O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NAŠE PUTOVÁNÍ ZA SVOBODOU - I. PDF Tisk E-mail
Neděle, 24 září 2023
Přejít na obsah
NAŠE PUTOVÁNÍ ZA SVOBODOU - I.
Strana 2

 

 

 

Získat správné fotografie byla neuvěřitelná maličkost, není jediný specializovaný fotograf ve městě, jehož adresa je tak tajná, že ji nezná ani on sám, ne, fotky může udělat téměř kdokoli, musí být ovšem udělané přesně podle vzoru, ani malé ani velké, musí být vidět ucho a podobně.

 

Tak to bychom měli – vyplněné žádosti, fotky a otisky prstů, zbývá maličkost – poslat to. Jen jsme nevěděli kam, možností je víc, všechny hezky vyjmenované u žádostí, s podotknutím, že musíte vše poslat na tu správnou a nikam jinam. Která je správná, toť otázka. Hlavní úřad ve Washingtonu DC, pobočka v Omaze v Nebrasce, pobočka pobočky v Atlantě v Georgii, nebo ta nejpobočkovatější pobočka pobočky tady u nás?

 

Manželka se obětovala a šla se zeptat. Měla štěstí, vrátná a kancelářská přesila (bylo by těžkou urážkou tuhle obryni nazvat pouhou kancelářskou silou) tam nebyla. Jakýsi úředník spěchající odkudsi někam úplně jinam, zmaten tím, že se někdo dostal kolem strážní věže přesily, jí pod přísahou, že se to živá duše nedoví, informaci vyhledal a vyzradil. Potají jí předal moták – kousek papíru velikosti poštovní známky s jediným slovem: Atlanta.

 

5 hlavních výhod občanství USA Výhoda občana první třídy: Aktuální školní  zprávy

 

 

Hurá, našemu štěstí stojí v budoucnosti zas o jednu překážku míň. Uvolněně jsem se vrhl znovu do pátrání po zkouškách. V balíčku informací bylo další telefonní číslo, kam jsem zavolal a dozvěděl se, že nejbližší místo, kde můžeme zkoušky složit, je v El Pasu v Texasu a že si tam máme zajet. Fajn, ale připadlo nám to kapku z ruky. Otisky prstů beroucí pastor si vzpomněl, že kdysi kdesi zaslechl někoho mluvit o zkouškách u ACT. Netuším, co to je, a nevím o nikom, kdo by to věděl, my Američané milujeme zkratky, zvlášť když ta zkratka tvoří slovo, které už vůbec nemusí souviset s původním textem.

 

Další pátrání bylo on line, nikoli on INS a našel jsem místní, tedy přímo v našem městě, organizaci, která tyhle zkoušky dělá každý druhý měsíc v jedné místní škole. O ní ovšem zase nevěděli na INS. Naučit se žádané a složit zkoušky  – to vše bylo v porovnání s tím, co jsme už absolvovali a co nás ještě čekalo, snadné...

 

S pokračováním naší anabáze se ozvu příště.

Snad vás to zaujme …

 

 Petr

 


Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]