O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LILITH - PRVNÍ ŽENA ADAMOVA... - IV. PDF Tisk E-mail
Pátek, 19 říjen 2007
Přejít na obsah
LILITH - PRVNÍ ŽENA ADAMOVA... - IV.
Strana 2

 

 

 

 

 

      "Chce se mi spát," řekla Lilith. "Čekej na mne zítra na břehu jezera!" A kroky lehkými jako pták ponořila se do nočních stínů. Adam sledoval vzdalující se, jako blesk se třpytící Lilith potemnělým zrakem. Ráno Adam otevřel oči. Ležel hlavou na holé zemi, a Lilith nikde.

 

     Myslel, že sní. Znovu otevřel oči, ale Lilith nespatřil. Vtom se mu vybavila Lilitina poslední slova. Jak mohl nejrychleji, pospíšil k jezeru. Pak čekal, oči upíraje na všechny stezky v ráji.  S každým srnčím krokem se mu rozbušilo srdce, každý závan větru, rozhoupávající křoví, mu rozpoutal v srdci bouři. Netrpělivě tak čekal, až slunce zapadlo --- a Lilith nepřišla.

 

     Adam se zoufale položil do trávy a semkl víčka, aby o Lilith aspoň snil. Zaslechl šelest v pobřežním rákosí a myslel, že tam sténá něčí srdce...

 

Chvatně vstal, uřezal rákos, vyvrtal v jeho stvolu dva otvory a začal hrát. Nebyla to hra. To sama Adamova vášnivá láska po kapkách tryskala z otvorů v rákosovém stéble, měnila se v slzy a touhu, v touhu a trýzeň.

A on zpíval:

 

 

"Lilith, ach Lilith, ty můj osude,
čím je mi nesmrtelnost bez tebe?
Ty jsi ráj rozkoše, Lilith,
ráj zázraků a půvabů.
Jsi sen, jsi kouzlo a mámení, Lilith,
jsi neochutnané tajemství, Lilith,
jsi slunečný pramen, Lilith,
slunečný pramen trýzně i oživení,
jsi nepřemožitelná žena, Lilith,
Lilith, věčná Lilith...!"

 

 

     Celou noc Adam bloudil, zpívaje o své bolestné touze, která mu spaluje srdce. A po celý následující den se Lilith také neobjevila. Adam se toulal z místa na místo a vzdychal. Hořel a žíznil, a žádný chladný pramen v ráji nebyl s to ho schladit. Adam se rozhodl, až Lilith uvidí, že jí vážnými slovy domluví, hrubě jí vyčiní, ba dokonce jí pohrozí božím jménem. Tak byla již zmučena Adamova duše, tak strašně byla zmučena.

 

 

     

    

     

    

     Za večerních červánků se náhle Lilith vynořila z křoví s tisícerými svody, se všemi nádhernými půvaby svého těla. Adam se k ní vrhl jako šílený a v tu chvíli zapomněl na všecka svá předsevzetí a touhu po odplatě. A uviděl, že Lilith rychle a svižně běží za kroutícím se, lesklým černým hadem a nespouští z něho oka. Adam pospíšil za ní a volal, co měl sílu:

 

     "Lilith, stůj! Kam jdeš? Stůj!"

 

     "Co je ti po tom, kam jdu? Proč mě pronásleduješ?" odpověděla Lilith hněvivě. "Co mně je po tom? Vždyť Bůh si přál, abych tě sledoval a ty mne poslouchala!..."

 

     "Já tebe že mám poslouchat?"  "Kdo jsi, kdo?"

     "Zmiz mi z očí, ty hrubá hroudo hlíny!",  pohrdavě volala Lilith, jako plamen se mihla vzduchem, a nebylo jí....

 

 

 

(pokračování zítra)

 

 

    

Komentáře (3)add feed
nojo, ta s ním uměla... : dess
tohle je opravdu učebnice, ještě že to každá nezná.
I když - kdyby to uměla...
říjen 19, 2007 10:32
Tak Lilith je pro mě překvapením, : Míša šíša
taky jsem o ní nevěděla. Je to ale fakt jak ze života. Těším se na další pokračování.
říjen 19, 2007 10:44
devcata,ze to s nim umela..... : Jasmina
ani ne,proste a jednoduse ho nemilovala. Vzpomente si take,zda se vam nekdo nevyznal (jiste,ne tak jako Adam protoze to se dnes to slovickareni nenosi)ale proste kdy jste nejakymu klukovi rekli NE! A dal jste o nej uz nezajimaly,pokud tedy nedolejzal tak az by mohl byt nebezpecny. Mozna jste uz davno zapomnely ze nekdo takovy vubec existoval a on mozna na vas nezapomene do dneska. Vzdyt to vlastne ani neni plezir,kdyz mi zobe z ruky nekdo,o ktereho nestojim a stalo se mi,tri byli do mne zamilovani,takovi "adamovsti" ja ale snila o "ohnivem" smilies/grin.gif.Potesi,potesi to kdyz nekdo o nas stoji,dokazuje to ze nejsme dobre leda tak do srotu ale to je tak vsechno.
říjen 19, 2007 11:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]