O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LÁZEŇSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ - 2. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 květen 2024
Přejít na obsah
LÁZEŇSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ - 2.
Strana 2
Strana 3
 

 

 

 

 

Dnes vám ještě chci hlavně napsat o dnešním "kulturním programu":

 

 


  

 

Bývalá spolužačka Šárka mě pozvala do muzea, kde pracuje, a tak, i když jsem toto na top listu neměla, absolvovala jsem prohlídku „The home of Becherovka“, tedy kdysi po česku muzeum Jana Bechera.

 

 


 

 

A samozřejmě ochutnávku.

Věděli jste, že Becherovka má pět různých variant? Já ne.

 

 


 

 

Takže jsme degustovali...

 

Vypít to člověk všechno nemusel, dokonce nám dali " plivátko", ale rozhodla jsem se neudělat ostudu Moravanům a svým genovým kořenům, a vypila vše do dna.

 

Pak jsme si se Šarkou dali ještě kafe a zákusek vedle v kavárně.

 

 

 

 

 

Milena Nováková,

 

cestovatelka po vlastech českých,

nyní se láznící

 

 

 

 


 


Komentáře (6)add feed
... : Milena Nováková
Ještě dodatek k becherovce:
Její vznik je vlastně dar doktora Christiana Frobriga z Anglie, který při odjezdu z Karlových Varů roku 1806 Becherovi daruje recept. Proto se vyráběný likér J.V. Becherem prodával s názvem English Bitter. Výroba a tajný recept se nadále předával v rodině, typický tvar lahve se používá od r. 1907.
V roce 1922 byla zaregistrována obchodní značka Becherovka. Becherovka se prodávala před tím pod řadou názvů – English Bitter, Karlsbader Becherbitter, Karlsbader Bitter, Johann Bitter a další.

Jedinou ženou a posledním z rodu Becherů, kdo znal tajemství receptury byla Hedda Becher, která převzala vedení firmy v roce 1941. Po roce 1945 byla německá rodina Becherů vysídlena do zahraničí a likérka přešla i s receptem do státní správy.

Nevím, zda je pravdivé tvrzení průvodce v muzeu, že recept je tajný dodnes, znají ho jen dva lidé. Aby se prý nedal odvodit z výčtu a množství nakupovaných surovin, nakupují se nejen suroviny potřebné k výrobě, ale i nepotřebné.
květen 21, 2024 08:37
... : andrea
Mileno, to je nádhera, vrátila jsem se na ten první díl a začala se toulat na google těmi lázněmi. Tak si říkám, že až se počasí nějak ustálí, tak bych se tam chtěla vydat, projít si to, a případně se napít těch pěti nejznámějších "pramenů", tedy, pochopitelně tím myslím tu becherovku smilies/smiley.gif
květen 21, 2024 19:33
... : andrea
ještě jedno - becherovka je asi jeden z posledních našich pokladů - všechno už je většinou rozprodaný, tady nám toho už moc nepatří.
To je průser jak hrom.
květen 21, 2024 19:34
... : Milena Nováková
Andreo, bohužel...Od 1.května 2024 společnost vlastní polský koncern Grupa Maspex Sp. z o.o.
květen 22, 2024 12:05
... : d@niela
Mileno, tak tohle mne fakt odrovnalo...
Přemejšlim, že vypíšu na kudlu dotazník, co tu je ještě naše...
a teď se fakt držím, abych nepsala vulgární a sprostá slova!!!
květen 23, 2024 08:44
... : Moira
ahoj, bydlim kousek od KV a jsem tedy ve Varech docela casto. Doporucuji prohlidku Cisarskych Lazni. Velkorysa rekonstrukce dokoncena v lonskem roce. Cca 1 miliarda investice, ale je to nadhera. Jedna zajimavost. V KV je pohrben syn J.W.Morzarta. Jeho pomnik je na zrusenem hrbitove nad bazenem Thermal. Vyhled na Vary z terasy bazenu je take velice krasny. Dale si prohlednete za me jeden z nejkrasnejch secesnich hotelu Felix Zawojski u drevene kolonady. A dalo by se pokracovat....... Uzijte si Vary v nejkrasnejsim rocnim obdobi.
květen 28, 2024 12:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]