 18, 2020 12:04
... : mamča
NČ : Rouška z "tangáčů" je super. smilies/cheesy.gif
Jenže pokud si pamatuju z dob kdy jsem je nosila - většinou bývají krajkové. A to by virus těma dírkama v krajce prolezl.
březen 18, 2020 12:14
... : doktor
Dnes budeme již plně vybaveni.Ale též jsme měli holé ..... pusinky.NČ jsi šikovnej kluk.
březen 18, 2020 13:04
... : Krakonoš
Tak jinak, ať z toho něco má i Pepa:

https://www.youtube.com/watch?v=cJfu-X9x-kw

březen 18, 2020 14:41
... : NČ
No mamčo. S těma kraječkama, to´s mi nasadila brouka do palice.
Mohly by to teda bejt i bombarďáky. Ty by vyšly jedny i na dvě "roušky". Zkusim se nad tím zamyslet.
březen 18, 2020 18:14
... : mamča
NČ : To už je lepší koupit u Vietnamců podprsenku, a máš hned dva "skorojakorespirátory". Jen ta špérklapka tomu chybí.
březen 18, 2020 19:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]