O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ÓDA NA HERMELÍN PDF Tisk E-mail
Středa, 23 květen 2007
Přejít na obsah
ÓDA NA HERMELÍN
Strana 2

 

 

 

     Hermelíni se v tom oceánu nejdřív cítili celí nesví. Klesali ke dnu, pak se zas rovnali na bok, nemohli si zvyknout na novou pozici. Za chvíli ale zjistili, že jen tak ležet na dně a číst si literaturu ze zadní strany etikety zavařovací sklenice není vůbec nuda. Obzvláště když jim bývalá sklenice od medu nabízela možnost zvítězit v sms soutěži. Mobil jsem jim ale nepůjčil.   Položili se do nálevu a vychutnávali si znovu nabytou svobodu. Problém nastal, když jsem je uzavíral ve skleněné nádobě. Jejich smutek v očích rozptýlil můj slib, že se k ním budu co nejčastěji vracet. Nejhodnějšího z nich vždy vyndám na talíř a pěkně ho ozdobím, aby na chystané party nedělal ostudu. Vložil jsem je tedy prozatím do lednice, kde jim dělaly společnost párky, hořčice a starý kmotr mléko. 

 

     A - přišlo období lásky. Nebudu lhát, když prozradím, že jsem je téměř každou hodinu chodil sledovat do lednice, jak se mí noví kamarádi mají. Složení a barevné odstíny ve sklenici mě uchvacovaly. Vždycky jsem je promíchal, abych viděl vánoční vločky zimní Paříže ve skleněné kouli s bílým pápěřím. Sledoval jsem onu hru barev, která provokovala můj apetit. S ubývajícími dny jsem konečně pochopil, proč se v bibli často mluví o pokušení. To jsem skutečně dlouho nezažil. Několikrát jsem už držel sklenici v ruce a snažil se jí otevřít. Vždy ale zvítězila morálka, která pravila: Vyčkej času jako husa vichřice.

 

     14 dní jsem se trýznil, 14 dní jsem trpěl, 14 dní se můj život potácel v marnosti a vyčerpání, ale svůj kříž jsem donesl úspěšně až do cíle. Nastala hodina pravdy, hodina „H". Hodina prvního a posledního setkání. Sklenici s hermelíny jsem obřadně vyndal z lednice, položil na stůl a poklonil se všem mlékařům a sýrařům v galaxii, co alespoň jednou přispěli ke konání dobra ve jménu sýra. S víčkem jsem pak naoko zápasil, abych si vychutnal krásu okamžiku. Vtom něco klaplo a já civěl na znovu nalezenou Atlantídu se všemi svými zázraky a poklady.

 

      Vyjmul jsem první hermelín s trochou cibule, která se potácela kolem a zvolna položil na připravený talíř...

      Mobilní telefon vypnutý, na dveřích cedulka nerušit a na schránce na dopisy nápis s prosbou o nevhazování zbytečných oznámení.

      Oblečen do svátečního kostýmu s kapesníčkem v klopě jsem zasedl ke stolu, vyndal vánoční příbory a načepoval si z plechovky piva do šampusové skleničky.

      Vyčištěné polstrování židle uvítalo moji zadnici a po chvilce rozjímání jsem pozvedl nástroje ke krájení.... 

 

ááááááááááááááááách....


Změnil se mi život.

Je tomu již pár dní...

Vyndal jsem si kudlu ze zad a vydesinfikoval,

dopis na rozloučenou jsem vyndal z mrazáku,

uzavřel přívod plynu.

 

Děkuji vám, mí drazí hermelínové.

Můj život znovu dostal svůj smysl!

 

V záplavě žhavé, tekoucí lávy
kdykoliv kdo máte splín,
neberte prášky, nevěšte své hlavy
je tu přec nakládaný hermelín!

 

Láskou hermelínovou ovlivněný - Ondra K.

 

 

Komentáře (7)add feed
takový chutě hned po ránu, ale to je moc hezký, : Inka
také si je občas nakládám, mám je moc ráda. A pak jsou ještě výborné plněné, ty taky miluju.
květen 24, 2007 08:07
To je moc hezký, holt - mlsnej chlap : kiwi
smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif

je to jasný, dneska je nakoupím a naložím...
květen 24, 2007 08:44
hezky napsaný, když se povede "kuchař-amatér", tak kam se na něj hrabem, : alena malena
mám bráchu, ten už od malinka miluje jídlo. Nebyl nikdy žrout, ale gurmet, o jídle se dokázal bavit, ví o tom opravdu hodně, a vařit uměl vždycky báječně. Dokonce i po sobě vždycky všechno uklidil. Teď hol nemá šanci, protože že vzal patoložku, která se vařením odreagovává. Tak spolu "degustujou", choděj po fajn restauracích a užívaj si lahůdek světa. smilies/kiss.gif
květen 24, 2007 09:54
Ježíšmarjááááá, : *Vodoměrka
jakou já mám teď chuť na ten hermelín... a bojím se, že kdybych ho chtěla naložit, tak než zapracuji hermelín s uvedenými ingrediencemi do sklenice s lákem, tak ho dřív sním a nebudu mít co nakládat... uáááá a už nemám ani sušenky, kterými bych zahnala své mrzké chutě... slintám až do klávesnice... já chci hermelín!!!
květen 24, 2007 10:36
přiznám se dobrovolně, : Inka
jdu si dnes kartónek koupit taky, něco naložím, a něco vydlabu a smíchám s máslíčkem a ořechy a znova naplním, taky jsou moc dobré naložené s čerstvými kapiemi a olivovým olejem. Chutě mám asi jako Vodoměrka.
květen 24, 2007 11:37
Pivo : Luciáš
Já si teda pivem z plechovky chuť nekazím. Jdu si do žbánku o dvě patra níž pro dvě "ryzí z hor" smilies/wink.gif
květen 24, 2007 11:50
Ale na cestu nebo na pláž jsou plešky dobrý, ne ? : wendy
Dáš je do takový termotaštičly, tam vydrží studené.
O hermoši nepíšu nic, nbeboť bych začala slintat na klávesnici...
květen 25, 2007 07:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]