O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAKPAK JE DNES U NÁS DOMA? - PŘÍMO OBDIVUHODNĚ PDF Tisk E-mail
Středa, 19 únor 2020
U nás doma jest neskutečnej bordel. Jak někteří z vás zaznamenali, rozhodla jsem se vyhostit z bytu dvě obrovitánský skříně. Jedna už plní službu ve zcela nové domácnosti, druhá zatím zeje prázdnotou u mne doma. Došlo mi, že tohle je jediná velká moc, která mi pomůže exkomunikovat to moře věcí, které "by se třeba ještě někdy mohly hodit". V tomto stavu pohodlně spaly věčným spánkem - v oněch skříních - už řádku let.

 

 

 

 

Přišla jsem na chuť záležitosti zvané Marketplace. Je to docela vykoumaná aplikace, myslím, že z řady těch „blbuvzdorných“, protože se mi už napodruhé zadařilo. A  snad se mi díky ní povede odstranit z bytu i další věci, které mi  vhánějí slzy do očí:

 

  • Například ta velká škatule, ve které je pečlivě narovnána halda všemožných vyšívacích bavlnek, zakrytá svrchu několika nedokončenými vyšíváními. A zcela nahoře ještě čistým, jehlou nedotčeným plátnem či kanavou… Zavzpomínala jsem na časy, kdy jsem kladla jeden drobný štych vedle druhého, kdy se na plátně rozvíjely drobné kytičky, nebo celá jehlou malovaná krajina.  

        No, co já s tím teď?

 

  • Stejně tak ta podle barev srovnaná úroda pletacích přízí, všechmožných pletacích jehlic, háčků,  nedokončený svetr a nedoháčkované rukavice.

        No, co já s tím teď?

 

Naštěstí se ozvaly zájemkyně o časopisy plné návodů na vyšívání, pletení, háčkování, stejně jako o balík Burd, s perfektními střihy.

Zajásala jsem, že stále ještě jsou děvuchy, které se neoblíkají jen do „džínů a trika, navrch mikina, a jedem“.

Že jsou mezi námi ty, které si dovedou za pár hodin vytvořit něco originálního, něco svého, co a) nikdo jiný nemá, b) co je důkazem jejich úžasné šikovnosti.

 

 

Image result for móda 70. letMj. nechci vás nutit do odpovědi na záludnou otázku – to fakt nechám jen na vaší dobrovolnosti:

 

Jak často chodíte v sukni, kostýmku, doplněno punčocháči a střevíčky?

 

Tedy – pokud nejste kancelářské myšičky, které toto mají jako povinnou uniformu.

 

Co tak sleduju, tak narozdíl od dob mého mládí v minulém století, kdy kalhoty na ženách nebyly tak běžné, jsou dnes neběžné všednodenní dámy v lodičkách, šatech, kabátech, kloboucích, přes rameno kabelka…

Jen se podívejte na nějaký starší český film, a porovnejte s dnešními ulicemi.

 

Ne, vůbec mi to nechybí, a v létě, v teplých až horkých dnech vítám ulice rozkvetlé ženami a dívkami v šatech, ale takové to chladné, zablácené počasí, jako je teď? Takže bunda, džíny, čepice, sportovní boty.

 

Přesto pevně doufám, že ty pěkné sukně a šaty, které jsem schovávala „na jindy“, se na Marketplacu moc neohřejí, zvláště, když je budu prodávat třeba za sklenici kompotu. Na tom můžu jen získat.

 

 

 

Mám tedy plno práce, do které se mi ale vůbec nechce. Je to takové zavírání vrátek a odhazování klíče. Ale zas si říkám, že třeba mne ještě něco zajímavého čeká.

 

Například se moc těším na červen a červenec, kdy za mnou přijede dcera s vnoučaty. Tedy osmnáctiletým tenistou Kryštofem a příjemnou sedmnáctkou Nikolkou. Když jsem je viděla naposledy, tedy před třemi lety, tak to byly ještě děti, dnes už přiletí tři dospěláci. 

 

Měla bych vymyslet nějaký zajímavý program, abych jim ukázala, jak "tady u nás doma" je nádherně. Kam jet, co vidět... co dělat...

 

Pokud máte někdo nějaký návrh, sem s ním!!!!!!!!

 

Předem moc díky za všechny nápady - 

d@niela

 

 

 

 

 

 

Komentáře (8)add feed
... : doktor
Odvážil bych se navrhnout Lipno - lipenskou přehradu a úžasnou Šumavu.Ahojky a bezva plánování zážitkové dovolené.
únor 19, 2020 12:28
... : Milene
Já jsem se před rokem stěhovala, tak jsem udělala opravdu velkou probírku úplně všeho. Oblečení, knížek, nádobí, zbytků látek, vln …. smilies/grin.gif Nastěhovala jsem si opravdu jen potřebné věci. A už několikrát jsem něco z těch nasyslených zbytečností potřebovala. smilies/sad.gif
Dřív jsem byla jen sukňová (zamlada), nyní jsem jen kalhotová.
A teď nějaké výlety. Víš, že je všude krásně. Na výlet bych tě pozvala na Říp a do celého Středohoří. Tam je krásně i když jen projíždíš. Litoměřice jsou také pěkné.
A kousek od Prahy je Středočeské muzeum v Roztokách, kde jsou opravdu pěkné výstavy. Nyní "Jak se jezdilo do Roztok na letní byt". A v Praze Loosova vila, Bílkova vila nebo můj oblíbený Břevnovský klášter.
únor 19, 2020 14:34
... : d@niela
No, to je strašný.... Dám věci "do pryč" na haldu, a po chvíli se k ní vrátím:

"Co tohle? To by přeci byla škoda, to ještě neee.
A tohle? Vyzkouším to, třeba mi to ještě bude. Hm, tak neee..."


To je taková fuška, taková bolest - smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 19, 2020 15:22
... : *deeres*
Hele, soustřeď se! Vykašli se na hadry, dej je k popelnici do igelitky, oni si majitele najdou!
Spíš přemýšlej, kam ty svoje prapotomky vezmeš.
Jednodeňáky se dají vlakem nebo autobusem krásně stihnout i do Tábora, nebo Jindřichova Hradce. Jestli se ti to zdá daleko, tak Srbsko (vlak), Sv.Ján pod skalo( bus od metra-Motolské nemocnice), Beroun a Koněpruské jeskyně ( vlak bus, nebo kousek pěšky), Liběchov zámek, po stopách V.Levého (Čertovy hlavy, jeskyně), krásný les, kde budou v té době borůvky i maliny (bus od nádraží Holešovice), Veltrusy zámek a anglický park[/b, Nelahozeves zámek( obojí vlak).
A pokud se chceš utrhnout, tak vloni jsem byla na několik dní ve Žďáru nad Sázavou, nádhera -Zelená Hora a Černý les, stejně tak, jako vedlejší Nové Město na Moravě ( historické stavby arboretum). To už není na jeden den, byla jsem ubytována v penzionu s polopenzí a ani to nebylo drahý.
Tady je pár fotek, ale je tam i zámek, ten jsem nějak nefotila:
https://deeres.rajce.idnes.cz/Zdar_nad_Sazavou/

Pokud je ti to málo, mohu dodat další i to, jak se tam dopravíš.


únor 19, 2020 16:49
... : d@niela
Stáňo, já snad z Tebe udělám Midase :-D...
To jsou fakt skvělý nápady, to ještě pak detailně proberem, neb jak víš, já zabloudím i v koupelně.
No, a když by se mi podařilo semtam Amíky ukecat, že bychom semtam kousky šli i pěšky, tak by to bylo úplně super...
únor 19, 2020 17:24
... : Inka
jééé Marketplace miluju, sem tam něco prodám, sem tam něco koupím...parádička! V sukních a šatech chodím od jara do podzimu, v zimě z džín nevylézám, už jsem stará a mám ráda své teplíčko i když jsem vcelku horkokrevná baba smilies/grin.gif

únor 20, 2020 06:57
... : Inka
Daní Ty nemáš chytrej mobil??? Existuje navigace a ta Tě dovede úplně všude!!!! smilies/grin.gif Navíc naše země je strašně moc krásná!!!!
únor 20, 2020 06:59
... : mamča
d@niela : Taky jsem měla zásobu všeho možného na rukodělné práce. Několik kufrů toho bylo, od vyšívání, paličkování, až po tu pověstnou pletací přízi všech druhů a barev. Tady "na venkově" je takový klub "starších děvčat (65 plus)", a ty mi to radostně rozebraly pod rukama, a tvoří z toho všeho spoustu krásných věcí pro vnoučata a okolí.
Momentálně jsem nepojízdná, ale kdyby Ti to tam ještě chvíli vydrželo a nemělas žádné zájemce, tak já bych to někdy vzala na babinec, a byla bych ráda, že uhájím vlastní košili...:-)
únor 20, 2020 10:54
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]