O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LÁZEŇSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ - 1. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 13 květen 2024
Přejít na obsah
LÁZEŇSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ - 1.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

Zanderův sál - Císařské lázně 

 

 

 

 

Zanderův sál

 

honosně zdobená, ve dřevě vyvedená hala v klasickém antickém provedení, ve které se původně nacházela tělocvična s mechanickým cvičebním nářadím pro švédskou léčebnou gymnastiku podle metody dr. Zandera. 

 

 

 

 

 

Obslužný dvůr

 

sloužil k dopravě rašeliny do jednotlivých koupelnových kabinek -  Lože měla oddělené převlékací a koupelové kabinky. Byla vybavena nejmodernějším komfortem, měla elektrické osvětlení a hodiny, parní vytápění a větrací zařízení. Podlahy a stěny kabin byly obloženy dlaždičkami. Každá kabina měla vlastní anglický klozet, umyvadlo s tekoucí vodou a pocínovaný ohřívač lázeňského prádla z mědi.

 

Císařské lázně

 

Vedle sebe stojící vany na rašelinu a minerální vodu byly zapuštěny do podlahy a vybaveny potřebnými sprchami. Zatímco vany na minerální vodu z anglického fajánsu jsou stabilní, v manipulační budově připravené a mezipatrem dopravované dubové vany s rašelinou se hydraulickým zařízením zvedaly do výše a pevně zasazovaly do mramorového obložení.

Jednoduše z jedné strany obvodovou chodbou přišlo panstvo a z druhé strany vnitřního dvora jim tam otvorem šoupli rašelinu ve vaně.

 

 

Multifunkční společenský sál

 

budova je chráněnou památkou, proto variabilní jeviště i hlediště není nijak spojeno se zdmi budovy, stojí na vlastních podpůrných sloupech; montáž byla provedena horem, před obnovením zastřešení dvora.

 

 

Milena Nováková,

 

cestovatelka po vlastech českých,

nyní se láznící

 

 

 

 


Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]