O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HUBNUTÍ - SNÍDANĚ - II. PDF Tisk E-mail
Středa, 15 září 2010
Přejít na obsah
HUBNUTÍ - SNÍDANĚ - II.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

      Věřte mi, že tohle, co jsem vám tu napsala, se dá  zvládnout každý den. Sýry můžete obměňovat, na další den si také můžete připravit už večer pomazánku z tvarohu (netučného, zeleného). Nasekanou pažitku, kmín, sůl, nebo červenou papriku (prášek) + papriku čerstvou; jednoduše nějakou vám stravitelnou tvarohovou pomazánku na slano.

 

     Vzhledem k tomu, že ta čtvrtkilová vanička tvarohu má celkem jen 162 kcal, tak klidně můžete polovinu (nebo i všechno) sníst... To už může být  pomalu deset - jedenáct? Čas předpolední?  Zkuste jíst v intervalech jako malé nedonošené miminko - po dvou hodinách - to se dá zvládnout... Ten přechod od "hodování" ke střídmému jídlu je tímpádem lehčí.

 

     Pokud byste cítily fakt větší hlad, kupte si například bílý jogurt. Klidně ten velký - ovšem odeberte si tak třetinu - maximálně polovinu. Máte-li svůj domácí džem,  dejte si dvě lžičky (ale ne nabírat jako bagrem, pochopitelně!).

 

     A zase je nějaká volná doba... než nastane čas obědní...

 

 

Otázka pro dnešní den:

 

Co obědváte?

Obědváte vůbec?

Nejíte "po hospodách"?

 

Jsem moooc zvědavá

na vaše odpovědi,

d@niela

 

 

 

Komentáře (30)add feed
tak já se svěřím s dnešním denním meníčkem : Eny
5:00....minerálka s citronkem, pak běhání hodinu s pesankama
6:20 v práci....překapávaná káva, sladká obležený tmavý chleba, sýr, šunka pórek,práce u PC
v 11:00 oběd přinesený z domova(malé pudlíčko),rýže hovězí závitek a zapékaná cuketa se zeleninkou
14:00domů a tak do 16:00běhání s pesankama
18:00zřejmě 2krajíčky s camemberem a rajčata, cibulka...no a snad o půlnoci nebude hladová žravka
září 16, 2010 07:48
tvaroh : Kamila
netučný snad jedině nasladko, naslano mi přijde hnusnej. Přiznám se, že používám tučnej, protože má chuť a dá se namazat jen tak - je to tak trochu jako s těmi sýry. A koukněte na etiketu, sice je "tučný", ale až tolik kalorií nemá.
Totéž platí pro jogurty - hlavně ne bez tuku, to není jogurt, to je namodralé cosi se želatinou, takže aspoň 1,5% tuku, nejlépe Hollandii, která má sice 3,5%, ale požitek je nesrovnatelný a přínos pro zdraví také. A opět - ten rozdíl v kaloriích není velký!
září 16, 2010 08:17
Kamilo - známá věc - co je zdravé nebývá dobré... : wendy
já obědvám klasicky, ale bez polévky, mezi 12. a 13. hodinou. Jídelníček pestrý, od svíčkové až po rizoto. Buddu přecházet k nejedení příloh, místo toho zeleninu.

Ráno vodu s citronem praktikuju. Kromě toho to je taky denní dávka vitaminu C.

Dan - tak džem nebo med ráno je chyba ? Hrůza !
i smilies/wink.gif
září 16, 2010 08:37
Jenže netučné jogurty zdravé nejsou. Sýry taky ne. : Myška
Pokud nebudete považovat za zdravé a tělu prospěšné cpát do sebe želatinu a škrob, čehož jsou tyto nízkotučné a netučné výrobky plné. Tyto výrobky jsou ještě k tomu - aspoň pro mne - nechutné.
Kapitolou samou pro sebe jsou výrobky s rostlinným tukem (imitace sýrů - Javor, pomazánkového másla,...)
září 16, 2010 08:44
Tak vodu s citrónkem : Míša 2
jsem už dneska nestihla, zkusím zítra. Dnešní snídaně - rohlík, dva trojúhelníčky smetanového sýra, hořké kafe s lógrem, přesnídávka bude jabko a hrozínek vína, oběd ze školní jídelny - zapomněla jsem se podívat na jídelníček, takže se necháme překvapit. z toho polívku si sní manžel, až přijde z práce. Ke svačině si vezmu smetanový jogurt ( nízkotučné sýry a jogurty mi prostě nechutnají a jak píše Kamila, rozdíl mezi nízkotučným a smetanovým není co se kalorií týče až tak velký, zato v chuti propastný. V pět si dám krajíček chleba se sardinkovou pomazánkou a nějakou zeleninku jako druhou svačinu, to proto, aby až přijdu okolo šesté domů nenastaly orgie. Po sedmé večeře - porce lasagní. Mezitím si musím hlídat příjem tekutin, problém je, že nemívám pocity žízně, k pití se musím nutit.
září 16, 2010 09:00
Kamila s Myskou maji pravdu, : Eva
nestaci jen sledovat pocet kalorii, hlavni je slozeni potraviny, a prave ty netucne sice maji mene tuku, ale je to precpano sacharidy, ktere spalite raz dva a mate zase hlad. Potrebujete kvalitni bilkoviny, jako zakladni vyzivove kameny. A v tech netucnych do sebe cpete hlavne vyzivovou hlusinu.
září 16, 2010 09:04
Přesně tak, Myško, : Míša 2
nezavrhuju rostlinné tuky, ale nesnáším, když je cpou tam, kam nepatří - třeba do některých sýrů a pomazánkových másel. Naštěstí ne do všech, vždycky pečlivě studuju složení. A co takový nanukový dort - njsem zrovna gurmán, ale než nanukáč s rostlinným tukem, to radši nic.
září 16, 2010 09:06
Míšo2, mám to nastavené stejně. Než hnus s rostlinným tukem, tak to radši nic. : Myška
Nanukáč, zákusky, v kterých máslový krém už nikde nenajdeš, pokud si je neuděláš doma (v cukrářských výrobnách se používá levnější rostlinný tuk).
září 16, 2010 09:10
Celý : Milene
týden jsem ukázkově vzorná , až na pár malinkých prohřešků ale ty prostě musí být. Jinak by to fakt nešlo. Ráno v 7 hodin chleba celozrnný s 2 pláteky krůtí šunky, 1/4 l čaje. S tím chlebem musím něco udělat, tenhle je nějaký trvanlivý, takový tuhý. Moc mi nejede. Ale vymyslím jiný chtnější. Teď jsem dojedla hroznový vínko ale jen kousek a ještě čeká nektarinka. Citrónovou vodu vyzkouším. K obědu mám co si přinesu a to je problém, musím si to večer připravit. Ohřívat tady nic nemůžu. Když nic nenám jdu si koupit. A tady jsou ty kalorie. Tady jsou ty rezervy. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
září 16, 2010 09:14
... : mura1
Co obědváte?

co nam zavodni jidelna uvari.
Obědváte vůbec?

obedvame, protoze i s obedem lezeme v sest vecer hladem po zdi. natoz bez obeda. vono totiz chodime na obed v 11, neb nase stanicni vstava v 5 rano a v 11 uz ma straslivej hlad.
Nejíte "po hospodách"?

nejime, jsme chudy smilies/smiley.gif

oblibenym hitem zavodnich a skolnich jidelen je mit jako jedno z jidel v nabidce zeleninovy talir. ten si fakt davam naprosto vyjimecne, kdyz vsechno ostatni je totalne nejedle (ja jsem zmlsana, priznavam), protoze po zelenine dostanu vzapeti straslivej hlad. tak to je snad lepsi neobedvat vubec.

nejstraslivejsi stravovaci navyky ma moje nejstarsi dcera, ktera stravovani ve skolni jidelne bojkotuje od cca 12ti let (jestli ho bojkotovala uz pred tim, nevim, tenkrat se to holt proflaklo), rano nesnida, po skole je celej den v lufte a ji tedy 1x denne az vecer doma. co ted chodi na vs, tak obcas uz i obedva, neb v menze se prej vybrat da.
září 16, 2010 09:30
zblbly jste me : Kamila
právě svačim zelí.....
září 16, 2010 09:39
Jeden tip ode mne, : moira2
zkuste rano do vlazne citronkove vody pridat 2 kavove lzicky psyllia./koupite v lekarne/.
Ucinek je tak znasoben o procisteni strev, coz se nasledne promitne v celkove lepsi koncidi pokozky a tez se dostavi vice energie. Celkove pro me hubnuti je spojeno hlavne s cistenim strev. Tam opravdu vse zacina a konci. Tedy ve strevech.
Kdo ma po zelenine hlad, doporucuji jist nejprve salat a pak polevku. Hlad se dostavi mnohem pozdeji........
září 16, 2010 09:46
dík za připomenutí moiro : Eny
já tohle psyllium baštila, teda chutná jako otruby ale měla jsem pocit najezenosti. Než jsem vymakala jak ho utopit, chi, nešlo a nešlo rozmíchat.
Ale koupím a hned dnes, je to náhrada za kdysi prodávané sita tablety. Byly ovocem dochucené a bylo to na oblbnutí žaludku a vyčištění střev. Jen vláknina v podobě tablet. Psyllium je prášek.
září 16, 2010 09:50
jo a udělám doma zase zásobu : Eny
pohanky, jáhel, fazolí(becoků)čočky,česneku a cibulky. Nějaký brambor a bude výběr zdravých ingrediencí. Naučila jsem se používat na vaření olivový olej, mám jeden značka vypadla z hlavy a ten nijak to jídlo nehodí do pachutě olivov.olejů.
Zajedu na trh do Polska, tam je to stále levnější a mám to autem 15min. a hubnutí i s vařením půjde.
září 16, 2010 09:56
jaky pozitivni : mura1
ucinky ma ta tepla citronova voda?

dani, ja vim, ze s tim furt votravuju, ale kdy nam prozradis tu zabavnou hubnouci metodu, co jste vymyslely s jednou kudlankou, jak jsi psala v tom uvodnim clanku?
září 16, 2010 09:57
Znamenám si psílium a v poledne vyrážím... : wendy
k obědu mám cuketový guláš - dobrý, ne? jsem zvědavá kdy budu svačit.
smilies/wink.gif
září 16, 2010 09:59
Eny, : moira2
Psyllium ted take dostanes ochucene a rozmichane chutna jako dobra limonada... Ted jsem videla v lekarne Psyllium s cervenou repou. Tak na to se tesim, dve mouchy jednou ranou. Taky se mi osvedcily klicky, kupuji v potravinach a jim jen tak lzici. Alespon 3x tydne... Orechy a mandle kupuji jen velmi opatrne, jinak bych jedla po kilech a to fakt uz dietni neni.......
září 16, 2010 10:01
já si zrovna dnes naplánovala konečně začít loupat : Eny
vlašáky, mám z loňska 2 pytle. Ještě že jsou na světě hodní lidé.
A ano, ještě slunečnicová semínka a dýňová a co lněné semínko, jak se dá děvčátka využít, jednou jsem ho jedla na jakési večeři jen tak posypané na bramborách. Hmmm, loví se to dlooooooouho mezi zubama, ale kdyby měl někdo nápad co s tím, existuje světlé a tmavé, stejně jako pohanka

září 16, 2010 10:06
jojo, : Eny
červenou řepu 2x týdně odšťavuju, paráda, pohladí žaludek.
září 16, 2010 10:07
Obědvám v "závodní jídelně" : mamča
Jenže ti syčáci vaří tak dobře, (výběr z 5ti jídel, 1 zeleninový talíř) že se musím přesvědčovat a požádat o méně přílohy, nebo nechat část na talíři. Polévky si beru jen někdy, jsou dobré skoro všechny.
Zeleninu nemůžu, to bych musela chodit spát s hráběma, abych si v noci stahovala deku od stropu.
A teď babo raď ! smilies/grin.gif
září 16, 2010 10:55
baba radí : ZAČNI SI S KUDLANKOU SCVRKÁVAT ŽALUDEK : wendy
jo mamčo v závodce to máme stejné. Když jsem si nesla talíř s masem a omáčkou a krčily se na něm dva malinké knedlíčky, tak se mi všichni smáli. Kuchařka mě přemlouvala, že se nenajím, že to blbě vypadá....ať. Je to můj talíř.
smilies/wink.gif
září 16, 2010 12:37
wendy : mamča
Taky chodím s v jídelně poloprázdným talířem. smilies/wink.gif Jenže o víkendech vařím jak Magdalena Dobromila, a to se tloustne už z toho pohledu.
Nejlíp se mi hubne, když jsou chlapi někde v luftě, já sama doma a v pohodě žiju na chlebu s máslem, kafi a jogurtu.
Jenže pak už se miláčkové vrací, a já zas nevím, co strčit do trouby dřív, jestli svíčkovou a nebo buchty... smilies/cheesy.gif
září 16, 2010 12:56
jo, mamco : mura1
to je i muj problem - jak nezrat, kdyz clovek vari denne pro mensi regiment. bejt singl je z tohohle pohledu vo moc jednodussi. smilies/smiley.gif mne se nejlip hubne v lete o "dovoleny" doma. to totiz makam kolem baraku celej den jako sroub a hlad nemam, vareni nesnasim, takze podobne ziju vo chlebu s maslem a kafi, jogurt nahrazuju rizkem.
září 16, 2010 13:14
No vidíte, to jste ve výhodě, dámy : wendy
já si klidně uvařím i když jsem sama samotinká, třeba si i květák uvařím a obalím. Pak chodím a zobu a říkám si - nechám trochu drahému choti. Ale ubírám pořád a když se tam krčí poslední kousek, řeknu si - no to je pro ostudu, přece me nedám JEDEN kousek. A tak sežeru i ten poslední a pak mu volám : kup květák až pojedeš kolem Kauflandu...
smilies/wink.gif
září 16, 2010 13:23
wendy : mamča
Možná to není ta správná útěcha, ale musím Tě pochválit. Je vidět, že se, na rozdíl od většiny žen, máš ráda. smilies/wink.gif
září 16, 2010 13:38
mura1 : mamča
Jo jo, regiment hubeňourů. A ještě k tomu "chváličů". A která matka by nepodlehla, když všichni chválí, jak je to dobrý, a jak si pochutnali.
září 16, 2010 13:40
wen : mia
smilies/grin.gif smilies/grin.gif to my zas měli kdysi v podnikovém bytě sousedku, měla 146 kg /to říkala sama, že když se v těhotenský poradně vážila tak stočtyřicetikilová váha se protočila a ukázala 6 kg/. Ta uvařila hrnec zelnice a když přišel manžel domů tak řekla "jo hochu máš smůlu, už na Tebe nezbylo." spucla hrnec polívku všechnu sama. Jednou takhle spořádala celou krůtu sama. Její manžel by hubenej, to byla dvojka. Jezevčík a bernardýn, jinak se to přirovnat nedá.
září 16, 2010 13:43
Po přečtení příspěvku od mamči i mii : wendy
nezbývá mi než konstatovat, že jsem hodná nejen na sebe, ale i na muže. Tak to má byt.
Ovšem - oba dva si to musíme zasloužit...(jo, dobře jsem to napsala, pořád přeskakuju z Karla do kuchyně..)
smilies/wink.gif
září 16, 2010 13:48
... : bb2
Obědvám(e). Ve všední den kolem druhé odpo, protože ráno dost snídáme (já dcera) a svačíme )ostatní) a pak máme všichni hodně co dělat až do půl druhé, do dvou. Někdy do třetí. Pak se to zvolňuje. V sobotu jak kdy, podle toho, co máme vplánu dělat přes den. Pak uděláme velkou společnou snídani, která nahradí i oběd. Někdy je i maso z grilu, salát, nebo míchaná vajíčka, klobásky,ovocný salát, nějaká buchta.

Obědvám různě, já téměř vždy něco s masem. Pokud přes den bylo maso, bez masa snesu večeři.

Jíme i po hospodách, protože máme rádi teplé jídlo a domů se dost často dostaneme večer. Obědy v luxusní závodní jídelně čezu, kde vaří dobře a za stravenku 90 Kč se tam dá slušně naobědvat. Polévky nejím. Děti v menze a dřív ve školní jídelně, než mladší začal školní jídelnu sabotovat. Oznámil doma, že ušetřím 600 měsíčně za školní obědy:-) nedomyslel, že třetí svačina místo oběda plus občasný teplý oběd ve vegetariánské restauraci taky něco stojí. No ale aspoň že to nahlásil a nepředstíral, že na obědy nadále chodí.
Když je doma uvařeno nebo víme, že budu brzy doma, tj. do 17.30 a večer vařit, bereme si z domova velké svačiny a jídme teplé jídlo až večer doma.
Občas chodíme na pracovní obědy.
Svačiny připravujeme my s dcerou, chlapi by se na to vykašlali a pak si ve vlčím hladu koupili nějaký blivajz z automatů, u benzinek apod. Tak děláme balíky celozrnných chlebů a bagetek se sýry, pomazánkami z tvarohu, vajec, zeleniny, se šunkou, saláty z doma pečeného kuřete apod. Pomazánky ze zbytků vařených luštěnin, někdy i schválně uvařených za tím účelem - fazole nebo cizrnu uvaříme, rozmixujeme, ochutíme - provenskálská směs, nebo česnek, sůl apod., namazat na chleba, obložit domácími vařenými vejci, k tomu paprika, rajče okurka od našich. Saláty těstovinové, zeleninové se sýrem apod. Každému k tomu kousek ovoce a děckám sladké tyčinky, čokoládičky a tak.
Někdy uvařím puding, smíchám s tvarohem, do skleniček od marmelád nasypu pár piškotů, ovoce, ořechy, zaliju pudinkotvarohem, posypu hořkým kakaem. Občas nám příprava svačin zabere hodinu.
Když večer vařím, snažím se uvařit na dva dny aspoň a pak si někdy beru/bereme jídlo z domu a ohřívám/e v kanclu v mikrovlnce.

Tradiční kompletní doma vařený oběd - polévka plus hlavní jídlo plus dezert,moučník - jen v neděli a o svátcích.


září 16, 2010 14:23
Krabičky : Soňa22
únor 26, 2015 11:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]