O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEBOLÍ VÁS V KRKU, NEKAŠLETE? PDF Tisk E-mail
Neděle, 08 březen 2020
Zatím u všech našich pacientů, kteří byli na koronavirus pozitivně testováni, nedošlo k úplnému uzdravení. Nemáme tedy žádného zotaveného pacienta. Takový by musel mít dvakrát za sebou negativní test s odstupem 24 hodin. Ale naštěstí je průběh jejich nemoci relativně mírný.  Ministerstvo zdravotnictví dnes nařídilo dvoutýdenní karanténu po návratu z Itálie ode dneška i cizincům, kteří v ČR trvale a přechodně žijí nebo pracují.

 

 

Místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež v pátek uvedl, že v Itálii bylo podle něj za posledních 14 dní 30 000 Čechů, z toho 15 000 s cestovními kancelářemi a 15 000 se do země vypravilo individuálně. (to bude tedy testů... a asi každý nebude moci pracovat z domova. Zato pejska nakonec vyvenčit můžete, jen musíte být minimálně 1,5 metru od nejbližšího člověka, na nic nesahat a co možná fofrem se zase vrátit domů.)

 

Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula odhadl, že by se na konci příštího týdne mohl počet nakažených v Česku pohybovat okolo stovky. Neměly by to být žádné kontakty v rámci republiky, ale především ti, co se vracejí z lyžovačky nejen z izolované Itálie, ale i z dalších míst, kde rodiny trávily jarní prázdniny. Pokud se však bude jednat o cizince, kteří by k nám chtěli, tak budou vyzváni k návratu do své země, případně bude postupováno stejným způsobem jako u českých občanů.

 

A dále. Koronavirus byl v Egyptě příčinou úmrtí 60letého německého turisty. Oznámilo to dnes egyptské ministerstvo zdravotnictví. Podle agentury DPA jde o první známou oběť nemoci COVID-19 v celé Africe. Což se musím přiznat, že nějak nechápu. V tamějších životních podmínkách jeden jediný smrtelný případ?

 

A kolik je vlastně v Africe nakažených?

 

 

africanexodus

 

V Alžírsku, které je v severní Africe, bylo dosud hlášeno 17 případů. Země v subsaharské Africe byly dosud do značné míry koronaviru ušetřeny, alespoň podle oficiálních statistik.

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) byly dosud hlášeny čtyři případy v Senegalu, dva v Kamerunu, dva v Jihoafrické republice, jeden případ evidují Nigérie a Togo.

 

Pouliční gangy, chudoba a epidemie cholery aneb největší slumy Afriky

 

Odborníci však hodnotí riziko šíření plicních chorob v Africe jako velmi vysoké. Kontinent má úzké vazby na Čínu a v mnoha afrických státech jsou zdravotnické systémy velmi slabé. Miliony lidí navíc žijí ve městech, jako jsou Lagos, Káhira a Alžír ve velmi, velmi těsné blízkosti...

 

 

d@niela

P.S. V krku mám rašpli a kašlu.

Ale snažím se "ilegálně".

 

 

Komentáře (12)add feed
... : Iris
Nejsem odborník a nesnáším užvaněné a rádobyvtipné amatérské odborníky všude. Jen si myslím, vlastně doufám, že tahle epidemie vyšumí s příchodem teplých až horkých dnů. Mám představu, že ty kapénky, které umožňují transport virů, prostě uschnou, potvory. Sluníčko prohřeje, zlepší náladu a imunitu - tak jak to každý rok udělá s chřipkou. Sami odborníci si tím zatím nejsou jisti, situace je nová.
Tak si pro sebe představuji, že v těch opravedu teplých krajích se tomuto viru prostě nevede a nepovede, zatímco jiným, typicky teplomilným sajrajtům ano. Dalším důvodem může být fakt, že infekci tam neumí rozpoznat, otestovat, potvrdit, přiznat....jen můj názor.
březen 09, 2020 07:20
... : NČ
No nevim. Když se v teplých krajích dobře vede typicky teplomilným sajrajtům, tak co nám sem ten sajrajt leze do Evropy?
březen 09, 2020 08:48
... : Iris
...dala se čekat jiná poznámka?
březen 09, 2020 08:54
... : mamča
Někteří odborníci (např. Dr. Pirk) tvrdí, že je to jenom druh chřipky. Možná ano, ale i chřipka má na svém kontě každý rok řadu úmrtí. Většinou starších pacientů, co už buď měli nějaké další nastřádané neduhy, nebo třeba onkologických pacientů, kteří mají imunitu v záporných hodnotách.
Ale když je to jen "taková chřipečka", proč to zdravotníci berou tak vážně ? Teď nemluvím o těch oblečených ve "skafandrech".
Dneska jsem byla s naší babčou na poliklinice, a sestřičky od ambulantních lékařů i pomocný personál tam pořád chodili s desinfekcí a pečlivě otírali kliky, lavice a dveře od výtahů.
Přece tohle nedělají běžně ani při chřipkové epidemii ?
Jestli se nám "něco" nezatajuje ?
březen 09, 2020 10:22
... : Iris
Mamčo, je to druh chřipky, ale nový. Mnozí senioři a ohrožené skupiny lidí, například moje maminka,lidé po transplantacích aj., jsou proti známé chřipce očkovaní a tak u nich odpadne spousta starostí. Tady to zabíjí přesně tyhle skupiny lidí a zatím se s tím dá jen počítat, nikoliv se bránit. Zatím.
Že se ta opatření nedělají při běžné chřipkové epidemii, to je možná chyba - nemyslím kosmonautské oblečky a hysterie, zejména mediální. Ale otírat a dezinfikovat ta, řekněme predilekční místa, by nebylo na škodu právě v dobách epidemií. Že by lidem neškodilo trochu více hygieny a návyků, co se týče ohleduplného a bezpečného chování, že jsou lidé zkrátka čuňata a o epidemie si přímo říkají, to si myslím dlouhodobě. Nemyslím, že se nám něco zatajuje. Spíše si myslím, že se s tím neumíme vypořádat - jen kdyby se takhle kus po kuse sledoval nárůst nemocných "obyčejnou" chřipkou, jak se to teď děje každou chvíli třeba v TV, divili bychom se, jak se věci rychle dějí. Ale u běžné chřipky se ani netestuje, ani nezveřejňuje, jako teď. A tak jsme z toho vyvalení a vyplašení.
březen 09, 2020 11:06
... : doktor
Dani a ostatní potencionální pacoši,kašlete -li hodně a na sucho bez nachlazení ..... jste nakaženi,pijte teplou vodu,myjte se teplou vodou a vůbec pij hodně.Bezva den bez virů.Tento virus prý nemá rád teplo !
březen 09, 2020 12:30
... : Iris
Doktore, tak tahle řetězová zpráva mi přišla také, teď už je to naštěstí smazané. Ví se dávno, že u pravé chřipky bývá suchý kašel s horečkou jedním z prvních příznaků, tedy ne rýma a kýchání. Pacoši - kašlete-li bez nachlazení, můžete mít také alergii, astma, srdeční obtíže a spoustu dalších neduhů, nemusíte být nakaženi zrovna koronavirem, proč se mají lidé děsit víc, než je třeba? Nepijte teplou vodu, nýbrž dobrý horký čaj s citronem, když už - a vůbec, pijte hodně, ale neutopte se. Virus, doktore, nemá rád teplo, pravda. Proto na něj tělo reaguje horečkou. Ale teplá žbrunda asi nepomůže. Nevěřte všem kravinám, prosím smilies/wink.gif
březen 09, 2020 13:00
... : NČ
Milá Iris. Sotva můžeš čekat, že ti na tvou nahrávku nikdo nenaskočí.
Jinak mám pro všechny jednu radu. Zaručeně prý pomáhá pravitelné potírání řitního otvoru fialkovým olejem.
Potvrdit z vlastní zkušenosti to ale nemůžu. Fialkovej olej je na Žižkově momentálně zcela vyprodanej.
březen 09, 2020 16:44
... : Iris
NČ - tebe teď nějak ohrožuje dengue, ebola nebo hemorhagická horečka? Cholera, tyfus, žloutenka, malárie....?
březen 09, 2020 16:51
... : NČ
Zapomněla´s na smajlíka
březen 09, 2020 17:00
... : Iris
...ne, neměla jsem v úmyslu se usmívat.
březen 09, 2020 17:10
... : Josef Kouba
Poslechněte doktora. Popíjení horkou vodu přes 40 C vraždí tu potvoru. Slívovice a rum to jen vylepší. Sauna v páře to samé. Suchá ještě lépe.
březen 10, 2020 10:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]